Dodaj do ulubionych

Panie premierze - co z traktatem?

29.08.08, 17:04
Czy w zamian za to, że zgodził się Pan zabrać na poniedziałkowy szczyt
prezydenta polski dostał Pan od niego pisemną gwarancję podpisania traktatu
lizbońskiego? Bez podpisania traktatu nie ma mowy o jednolitym głosie polskiej
polityki zagranicznej.
Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych Re: Panie premierze - co z traktatem? 29.08.08, 17:07
      Podpisuje sie pod pytaniem.
    • berkowicz4 Re: Panie premierze - co z traktatem? 29.08.08, 17:22
      > Bez podpisania traktatu nie ma mowy o jednolitym głosie polskiej
      > polityki zagranicznej.

racja, jak ten szajs wejdzie w zycie to glos polskiej polityki zagranicznej
      bedzie jendolity. to znaczy w ogole zadnego glosu nie bedzie, bo i nie bedzie
      zadnej polskiej polityki zagranicznej. to jest dla POlactwa jednolitosc, he,he!
      to ja proponowalbym byc konsekwetnym i pojsc dalej: ujednolicic wszystko inne,
      tj. zlikwidowac tubylczy rzad, urzad prezydenta i parlament, he,he

dla przypomnienia, co twoi idole mowili swego czasu o dokumencie, ktory nazywa
      sie dzis traktatem lizbonskim >

"Chociaż jak na razie najprostsze rachunki wskazują na to, że jeśli traktat nie
      wejdzie, to pozycja Polski będzie silniejsza. Mówię o pozycji politycznej."
      (Donald Tusk)

"Konstytucja – wbrew temu, co myśli o niej wielu Francuzów czy Niemców – była
      symbolem Europy socjalnej. W takiej Europie Polska ma mniejsze szanse na sukces
      niż w Europie ekonomicznej. Dlatego upadek konstytucji jest dla Polski pewną
      szansą" (Jean Vincent "Jacek" Rostowski)

"Czytamy, że jako państwo jesteśmy słabi i osamotnieni w walce o utrzymanie
      dotychczasowej pozycji Polski w Europie. Prorokuje się, że skazujemy się na
      klęskę, bo nikt poza nami nie chce umierać za Niceę, a wszyscy chętnie nas
      zdradzą w ostatniej chwili. Pojawiły się także głosy ostrzegające przed gniewem
      silnych państw unijnych i przyszłą karą, głosy obawiające się opinii Zachodu, iż
      jesteśmy nieokrzesanymi barbarzyńcami psującymi proces integracji europejskiej w
      imię nacjonalistycznych mrzonek. (…) Nasze zdumienie rośnie, gdy zauważyć, że w
      zasadzie nikt nie próbuje bronić tezy, że projekt nowej konstytucji jest dla
      Polski lepszy niż gwarancje zawarte w traktacie nicejskim. Co więcej,
      oczywistością jest teza odwrotna. Po przyjęciu nowej konstytucji w proponowanym
      kształcie Polska ma wypaść z roli państwa rozgrywającego, stając się krajem
      rozgrywanym w polityce wewnątrz-europejskiej" (Donald Tusk, Jan Rokita)

"W bilansie kosztów i korzyści, jakie przedstawialiśmy społeczeństwu przed
      referendum, wskazywaliśmy na silną polityczną pozycję Polski w Unii. Wówczas
      przez myśl nam nie przeszło, że system nicejski może zostać naruszony! (…)
      Miesiącami dyskutowano w konwencie o wszystkim, a sprawy najważniejsze zostały
      wprowadzone pod koniec prac, tylnymi drzwiami, bez dyskusji i woli większości.
      Obrona Nicei jest więc kwestią wiarygodności elit politycznych (…). Nie tylko w
      Polsce, ale w całej Europie Środkowo-Wschodniej! Lekceważąco potraktowano
      legitymację demokratyczną wyrażoną niedawno przez narody w referendach" (Jacek
      Saryusz-Wolski)

