Dodaj do ulubionych

Salon sukien slubnych BELLISIMA

24.04.08, 13:04
Dziewczyny co sadzicie o salonie sukien slubnych BELLISIMA przy ul.
Sokolniczej?? Kupilam tam suknie i przymiarke mam dopiero w czerwcu.
Panie wydawaly sie byc mile choc chyba troche nie potrafily
doradzic. Na szczescie mialam przyjaciolki do tego. Ale pozniej
slyszalam rozne opinie na temat tego salonu. Moze ktoras z Was
kupowala tam swoja suknie???
Obserwuj wątek
    • iwona_joz Re: Salon sukien slubnych BELLISIMA 24.04.08, 16:00
      ja tam zamówiłam, ale jeszcze nie miałam żadnej przymiarki. mogę tylko
      powiedzieć, że moje 3 koleżanki miały stamtąd. jedna kupowała, dwie wypożyczały.
      żadnych problemów nie miały. a te które pożyczały, to kiedy oddawały, to pani ze
      sklepu nawet nie otworzyła pokrowca, żeby sprawdzić w jakim stanie jest suknia.
      nic nie musiały dopłacać, mimo że były (zwłaszcza jedna) gdzieś naddarte,
      poplamione i ogólnie w kiepskiej kondycji..

ogólnie - żadnych negatywnych opinii od nikogo nie słyszałam, więc chyba jest ok.
    • female01 Re: Salon sukien slubnych BELLISIMA 24.04.08, 22:24
      moja przyjaciolka tam kupowala, terminy przymiarek byly na styk ale efekt koncowy zabojczo wspanialy :) takze mysle ze nie masz sie czego obawiac :)
      • aiwlyskeram Re: Salon sukien slubnych BELLISIMA 24.04.08, 23:17
        wieeeeeelkie dzięki:-))) no to już jestem spokojna.... do czasu aż
        czegoś nowego nie wymyślę;-((
        • princessara Re: Salon sukien slubnych BELLISIMA 13.06.08, 23:20
          Ja kupiłam tam suknie juz w lutym na ślub w lipcu...ostatnio byłam już na pierwszej przymiarce...
          moge z cala pewnoscia polecic ten salon-zostalam bardzo profesjonalnie obsluzona, panie milo doradzaly-nie bylam pewna czego chce a pani umiala doradzic co by najlepiej pasowalo do mojego typu urody.pomimo duzego tloku w salonie z racji soboty przymiarzylam chyba z 10 sukien i to nie raz-potem robilam odsiew i mowilam np ze juz czworka byla lepsza a szostka jednak odpada i tym sposobem zawezilam sobie bardzo wybor a pozniej pojechalam tam drugi raz juz po jedna wymarzona suknie ktora caly czas chodzila mi po glowie...
          do tego byla ona przeceniona o polowe a mam suknie nowa prosto z worka hehe
          naprawde moge polecic-na przymiarkach tez byli elastyczni i potrafili sie dostosowac..
          mam nadzieje ze moje wrazenia beda do samego konca pozytywne..

ps.jest tez duzy wybor dodatkow ale jak w kazdym salonie sa dosc drogie na samo haslo slubne-podobne rzeczy mozna miec duzo taniej kupujac w hurtowni na allegro..
    • agniesz-ka1000 Re: Salon sukien slubnych BELLISIMA 06.09.08, 15:32
      Witam serdecznie na forum miasta krakow jestem pierwszy raz.Szukalam informacji
      o salonie BELLISIMA:)i wreszcie znalazlam dzieki:)panie ktore kupowaly tam
      suknie moze orientujecie sie czy ma ten salon kolekcje Farage?? slyszalam ze
      wlasnie w tym salonie powinny byc suknie Farage ale nie jestem pewna:( nie znam
      wogole krakowa a chcac tam jechac to chce byc pewna ze beda tam te suknie:)moze
      ma ten salon strone internetowa jakies namiary?? i juz ostatnie pytanie
      powiedzcie mi jak wyglada uszycie tam sukni slubnej i ile kosztuje?dzieki
      sliczne za pomoc pozdrawiam
      • annm Re: Salon sukien slubnych BELLISIMA 06.09.08, 19:01
        ja przepraszam... ale tu mówimy o salonie Bellisima we Wrocławiu...
    • spa2007 Re: Salon sukien slubnych BELLISIMA 12.10.08, 16:00
      Belissima ma bardzo profesjonalana strone www i to mnie zachecilo, ale obsluga juz nie byla taka profesjonalana...

na wizyte w tym salonie umowilam sie internetowo, wypisujac szczegolowo, jakie suknie chce przymierzyc, zwlaszcza wybralam 2 modele z Mori Lee 2108 i 2172, od samego poczatku bardzo mi sie podobaly i w sumie dla tych dwoch sukien poszlam do tego salonu.

Panie oczywiscie potwierdzily wczesniej moja wizyte w salonie mailowo, ale jakiez bylo moje rozczarowanie, kiedy pani w salonie poinformowalal mnie, ze nie pamieta dokladnie, ktore suknie sobie wybralam, nie miala nawet katalogu Mori Lee,zebym mogla wskazac, a po probie opisania jej o ktore mi chodzi udawala glupia, ze nie kojarzy-dziwne, zazwyczaj obsluga sklepu zna na pamiec wszystkie modele, potem stwierdzila, ze nie ma ich z salonie...
      W sume przy zamawianiu sukien do mierzenia wybralam 12 modeli, z czego udalo mi sie przymierzy 2...

I tak nie te,co chcialam...

Po wizycie w salonie Lisa Ferrera i Vogue, gdzie Panie w Lisie byly super przygotowane i podeszly do tego profesjonalnie a Panie z Vogue po prostu chodzily kolo mnie jakbym byla tam jedyna i najwazniejsza klientka, po wizycie w Belissimie pozostal niesmak... zero profesjonalizmu...ponadto sprzedawczyni wygladala jakby urwala sie z bazaru.. w wytartej bluzce z cekinami odslaniala caly swoj brzuch... no, nawet sprzedawczynie na bazarze wygladaja lepiej... i koniecznie namawiala mnie do 1 sukni, ze juz warto kupic, bo wyprzedaz mają...a zadna z tych sukien mnie nie przekonala.

A propos cen, sa bardzo wysokie, ale niestety cena nie idzie w parze z wykonaniem, ktore jest tandetne!

P.S. podczas mojej wizyty przyszla do salonu klientka, ktora skladala reklamacje, bo salon oddal jej niewyprasowana suknie przed weselem!

• bolgoi Re: Salon sukien slubnych BELLISIMA 08.11.08, 11:04
        Witam,
        jestem zadziwiona tym postem, szczególnie poraził mnie cytat na
        temat tandetności wykonania sukien co nie idzie w parze z wysoką
        ceną.
        Ja osobiscie kupowałam w Bellisimie suknie Maggie Sottero Monalisa,
        ktora była dość droga (powyzej 3tys), ale na pewno nie była
        tandetnie wykonana. Może ekspedientki nie padają do stóp, ale są
        bardzo kompetentne, rzeczowe i znają się na szyciu.
        Wczesniej obleciałam wiele salonów i potrafie odróznic tandetne
        szycie i przestarzałe wzory od naprawdę "rasowych" sukien, a tych
        Bellissimie odmowic nie mozna. Ta suknia ktora wybralam była zdaje
        sie jedna z najdrozszych, inne ktore mierzylam kosztowaly ok. 2000-
        2500zł.
        A jesli chodzi o wyprzedaze to rzadzą sie chyba swoimi prawami-cos
        jest tanie i dzisiaj jest a jutro go nie ma.
        Ja w każdym razie Bellissimę wszystkim polecam.
    • spa2007 Re: Salon sukien slubnych BELLISIMA 12.10.08, 16:02
      www.przewodnikmp.pl/forum/post9433.html
      • fiolka2504 Re: Salon sukien slubnych BELLISIMA 10.02.09, 00:26
        Okropnosc! Zero zainteresowania i porfesjonalizmu. Szczerze polecam salony na
        Oławskiej (na rogu) i Cymbeline na Biskupiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka