Dodaj do ulubionych

Irina Sendler

12.05.08, 21:15
Tak nazwal ja jais redaktor Spiegla. Zwrocilem im mailem uwage, ze Polska nie
lezy "gdzies w Rosji" i to nie Irina a Irena.
Poprawili w niecale 20 minut.

einestages.spiegel.de/static/topicalbumbackground/1958/der_engel_des_warschauer_gettos.html
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Re: Irina Sendler 12.05.08, 21:20
      Myla sie w polskich imionach i nazwiskach. Brak przyzwyczajenia ale nie brak
      dobrej woli.

Spiegelleser wissen besser

PF
      • goldbaum Re: Irina Sendler 12.05.08, 21:32
        Wlasnie wyslalem im maila z uwaga o kolejnym bledzie: "Zegota" a nie "Zagota".
        Zobaczymy ile czasu im to zabierze.

Checi maja dobre ale sa tez nieco niedbali.
        Jak to Niemcy ;-)
        • polski_francuz mit links 12.05.08, 21:42
          Sa dbali.

Kiedys, na lewo wywolane zdjecie, zrobilo wrazenie ze Paul Macca gra na gitarze
          prawa reka. Redaktorka, po zwroceniu uwagi, sie baardzo zawstydzila.

Irina zasluguje jej uznanie w Spieglu nie jej szlachetnym czynom ale
          dzisiejszemu niemieckiemu stosunkowi do Zydow. Ci ostatni, moga spokojnie
          przechodzic na czerwonym swietle skrzyzowania, byle tylko Holocaust Niemcom
          zapomnieli.

Polki i Polacy ciagle sie mala estyma w Niemczech ciesza. By daleko nie szukac,
          Kubica zarabia 3 mln Euro a Heidfeld 9 mln Euro/rocznie. Mimo, ze Kubica jest
          lepszym kierowca i bije Heidfelda prowadzac "mit links" z zamknietymi oczyma.

Spokojna praca nadrobimy te negatywne uprzedzenia.

PF
          • rijselman12.0 Re: mit links 12.05.08, 21:58
            Pefciu,mordo ty moja...-spokojna praca mozna sie dorobic dzieci i
            emerytury ,a za negatywne uprzedzenia pierze sie po pysku...-nie
            wiedziales o tym?
            • polski_francuz etylotest 12.05.08, 22:14
              Lilijko droga, nie przejmuj sie zbytnio. Daj w morde kilka Arabom po wyjsciu z
              dyskoteki i ci przejdzie. A propos, pospiesz sie lepiej, bo od przyszlego roku
              bedzie etylotest, dajacy przewage wyznawcom proroka...

PF
          • goldbaum Re: mit links 13.05.08, 09:39
            polski_francuz napisał:

ale
            > dzisiejszemu niemieckiemu stosunkowi do Zydow. Ci ostatni, moga spokojnie
            > przechodzic na czerwonym swietle skrzyzowania, byle tylko Holocaust Niemcom
            > zapomnieli.

A to fakt. Taki Henryk Broder, zydowski publicysta pochodzacy z Polski
            przechwalal sie kiedys, ze podczas studiow wpychal sie przed innych w kolejce na
            stolowce mowiac, ze jego dziadkowie zostali zagazowani w Auschwitz. Nikt nigdy
            nie zaprotestowal.
    • fan.club Te szpiglowe minuty też są jakieś ruskie? 12.05.08, 21:55
      www.spiegel.de/
      • polski_francuz Re: Te szpiglowe minuty też są jakieś ruskie? 12.05.08, 22:17
        Ty bawarczyku lepiej fokus cytuj...:)

Bedzie pewnie cos o Lennonie i McCartneju,...tfu, chcialem powiedziec o
        Beksteineie i Huberze.

PF
        • fan.club Re: Te szpiglowe minuty też są jakieś ruskie? 13.05.08, 07:17
          Bo co? Bo szpigla... o, przepraszam... "Der Spiegel" ty zająłeś?
    • spitme Re: Irina Sendler 12.05.08, 22:25
      W Y-net zauwazyli , 11 wpisow na forum przez 10 godzin , w
      porownaniu do innych news , znikoma , w Haretz'u rowniez ,
      21 wpisow , plus jeden sku#wiela ktory musial sie wychylic
      zebydolozyc Polakom w J-post zadnej wzmianki - Temu gnojkowi
      przylozylem , zobaczymy czy puszcza ,...
      • dana33 a tutaj wychylila sie na polskim forum 12.05.08, 22:37
        jakas sqrwielka, jak sie ladnie splitowski wyrazil, piszac:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=79451249&a=79472435
        to twoja przyjaciolka, splitowski, nie?
        • dana33 Re: a tutaj wychylila sie na polskim forum 12.05.08, 22:39
          tekstu tej twojej przyjaciolki zapomnialam wstawic:

Autor: vicky17 12.05.08, 18:32

babcia zmarla R.I.P
          jako polka ratowala tylko dzieci zydowskie,niech jej bedzie,choc w
          druga strone ciezko wskazac na podobne przyklady humanizmu,ale jej
          koneksje z socjalistami i PPS chyba nie wzbudzaja w tobie owco
          czarna zachwytu,chyba,zes sama komuszka jest..co do Nobla to kazdy
          ma swoj punkt widzenia na to kto i za co powinien go dostawac,bo
          przykladow zacnych ludzi,ktorzy powinni je byli dostac za
          caloksztalt tego co wniesli dla swiata jest wiele i niekoniecznie
          musza to byc ludzie TYLKO zwiazani z zydami i pomoca dlan.
        • spitme Re: a tutaj wychylila sie na polskim forum 12.05.08, 22:53
          Moja i co to ma do rzeczy - Ja tez nie szcze po nogach z powodu
          smierci pani Senders , mam podobne obiekcje jak ona - Daj mi jeden
          przyklad gdzie pani Senders uratowala polskie dziecko ??? ,...

Nie powiesz mi ze polskich rodzin z dziecmi nie wywozili do obozow
          zaglady i ze nie czekal je podobny los jak pupili Sendersowej ,...
          ==================================================================
          to twoja przyjaciolka, splitowski, nie?
          • dana33 Re: a tutaj wychylila sie na polskim forum 12.05.08, 22:59
            po prostu brak mi slow....
            • spitme Re: a tutaj wychylila sie na polskim forum 12.05.08, 23:30
              No kiddin' mowie i mysle o zmarlych jak mi sumienie dyktuje bez ulg
              dla ostatnich - Blizsza koszula cialu ,... See ciucius , moja jest
              blizsza mojemu i dopoki nie zobacze dowodu ze ta Polka z zydowskim
              nazwiskiem nie dyskryminowala polskich dzieci na rzecz zydowskich
              nie mamy o czym gadac - Ja nie szukam aprobaty wybrancow i daleko mi
              do tego , so be it , dla mnie wszyskie dzieci sa rowne , znajdz
              taka pania jak Senders w grajdoku ktora poswieci tyle czasu i serca
              palestynskim dzieciom na ziemiach pod wasza okupacja za co moze
              dostac mandat , nie kule w glowe czy stryczek i pogadamy ,...
              ====================================================================
              po prostu brak mi slow....

• ariadna-enta Re: a tutaj wychylila sie na polskim forum 12.05.08, 23:34
                split jesteś zero.
                • spitme Re: a tutaj wychylila sie na polskim forum 12.05.08, 23:37
                  Why ??? Umotywuj ,...
                  ===================================================================
                  split jesteś zero.
                  • dana33 Re: a tutaj wychylila sie na polskim forum 12.05.08, 23:46
                    nie trzeba nic umotywowac... wystarczy cie poczytac, splitowski...
                  • ariadna-enta Re: a tutaj wychylila sie na polskim forum 13.05.08, 00:14
                    skoro ty tego nie wiesz split
                    to twój problem.
                    Taki człowiek jak Sendlerowa i takie plucie na nią
                    idę stąd bo już nie chcę się denerwować
                    ot prawdziwe polactwo najgorszego sortu.
                    • spitme Re: a tutaj wychylila sie na polskim forum 13.05.08, 01:31
                      Jakie plucie ??? Zacytuj cos ,...

Na marginesie darlin' na kilku filmach z Zydami i na tym forum gdzie
                      ktos inny pytal i ja pytalem czy Zydzi ryzykowali by swoim zyciem i
                      rodziny zeby ratowac Polaka w pierwszym wypadku gremialnie slyszalem
                      "nie" a na tym forum tacy jak ty olali moje pytanie podobnie jak
                      rzekomy Polak marouder co by zrobili gdyby im UN oddalo pol Polski
                      jakims przybledom cholera wie skad ,...
                      Taki człowiek jak Sendlerowa i takie plucie na nią idę stąd bo już
                      nie chcę się denerwować ot prawdziwe polactwo najgorszego sortu.
                    • vicky17 Re: a tutaj wychylila sie na polskim forum 13.05.08, 21:15
                      ariadna-enta napisała:

> skoro ty tego nie wiesz split
                      > to twój problem.
                      > Taki człowiek jak Sendlerowa i takie plucie na nią
                      > idę stąd bo już nie chcę się denerwować
                      > ot prawdziwe polactwo najgorszego sortu.

zobacz jak pluja na nia zydzi w swoich gazetach,zanim zaczniesz jak zwykle
                      polakow kopac histeryczko.nie dosc,ze ich ziomkow ratowala to ja jeszcze od
                      najgorszych w swoich gazetach wyzywaja,my tego nie robimy. nie zgadzam sie
                      ideologicznie z nia i mam do tego prawo.
                      • ariadna-enta Re: a tutaj wychylila sie na polskim forum 14.05.08, 15:39
                        rachelka Ty się nie zgadzasz z Sendlerową nie ideologicznie
                        tylko nie możesz scierpieć faktu,że pomagała Zydom
                        i tu jest cała prawda.
                        Ciągle pytasz czemu Zydzi nie pomagali Polakom
                        a jak niby mieli pomagać skoro w zasadzie nie mieli żadnych praw
                        byli poza marginesem
                        jak ktoś kto skazany jest na śmierć tylko z racji swego pochodzenia
                        sam żyjący w ciągłym strachu może pomagać innym?

jeśli zaś chodzi o dzieci możesz sie z tym nie zgadzać i tupać nogę
                        nazywać mnie antypolką,ale faktem jest,że dzieci Zydowskie były w
                        dużo większym stopniu narażone na niebezpieczeństwo,wywózkę do obozu
                        i śmierć niż polskie dzieci.
                        Założę sie,że jest o wiele większy procent dzieci żydowskich
                        wywiezionych do obozów niż polskich.
                        Sendlerowa pomagała dzieciom zydowskim ,ale założe sie ,że gdyby w
                        takim smaym niebezpieczeństwie były dzieci innego pochodzenia tak
                        samo by pomagała.Dla niej nieważne było pochodzenie tych dzieci
                        tylko fakt,że były skazane na zagładę.Dzieci polskie na zagładę
                        skazane nie były.
            • vicky17 Re: a tutaj wychylila sie na polskim forum 13.05.08, 20:49
              dana33 napisała:

> po prostu brak mi slow....
              >

raczej argumentow. wskaz mi moze zyda,ktory ratowal tylko dzieci polakie w
              czasie wojny? malo tego koneksje z socjalistami nigdy mnie u nikogo nie
              zachwycaly,bo w koncu komuna pochlonela wiecej ofiar niz faszyzm,nad ktorym ty
              rowniez nie piejesz z zachwytu choc ty calujesz sie z obecnymi nazistami,bo ci
              to akurat pasuje do twojej ideologii. ja nie podaje reki komus, z kim
              ideologicznie jest mi nie po drodze. w koncu nie trzeba sie sprzedawac za darmo
              tylko dlatego,ze wrog mojego wroga robi sie nagle moim przyjacielem. tak ty
              postepujesz nie ja.chwal sendlerowa,masz za co.. dla mnie ona przeszla do
              historii jako ktos ratujacy obcych a nie swoich i jako ktos,kto ideologicznie
              byl z wiazany z tymi,ktorzy mordowali moj narod.
              • dana33 Re: a tutaj wychylila sie na polskim forum 13.05.08, 20:59
                wycieli ci post, a ty znow swoje.... jak zepsuta plyta....

znajdz polaka, ktory poprosil o pomoc zyda.... to bedziesz wiedziala,
                ktory zyd uratowal polaka...
                wiesz, nie wszyscy polacy sa glupkami, jak ty.... polak, ktory byl w
                lepszej sytuacji niz zyd, nigdy nie udal sie do zyda o pomoc... nie
                zwariowal.... ale ty tego nie jestes w stanie objac twoim sf
                mozdzkiem...
                • vicky17 Re: a tutaj wychylila sie na polskim forum 13.05.08, 21:05
                  dana33 napisała:

> wycieli ci post, a ty znow swoje.... jak zepsuta plyta....
                  >

ktory post mi wycieli,bo nie skojarzylam?
                  • dana33 Re: a tutaj wychylila sie na polskim forum 13.05.08, 21:14
                    nu, to nic nowego, ze ty nie kojarzysz, rochellino ty niczyja...
                    a ten post ci wycieli, na aqua napisalas ladnie:

babcia zmarla R.I.P
                    jako polka ratowala tylko dzieci zydowskie,niech jej bedzie,choc w
                    druga strone ciezko wskazac na podobne przyklady humanizmu,ale jej
                    koneksje z socjalistami i PPS chyba nie wzbudzaja w tobie owco
                    czarna zachwytu,chyba,zes sama komuszka jest..co do Nobla to kazdy
                    ma swoj punkt widzenia na to kto i za co powinien go dostawac,bo
                    przykladow zacnych ludzi,ktorzy powinni je byli dostac za
                    caloksztalt tego co wniesli dla swiata jest wiele i niekoniecznie
                    musza to byc ludzie TYLKO zwiazani z zydami i pomoca dlan.

teraz kojarzysz? giiiiiiit......
                    • vicky17 Re: a tutaj wychylila sie na polskim forum 13.05.08, 21:17
                      dana33 napisała:

> nu, to nic nowego, ze ty nie kojarzysz, rochellino ty niczyja...
                      > a ten post ci wycieli, na aqua napisalas ladnie:
                      >
                      > babcia zmarla R.I.P
                      > jako polka ratowala tylko dzieci zydowskie,niech jej bedzie,choc w
                      > druga strone ciezko wskazac na podobne przyklady humanizmu,ale jej
                      > koneksje z socjalistami i PPS chyba nie wzbudzaja w tobie owco
                      > czarna zachwytu,chyba,zes sama komuszka jest..co do Nobla to kazdy
                      > ma swoj punkt widzenia na to kto i za co powinien go dostawac,bo
                      > przykladow zacnych ludzi,ktorzy powinni je byli dostac za
                      > caloksztalt tego co wniesli dla swiata jest wiele i niekoniecznie
                      > musza to byc ludzie TYLKO zwiazani z zydami i pomoca dlan.
                      >
                      > teraz kojarzysz? giiiiiiit......

chyba sie najaralas czulentem i slabo kojarzysz

• dana33 Re: a tutaj wychylila sie na polskim forum 13.05.08, 21:21
                        hahahahahahaha..... ale sie usmialam teraz, rochellino ty niczyja...
                        czulentem to nie, bo to tylko w szabes, ale masz swieta racje...
                        narajalam sie chyba szyneczka... :)))) nie moglam znalezc tego postu,
                        bo mi sie zdawalo, ze byl na watku twojego najlepszego przyjaciela
                        perlistego....
                        zwracam ci honor: nie wycieli cie... :)))))
                • vicky17 Re: a tutaj wychylila sie na polskim forum 13.05.08, 21:08
                  dana33 napisała:

> wycieli ci post, a ty znow swoje.... jak zepsuta plyta....
                  >
                  > znajdz polaka, ktory poprosil o pomoc zyda...

a to rozumiem,ze te dzieci zydowski prosily o pomoc,dlatego zostaly uratowane.
                  polacy byli tacy niedomyslni,ze musiano ich najpierw poprosic..nie to co zydzi.
                  faktycznie glupi ci polacy,ze zydow o pomoc nie prosili bo bysmy mogli swoj las
                  drzewek miec.
                  • dana33 Re: a tutaj wychylila sie na polskim forum 13.05.08, 21:18
                    o jezuuuuuu, babo.... ty naprawde nic nie kapujesz.....
                    zydzi byli w duzo gorszej sytuacji niz polacy: zaszczuci, lapani,
                    zolta gwiazda oznaczeni, bez papierow, wsadzeni do gett, wywozeni do
                    obozow, bez pieniedzy, bez mozliwosci mieszkania gdzies oficjalnie..
                    jaki polak udalby sie do takiego, w jeszcze gorszej sytuacji niz on
                    sam, i poprosil o pomoc? i co taki zyd, ktory sam sie ukrywal,
                    zmienial co noc mieszkania, mogl pomoc? w czym? przeciez taki polak
                    by sie tylko narazil na wieksze niebezpieczenstwo....
                    ales ty glupia, rochellino..... az mi cie zal....
                    • vicky17 Re: a tutaj wychylila sie na polskim forum 13.05.08, 21:24
                      dana33 napisała:

> o jezuuuuuu, babo.... ty naprawde nic nie kapujesz.....
                      > zydzi byli w duzo gorszej sytuacji niz polacy:

no pewnie,ze w gorszej bo tylko na polske hitler najechal cu nie? ty to masz
                      babo fantazje czulencia..tia polakom w czasie wojny powodzilo sie
                      calkiem,calkiem..nikt ich nie mordowal,nikt im niczego nie odbieral po prostu
                      sielanka hollywoodzka zastapila smutne realia wojny. wez ty skoncz to nawijanie
                      dla ubogich duchem bo sie flaki wywracaja jak sie ciebie czyta. idz swoim
                      dzieciom opowiadaj bajki na dobranoc bo jestes nietstrawna z tymi swpoimi
                      antypolskimi urojeniami maniakalnymi.
                      kraj ,ktory tak brutalnie zostal podbity,ktory stracil miliony swoich obywateli
                      i ktory przezyl koszmar i pietno wojny..ty chcesz jeszcze cos ekstra od tych
                      ludzi a sama nie kiwnelabys palcem by pomoc nie swoim.
                      • dana33 Re: a tutaj wychylila sie na polskim forum 13.05.08, 21:43
                        ujjj..... nu, juz tylu dzisiaj wyjasnialam powoli, to tobie tez moge:
                        widzisz, rochellino ty niczyja... zydzi w polsce byli obywatelami
                        polskimi.... brawo, wiesz ze hitler najechal na polske... to juz
                        dobrze... wiec najezdzajac na polske, okupowal nie tylko polakow
                        polakow, ale i polakow zydow.... do tego miejsca zrozumiale? nie
                        napisalam nic o tym, ze polakom wiodlo sie calkiem calkiem...
                        napisalam, ze "zydzi byli w duzo gorszej sytuacji niz polacy", co
                        znaczy, ze polacy byli w bardzo zlej sytuacji, ale zydzi w jeszcze
                        gorszej, nikomu sie nie wiodlo wtedy dobrze. teraz zrozumiale?
                        wyliczylam ci tez, dlaczego zydzi byli w jeszcze gorszej sytuacji,
                        niz polacy. doszlo? nie? to dam ci jeszcze jeden przyklad: polacy
                        mogli pracowac, zydzi nie mogli. przyklad jasny? git....
                        zgadza sie, ten kraj stracil miliony.... tylko ze zapominasz ty
                        wlasnie, ze oprocz 3 milionow polakow "czystych etnicznie" zginelo
                        tam rowniez conajmniej 3 miliony polakow zydowskiego pochodzenia...
                        tak ze ty tutaj nie nawijaj ciagle o stratach polskich, jakby to
                        byly straty tylko polakow a nie rowniez zydow polskich, bo jestes
                        niestrawna z twymi twoimi antyzydowskimi urojeniami maniakalnymi.

a ja pisalam, ze cos chce od polski, rochellino ty niczyja?
                        ty za dlugo siedzisz w sf, ze ci sie hollywood kojarzy z wojna....
                        • vicky17 Re: a tutaj wychylila sie na polskim forum 13.05.08, 21:50
                          dana33 napisała:

> ujjj..... nu, juz tylu dzisiaj wyjasnialam powoli, to tobie tez moge:
                          > widzisz, rochellino ty niczyja... zydzi w polsce byli obywatelami
                          > polskimi.... brawo, wiesz ze hitler najechal na polske... to juz
                          > dobrze... wiec najezdzajac na polske, okupowal nie tylko polakow
                          > polakow, ale i polakow zydow.... do tego miejsca zrozumiale? nie
                          > napisalam nic o tym, ze polakom wiodlo sie calkiem calkiem...
                          > napisalam, ze "zydzi byli w duzo gorszej sytuacji niz polacy", co
                          > znaczy, ze polacy byli w bardzo zlej sytuacji, ale zydzi w jeszcze
                          > gorszej, nikomu sie nie wiodlo wtedy dobrze. teraz zrozumiale?
                          > wyliczylam ci tez, dlaczego zydzi byli w jeszcze gorszej sytuacji,
                          > niz polacy. doszlo? nie? to dam ci jeszcze jeden przyklad: polacy
                          > mogli pracowac, zydzi nie mogli. przyklad jasny? git....
                          > zgadza sie, ten kraj stracil miliony.... tylko ze zapominasz ty
                          > wlasnie, ze oprocz 3 milionow polakow "czystych etnicznie" zginelo
                          > tam rowniez conajmniej 3 miliony polakow zydowskiego pochodzenia...
                          > tak ze ty tutaj nie nawijaj ciagle o stratach polskich, jakby to
                          > byly straty tylko polakow a nie rowniez zydow polskich, bo jestes
                          > niestrawna z twymi twoimi antyzydowskimi urojeniami maniakalnymi.
                          >
                          > a ja pisalam, ze cos chce od polski, rochellino ty niczyja?
                          > ty za dlugo siedzisz w sf, ze ci sie hollywood kojarzy z wojna....