"Jeśli chcemy, by integracja się powiodła, by w przyszłości UE stanowiła
      kontynentalną wspólnotę dostatnich i wolnych społeczeństw, to dziś musi ona
      uwzględniać nie tylko dążenia wielkich i bogatych państw, ale również brać pod
      uwagę marzenia, lęki oraz bariery gospodarcze czy psychologiczne swych
      mniejszych i biedniejszych członków. (…) Projekt podziału władzy w europejskiej
      konstytucji przywraca Francji i Niemcom (liczącym razem 140 mln mieszkańców)
      dominującą pozycję w Unii. Co gorsza, umożliwia marginalizację nowych członków
      UE. Patrzymy na tę tendencję z niepokojem" (Marek Beylin, Adam Michnik)
      • iza.bella.iza berkowicz4, ze swoim pretensjami wal do Kaczora 29.08.08, 17:33
        To on wynegocjował traktat i on złożył pod niem podpis w Lizbonie i on odtrąbił
        to jako swój sukces. Teraz raptem obstrukcji dostał. Bez traktatu nie będzie
        jednolitej polityki unijnej i jednolitego głosu w polskiej polityce
        zagranicznej. Nie liczę na to, że to zrozumiesz, ale może dotrze do ciebie, że
        twoje wypowiedzi w zakładanych przeze mnie wątkach są wołaniem na puszczy.
        • berkowicz4 Re: primo kaczor nic nie wynegocjowal, poza 29.08.08, 17:46
          jakimis malo znaczacymi pie..mi!! secundo za sukces uwaza go nie tylko
          kaczor, ale i ryzy i michnik! a prawda jest taka, ze mamy do czynienia w 98% z
          tym samym shitem (zmienila sie tylko forma), ktory 3 lata temu odrzucili
          francuzi i holendrzy. dokladnie tym samym, o ktorej tuski i michniki
          jednoznacznie mowily, ze polska wskutek wprowadzenia go w zycie straci. nie
          dziwi cie ta zmiana zdania o 180?? jak to sierotko sobie tlumaczysz??

> eraz raptem obstrukcji dostał.

jakiej obstrukcji?? tu jest ue i tu sie szanuje unijne procedury. a te sa takie,
          ze traktat umarl. zed zszedl. kapujesz?? tu jest takze europa, a europa to
          przede wszystkim europejczycy i ich wola. ci powiedzieli traktatowi nie, juz
          trzy razy. jak sie wam europa, antyeuropejskie komuchy nie podoba, to proponuje
          inna miejscowke, najlepiej wschod, w sam raz na wasza zamordystyczna mentalnosc,
          he,he

Bez traktatu nie będzie
          > jednolitej polityki unijnej i jednolitego głosu w polskiej polityce
          > zagranicznej.

bidulo, toz ty nawet streszczenia traktatu nie czytalas, a sie wypowiadasz.
          jednolita polityka zagraniczna ue (utworzenie unijnego msz) oznacza, ze nie ma
          juz polskiej polityki zagranicznej. bo zadnych szans zeby ta unijna stala sie
          polska nie ma. elementarna logika sie klania :(:(
          • iza.bella.iza Nie wysilaj się 29.08.08, 17:57
            Dotrze wreszcie do ciebie, że twoje wypowiedzi w zakładanych przeze mnie wątkach
            są wołaniem na puszczy? Nie masz nic do zaoferowania poza swoimi emocjami, a z
            emocjami się nie dyskutuje.

p.s. Powoływanie się na wypowiedzi polityków z czasu negocjowania traktatu, gdy
            każdy kraj UE chciał wywalczyć dla swoich państw najlepszy jego kształt, nie
            jest argumentem do dyskusji o tym, co się dzieje, gdy traktat został już
            wynegocjowany i przyjęty przez zainteresowane państwa.

• berkowicz4 [...] 29.08.08, 18:07
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • iza.bella.iza Chcę ci powiedzieć, że... 29.08.08, 19:39
                ...chamskimi odzywkami nie zachęcisz mnie do rozmawiania z tobą.
      • etta2 Re: Panie premierze - co z traktatem? 29.08.08, 17:39
        Berkowicz, ty na greka się nie zgrywaj, bo z daleka
        capisz...ciągotkami ku Rosji. Każdy, kto w obecnych warunkach jest
        przeciwny obecności Polski w strukturach unijnych, pcha nasz kraj w
        ramiona dobrze nam znanego czerwonego brata. Zaraz może się okazać,
        że Podlasie tak naprawdę, to 99% ludności pochodzenia rosyjskiego,
        potem ruskich ludów doszukają się w Szczecinie, Krakowie, Warszawie
        i.t.d. Zawiązuj swoje sojusze na własne konto, a nie rób nieuczciwej
        propagandy, szkodliwej i wrednej dla naszego kraju.
        • berkowicz4 [...] 29.08.08, 17:51
    • jdbad Re: Panie premierze - co z traktatem? 29.08.08, 17:46
      Na takim traktacie bez Karty Praw Podstwowych mi nie zależy.
      Mogą się obaj wypchac.
    • 0gorkova Posłuchaj, 29.08.08, 18:53
      to nie Tusk zabiera Prezydenta do Brukseli tylko Prezydent łaskawie przyzwolił aby aby taki cieć z Nim się zabrał,bezwolny cieć,który boi się własnego cienia.
      Śmiecisz na portalu gw i nie czytasz co Twoje "wiarygodne" żródło donosi?

"W sprawie traktatu lizbońskiego stanowisko prezydenta Lecha Kaczyńskiego pozostaje to samo i nie zmieni tej sytuacji apel o jego podpisanie. Prezydent już powiedział, ze traktat podpisze i nie będzie hamulcowym Unii Europejskiej."

wyborcza.pl/1,75248,5641411,Kancelaria_Prezydenta__w_sprawie_Traktatu_stanowisko.html

iza.bella.iza napisała:
      • elfhelm Re: Posłuchaj, 29.08.08, 18:58
        > "W sprawie traktatu lizbońskiego stanowisko prezydenta Lecha Kaczyńskiego pozos
        > taje to samo

Czyli dureń utwierdza nas w przekonaniu, że przez swoją niezmienność również
        niezmiennie chce pozostać durniem?
        • 0gorkova [...] 29.08.08, 19:06
      • iza.bella.iza Prezydent powiedział 29.08.08, 19:46
        Gadał to on nie raz różne rzeczy. Ja się pytam Tuska czy dostał gwarancje NA
        PIŚMIE. Dostrzegasz różnice, zupo?

• 0gorkova A kim 29.08.08, 21:14
          Ty jesteś,że ośmielasz się podważać to,co mówi Pan Prezydent RP?

iza.bella.iza napisała:
          • iza.bella.iza Jestem obywatelką Rzeczpospolitej Polskiej. 29.08.08, 21:29
            Prezydent nie jest królem, tylko wybranym przez obywateli RP na pięcioletnią
            kadencję funkcjonariuszem państwowym. Jest przez nas - obywateli utrzymywany i
            rozliczany z tego, co robi. Ja, wolny obywatel wolnego demokratycznego kraju mam
            konstytucyjne prawo do wolności wypowiedzi, w tym krytyki prezydenta. Moje
            niedowierzanie w jego słowa jest zaś wyrazem tej krytyki. Rozumiesz, zupo?
            • 0gorkova A skąd Ty wiesz co wolność oznacza 29.08.08, 22:05
              i w jakim ją serwujesz sosie,trockistowskim,sartre'owskim a może Hegel Cię dziabnął tzn ukąsił?:)))

PS
              Kończę dysputę z Tobą ponieważ nie wiesz co to jest kultura dyskusji..
              Zaobserwowałam,że przekręcasz "nicki",a to jest poniżej rynsztoka.

iza.bella.iza napisała:
              • iza.bella.iza Chcesz się czegoś ode mnie nauczyć? 29.08.08, 22:22
                0gorkova napisała:

> Kończę dysputę z Tobą ponieważ nie wiesz co to jest kultura dyskusji..

