niesia22 Re: Która z was ma dziecko po długich staraniach? 17.11.07, 19:29 ja...10 lat czekania, jestem w 39tc... Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzysia4 Re: Która z was ma dziecko po długich staraniach? 17.11.07, 19:40 na Krzysia czekaliśmy 5 lat, teraz jestem w 2 ciąży- 20 t.c Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 Re: Która z was ma dziecko po długich staraniach? 17.11.07, 19:43 to mój rok wygląda tu bladziutko Odpowiedz Link Zgłoś
cacharel Re: Która z was ma dziecko po długich staraniach? 17.11.07, 20:06 4 lata intensywnego leczenia i mam syna potem 1,5 roku i w grudniu pojawi się drugi Odpowiedz Link Zgłoś
manieczkagrosik Re: Która z was ma dziecko po długich staraniach? 17.11.07, 20:12 ok 2 lat starań, clo+pregnyl, torbiele, niepękające pęcherzyki w maju laparoskopia i teraz jestem w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
justys-ia1983 Re: Która z was ma dziecko po długich staraniach? 20.11.07, 13:01 3latka czekania i jestem w 4miesiacu ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
jolkab0 Re: Która z was ma dziecko po długich staraniach? 17.11.07, 22:01 ponad 6 lat intensywnego leczenia ,zabiegów i operacji.po czym oznajmiono mi że nie będę miała dzieci .po kilku miesiącach zaszłam w ciąże .dziś moja córeczka ma 9 miesięcy .CUD NARODZIN.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amiczek77 Re: Która z was ma dziecko po długich staraniach? 17.11.07, 23:04 5 lat oczekiwań a intensywnych starań 3 lata. Wiele badań diagnoza tylko in vitro, potem moja laparoskopia ..udało się ..jestem w 36 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
natala110 Re: Która z was ma dziecko po długich staraniach? 18.11.07, 20:26 Dziewczyny dziękuję wam za wasze wypowiedzi. My staramy się o dzidziusia juz od 3 lat i nic. Dzięki wam mam nadzieję. pozdrawiam Natala Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: Która z was ma dziecko po długich staraniach? 19.11.07, 09:43 My z mężem staraliśmy się w sumie 4 lata ( intensywnie 2 lata) Natala nie trać nadziei. Szczerze to nawet nie leczyłam sie specjalnie. ciągle mieliśmy nadzieję, że sie uda bez tego. ( lekarze powiedzieli , ze niby wszystko jest ok, ale ciagle sie nam nie udawało). Aż tu nagle , ni z tego ni z owego okazalo sie, ze jestem w ciąży. Odpuściliśmy sobie z mężem. Pojechaliśmy na wakacje ( od kilku lat nigdzie na dluzej nie wyjeżdzaliśmy) .Po wczasach pojechaliśmy jeszcze zrelaksowac sie w SPA. Pełen luz, zero pracy, stresu no i udalo sie. Dodam, ze w najmniej spodziewanym momencie Teraz jestem w 13 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
morcheeba77 Re: Która z was ma dziecko po długich staraniach? 19.11.07, 12:20 6 lat starań...i JEST!!8 tydz. i tak jak u agar2208 "Odpuściliśmy sobie z mężem. Pojechaliśmy na wakacje ( od kilku lat nigdzie na dluzej nie wyjeżdzaliśmy) " Kiedys o tym słyszałam,że zmiana klimatu, totalny luz i zdjęcie tej blokady psychicznej- robią cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
judyta10 Re: Która z was ma dziecko po długich staraniach? 19.11.07, 13:24 Trzy lata staran w tym 2 poronienia ciąza biochemiczna i pozamaciczna ale mam córcie ma 1,5 roku myślę o rodzeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiutta Re: Która z was ma dziecko po długich staraniach? 19.11.07, 14:47 My staraliśmy się 3 lat, badania i brak przyczyn medycznych do bezpłodności. Zmieniłam pracę na mniej stresującą i w urodziny męża zobaczyłam dwie upragnione kreski))Jestem w 36 tc. Ciąża jest trudna dla mnie, prawie cała spędziłam w łóżku. Ale czego nie robi się dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
annubis74 Re: Która z was ma dziecko po długich staraniach? 20.11.07, 09:54 Kiedyś uznawano, że rok starń o dziecko nie świadczy jeszcze o problemach zdrowotnych teraz podobno ta granica przesunęła się do trzech lat nam co prawda udało się w pierwszym cyklu, kiedy stwierdziliśmy, że "robimy dzidziusia" ale mam kilka koleżanek które starały się dłużej; wg nich (i lekarzy) same pary (a szczególnie kobiety) powodują, że trudno im zajść w ciążę - podobno tworzy sie jakaś bariera psychiczna od tego "chcenia" najlepszy sposób to wyluzować i nie myśleć o dzidziusiu, to wtedy sam sie zjawi (nie mówię oczywiście o sytuacjach, kiedy są problemy zdrowotne). Odpowiedz Link Zgłoś
panixx Re: Która z was ma dziecko po długich staraniach? 19.11.07, 14:45 Mnie kiedys lekarz powiedzial, ze bede miala problemy z zajsciem w ciaze i zeby nie czekac za dlugo. Udalo sie podczas pierwszego miesiaca milosci bez zabezpieczen!!! Totalne zaskoczenie. Potem zaszla w ciaze kolezanka po werdykcie 'zadnych mozliwosci na ciaze' i 4 latach prob, potem nastepna 'skazana' po 4 latach prob i leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: Która z was ma dziecko po długich staraniach? 19.11.07, 15:41 5 lat starań i jakas dobra połowa z tego lecznia, Gabrysia pojawi się za jakies 3 tyg Odpowiedz Link Zgłoś
lechunia1975 Re: Która z was ma dziecko po długich staraniach? 19.11.07, 15:50 Ja jestem po 5 latach sexu małżeńskiego bez zabezpieczenia i trzech poronieniach ... w końcu się udało i to oczywiście w najmniej oczekiwanym momencie ( w trakcie pobytu na upragnionych wakacjach w USA ) tzn. zaszłam w ciążę jeszcze przed wyjazdem, ale za Oceanem "wyszło szydło z worka "i trzeba było szybciej wracać no ale teraz jestem w 25 tc i jest ql , to bedzie SYN !!!!! Trzymajcie kciuki i głowa do góry na pewno każdej się uda !!! Mnie lekarz nie wróżył sukcesu a jednak... nie ma co brać do głowy rylko trzeba USILNIE PRACOWAĆ NAD powiększaniem Rodzinki )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Która z was ma dziecko po długich staraniach? 19.11.07, 20:47 42 miesiace starań, po długim leczeniu hormonalnym, po leczeniu męża, efekt- prawie 4 miesięczna córka Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Która z was ma dziecko po długich staraniach? 19.11.07, 20:49 aha, oboje jestesmy po 30-tce, ja 32 lata, mąż 33 Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Która z was ma dziecko po długich staraniach? 20.11.07, 08:50 po 4 poronieniach mam dwuletniego synka. teraz mam 11 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Która z was ma dziecko po długich staraniach? 20.11.07, 09:16 4 lata czekaliśmy na córkę ( ma 19 miesięcy). Jestem znowu w ciąży, 14 tydzień. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 Re: Która z was ma dziecko po długich staraniach? 20.11.07, 10:57 nie kwalifikuję sie do odpowiedzi ale napiszę lekarze wrózyli mi spore problemy ( podejrzenie pco, zaburzenia okresu), a tu niespodzianka po paru miesiącach prób uregulowania- po porodzie organizm zmądrzał i minęły 2 lata- znów jestem w ciąży.... Odpowiedz Link Zgłoś