moze twoj stary ci uwierzy w te basnie czulencie,ale za slabo sie wijesz bym ja
                          w nie uwierzyla. skoro zydzi byli obywatelami polskimi to powinni byli ramie w
                          ramie z innymi walczyc w obronie Polski a nie wymagac by inni im pomagali w tym
                          czasi. wojna nikogo nie wybiera,niestety ani nie oszczedza i nie ma gorszych i
                          lepszych,sa tylko mordowani i okupanci.
                          • dana33 Re: a tutaj wychylila sie na polskim forum 13.05.08, 22:03
                            tys naprawde niedouczona zupelnie, rochellino ty niczyja:

W marcu i końcu sierpnia 1939, w ramach trzech mobilizacji w Polsce
                            powołano pod broń 1,1 miliona obywateli, w tym 150 tysięcy Żydów,
                            czyli niespełna 18 proc. stanu armii. Straty w zabitych i
                            zaginionych żołnierzy pochodzenia żydowskiego w tej kampanii
                            wojskowi i historycy polscy (gen. broni Mieczysław Norwid-Neugebauer
                            i Henryk Szaniawski) oceniają jako bardzo wysokie. W opracowaniu B.
                            Majerczaka znajdujemy listę z pełnymi personaliami 1189 osób. Ale to
                            przecież nie wszyscy.
                            www.polish-jewish-heritage.org/Pol/wojsko.htm

w walce przeciwko niemcom bralo udzial wg roznych zrodel, miedzy 130
                            a 200 tysiecy zolnierzy polskich zydowskiego pochodzenia,
                            rochellino.... bylo dwoch zydow generalow w polskiej armii,
                            rochellino.... nie wiem dokladnie ile, ale masa zydowskich oficerow
                            polskiej armii zostala zamordowana w katyniu, razem ze swoimi
                            polskimi towarzyszami...
                            kobito.... jak nie wiesz, to nie drzyj mordy....
                            • vicky17 Re: a tutaj wychylila sie na polskim forum 14.05.08, 04:30
                              dana33 napisała:

> tys naprawde niedouczona zupelnie, rochellino ty niczyja:
                              >
                              > W marcu i końcu sierpnia 1939, w ramach trzech mobilizacji w Polsce
                              > powołano pod broń 1,1 miliona obywateli, w tym 150 tysięcy Żydów,
                              >
                              > kobito.... jak nie wiesz, to nie drzyj mordy....

spalony czulencie..skoro powolano was pod bron to dlaczego nie broniliscie
                              swoich tylko darliscie morde by was Polacy bronili?czy wy broniliscie Polakow a
                              moze wasi zamozni zamorscy bracia was bronili?
                              na prawde twoja bezczelnosc nie ma konca. w imie czego Polska ciagle ma bronic
                              jakis obcyh obywateli skoro oni nigdy nie robili NIC by bronic nas.
                              • dana33 Re: a tutaj wychylila sie na polskim forum 14.05.08, 12:41
                                hahahahaha..... nu, nie moge, rochellino ty niczyja.....
                                najpierw "powinni byli ramie w ramie z innymi walczyc w obronie
                                Polski a nie wymagac by inni im pomagali", a jak juz dostalas pod
                                nos, ze owszem, walczyli ramie w ramie z innymi, to teraz znow
                                "dlaczego nie broniliscie swoich tylko darliscie morde by was Polacy
                                bronili".....

tak nie umiesz myslec, rochellino ty niczyja... tak ci brak
                                podstawowej wiedzy, logiki i zrozumienia, ze naprawde nie bede ci
                                tlumaczyc kazdego mojego postu....
                                nu, ale tak samo, jak nie wszyscy na swiecie sa piekni i szczupli,
                                tak samo nie wszyscy posiadaja wiedze, inteligencje i zdolnosci
                                logicznego rozumowania.
                                parafrazujac troche: glupia powstalas i glupia umrzesz...
          • ariadna-enta Re: a tutaj wychylila sie na polskim forum 12.05.08, 23:22
            cóż prawdziwi Polacy się popisuję
            dobrze,ze pani Sendlerowa nie może tego zobaczyć

niedobrze się robi.((
            • vicky17 Re: a tutaj wychylila sie na polskim forum 13.05.08, 20:51
              ariadna-enta napisała:

> cóż prawdziwi Polacy się popisuję
              > dobrze,ze pani Sendlerowa nie może tego zobaczyć
              >
              > niedobrze się robi.((

kazdy ma swoich idoli i mamy do tego prawo.
      • dana33 Re: Irina Sendler 12.05.08, 22:44
        nu, i lzesz kolejny raz, splitowski.... jest 30 komentarzy:
        tinyurl.com/63a3qo-----------------------
        w J-post zadnej wzmianki
        • dana33 Re: Irina Sendler 12.05.08, 22:49
          poprawiony link:

tinyurl.com/63a3qo
        • spitme Re: Irina Sendler 12.05.08, 23:02
          Przegapilem , nie mam tyle czasu co ty ,...
          • dana33 Re: Irina Sendler 12.05.08, 23:09
            taaaaaaaak, przegapiles..... ale oskarzyc nie przegapiles....
            jassssssne, ze nie masz tyle czasu co ja.... caly twoj czas
            poswiecasz na wyszukiwanie wiadomosci, ktorymi chcesz dokopac zydom,
            albo na oskarzenia, w nadzieji, ze nikt nie zauwazy twoich
            manipulacji....
            ohyda....
            • spitme Re: Irina Sendler 12.05.08, 23:35
              Ciucis , ja mam to zaprogramowane i wyssane z mlekiem matki , don't
              you know that girl ??? :))) ,...
              caly twoj czas poswiecasz na wyszukiwanie wiadomosci, ktorymi chcesz
              dokopac zydom ,...
            • 12-nascie Re: Irina Sendler 13.05.08, 05:53
              zydzi to sobie sami dokopuja swoim perfidnym zachowaniem.Split tylko wyciaga to
              na swiatlo dzienne i to cie tak u niego razi.Eat your heart out ciucka,
              • jasiekiera Re: Irina Sendler 13.05.08, 06:54
                nonsens 12-scie. Split sam w sobie jast prosty i bezmyslny.
                Wszystko dostal w spadku, przynajmniej tak sam pisze.
                "Ciucis , ja mam to zaprogramowane i wyssane z mlekiem matki"
    • polani Re: Irina Sendler 13.05.08, 07:34
      Wielke Polka
      szkoda ze byla Jedyna szlachetna miedzy miliony szmalcownikow i
      volksdeutsche jak ty
      • goldbaum Re: Irina Sendler 13.05.08, 09:27
        Gdyby nie takie mendy z judenratow jak ty, to uratowaloby sie was wiecej.
        • 12-nascie Re: Irina Sendler 13.05.08, 09:38
          liczba ocalalych teraz ciagle rosnie jak sledzisz przedsiebiorstwo holokaust.Tak
          jest lepiej teraz.Po wojnie bylo lepiej mowic ze zginelo 6 mln Zydow dla
          propagandy i polozenia swiata na kolana.Niedlugo sie okaze ze 6 mln Zydow wstalo
          z martwych i odszkodowania sie im naleza.Cuda tam w twej kwaterze dowodzenia
          holobiznesem sie zdarzaja co rusz

Ale szczerze takie mendy jak ten fredzio to wcale zydom dumy nie przynosza.
          • polani Re: Irina Sendler 13.05.08, 11:38
            Ja juz proponowalem Goja ze zaplce wam te 5 tys DM i pozwolicie mi
            zamordowac wasza cal rodzine.
            ale niemcy i polskie volkdeutsche nie zgdza sie na taki geszeft
            • goldbaum Re: Irina Sendler 13.05.08, 11:45
              Bo niemcy i polskie volksdeutsche nie som takie gupie i nie majom swojego Kastnera.
        • polani Re: Irina Sendler 13.05.08, 11:36
          Moj Taus wojowal Nazistow ale wielu polakow chustali sie i
          sprzedawli sznaps i baby dla hitlerwcow.
          Napeno Twoj Tatus albo Dziadek zamordowali moja babcie w Lucku
          • goldbaum Re: Irina Sendler 13.05.08, 11:43
            Twoj tatus wojowal nazistow chlejac z nimi w judenracie i sprzedajac babcie
            hitlerowcom.

Sami sie o to prosicie a potem jeszcze robicie sceny i obnosicie sie z waszymi
            poobijanymi pyskami!

Co za rasa....
            • jasiekiera Re: Irina Sendler 13.05.08, 11:46
              powiada goldbaum rasista: co za rasa...
              • goldbaum Re: Irina Sendler 13.05.08, 11:47
                A co? Znow myslalas, ze tylko wam tak wolno?
                • jasiekiera Re: Irina Sendler 13.05.08, 12:17
                  kto jeszcze oprocz ciebie napisal: "co za rasa..."?
                  pomijajac twojego idola.
                  • goldbaum Re: Irina Sendler 13.05.08, 12:23
                    Tylko ktos taki, jak ty moze zadac takie pytanie majac odpowiedz przed oczami.
                    Oczywiscie ten, kogo cytuje w sygnaturze.

P.S. Dana33 nie jest moim idolem.
                    • jasiekiera Re: Irina Sendler 13.05.08, 12:26
                      nie zrozumiales mnie goldbaum. A spytalem zupelnie wyraznie. Kto
                      jeszcze oprocz ciebie napisal: co za rasa...
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=79479742&a=79502081
                      • goldbaum Re: Irina Sendler 13.05.08, 12:33
                        Juz ja cie dobrze zrozumialem siekiero.
                        Kazdy doskonale wie, kto juz tu nie raz filozofowal o "rasie".
                        • jasiekiera Re: Irina Sendler 13.05.08, 12:36
                          No wiec goldbaum. Skoro twierdzisz: "co za rasa..." Czyz nazwanie cie
                          rasista obrazi cie?
                          • goldbaum Re: Irina Sendler 13.05.08, 12:40
                            Siekiera nie jest w stanie mnie obrazic.
                            Tym bardziej, ze kazdy myslacy czytelnik widzi, ze cytuje tylko rasistwoski
                            belkot kogos innego.
                            • jasiekiera Re: Irina Sendler 13.05.08, 12:46
                              Siekiera nie ma zamiaru cie obrazac. Siekiera jedynie zacytowal twoje
                              przemyslenia forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
                              f=50&w=79479742&a=79502081 , i stwierdzil , ze sa one najzwyczajniej
                              rasistowskie. Bowiem tylko razista moze skomentowac czyjas wypowiedz
                              (jaka by ona nie byla) komentarzem skierowanym do calej rasy.
                              To przeciez oczywiste. Goldbaum. Rasisto.
                              • goldbaum Pocieszny z ciebie czlowiek :-)) 13.05.08, 12:56
                                jasiekiera napisał:

> Siekiera nie ma zamiaru cie obrazac.
                                > Goldbaum. Rasisto.

Tak bardzo chcialbys zrobic rasiste z tego, kto zacytowal jezyk rasisty.

Podczas, gdy rasistce, autorce tego belkotu, nie masz pewnie nic a nic do
                                zarzucenia? Zgadza sie?

:-)
                                • jasiekiera Re: Pocieszny z ciebie czlowiek :-)) 13.05.08, 13:02
                                  Blaznujesz goldbaum. To nic nowego. Szczegolnie gdy mowi ci sie prawde
                                  w oczy. Rasisto.forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
                                  f=50&w=79479742&a=79502081
                                  Koniec.Kropka.
                                  • goldbaum Re: Pocieszny z ciebie czlowiek :-)) 13.05.08, 13:03
                                    Ups! Cis tak podwinal ogon? Trafilem w dziesiatke, co? :-)
                                    • jasiekiera Re: Pocieszny z ciebie czlowiek :-)) 13.05.08, 13:05
                                      nie rasisto. To ja trafilem na twoj zakuty leb.:)
                                      • goldbaum Re: Pocieszny z ciebie czlowiek :-)) 13.05.08, 13:15
                                        "Trafiles" :-)
                                        Znow nosem w kolano.

No to jak jest z tym pierniczeniem dany o "rasie" "okrutnej, prymitywnej i bez
                                        wyksztalcenia"?

Rasizm czy szczera prawda?

:-)))))))))))))))))))))))

Czy moze "rasizm" to jest tylko wtedy, gdy pojecia "rasa" odnosi sie tylko wobec
                                        zydow? he?
                                    • dana33 Re: Pocieszny z ciebie czlowiek :-)) 13.05.08, 13:09
                                      nie rob sobie zludzen, goldbaum.... jasiekiera po prostu nie ma
                                      ochoty na dalsze manipulacje antysemity i rasisty goldbauma.....
                                      • goldbaum Re: Pocieszny z ciebie czlowiek :-)) 13.05.08, 13:17
                                        dana33 napisała:

> rasisty goldbauma.....

...napisala ta, ktora arabow nazwala "rasa okrutna, prymitywna, bez wyksztalcenia".

Potraficie wprowadzic czlowieka w dobry humor :-)
                                    • nowy_rusek Re: Pocieszny z ciebie czlowiek :-)) 13.05.08, 13:17
                                      goldbaum napisał:

> Ups! Cis tak podwinal ogon? Trafilem w dziesiatke, co? :-)
                                      >

Rzeczywiscie trafiles w dziesiatke. Podwiniete ogony twoich
                                      ulubiencow:)

img366.imageshack.us/img366/7803/podwinieteogonyie0.gif
                                      • goldbaum Re: Pocieszny z ciebie czlowiek :-)) 13.05.08, 13:19
                                        Daremny trud.
                                        Przeciez juz pisalem, ze nawet nie otwieram linkow podawanych przez takich jak ty.

No wiec? Co sadzisz o ponizszej wypowiedzi:
                                        "arabowie to rasa okrutna, prymitywna, bez wyksztalcenia"

Rasizm czy nie?

:-))))
                                        • nowy_rusek Re: Pocieszny z ciebie czlowiek :-)) 13.05.08, 13:32
                                          Otwierasz, otwierasz:) Ty bez wspomnien zyc nie potrafisz;)

To ty masz jakies wyksztalcenie?

:))))))))
                              • nowy_rusek Re: Irina Sendler 13.05.08, 12:59
                                Nie czepiaj sie go. On przeciez popelnil wieeeeeeeelki czyn
                                bohaterski. Wyslal mail do gazety!

A ze Pani Irena Sendlerowa uratowala 2500 dzici zydowskich? Coz,
                                smutno wprawdzie, ale ten wieeeelki "polak" jakos to przezyje.
                                • goldbaum Re: Irina Sendler 13.05.08, 13:02
                                  nowy_rusek napisał:

> Nie czepiaj sie go. On przeciez popelnil wieeeeeeeelki czyn
                                  > bohaterski. Wyslal mail do gazety!

Jesli wyslanie maila do gazety uwazasz za "wieeeeeeeelki czyn bohaterski"....
                                  Nie bede cie wyprowadzal z bledu.
                                  Do pewnych rzeczy trzeba po prostu dorosnac. :-)
                                  • nowy_rusek Re: Irina Sendler 13.05.08, 13:26
                                    goldbaum napisał:

> Do pewnych rzeczy trzeba po prostu dorosnac. :-)
                                    >

Ty ciagle o tym dorastaniu! Czysbys pochodzil z tej generacji?
                                    img522.imageshack.us/img522/8795/lizaczehitleraqm2.gif
                                    Nie mam zamiaru ukrywac, jestem ciagle bardzo mlody, wlasnie
                                    przedszkole z odznaczeniem ukonczylem;)))
                            • dana33 Re: Irina Sendler 13.05.08, 13:01
                              jassssssne..... ty zawsze tylko "cytujesz" np. hitlera, ty zawsze
                              tylko "cytujesz" dodajac od siebie jeszcze.... jak to bylo z ta
                              verlauste judensau, nie goldbaum?
                              • goldbaum Re: Irina Sendler 13.05.08, 13:12
                                dana33 napisała:

> jassssssne.....

ale syczy.... :-)

Owszem. Cytujac was ukazuje wasz jezyk nie rozniacy sie w duzej czesci niczym od
                                jezyka, jakiego uzywali hitlerowcy wobec was.

To, ze poparlas podpisem nazistow niemieckich i zadeklarowalas gotowosc dalszego
                                ich poparcia to tylko potwierdzenie tego, co juz tu od dawna obnazam.
                                • dana33 Re: Irina Sendler 13.05.08, 13:29
                                  znow manipulujesz moim wpisem.... napisalam wyraznie, ze "cytujesz"
                                  dodajac swoje slowa.....
                                  dokladnie tak samo, jak to ciagle twoje powtarzanie, ze popieram
                                  nazistow niemieckich, co jest twoim kolejnym klamstwem i tzw.
                                  wizytowka, z ktora latasz gdzie mozesz.... bo nie popieram nazistow
                                  ani niemieckich ani polskich tez... podpisalam petycje skrajnie
                                  prawicowej grupy niemieckiej w sprawie budowania meczetu i
                                  zadeklarowalam wyraznie, ze popre kazda taka petycje w sprawie
                                  budowania meczetow, nawet u szatana. ale jak zwykle, w twoim
                                  zwyczaju, przekrecisz, zmanipulujesz i potem "zacytujesz".... tak
                                  juz masz goldbaum... wyssane z mlekiem matki... tylko ze wiesz...
                                  wszyscy juz cie znaja.... no i te twoje slowa "verlauste judensau"
                                  pograzyly cie juz zupelnie w oczach forumowiczow... wiesz o tym i
                                  dlatego wijesz sie niesamowicie, probujac ciagle od nowa osmieszych
                                  innych.... ale nie masz szans, rasisto i antysemicie... nie masz
                                  szans...
                                  • nowy_rusek Nie miej mu za zle! 13.05.08, 13:38
                                    On inaczej nie potrafi, ma to we krwi. Mial zreszta dobrego
                                    nauczyciela, co to tez upierdliwie powtarzal klamstwa, az w jego
                                    glowie zaczynaly byc "prawda".
                                    Oni wszyscy tak maja;)
                                  • goldbaum Re: Irina Sendler 13.05.08, 14:01
                                    dana33 napisała:

> znow manipulujesz moim wpisem....

W ktorym miejscu dokladnie?

> dokladnie tak samo, jak to ciagle twoje powtarzanie, ze popieram
                                    > nazistow niemieckich, co jest twoim kolejnym klamstwem

Ciagle probujesz?

Czyzbys nie poparla swoim podpisem organizacji kierowanej przez niemieckiego
                                    naziste min. broniacego przed sadem grupe nazistowska "Biale Wilki", spiewajacej
                                    takie teksty jak "Juda verrecke"?

Czyzbys nie deklarowala, ze w kazdej chwili jestes gotowa poprzec nawet
                                    "organizacje nazistowskie", jesli beda przeciw islamowi?

Po co te ciagle przekrety? Myslisz, ze kogos zmylisz?
                                    • dana33 Re: Irina Sendler 13.05.08, 14:26
                                      nie wiedzialam goldbaum, ze jestes az tak ograniczony, ze nie
                                      rozumiesz prostego tekstu, ale moge jeszcze raz.... tym razem powoli:
                                      nie popieralam nigdy i nie popieram zadnej organizacji,
                                      nazistowskiej, prawicowej, lewicowej, srodkowej. podpisalam tylko i
                                      wylacznie petycje, jaka byla w internecie, w sprawie budowania
                                      meczetu, kolejnego.... i zadeklarowalam tutaj na forum, ze podpisze
                                      kazda taka petycje, rowniez podana przez samego szatana, w sprawie
                                      budowania meczetow w europie.

zeby ci bylo latwiej, to wyszukalam specjalnie dla ciebie:

petycja «oficjalne pismo, zwykle zbiorowe, zawierające prośbę lub
                                      żądanie skierowane do władz lub do osób na wyższym stanowisku»
                                      sjp.pwn.pl/lista.php?co=petycja
                                      organizacja «grupa ludzi lub państw mających ustaloną strukturę i
                                      działających razem, aby osiągnąć wspólne cele»
                                      sjp.pwn.pl/lista.php?co=organizacja
                                      teraz ci latwiej zrozumiec roznice? nie? nu, to juz taki umrzesz nie
                                      rozumiejacy....
                                      • spitme Re: Irina Sendler 13.05.08, 14:32

Good morning ciucius :))) ,...
                                        • dana33 Re: Irina Sendler 13.05.08, 14:49
                                          halloo splitowski....
                                          wlasnie.... zawsze to lepiej powiedziec good morning jak sie nie ma
                                          nic do powiedzenia, niz te slynne cepowatego, co ponizej... :))))
                                          • spitme Re: Irina Sendler 13.05.08, 15:40

Chudo w wydarzenia w grajdolku i se mysle co by pozyczyc z ERETZA ,
                                            podkrecic (zmanipulowac) i dac wam popalic :))) ,...
                                            halloo splitowski.... wlasnie.... zawsze to lepiej powiedziec good
                                            morning jak sie nie ma nic do powiedzenia ,...
                                            • dana33 Re: Irina Sendler 13.05.08, 17:21
                                              nu, jeszcze nie znalazles, splitowski? nie moze byc....
                                      • goldbaum Po co jeszcze sie pograzasz kobieto? 13.05.08, 15:11
                                        dana33 napisała:

> nie popieralam nigdy i nie popieram zadnej organizacji,
                                        > nazistowskiej, prawicowej, lewicowej, srodkowej.

Ale popierasz nazistow. Zalozyciele i przewodniczacy Pro-Kolen Beisicht i Rouhs
                                        to znani w Niemczech neonazisci uzywajacy Pro_kolen do szerzenia swojej
                                        ideologii. Dlatego ich organizacja jest ciagle pod obserwacja Urzedu Ochrony
                                        Konstytucji.
                                        Kogo poparlas podpisujac sie pod ich petycja? Krasnoludkow?

> i zadeklarowalam tutaj na forum, ze podpisze kazda taka petycje,
                                        > rowniez podana przez samego szatana, w sprawie budowania meczetow w
                                        > europie.

Krecisz jak zwykle ale zapomnialas, ze masz do czynienia goldbaumem, ktory
                                        wszystko widzi i nie da sie nabrac.

Zadeklarowalas, ze podpiszesz kazda petycje przeciwko meczetom i.... "zalewaniu
                                        Europy przez Islam"...

i nie tylko ta podana przez "szatana" ale rowniez "nazistowska"!

Po co te ciagle przekrety?
                            • spitme Re: Irina Sendler 13.05.08, 14:22
                              Na drugi raz napisz "co za plemie " i bedziesz mial spokoj bo nie
                              bedzie sie do czego przyczepic a swoje i tak powiesz :))) ,...
                              ====================================================================
                              Tym bardziej, ze kazdy myslacy czytelnik widzi, ze cytuje tylko
                              rasistwoski belkot kogos innego.
                              • goldbaum Re: Irina Sendler 13.05.08, 15:14
                                Bylem ciekaw, jak sie poczuja, gdy okresle ich tak samo, jak oni okreslaja Arabow.

Nu... i wyszlo, ze "rasizm" :-)
                                • dana33 Re: Irina Sendler 13.05.08, 17:23
                                  slabiutko, goldbaum....
                                  nic ci juz nie pomoze.... zbyt znany tutaj jestes, zeby ktokolwiek
                                  jeszcze zalapal sie na twoje manipulacyjki...
                                  sprobuj moze na jakims portalu hawajskim? tam o tobie jeszcze nie
                                  slyszeli, to sie moga nabrac w pierwszym okresie....
                                  • goldbaum Nu... "manipulacje" :-) 13.05.08, 17:48
                                    - Poparla podpisem petycje dwoch znanych nazistow niemieckich Manfreda Rouhsa i
                                    Markusa Beisichta
                                    ______________ale nazistow nie popiera!

- zadeklarowala poparcie podpisami petycji "nazistowskich"
                                    ______________ale nazistow nie popiera!

- o "arabach" mowi "rasa okrutna, prymitywna, bez wyksztalcenia"
                                    ______________ale rasistka nie jest.

"rasista" jest goldbaum
                                    ______________bo to okreslenie, ktore wobec arabow uzywa dana uzyl wobec zydow.

Nu.
                                    • dana33 Re: Nu... "manipulacje" :-) 13.05.08, 18:52
                                      aaaaaa, git..... juz mamy petycje, a nie partie.... zaczynasz
                                      rozumiec cusik, goldbaum....
                                      ale to nie pierwszy raz, jak cie lapie na takich manipulacyjkach, a
                                      potem, po dlugich dyskusjach i rozbierania kazdego zdania na czesci
                                      pierwsze, zeby w koncu do ciebie doszlo, tak jak teraz z ta petycja i
                                      organizacja, dochodzimy w koncu do tego, ze to byl tylko
                                      twoj "zarcik"....
                                      nu, nie bede zaczynac teraz dlugich tlumaczen, bo nie ma sensu...
                                      koniec byly oczywiscie wytlumaczony "zarcikiem"....
                                      szkoda na ciebie nawet sekundy..... ide popatrzec na wiadomosci, jak
                                      to w jerozolimie smietanka swiatowa sie zebrala.... no i jak
                                      hamasniki mysla, ze moga, ale niestety, duzo nie moga... tak jak i
                                      ty, goldbaum...
                                      • goldbaum Re: Nu... "manipulacje" :-) 13.05.08, 19:14
                                        dana33 napisała:

> aaaaaa, git..... juz mamy petycje, a nie partie....

Od samego poczatku "mamy" niemieckich nazistow, ktorych najzwyczajniej popierasz.

"To, ze poparlas podpisem nazistow niemieckich i zadeklarowalas gotowosc
                                        dalszego ich poparcia to tylko potwierdzenie tego, co juz tu od dawna obnazam"

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=79479742&a=79506483

Chcocbys nie wiem jak bardzo sie wila.... Popierajac ich dzialania podpisami
                                        podpierasz ich i ich partie.

Takie to proste :-)
                                        • dana33 oczywiscie, ze manipulujesz.... 13.05.08, 20:57
                                          tu juz wszystko wyjasnilam, wiec nie musze tracic czasu, wystarczy
                                          wkleic jeszcze raz:

nie popieralam nigdy i nie popieram zadnej organizacji,
                                          nazistowskiej, prawicowej, lewicowej, srodkowej. podpisalam tylko i
                                          wylacznie petycje, jaka byla w internecie, w sprawie budowania
                                          meczetu, kolejnego.... i zadeklarowalam tutaj na forum, ze podpisze
                                          kazda taka petycje, rowniez podana przez samego szatana, w sprawie
                                          budowania meczetow w europie.

zeby ci bylo latwiej, to wyszukalam specjalnie dla ciebie:

petycja «oficjalne pismo, zwykle zbiorowe, zawierające prośbę lub
                                          żądanie skierowane do władz lub do osób na wyższym stanowisku»
                                          sjp.pwn.pl/lista.php?co=petycja
                                          organizacja «grupa ludzi lub państw mających ustaloną strukturę i
                                          działających razem, aby osiągnąć wspólne cele»
                                          sjp.pwn.pl/lista.php?co=organizacja
                                          teraz ci latwiej zrozumiec roznice? nie? nu, to juz taki umrzesz nie
                                          rozumiejacy....
                                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=79479742&wv.x=1&a=79510311
                                          • cepekolodziej Re: oczywiscie, ze manipulujesz.... 14.05.08, 03:13
                                            Wstyd, podwójnie

Raz, że podpisałaś. Trzeba wiedzieć, kto prosi o podpis.

Dwa - że się wywnętrzasz jak jakiś bachor na tym właśnie wątku, nie
                                            zważając na jego tytuł.
                                            • goldbaum Re: oczywiscie, ze manipulujesz.... 14.05.08, 10:42
                                              cepekolodziej napisał:

> Wstyd, podwójnie
                                              >
                                              > Raz, że podpisałaś. Trzeba wiedzieć, kto prosi o podpis.

To jej zupelnie nie przeszkadza. Przeciez otwarcie zadeklarowala, ze w kazdej
                                              chwili podpisze ponownie "petycje" "nazistowska" - a wiec ponownie aktywnie(!)
                                              poprze poglady wyrazane przez nazistow.

Zeby bylo smieszniej, pisze, ze ich... nie popiera.

No coz. Pewnie tez mowi nie otwierajac ust, bierze kogos za reke nie dotykajac
                                              go i czyta gazete nie otwierajac oczu.
                                            • dana33 Re: oczywiscie, ze manipulujesz.... 14.05.08, 12:33
                                              cepowaty...... to nie jest watek o pani sendler.... to jest watek o
                                              protestach goldbauma do spiegla.... tak ze nie rob tutaj za
                                              moraliste....
                                              watek o pani sendler podwieszono.... zobacz jaka masa wpisow jest
                                              tam.... tak wlasnie wygladacie..... na erecu jest wiecej wpisow i
                                              opowiadaja o pani sendler piekniej i wiecej, niz w tym podwieszonym
                                              twoim watku....
                                              ty mnie nie mow o poszanowaniu Jej.... bo kurrrrrrka, hipokrycie, na
                                              swinski post twojej przyjaciolki nie zareagowales nawet chrzaknieciem
                                          • goldbaum A ta ciagle chce sprzedac ten ortalion :-) 14.05.08, 10:37
                                            dana33 napisała:

> nie popieralam nigdy i nie popieram zadnej organizacji (...) nazistowskiej,
                                            > podpisalam tylko i wylacznie petycje,
                                            > i zadeklarowalam tutaj na forum, ze podpisze kazda taka petycje (nazistowska)

Czy ty naprawde jestes az tak ograniczona, ze nie zdajesz sobie sprawy z tego,
                                            co piszesz?

W jaki sposob popiera sie poglady innych? Biegajac i krzyczac, ze sie popiera te
                                            osoby? Nie. Robi sie to popierajac ich poglady.

Przeciez petycja to tylko jeden ze srodkow komunikowania pogladow. Popierajac ja
                                            (np. podpisem) popierasz poglady ich autorow.

Popierajac (podpisem) poglady wyrazone przez nazistow, popierasz ich.

Czego tu nie mozna zrozumiec?
                                            • dana33 Re: A ta ciagle chce sprzedac ten ortalion :-) 14.05.08, 13:14
                                              mozna swietnie zrozumiec, ze manipulujesz, goldbaum....
                                              wprawdzie pro köln jest organizacja skrajnie prawicowa, ale nie jest
                                              nazistowska. w dzisiejszych niemczech zadna nazistowska partia lub
                                              organizacja nie mialaby mozliwosci zasiadac w senacie miasta.
                                              pisalam juz o tym, ale oczywiscie to bylo dawno i ty ladnie liczysz
                                              na to, ze inni zapomnieli i zaczynasz znow ze swoja nazistowska
                                              ogranizacja.
                                              nu, ale to nic nowego.... to twoja stala metoda manipulowac postami
                                              wszystkich tych, ktorzy sie z toba nie zgadzaja... a tacy jak ja,
                                              ktorzy toba gardza, sa szczegolnie na te twoje klamstwa wystawieni..
                                              ale nicha, goldbaum... ja israelka i zydowka.... mam gruba skore...
                                              ale pokazywac twoja miernote bede dalej...
                                              • goldbaum I do tego te klamstwa... 14.05.08, 14:27
                                                dana33 napisała:

> wprawdzie pro köln jest organizacja skrajnie prawicowa,

W Niemczech kazda partia skrajnie-prawicowa jest albo nazistowska albo utrzymuje
                                                mniej lub bardziej otwarte kontakty z nazistami.
                                                Zalozyciele Pro-Koeln to byli funkcjonariusze nazistowskiej NPD.
                                                I ty tych ludzi poparlas swoim podpisem.

> w dzisiejszych niemczech zadna nazistowska partia lub
                                                > organizacja nie mialaby mozliwosci zasiadac w senacie miasta.

Klamstwo. We wladzach szeregu miast a nawet w niektorych landtagach na wschodzie
                                                Niemiec zsasiadaja i zasiadali poslowie NPD, ktora jest spadkobierczynia NSDAP.

> zaczynasz znow ze swoja nazistowska ogranizacja.

Kolejne klamstwo. Pisze wyraznie o nazistach Rouhsie i Beisichcie, ktorzy sa
                                                zalozycielami i przewodniczacymi Pro-Koeln.

I ktorych ty poparlas swoim podpisem. Z Izraela. Brawo!
            • polani Re: Irina Sendler 13.05.08, 12:58
              Wyzwolil dla polakow Wroclaw jak frajer aby go potem wypedztic do
              erecu
          • pamarko Do polani 13.05.08, 12:53
            Nie rozśmieszaj mnie z tą żydowską walką - bo z tym to akurat macie
            wielki kompleks w stosunku do Polaków. Ale zrobiliście, co innego
            przesłuchiwaliście ją w katowni UB – tak, bo przesłuchiwał ją Żyd i
            to tak, że straciła dziecko. Może to „ten walczący” twój tatuś
            polani? Czy ktoś z waszego „niewinnego” kraju ją za to przeprosił –
            nie wy ją tylko „szanujecie”
            • polani Re: Do polani 13.05.08, 13:21
              Wy Polacy macie kompleks jako progromisci nie zdole sojuzniki
              ja nie znam jednego polskiego katoliko co poleglal dla panstwa
              Izrael.
              Te 17 zydow co w komuche zluzyli tak samo jak miliony dobrych
              polakow katolikow.
              Nie zapomnimy wasza popracie arabstwo przeciwki panstwa zydowskiego
              od 1955-89 az do waszego bankrosta.
              Nasi Arabske bracie :))))(Gomulka)
              • goldbaum Re: Do polani 13.05.08, 13:26
                polani napisał:

> Te 17 zydow co w komuche zluzyli tak samo jak miliony dobrych
                > polakow katolikow.

Nie opowiadaj bajek:
                Stalin's Jews

In 1934, according to published statistics, 38.5 percent of those holding the
                most senior posts in the Soviet security apparatuses were of Jewish origin.

I to przy odsetku zydow w ogole ludnosci Rosji nie przekraczajacym 2%!

www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3342999,00.html
                • polani Re: Do polani 14.05.08, 11:26
                  Stalin tak kochal zydow ze mojego dziadka wypedzil do Sibiri razem z
                  Menachem Begina i jego Zydowskich Lekarzy powiesil
                  Ty zostaniesz dupek volksdeutsche
                  nie niemiec nie polak ale dupek
              • pamarko Re: Do polani 13.05.08, 13:34
                Dziecko nie pisz więcej o historii
                Nawet Gross pisze, że w samym UB Żydów było 39%, a UB w 1947 liczyło
                trochę ponad 100tys. ludzi, więc zarzuciłaś mu kłamstwo. Pamiętaj
                także, że zarzucenie tak dużej nieścisłości w książce mającej
                ambicje naukowe, dyskwalifikuje ją.
                • polani Re: Do polani 14.05.08, 11:27
                  Ja by tez sluzyl w uB aby Akowce hiterlowcow im dupe po solic
                  zamordowanie zydow w 46 rocku w polsce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka