Dodaj do ulubionych

Jakiego radia słuchają w Ciechanowie?

08.11.03, 00:24
No właśnie, jak w temacie.
Z moich obserwacji wynika że ogólnie na pierwszym miejscu jest Zetka, potem
RMF a potem KRC.
Natomiast wsród młodzieży na początku Zetka, potem Eska a potem Radiostacja.
Wśród tych starszych na pierwszym miejscu Jedynka, potem RMF a potem Trójka.

Ale mogę się mylić...
Mi osobiście bardzo przypasowało Radio Plus Łagodne Przeboje 93.3 FM, szkoda
że nie mamy juz swojego własnego Plusa w naszym mieście bo odbiór byłby
lepszy :)
Obserwuj wątek
    • blondi33 Re: Jakiego radia słuchają w Ciechanowie? 08.11.03, 08:40
      W Twojej klasyfikacji umiejscowiłabym się jako "starsza", ale przedsatwiona
      przez Ciebie kolejność nie odnosi się do mnie. Ludzie z mojego pokolenia
      słuchają w kolejności: Trójki, potem Trójki, a potem Trójki!
      • t_rex Re: Jakiego radia słuchają w Ciechanowie? 09.11.03, 18:56
        potwierdzam , takie 'trochę starszaki' słuchają trójki, teraz trochę gorsza niż
        kiedyś ale i tak chyba najlepsza. Problem odbioru radiowego w naszym mieście to
        osobna para kaloszy.
        • blondi33 Re: Jakiego radia słuchają w Ciechanowie? 11.11.03, 12:44
          cieszę się t_rexie, że chociaż w tym się zgadzamy!!! ;)
          • Gość: Kola Re: Jakiego radia słuchają w Ciechanowie? IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 13:53
            Trójka to kawał historii Polskiego Radia. Man, Niedźwiecki, Żebaty, Wolski itd.
            Ja staram się słuchać naszej regionalnej stacji. Lubie wiedzieć co się dziej
            wokół mnie. Ale ten brak profesjonalzmu. Przerywane utwory np. zaczyna się
            jakiś przebój po 15 sekundach przerywa go jakaś syfiasta zapowiedź która trwa 5-
            10 sekund potem dalej leci przebój za jakieś 15-20 sekund jeszcz jakaś gadka
            potem znowu leci dalej przebój ostatecznie przerwany przez reklamę realizowaną
            najczęściej przez Wojtka G.(monopolista się znalazł). Chyba nigdy nie
            wysłuchałek w KRC całego kawałka, chyba że po kawałku. Lipa ludzie lipa. Ale
            staram się słuchać tej stacji. A jak nie to trójka albo dwójka (lubię klasykę).
            Kto tam realizuje dźwięk, co za palant
            • Gość: Michał Re: Jakiego radia słuchają w Ciechanowie? IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 06.12.03, 23:11
              Z tego co słyszałem to dyrekcja nie chce aby KRC było radiem muzycznym i teraz
              będzie mnóstwo gadania, audycji, modlitw i katechez itp. Podobno na godzinę ma
              lecieć góra 10 piosenek. Brak profesjonalizmu słychać na każdym kroku. Np.
              Dąbkowski mówi co minutę, przekazuje nieistotne informacje, w sposób
              niezrozumiały, jest po prostu słabiutki jako prezenter, może kiedyś się
              sprawdzał jako Dj, ale prezenter z niego żaden. Niby taki DJ, ale to jemu
              zdarzają się dziury na antenie i wpadki realizacyjne. Wyrzućcie Dąbkowskiego
              albo wyślijcie na KURS ANGIELSKIEGO!!! Warto przypomnieć że to za kadencji
              obecnego dyrektora z radia odeszły największe gwiazdy tego radia: Paweł Polak,
              Marek Milewski (swego czasu robili lepszy poranek niż w ESCE), Agnieszka
              Milewska i inni. Muzyka jaką gra KRC jest słabiutka i niespójna. Ale słyszałem,
              że mają się formatować (w co nie wierzę). Po prostu wyjście z sieci Plus
              spowodowało zabicie tego radia, bo nie da się go słuchać. Prowadzę sklep
              odzieżowy (markowy) w centrum Ciechanowa i leciało u nas KRC, ale tylko do
              października, od września zaczęło się psuć, teraz to już kompetna klapa.
              Wyobrażacie sobie że otwieram sklep o 10 - przychodzą pierwsi klienci a tu aż
              do 11 modlitwy i katechezy, oczywiście przerywane reklamami. A wiadomości?
              koszmar! jak były z plusa to było coś a teraz brzmi jakby to czytały siostry
              zakonne (tematyka). DZIĘKUJEMY PANIE DYREKTORZE ZA ZAMORDOWANIE JEDYNEGO
              REGIONALNEGO RADIA!!!!! Nie pozdrawiam.
      • no_or Re: Jakiego radia słuchają w Ciechanowie? 15.04.04, 19:33
        blondi33 napisała:
        -ciach-
        > słuchają w kolejności: Trójki, potem Trójki, a potem Trójki!
        sorry,że się wtrącam,mieszkam dośc daleko od Ciechanowa
        ale szukam różnych wątków radiowych,
        fajne co piszecie o lokalnym radiu,ale pisać "Trójka"...
        dla sporej grupy takich starszych(43) Trójka już się
        skończyła,teraz niestety jest "trUjka".
        Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
    • Gość: katolik Re: Jakiego radia słuchają w Ciechanowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.03, 18:38
      Ja słucham tylko Radia Maryja! Fajne przeboje i ciekawe audycje!! ;) buhahaha
    • helion1 Re: Jakiego radia słuchają w Ciechanowie? 18.12.03, 18:39
      radio katolickie moim zdaniem ma swoje mocne strony zwłaszcza w okresie swiat
    • osa89 Re: Jakiego radia słuchają w Ciechanowie? 20.12.03, 21:36
      Zdecydowanie Trójka. W moim gimnazjum słucha się "Trójki"!!!! I wszystkich
      zachęcam do słuchania!
      • Gość: Słuchacz Re: Jakiego radia słuchają w Ciechanowie? IP: *.localdomain / 213.77.7.* 05.01.04, 21:50
        wszyscy słuchają "trójki" ?? Należę do młodszego pokolenia i nikt z moich
        znajomych nie słucha "trójki". moim zdaniem zdecydowanie dominuje rmfka, a
        zaraz za nią jest zetka. z tego co wiem, wszystkie znane mi osoby w wieku 30-
        50 lat słuchają RMFki przede wszystkim, a "trójki" słuchają dopiero ludzie
        powyżej pięćdziesiątki. no ale to są moje obserwacje, a oczywiście inni
        mieszkańcy moga lubić coś innego!
        • Gość: qba Re: Jakiego radia słuchają w Ciechanowie? IP: *.localdomain / 213.77.7.* 07.01.04, 18:33
          "Trójki" - mój drogi - słuchają ludzie z klasą i jeśli osa89 pisze, że w jej
          gimnazjum słucha się "trójki" właśnie, to znaczy że ci młodzi ludzie mają
          klasę!
          Ja też słucham "trójki" chociaż do gimnazjum już nie chodzę!
          • Gość: Qbass Re: Jakiego radia słuchają w Ciechanowie? IP: *.localdomain / 213.77.7.* 07.01.04, 21:00
            Sorki facet, ale nie zauważasz, że jesteś jakimś cholernym narcyzem? Ty
            słuchasz "trójki" to masz klasę. jeśli twoim zdaniem słuchanie "trójki"
            świadczy o czyjejś klasie lub jej braku, to naprawde gratuluje. Wolę mieć inne
            pojęcie "klasy" bo twoja jest naprawdę nic nie warta. "człowieku z klasą" widać
            właśnie, jakiej klasy uczy cię trójka.
            • Gość: EQ Re: Jakiego radia słuchają w Ciechanowie? IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 08.01.04, 12:45
              A ja potwierdzam, że słuchanie dobrego radia rozszerza horyzonty! Jak "zetka"
              czy "rmf" mogą rozszerzać horyzonty skoro tam dają prawie samą muzykę?
              W "trójce" są ciekawe audycje o polityce, gospodarce, zdrowiu itp. Ja też
              słucham "trójki" i zgadzam się z "qbą"
    • kalasa Re: Jakiego radia słuchają w Ciechanowie? 08.01.04, 19:58
      Uwagam ze nie ma pierwszego miejsca radio ostatnio słabo funkcjonuje "Z" i
      RMFFM TO OSTATNIO LIPA I TO DUŻA JEDYNIE TROJKA ALE TEZ SLABO
      • Gość: Mario Re: Jakiego radia słuchają w Ciechanowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 09:19
        Pomijajac z 10 stacji na ktorych mozna sluchac muzyki, proponuje TOK FM.
        Swietne tematy, dyskusje na zywo, jest z czego sie posmiac i jest czego
        posluchac. Co do KRC to, po tak dlugim stazu na rynku, nadal wieje
        amatorszczyzna szczegolnie jesli chodzi o realizacje dzwieku (najbardziej
        denerwuje mnie nierownomierny poziom glosnosci dzwieku).
        Oczywiscie ESKA ma najlepsza muzyke na mlodego pokolenia.
    • Gość: postal Re: Jakiego radia słuchają w Ciechanowie? IP: *.localdomain / 213.77.7.* 20.01.04, 19:13
      Najlepsza rozgłosnia to RadioStacja - niestety w Ciechanowie tylko z satelity ;
      (
    • Gość: Słuchacz Re: Jakiego radia słuchają w Ciechanowie? IP: *.localdomain / 213.77.7.* 26.01.04, 13:02
      www.radiomaryja.pl.eu.org/ <-zajrzyjcie, cała prawda o Radiu Maryja o.
      Rydzyka.
    • Gość: km Re: Jakiego radia słuchają w Ciechanowie? IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 01.02.04, 11:02
      A ja wam mogę zdradzić, że to KRC jakiego będziecie słuchać za dwa tygodnie to
      będzie zupełnie inna stacja. Nazwa pozostanie ta sama, ludzie też, ale radio
      będzie SFORMATOWANE. W tej chwili właśnie kończę już budowanie bazy muzycznej
      dla tego radia. Będzie spójnie i bardzo miło - a co najważniejsze będzie równy
      poziom głośności. Będzie również wyższy poziom wypowiedzi prezenterów - na
      dniach rozpoczynają się szkolenia. Powiem tylko, że emitowane utwory będą
      naprawdę wielkimi przebojami. Pozostają audycje autorskie i najpopularniejsze
      obecnie pasma:
      1) środa 20.00 - Lista Zwolnionych Z Klasówki (Wieczór z DJ-ami) - M.Dąbkowski
      2) sobota 19.30 - IDEALNA LISTA (+pozdrowienia) - B.Dembowski
      3) niedziela 20.00 - KRC PARTY (+pozdrowienia) - B.Dembowski
      Pełna playlista radia będzie dostępna od 14.02 na bieżąco na www.krc.w.pl
      • Gość: Mario Re: Jakiego radia słuchają w Ciechanowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.04, 17:37
        Swietnie! Ale...pozyjemy, zobaczymy..:) Mam nadzieje ze te 'sformatowanie'
        zrobi przynajmniej tyle dobrego radiu, co formatowanie mojemu dyskowi
        twardemu :) Wierze ze mozna u nas robic 'dobre' radio, trzeba tylko chciec i
        nie wymaga to praktycznie zadnych nakladow finansowych (moze poza szkoleniami
        prezenterow ktore rzeczywiscie sie przydadza). Mam rowniez nadzieje ze znikna,
        szczegolnie odczuwane w godzinach wieczornych, tzw. 'dziury' w emisjii. Dobrze,
        ze 'ktos' sie tym zainteresowal i stara sie podniesc poziom realizacji. Zycze
        powodzenia.
        Btw. Ostatnio zauwazylem w KRC, ze tak powiem, powiew Radiostacji, czyli m.in
        duzo hiphopu. Szkoda ze jest to pare tych samych utworow puszczanych co
        kilkanascie minut. Oczywiscie w obecnej erze hiphopu jest to jak najbardziej
        wskazane, ale z umiarem.
        Pozdrawiam i czekam na efekty.
      • Gość: km Re: Jakiego radia słuchają w Ciechanowie? IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 14.02.04, 16:13
        Nie ma co dużo gadać - KRC 103,9 od dzisiaj gra w formacie AC,
        przykładowa godzina z dzisiaj:
        godz. 15:00
        SCHILLER MIT HEPPNER: Leben... I Feel You
        LIONEL RICHIE: Angel
        MAGDA FEMME: Daleko Stad
        THE BELOVED: Sweet Harmony
        OPUS: Life Is Life
        THE RASMUS: In The Shadows
        ANASTACIA: I'm Outta Love
        ONE-T + COOL-T: The Magic Key
        LOMBARD: Golebi Puch
        WHITNEY HOUSTON/ENRIQUE IGLESIAS: Could I Have This Kiss Forever
        THE UNDERDOG PROJECT: Winter Jam
        CULTURE CLUB: Do You Really Want To Hurt Me

pełna playlista na www.krc.w.pl
        Muzyka KRC adresowana jest głównie do słuchaczy w wieku 25-45.
        • Gość: mario Re: Jakiego radia słuchają w Ciechanowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 16:22
          Swietnie! ...ale muzyka to nie wszytsko:) Posluchamy, zobaczymy...
    • evitka27 Re: Jakiego radia słuchają w Ciechanowie? 15.04.04, 16:12
      Zadnego, bo w Ciechanowie nie ma nic w eterze, poza radiem katolickim, i pewnie
      Maryja by sie znalazlo. Porazka, lubie te strony, bo to moje rodzinne strony,
      ale stacji radiowych to niestety nie ma.....
      • Gość: cyfra Re: Jakiego radia słuchają w Ciechanowie? IP: *.localdomain / 213.77.7.* 15.04.04, 20:02
        kup se satelite...
        • evitka27 Re: Jakiego radia słuchają w Ciechanowie? 21.04.04, 16:39
          nie potrzebuje, bo nie mieszkam w tym mieście. Tu gdzie mieszkam jest mnóstwo
          stacji radiowych.
    • Gość: Komora Re: Jakiego radia słuchają w Ciechanowie? IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.04, 23:05
      A ja słucham Eski najczęsciej, bo oni puszczają najświeższe kawałki =) A do
      poszerzania horyzontów wystarczą mi książki, prasa, telewizja i internet.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka