Dodaj do ulubionych

Zwyczaje w CZMP w Łodzi

16.09.08, 19:40
w grudniu najprawdopodobniej zostanę mamą. Niestety moje maleństwo ma stwierdzoną wadę serca i będę rodzić w CZMP w Łodzi. Nie wiem jakie zwyczaje tam panują i pod jaką opieką będzie moje dziecko.
Obserwuj wątek
    • anneczka78 Re: Zwyczaje w CZMP w Łodzi 16.09.08, 22:15
      W ICZMP są trzy bloki porodowe, ale z wadą serca u dzidziusia trafisz
      prawdopodobnie na blok II (Klinika Medycyny Matczyno-Płodowej).
      Pocieszę Cię, że dziecko będzie pod opieką najlepszych specjalistów w Polsce, w
      tym szpitalu jest na przykład, chyba jedyna w naszym kraju, kardiochirurgia
      noworodka.
      Co do innych zwyczajów, dziewczyny dużo tu już pisały. Jeśli dziecko będzie
      wymagało natychmiastowej operacji po urodzeniu, przez jakiś tydzień będziesz z
      nim w szpitalu jako pacjentka, choć pewnie nie w jednej sali z dzieckiem, potem
      Cię wypiszą i będziesz musiała korzystać z hotelu (koszt ok. 20 zł za dobę).
      Piszę na podstawie tego, co widziałam będąc tam w kwietniu 2007.

Zabrać ze sobą należy szlafrok, sztućce i kubek, dla dziecka pieluszki, oliwkę i
      ewentualnie ubranka (są też szpitalne). Własna piżama dozwolona jest na oddziale
      patologii ciąży, na porodówce i noworodkowym bezwzględnie obowiązują koszule
      szpitalne. Na dole są sklepy spożywcze, bankomat i apteka, więc inne rzeczy
      można sobie dokupić w razie potrzeby.

Życzę dużo zdrówka dla Twojego Dzidziusia!
      • suza77 Re: Zwyczaje w CZMP w Łodzi 17.09.08, 12:02
        Wielkie dzięki, a masz jakiś namiar do hotelu przy szpitalu? Podobno trzeba robić wcześniejszą rezerwację? A ja będę musiała być tam wcześniej bo mieszkam 500 km od Łodzi. Pozdrawiam
        • anneczka78 Re: Zwyczaje w CZMP w Łodzi 17.09.08, 14:48
          Nie ma na stronie numeru do hotelu, więc podaje Ci te ogólne, pewnie połączą...
          +48 42/ 271 10 00
          +48 42/ 271 20 00
          +48 42/ 271 11 24
          Co do przyjazdu wcześniej, no to chyba przyjmą Cię od razu do szpitala, przecież
          nie będziesz czekała w hotelu na poród. Masz skierowanie, to idziesz na izbę
          przyjęć i już.
          • suza77 Re: Zwyczaje w CZMP w Łodzi 17.09.08, 20:17
            Dzięki za kontakty. W moim przypadku o ile nie zacznie się coś dziać to mnie nie
            przyjmą.
            • anneczka78 Re: Zwyczaje w CZMP w Łodzi 17.09.08, 20:27
              Wydaje mi się to dziwne, bo jak tam rodziłam, to było sporo dziewczyn spoza
              Łodzi, czasami z bardzo odległych miejsc, ale one zwykle trafiały tam przed
              porodem na badania, diagnostykę... Przecież lekarze muszą się chyba przygotować
              do odebrania porodu dziecka z wadą serduszka - muszą wiedzieć, czy ma być
              cesarka, czy od razu trzeba operować dziecko itd. A może powinnaś się wybrać do
              lekarza pracującego w matce polce prywatnie? Mogę Ci polecić kogoś, jeśli będzie
              taka potrzeba...
              • mammajowa Re: Zwyczaje w CZMP w Łodzi 19.09.08, 21:08
                no owszem powinnaś trafić z tydzień przed terminem ok. na ocp. skierowanie od
                lekarza prowadzacego wydus i juz. tylko musi byc podane rozpoznanie u płodu i ze
                do iczmp (moze lekarz podac też do której kliniki iczmp). hotel to po wypisie
                dopiero... a klinikę o której mówi anneczka polecam, leżałam tam też na ocp.
                jakbyś miała pytania to pisz na priv.
                • suza77 Re: Zwyczaje w CZMP w Łodzi 23.09.08, 10:19
                  A co to jest ocp? A masz gg? Wolę taką formę kontaktu. Pozdrawiam
                  • anneczka78 Re: Zwyczaje w CZMP w Łodzi 23.09.08, 11:19
                    oddział ciąży powikłanej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka