cistolinka 14.12.07, 13:40 No właśnie. Mi na placku z tej masy ( przepis konwaliowej) na torcie odoby (równiez z niej zrobione) nie chca się trzymać?? JAk wy to robicie?? Próbowałam wodą, ale czy to przetrzyma kilka dni??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabi_10 Re: Jak przykeić ozdoby z masy marschmallow na to 14.12.07, 13:58 mase zawsze "przyklejam" do tortu na bitej smietanie-lub jesli bez niej-podwijam pod spód, tak, żeby się trzymało...a ozdoby do masy przyklejam na samej masie.tzn. jak rozpuszczasz pianki w kapieli wodnej i dodajesz cukier puder to na poczatku ta masa to starszna paciaja, która się niemiłosiernie klei...dopiero potem konsystencja jest dobra...więc do tego co zostało w garnku-a zazwyczaj cos tam na dnie i ściankach zostaje, dodaję odrobine wody i znów odgrzewam, aby się kleiło...i na tym trzyma lepiej niz na superglue:-) Odpowiedz Link Zgłoś
cistolinka Re: Jak przykeić ozdoby z masy marschmallow na to 14.12.07, 14:32 Dziekuję bardzo Ja wymysliłam sposób żeby rozgrzewać masę w mikrofalówce i z niej robić ozdoby powolutku :) Super ten twój pomysł, więc bedę przyklejac na tą samą masę na ciepło A próbny torcik (przedurodzinowy) wyszedł mi taki: kulki odpadały :( wiec sa tylko położone do zdjecia z jedej strony. [img]img516.imageshack.us/img516/5709/t1gn9.jpg[/img] Odpowiedz Link Zgłoś
cistolinka Re: Jak przykeić ozdoby z masy marschmallow na to 14.12.07, 14:33 hmmmm powinna być fotka img516.imageshack.us/img516/5709/t1gn9.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: Jak przykeić ozdoby z masy marschmallow na to 14.12.07, 14:55 Miodem. Przyklejałam tak kiedyś migdały do zastygniętej polewy czekoladowej. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 Re: Jak przykeić ozdoby z masy marschmallow na to 14.12.07, 15:30 Juz Ci odpisalam kilka dni temu w Twoim watku w Galerii :) Przyklejam woda. Pedzelkiem lekko zamoczonym w wodzie "maluje" elementy i pozniej delikatnie dociskam. Odpowiedz Link Zgłoś