absztyfikant 10.03.08, 01:06 Krakowska prokuratura umorzyla sprawe z powodu braku dowodow. I tak to Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
absztyfikant Re: Nie bedzie sledztwa w sprawie "Strachu" Gross 10.03.08, 01:07 wideo.gazeta.pl/wideo/44,76003,4917643.html Odpowiedz Link Zgłoś
pulbek Re: Nie bedzie sledztwa w sprawie "Strachu" Gross 10.03.08, 09:56 Jak już pisałem, jest to dowód na to, że art. 132a kk to typowe prawicowe bicie konia. Tak się namachali, tak się natężali, specjalnie dla p. Grossa paragraf wyrychtowali. I nic. Nastąpiło ewidentne skichanie się. Następny test będzie w sierpniu, kiedy wszystkie gazety, a kto wie, może nawet premier z prezydentem, publicznie pomówią Naród Polski o udział inwazji na Czechosłowację'68. Pulbek. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Nie bedzie sledztwa w sprawie "Strachu" Gross 10.03.08, 09:59 jezuuuuuuuu, absztyfikant..... z taka wiadomoscia wyskakujesz od razu w poniedzialek rano??????? przeciez te szlochy okraglakowcow slysze az w jerozolimie... ))) Odpowiedz Link Zgłoś
2-gi Re: Nie bedzie sledztwa w sprawie "Strachu" Gross 10.03.08, 10:05 gruba co powycinali ci wpisy na erecowcu czy kazali abys to ty zrobila?.Nie widze juz paru a ja dalej alarmuje redakcje za wasze zionazistwoskie nawoluwanie do mordow.Wasze zionazistowskie brudy z arabami pierzcie sobie na forach arabskich lub izraelskich gazet. Zrozumiane czy trzeba lopata? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 "bydło" i "Głupka mamy za prez" ale za"leń" Lepper 10.03.08, 10:12 dostał wyrok. To i Gross podobnie jak Bartoszewski oraz Wałęsa i Geremek w wszyscy, którzy pluja na Polaków są bezkarni. Czyja ta Polska? To Olszewski A Lis: - Co z tą Polską? jak Polacy będą się rządzić sami? Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Nie bedzie sledztwa w sprawie "Strachu" Gross 10.03.08, 11:20 co kuba swędzi cię tyłek,ze okrąglak zamkniety i odkuć się chcesz? bo przeciez g..wno cie jacyś Palestyńczycy obchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Zajrzyj do uzasadnienia 10.03.08, 10:11 www.rpo.gov.pl/pliki/1202889384.pdf Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
pulbek Re: Zajrzyj do uzasadnienia 10.03.08, 10:44 Bombowe uzasadnienie. Dzięki za link. "Należy także podkreślić, że Jan T. Gross w żadnym fragmencie swej książki nie stwierdził, że wszyscy Polacy mordowali Żydów. [...] Pojęcie Narodu obejmuje wszystkich obywateli Rzeczypospolitej, zarówno tych zamieszkałych na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej, jak i zamieszkujących poza jej granicami. [...] Skoro pojęcie „Naród Polski” odnosi się do wszystkich obywateli Rzeczypospolitej, a zatem także pomówienie musi dotyczyć wszystkich obywateli." He he To się nazywa martwy przepis, co? Już kiedyś pisałem że z tego przepisu nie uda się skazać nikogo, chyba żeby ktoś napisał po prostu "Naród Polski brał udział w zbrodniach nazistowskich i komunistycznych". A i to niepewne. Pulbek. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Zadziwiasz mnie specyfiką wnisokowania 10.03.08, 10:49 Juz raz pisałem na Aquie o tym bezczelnie prymitywnym wybiegu w sądowym uzasadnieniu gdy to sędzia zasłonił się emigrantem Grossem który przecież jest Polakiem a nie jest antysemitą żydożercą. Za co więc został skazany Lepper z "martwego przepisu", gdy nazwał Żyda prezydenta leniem? Nie przyszło Ci do głowy, że sady nie były zlustrowane? Odpowiedz Link Zgłoś
pulbek Re: Zadziwiasz mnie specyfiką wnisokowania 10.03.08, 11:02 hasz0 napisał: > Juz raz pisałem na Aquie o tym > bezczelnie prymitywnym wybiegu w sądowym uzasadnieniu > gdy to sędzia zasłonił się emigrantem Grossem > który przecież jest Polakiem a nie jest antysemitą żydożercą. Nie czytałem, ale chętnie przeczytam jeżeli przypomnisz. > Za co więc został skazany Lepper z "martwego przepisu", gdy nazwał > Żyda prezydenta leniem? To jakieś nieporozumienie. Wcale nie twierdzę, że art. 212 kk jest martwym przepisem. Mnóstwo ludzi się z niego skazuje. Natomiast art. 132a to esencja żenady i teraz to wyszło na jaw. Jeżeli nawet p. Grossa nie udało się z niego skazać (ba, nawet postawić zarzutów!), to nie uda się nikogo. Won z tym bublem, jeżeli ktoś chce znać moje zdanie. Pulbek. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ____________________Won z bumblem? A kto ma bąbla? 10.03.08, 11:13 Tu jest przykład na symetrię w identycznych sprawach nie wiem dlaczego czepiłeś się konkretnego paragrafu jaki zastosował niestosujący tych samych zasad sędzia forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=76779129&a=76789303 przeciez wyszła na jaw wybiórczośc sądu a nie art. Jak art. nawet najbardziej durny moze być esencją żenady? Działanie TK albo Sejmu czy innego organu ust. i stosowania prawa może budzić żenadę. I do naprawienia nie tyle jest kodeks, co system nie potarfiący sie sam zreformowac m.in. dzięki takim postawom jakie sam prezentujesz. > Natomiast art. 132a to esencja żenady Odpowiedz Link Zgłoś
pulbek Re: ____________________Won z bumblem? A kto ma b 10.03.08, 11:28 > nie wiem dlaczego czepiłeś się konkretnego paragrafu Bo uważam, że ten paragraf jest bez sensu i w ogóle nie powinno go być. To Twoim zdaniem niewystarczający powód? Pana Grossa nie bronię ani nie atakuję, jego książek nie czytałem i prawdę mówiąc nie obchodzą mnie one za bardzo. Ale art. 132a kk został wymyślony w konkretnym celu dowalenia właśnie p. Grossowi. Jest to jednak artykuł tak bezsensowny, że nie zdołał nawet posłużyć jedynemu celowi, w jakim go wymyślono. Pomijając już fakt, że tworzenie przepisów przeciwko konkretnym osobom to skandal. A jeżeli prokurator, którego nazywasz sędzią, coś zrobi p. Grossowi na podstawie art. 212, to niech sobie robi. Za tym artykułem też nie przepadam, ale już trudno, niech mu będzie. Pulbek. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Szczęściarz pulbek :) 10.03.08, 11:31 "Pana Grossa nie bronię ani nie atakuję, jego książek nie czytałem i prawdę mówiąc nie obchodzą mnie one za bardzo" Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Sciągam ten link pdf ale jako biedny nie mam szybk 10.03.08, 11:39 łącza i kończy się błedem więc muszę ci uwierzyc. To ze piszesz o panu Bublu won i że Gross cię nie obchodzi każe mi niezbyt Ci ufac. Bubel o ile wiem jest nękany i ciagany po sądach i po psychiatrach od wielu lat to samo inni, sprzeciwiający się oszczerstwom. Do czego to podobne, ze by aferzysci, krety w randze ministra MSW, firmy szwindlem wyłudzające 37 mrd € od PZU (znalazły sie jakis zagubione dokumenty że nie mieli swoich pieniędzy na zakup w myśl starej tezy Lewandowskiego, znajda sie w szufladzie kasy) obcinacze palców, wialcy bogaci naciagacze mieli takie fory a Polacy (emeryci )byli sprzedanawani przez syndyków blokowiskami bez prawa pierwokupu i ani sąd ani sejm ani TK tego sqrvsnstw tylko jestem TY OPLUWANY PRZEZ SĄSIADA I Resztę? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Fragment uzasadnienia 10.03.08, 11:49 Natomiast kwestia oceny zachowań Polaków względem Żydów i ich uwarunkowań prezentowana przez Jana T. Grossa nie może być przedmiotem postępowania karnego, a co za tym idzie postępowania dowodowego zmierzającego do wykazania niesłuszności /słuszności/ jego osądu, który ma charakter ocenny. Tego rodzaju osądy nie są możliwe do zweryfikowania w ramach procesu karnego. Poddanie poglądu ocennego kryteriom prawnokarnym mogłoby prowadzić do naruszenia wolności wyrażania opinii, która jest częścią praw chronionych przez art.10 Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności sporządzonej w Rzymie dn.14.11.1950r. /Dz. U. z 1993r., Nr 61,poz.284 ze zm./. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
pulbek Re: Sciągam ten link pdf ale jako biedny nie mam 10.03.08, 11:52 Zaszło nieporozumienie. Bublem nazwałem ten przepis, którego się czepiam. Skojarzenie z p. Bublem w ogóle nie przyszło mi do głowy. Zresztą nazwiska mam zwyczaj zaczynać wielką literą. Pulbek. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 To ta Konwencja jest wobec tego wg Ciebie bublem? 10.03.08, 11:57 art.10 Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności sporządzonej w Rzymie dn.14.11.1950r. /Dz. U. z 1993r., Nr 61,poz.284 ze zm./. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: _______wyśmiewali moje prawnicze IQ :-((_____ 10.03.08, 12:01 a cała sfora moich komleksików cierpiała gdy pisałem o prawnikach bezardnych wobec Prezesa SM i syndykach sprzedających Polaków i Polskę Pulbek: podstawie art. 212, to Odpowiedz Link Zgłoś
pulbek Re: To ta Konwencja jest wobec tego wg Ciebie bub 10.03.08, 12:07 Napisałem bardzo wyraźnie i kilka razy jaki przepis jest wg mnie bublem. Zresztą EOT, bo chyba nie mam do powiedzenia nic, co by Cię zainteresowało. Pulbek. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Zajrzyj do uzasadnienia 10.03.08, 10:52 Narodowcy różnych odcieni wierzą, że Naród istnieje jako samodzielny byt. Dobro Narodu etc. Stąd teza: Naród kradł "temi rencami" jest dla nich obraźliwa. Dla mnie zaś tylko śmieszna. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _Jacy znów narodowcy od cieni? O symetrię tu idzie 10.03.08, 11:06 Skoro według prokuratury - Gross nie obraża narodu polskiego, jak sprostowania oparte na xródłąch Jerzego Roberta Nowaka czy Michalkiewicza mogą obrażać narod żydowski? Jak może obrazać Lepper "leniem" Kwasniewskiego którego ojciec "leczył" AK-owców gdy Wałęsa mówiąc o kaczyńskim "głupek prezydent" o kaczyńskim synu AK-owca nie obraża? To jest SYMETRIA? Po co mieszac w to naród? Choć dla każdego wiadomo kto z którego narodu i jak go sądzi. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: _Jacy znów narodowcy od cieni? O symetrię tu 10.03.08, 11:10 Dobrze kombinujesz Haszu. To uzasadnienie można wykorzystać do obrony swobody wypowiedzi, również na tematy "żydowskie". Trzeba podziękować pani prokurator. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ______szkoda mi Zydów bo tracą na szulerce słownej 10.03.08, 11:22 łudząc się, ze paragrafy i art. ich ochronią. Religia dla jednego narodu skończyła się katastrofą. Katolicyzm, który poprawił religię judaizmu dla wszystkich stał się dla nich największym wrogiem. Nie potrafią wyciągnąc z tego wniosków dla prawa JEDANKOWEGO DLA WSZYSTKICH (narodów też) ale musieliby zrezygnować z karania antysemityzmu który jest tak zdefioniowany, ze jego krytyk z automatu zostaje antysemitą.... I dopóki tego nie zrozumieją będę "OSZOŁOMEM" a co ma sie nudzić? gdy wymyslili sobie u nas raj dla siebie młodych do Irlandii na tułączkę i kradziez dzieci przez małżonków a starych na głodowe świadczenia? Mszczę się! Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: ______szkoda mi Zydów bo tracą na szulerce sł 10.03.08, 12:01 hasz0 napisał: > a starych na głodowe świadczenia? Mszczę się! ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: ______szkoda mi Zydów bo tracą na szulerce sł 10.03.08, 13:48 hasz0 napisał: > łudząc się, ze paragrafy i art. ich ochronią. To ci co Grossa nienawidzą łudzili się, że paragrafami go zaatakują. S. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: No i cały mój pomysł na nic 10.03.08, 17:30 W połowie stycznia pchnąłem e-mail do Grossa (adres każdy może wyguglować), że koniecznie powienien wraz z Salmanem Rashdi, autorem "Szatańskich wersetów", załozyć klub. No i teraz taki dobry pomysł trza do kosza, przez tych durnych prokurorów-krakauerów. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_z_lublinka znakiem tego, Polska to wolny kraj jest 10.03.08, 11:48 i żadne faszystowskie podawanie do sądu za słowa nie wchodzą w grę. GroSS ma prawo pisać co chce o ile nie użyje zwrotu "wszyscy". To uzasadnienie jest jako takie precedensem i dotyczy nie tylko GroSSa ale i takich jak Bubel na przykład. No chyba, że Bubel wyraźnie stwierdził "wszyscy Żydzi to złodzieje są". Ale wracając do GroSSa, to na szczęście sąd nie ugiął się faszystowskim pozwom, i wolność słowa nadal w Polsce jest. Nawet dla historycznych hochsztaplerów właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ______Niektórzy na Aquanecie i to wcale nie Polacy 10.03.08, 11:54 katolicy maja taka zwierzęcą łatwość mściwego szkalowania godności niewygodnego polemisty, że z tej nienawiści do prawdy posługują się metodami goebelsowskimi albo bolszewickimi Takie małe hitlerki i staliny. Prawda? Przyznacie mi chyba racje bez podawania do sądu bo przepis jest martwy no i Ćwiakalski raczej uniewinnia i wypuszcza z aresztu? Odpowiedz Link Zgłoś