Twoja kultura dyskusji faktycznie jest mi obca, co nie znaczy, że nic o niej nie
                wiem. Dzięki tobie i tobie podobnym dowiaduję się o niej coraz więcej.

> Zaobserwowałam,że przekręcasz "nicki",a to jest poniżej rynsztoka.

Gdzie zauważyłaś, ze przekręcam nicki? Możesz jakiś link zapodać, zupo?
                • 0gorkova Cytuję 29.08.08, 23:59
                  i link podaję,obrzydliwa kłamczucho...

Zielona Wrona:)
                  iza.bella.iza 19.08.08, 18:27 Odpowiedz

off_nick napisała:

> z powodu kłamstwa założycielki wątku,po co?
                  >

Jakiego kłamstwa, offuck_nick? Wczoraj wszystkie serwisy podawały, ze dziś Tusk
                  wystąpi z orędziem. O orędziu prezy-dęta zaczęły mówić dzisiaj.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=83571477&a=83572902

Powinnaś sczeznąć ze wstydu:(((

iza.bella.iza napisała:

> Gdzie zauważyłaś, ze przekręcam nicki? Możesz jakiś link zapodać, zupo?
                  • iza.bella.iza Niech się wstydzi autor postu. 30.08.08, 00:09
                    I tak miał szczęście, że za swoje insynuacje pod moim adresem został
                    potraktowany tak łagodnie - to off_nicku. Zaś "zielona wrona" to był tytuł
                    postu, w którym cytowałam refren kultowej piosenki z okresu stanu wojennego.
                    Skojarzyła mi się ona z z tym, co wypisywał ten ktoś, który miał w swoim nicku
                    słowo wrona. I tyle, obrzydliwa i agresywna manipulantko.

Denerwuje cię moja osoba, nie lubisz mnie - to po co za maną łazisz i zaczepki
                    szukasz? Uprawiaj sporty ekstremalne, jeśli potrzebujesz podbić sobie adrenalinę.

Papapa:)
    • goldenwomen34 Traktat jest trupem. Co tu podpisywać? 29.08.08, 21:01
      • platformiarz Co z traktatem? Pan prezydent potraktuje traktat 29.08.08, 21:20
        jak na to zasługuje.
        He, he, he.
      • elwer-pancerfaust44 Re: Traktat jest trupem. Co tu podpisywać? 29.08.08, 22:21
        Sarkozy go ożywi zmianą reguł gry jego ratyfikowania.
    • kubala11 Re: Panie premierze - co z traktatem? 30.08.08, 00:56
      Tzw traktat (na miejscu prezydenta) zgodziłym sie podpisac za cene zablokowania
      rury bałtyckiej, nieograniczonych funduszy na rure kaspijską i delikatnych
      sankcji żywnościowych w stosunku do Rosji, coby oywatele tego kraju zaznali
      kłopotów z żywnoscia...:)))
      • ayran Re: Panie premierze - co z traktatem? 30.08.08, 08:56
        Fantastyczne postulaty, jakże przy tym realistyczne.
        Dodałbym od siebie jeszcze uznanie Żoliborza za Miejsce Święte i dopisanie
        wolskiego do listy języków urzędowych UE. Oraz obowiązkowej chłosty każdego
        rosyjskiego obywatela, który jednorazowo w knajpie wyda więcej niż 500 euro.
        • kubala11 Re: Panie premierze - co z traktatem? 30.08.08, 13:17
          ayran napisał:

> Fantastyczne postulaty

Przyznasz, że za takie ustepstwa warto by podpisać ten nic nieznaczący świstek
          zwany dalej przez uzytecznych ...(autocenzura) traktatem.:))
          Bez nich nie ma sensu sie wygłupiać z podpisywaniem odrzuconego przez Europę
          trakatu.
          • iza.bella.iza Re: Panie premierze - co z traktatem? 30.08.08, 13:24
            kubala11 napisał:

> Bez nich nie ma sensu sie wygłupiać z podpisywaniem odrzuconego przez Europę
            > trakatu.

Odkąd to Irlandia = cała Europa?
            • kubala11 Re: Panie premierze - co z traktatem? 30.08.08, 13:26
              Odtąd, kiedy do ratyfikacji potrzeba akceptacji wszystkich państw Unii. Jak
              wiemy Irlandczycy wypięli się na traktat, dlatego cała Unia odrzuciła traktat.
              Tyle.:)
              • iza.bella.iza Re: Panie premierze - co z traktatem? 30.08.08, 13:39
                kubala11 napisał:

> Cała Unia odrzuciła traktat.

Kiedy i gdzie cała UE odrzuciła traktat? Masz na to jakieś dowody?
          • ayran Re: Panie premierze - co z traktatem? 30.08.08, 13:26
            Nie przyznam. Rurę bałtycką można by zablokować, gdyby zdecydowały się na to
            pojedyncze państwa, jak Estonia, Finlandia czy Szwecja. Pomysł wyasygnowania
            nieograniczonych funduszy na cokolwiek z ograniczonego siłą rzeczy budżetu jest
            absurdalny siłą rzeczy, natomiast domaganie się wprowadzenia sankcji, tak by
            ludność niespecjalnie demokratycznego państwa odczuła głód, w ogóle nie
            zasługuje na komentarz.
            • kubala11 Re: Panie premierze - co z traktatem? 30.08.08, 13:27
              Człowiek głodny jest bardziej skory do zrzucania jarzma. Brutalne ale prawdziwe.
              • ayran Re: Panie premierze - co z traktatem? 30.08.08, 13:29
                kubala11 napisał:

> Człowiek głodny jest bardziej skory do zrzucania jarzma. Brutalne ale prawdziwe
                > .

A słyszałeś o głodzie na Ukrainie w latach 1932-33? I co? Głodni ludzie zrzucili
                jarzmo?
                • kubala11 Re: Panie premierze - co z traktatem? 30.08.08, 13:30
                  Nie, ale człowiek uczy się na błędach.
                  • ayran Re: Panie premierze - co z traktatem? 30.08.08, 13:32
                    kubala11 napisał:

> Nie, ale człowiek uczy się na błędach.

Rozumiem. Nie słyszałeś, aleś człowiek, a więc uczysz się na błędach, poczytasz
                    o tym i nie będziesz już postulował takich bredni.
                    • kubala11 Re: Panie premierze - co z traktatem? 30.08.08, 13:34
                      Ja nie postuluję. Tak sobie tylko dywaguję, gdyż mały zuczek jestem. Podobnie
                      jak ty i reszta uzytkowników tego forum.
                      Miłego dnia.:)
                      • ayran przyznaję, że dywagujesz 30.08.08, 13:36
                        www.slownik-online.pl/kopalinski/DD87D936551678BD412565BA0033EC32.php
    • aloa_oe Re: Panie premierze - co z traktatem? 30.08.08, 09:05
      iza.bella.iza napisała:

> Czy w zamian za to, że zgodził się Pan zabrać na poniedziałkowy szczyt
      > prezydenta polski dostał Pan od niego pisemną gwarancję podpisania traktatu
      > lizbońskiego? Bez podpisania traktatu nie ma mowy o jednolitym głosie polskiej
      > polityki zagranicznej

Najkrótsza odpowiedź - bo traktat lizboński jest już martwy po
      odrzuceniu go w drodze referendum przez Irlandię.Warunkiem przyjęcia
      nowego traktatu była całkowita jednomyślność wszystkich państw
      członkowskich.
      Gdyby UE wprowadziła nowy traktat,przy założeniu że podpiszą go
      wszyscy,oznaczałoby to zlekceważenie zdania Irlandii.
      • ayran Re: Panie premierze - co z traktatem? 30.08.08, 09:19
        aloa_oe napisał:

"Jestem doktorem prawa międzynarodowego i dla mnie sprawa jest jasna – Traktat
        Lizboński jest już martwy."

Poseł Karski rozsyła sms-y?

• aloa_oe Re: Panie premierze - co z traktatem? 30.08.08, 09:28
          ayran napisał:

> aloa_oe napisał:
          >
          > "Jestem doktorem prawa międzynarodowego i dla mnie sprawa jest jasna – Tr
          > aktat
          > Lizboński jest już martwy."
          >
          > Poseł Karski rozsyła sms-y?

Konfabuluj dalej.Widocznie nie stać cię na nic innego.
          • koperczak5 Re: Panie premierze - co z traktatem? 30.08.08, 09:32
            Prezio Lesio to może by i podpisał traktat, ale braciszek Jarek nie
            pozwala. Zaparł się i już.
          • ayran Re: Panie premierze - co z traktatem? 30.08.08, 09:34
            aloa_oe napisał:

> Konfabuluj dalej.Widocznie nie stać cię na nic innego.

Chłopie, a może kobieto, pamiętaj że aktualnie obowiązującą wersją jest, że
            prezydent Kaczyński nie powiedział, że traktat jest martwy, a jedynie, że
            bezprzedmiotowy. To dziennikarze źle go zrozumieli. Poseł Karski wyskoczył ze
            swoją wypowiedzią w międzyczasie, to znaczy po wywiadzie Kaczyńskiego dla
            "dziennika", a przed jego spotkaniem z Sarkozy'm.
            A tak na marginesie, to jak rozumiesz słowo "konfabulować", bo nijak tu nie pasuje?
            • aloa_oe Re: Panie premierze - co z traktatem? 30.08.08, 09:49
              ayran napisał:

> aloa_oe napisał:
              >
              >
              > > Konfabuluj dalej.Widocznie nie stać cię na nic innego.
              >
              > Chłopie, a może kobieto, pamiętaj że aktualnie obowiązującą wersją jest, że
              > prezydent Kaczyński nie powiedział, że traktat jest martwy, a jedynie, że
              > bezprzedmiotowy. To dziennikarze źle go zrozumieli. Poseł Karski wyskoczył ze
              > swoją wypowiedzią w międzyczasie, to znaczy po wywiadzie Kaczyńskiego dla
              > "dziennika", a przed jego spotkaniem z Sarkozy'm.
              > A tak na marginesie, to jak rozumiesz słowo "konfabulować", bo nijak tu nie pas
              > uje?

Jestem mężczyzną.

- Ratyfikacja Traktatu leży w polskim interesie - mówi premier Donald Tusk i apeluje do prezydenta by przemyślał swoją decyzję w sprawie Traktatu z Lizbony.

Lech Kaczyński w wywiadzie dla Dziennika powiedział, że na razie nie zamierza podpisywać tego dokumentu, bo jest on dokumentem martwym i ratyfikacja stała się bezprzedmiotowa.

Podstawowym wymogiem wejścia w życie traktatu lizbońskiego jest
              absolutna zgodność wszystkich państw członkowskich.Społeczeństwo
              Irlandii odrzuciło traktat.UE wprowadzi traktat w życie bez zgody
              Irlandii?

Konfabulacja, wspomnienie rzekome – pochodzący z łaciny termin oznaczający opowiadanie o wydarzeniach, które mówiący zmyślił, często zapełniając tym sposobem lukę w swojej pamięci.

Napisałem konfabuluj dalej w odpowiedzi na twój post w,którym
              napisałeś coś, czego ja nie napisałem.
              • ayran Re: Panie premierze - co z traktatem? 30.08.08, 10:00
                aloa_oe napisał:

> Jestem mężczyzną.

No to super. Mężczyzn w populacji jest mniej niż połowa, tak że każdy kolejny
                może się do czegoś przydać.

>

> Lech Kaczyński w wywiadzie dla Dziennika powiedział, że na razie nie zamierza p
                > odpisywać tego dokumentu, bo jest on dokumentem martwym i ratyfikacja stała się
                > bezprzedmiotowa.
                >
                ">>Polska nie przeszkodzi w ratyfikacji Traktatu"<<

Tak podsumował Lech Kaczyński swoje spotkanie z prezydentem Francji Nicolasem
                Sarkozy' w Pałacu Elizejskim. Równocześnie polski prezydent oświadczył, że jego
                wypowiedź o tym, iż dokument jest martwy, została źle zrozumiana przez
                dziennikarzy."

> Napisałem konfabuluj dalej w odpowiedzi na twój post w,którym
                > napisałeś coś, czego ja nie napisałem.

A wiesz, co to pytajnik?
              • ayran PS. 30.08.08, 10:02
                Przyszło mi jeszcze do głowy, że nie załapałeś, że cytuję posła Karskiego.
                Kobieta z pewnością by załapała.
      • iza.bella.iza Re: Panie premierze - co z traktatem? 30.08.08, 12:36
        aloa_oe napisał:

> Gdyby UE wprowadziła nowy traktat,przy założeniu że podpiszą go
        > wszyscy,oznaczałoby to zlekceważenie zdania Irlandii.

Czy mam przez to rozumieć, że dla Ciebie ważniejsze jest zdanie Irlandii niż
        stanowisko polskiego sejmu?
        • aloa_oe Re: Panie premierze - co z traktatem? 30.08.08, 12:59
          iza.bella.iza napisała:

> aloa_oe napisał:
          >
          >
          > > Gdyby UE wprowadziła nowy traktat,przy założeniu że podpiszą go
          > > wszyscy,oznaczałoby to zlekceważenie zdania Irlandii.
          >
          > Czy mam przez to rozumieć, że dla Ciebie ważniejsze jest zdanie Irlandii niż
          > stanowisko polskiego sejmu?

To stanowisko jest już bez znaczenia.Nie można lekceważyć opinii
          Irlandii,która traktat odrzuciła.
          Spróbuję przedstawić problem w sposób żartobliwy.
          UE zaszła w ciążę,tym oczekiwanym dzieckiem miał być nowy traktat
          nazwany lizbońskim.Zapisano,że dziecko przyjdzie na świat pod
          warunkiem,że wszyscy członkowie rodziny zaakceptują to.
          Irlandia powiedziała,że "płód jest brzydki" i go nie zaakceptuje.
          Odrzuciła "płód "czyli dokonała aborcji.
          UE musi znowu zajść w ciążę.

• iza.bella.iza Re: Panie premierze - co z traktatem? 30.08.08, 13:06
            aloa_oe napisał:

> To stanowisko jest już bez znaczenia.Nie można lekceważyć opinii
            > Irlandii,która traktat odrzuciła.

Irlandia to taki dziwny kraj, że na początku procesu ratyfikacyjnego mówi nie, a
            na końcu mówi tak. Już raz tak było, że powtórzono referendum i wyniki był inny
            niż za pierwszym razem. Jednak żeby i tym razem doszło do powtórzenia referendum
            konieczne jest aby inne państwa UE traktat przyjęły.

> Spróbuję przedstawić problem w sposób żartobliwy.
            > UE zaszła w ciążę,tym oczekiwanym dzieckiem miał być nowy traktat
            > nazwany lizbońskim.Zapisano,że dziecko przyjdzie na świat pod
            > warunkiem,że wszyscy członkowie rodziny zaakceptują to.
            > Irlandia powiedziała,że "płód jest brzydki" i go nie zaakceptuje.
            > Odrzuciła "płód "czyli dokonała aborcji.
            > UE musi znowu zajść w ciążę.
            >

Żart niesmaczny i nieśmieszny.
            • aloa_oe Re: Panie premierze - co z traktatem? 30.08.08, 13:20
              iza.bella.iza napisała:

> Żart niesmaczny i nieśmieszny.

To nie był żart,jedynie żartobliwy opis.Nie miał być w samym
              założeniu śmieszny ani niesmaczny.
              Trwaj dalej przy swoim,nie mam zamiaru bić głową w mur.
    • goldenwomen34 duperele wypisujecie o TL 30.08.08, 12:46
      TL to trup więc co tu podpisywac???????????????? Bez Irlandii NIE
      MA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To tak trudno zakumać?
      • iza.bella.iza Nie denerwuj się tak:) 30.08.08, 12:49
        Jeśli to co twierdzisz jest prawdą, to po co te nerwy - pytajniki i wykrzykniki:)
        • goldenwomen34 to jest prawda od VETA Irlandii a Wy............. 30.08.08, 12:56
          iza.bella.iza napisała:

> Jeśli to co twierdzisz jest prawdą, to po co te nerwy - pytajniki
          i wykrzykniki
          > :)
          >
          >

wkoło Macieja jedno i to samo.To temat z tzw. tematów zastępczych
          dla odwrocenia uwagi od nieudolnych rzadów Tuska.
          • iza.bella.iza Więc po te nerwy, Goldziu? 30.08.08, 13:10
            Skoro masz rację, to po co zawracasz sobie głowę nic nie rozumiejącymi? Prawda
            zawsze zwycięża, więc poczekaj cierpliwie na to zwycięstwo i nasze upokorzenie.

• homosovieticus Nie uratujesz, IZA, SLD ani jej kolejnych wcieleń. 30.08.08, 13:06
      Lewica "nowa" czy ta stara, pezetperowskiego rodowodu znika w
      świecie z życia publicznego ponieważ tylko ateistycznym gejom lub
      lesbijkom jest potrzebna.
      • iza.bella.iza Ty w kólko o jednym. 30.08.08, 13:15
        Naszej lewicy nawet najbardziej liberalne prawo obyczajowe nie pomoże. A
        przyjęcie traktatu lizbońskiego nie oznacza, że natychmiast u nas coś się zmieni
        pod tym względem.

• homosovieticus Twoja aktywność forumowa wynika z Twojej 30.08.08, 13:20
          bardzo specyficznie rozumianej lewicowosci. Nazywa się ten ruch
          własnie "nową lewicą". Jej naczelnym ale ukrytym celem jest walka z
          religią ( podobnie jak to było w sovieckim komuniźmie), które to
          hasło realizuje się pod pretekstem walki o "WOLNOSĆ LUDZKICH
          PRZEKONNŃ I ZACHOWAŃ"
          • iza.bella.iza Pomyliłeś adresata 30.08.08, 13:36
            Kiedyś kaptowałeś na forum na rzecz Chamoobrony. Potem jawnie zacząłeś głosić
            poglądy radia z ryjem. I każdego, kto się z tymi poglądami nie zgadza nazywasz
            lewakiem. Wyzywasz ludzi od durni itp. oraz zarzucasz im nieustannie, że
            powtarzają czyjeś opinie a nie myślą samodzielnie. Rozumiem, że to w myśl
            zasady „sądzę ciebie według siebie”.

Smutne to w sumie jest:(
            • homosovieticus Od kaptowania to są basie izy, kriski i warianty. 30.08.08, 13:44
              Staram się rozumieć zachodzace w Polsce przemiany a moja aktywnośc
              forumowa jest swego rodzajem walką z ludzką bezmyślnościa i
              naiwnoscia polityczną.
              Samoobropna upominała sie o prawa do zycia dla wszystkich a nie
              tylko dla beneficjentów OS. Uważam,ze taka p[ostawa jest madrą i
              MORALNIE USPRAWIEDLIWIONA.
              Stajesz się nieswiadoma hipokrytką z domieszką blagierstwa?
              • iza.bella.iza Ide na spacer. 30.08.08, 13:56
                Od jakiegos czasu mowimy innymi jezykami.

p.s. cos mi zerzarlo polskie znaki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka