Dodaj do ulubionych

News- Issey Miyake: A scent by Issey Miyake

05.06.09, 15:28
Nowy, minimalistyczny zapach Issey'a Miyake, na razie pierwsza notka
z Osmoz:
www.osmoz.com/News-Trends/News/New-products/a-scent-a-new-perfume-from-Issey-Miyake

Oficjalne info prasowe juz wkrotce.
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: News- Issey Miyake: A scent by Issey Miyake 05.06.09, 20:49
      Jeszcze notka z nst:
      www.nstperfume.com/2009/06/05/issey-miyake-a-scent-by-issey-miyake-new-fragrance/
    • forevermore79 Wiecej, nuty i zdjecia na: 11.06.09, 12:05
      www.tendance-parisienne.com/2009/06/scent-by-issey-miyake-une-invocation.html

• forevermore79 O zapachu na moodiereport: 15.06.09, 14:03
      www.moodiereport.com/document.php?c_id=29&doc_id=20983
    • forevermore79 Materialy video- wywiad z nosem i wiecej na: 20.06.09, 11:23
      www.mimifroufrou.com/scentedsalamander/2009/06/video_interviews_with_perfumer.html#more
    • forevermore79 2 recenzje: 18.08.09, 12:01
      graindemusc.blogspot.com/2009/08/scent-by-issey-miyake-greenwashing.html
      perfumeposse.com/2009/08/16/march-gets-her-mojo-back/
    • jarka63 Re: News- Issey Miyake: A scent by Issey Miyake 25.08.09, 18:37
      Dziś wąchałam i... trochę się zakochałam.Zapach jest bardzo
      zielony,szyprowo-werbenowo-liściasto-mchowy, wytrawny.Coś pomiędzy
      Calamus CdG a Charmes et Feuilles TDC.Tylko ta cena - ponad 400 zł
      za 100 ml.Czy istnieje w mniejszych pojemnościach? Choć miałabym
      ochotę się w nim wykąpać, więc może ta wielka butla jednak ma sens...
      • forevermore79 Re: News- Issey Miyake: A scent by Issey Miyake 25.08.09, 19:36
        Dziekuje za wrazenia! Nie wiem, jak w Polsce- ale na pewno sa i
        50tki i limitowane 30tki. Flakony tej samej wielkosci, tylko
        rozniace sie gruboscia szkla. Samego zapachu nie wachalem jeszcze,
        wkrotce mam nadzieje nadrobic.
        • forevermore79 Re: News- Issey Miyake: A scent by Issey Miyake 27.08.09, 19:21
          Sa w Polsce i te mniejsze pojemnosci, tu ceny w perfumeriach:
          www.lumiere.pl/product_info.php?info=p17219_A_Scent_Nowosc!!!.html&XTCsid=930e450485b2aeedde897450f58
          c1d48
          A przy okazji recenzja z 1000fragrances:
          1000fragrances.blogspot.com/2009/08/scent-by-issey-miyake-2009-new.html
          • rawita7 Re: News- Issey Miyake: A scent by Issey Miyake 28.08.09, 12:09
            Testowałam go wczoraj w Sephorze. Ogólne wrażenie bardzo pozytywnie, chociaż nie
            miałam okazji się w niego dogłębnie wwąchać, bo testowałam kilka rzeczy na raz.
            Zielono-gorzkawy, z wetiwerem na pierwszym planie i roztartym bambusem, którego
            chyba nie ma wcale w składzie. Bardzo mi przypomina Eau Torride Givenchy, ale
            jest gładszy, mniej cierpki i chyba łatwiejszy w odbiorze.
            • perfumiarz Re: News- Issey Miyake: A scent by Issey Miyake 28.08.09, 18:47
              Gorzki, otóż to! Przeczuwam trend nadchodzących gorzkich woni -
              absynty, soki roślinne, garbniki, taniny i inne gorycze :))
              • rawita7 Re: News- Issey Miyake: A scent by Issey Miyake 28.08.09, 19:20
                perfumiarz napisał:

> Gorzki, otóż to! Przeczuwam trend nadchodzących gorzkich woni -
                > absynty, soki roślinne, garbniki, taniny i inne gorycze :))

Oby było jak mówisz! Uwielbiam gorzkie nuty w perfumach. Ciarki mi przy nich
                chodzą po plecach :)
          • jarka63 Re: News- Issey Miyake: A scent by Issey Miyake 28.08.09, 12:12
            Dzięki, byłam dziś w Marionnaud, tam mają 30 ml,cena taka jak w
            Twoim linku.Wąchnęłam dziś drugi raz i teraz czuję wyraźnie to
            podobieństwo do Cristalle Eau Verte, o którym piszą recenzenci.
            • renia.renia Re: News- Issey Miyake: A scent by Issey Miyake 28.08.09, 18:05
              Szyprowy, zielony, dla mnie jeszcze na dodatek marchwiowy ;o) czyli
              skład od którego uciekam jak najdalej.
              • furka_dusz Re: News- Issey Miyake: A scent by Issey Miyake 29.08.09, 10:25
                Wydaje mi się wyjątkowo odpowiedni wyrazowi flakonu: przestrzenna i surowa
                świeżość, zmatowiona szyprem. Początek dla mnie wręcz drastyczny. Nie umiem
                niestety odnaleźć analogii do zieloności i goryczy roślin z Eau de Campagne.
                Ostatnia faza przypomina mi delikatnie wypraną ze skóry Chanel 19 EdT.
                Tutaj znalazłam więcej organicznych form projektanta flakonu:

www.ariklevy.fr
                I jego współpracy z Pippo Lionnim:

www.ldesign.fr/domain
                • forevermore79 Re: News- Issey Miyake: A scent by Issey Miyake 30.08.09, 09:45
                  Wyjatkowo zielony, pelen wytrawnej, soczystej goryczy i wrecz
                  meskiego/unisexowego wyrazu.
                  Wybija sie wsrod innych premier sezonu- ale czy to bedzie nowy
                  masowy trend? Watpie, patrzac na szereg obecnych i nadchodzacych
                  nowosci.
                  • notting_hill Re: News- Issey Miyake: A scent by Issey Miyake 02.03.10, 22:27
                    Pewnie zauważyliście, że w Superpharmie są w promocji, tak samo jak i
                    Versene za jakieś całkiem przyzwoite pieniądze...
    • forevermore79 Nowy A scent by Issey Miyake Eau de Parfum Florale 02.03.10, 21:12
      Nowa interpretacja A Scent- kwiatowa EdP we flakonie o kolorze
      bladego rozu, a w nutach jasmin, roza, piwonia, hiacynt, ylang-ylang
      i galbanum.

www.glamourparis.com/beaute/news/6353-a-scent-by-issey-miyake-revisitee-en-eau-de-parfum-florale.html
      • furka_dusz Re: Nowy A scent by Issey Miyake Eau de Parfum Fl 24.05.10, 14:54
        Buzzzujące kwiatowe tsunami ukryte pod bladoróżową taflą - może wynika to z
        dużego zapotrzebowania u mnie w tym momencie na ten rodzaj, pardonnez-moi,
        obucha kwiatowego, nie wiem - jak by nie było: przepadłam. Bardzo przyjemnie
        świdrująca róża, wilgotne, nawet trochę błotne galbanum (nie dla tych, którzy
        szukają jasności płatków) i, dalibóg, nawet hiacynt, przed którym mam się na
        baczność, tutaj przeszkadza w dobry sposób - podkręca, pogłębia tę kompozycję. A
        Scent EdP florale przypomina mi w odbiorze ostatnie moje praktyki z Ninfeo Mio
        AG, a nawet odrobinę ukochaną bagnistą nutę z Amarathine, a 'bąbelkuje' niemal
        równie porywająco, jak Eau Premiere. Zawrócił mi w głowie.
        • forevermore79 Re: Nowy A scent by Issey Miyake Eau de Parfum Fl 25.05.10, 11:28
          Rowniez jestem pozytywnie zaskoczony jakoscia zapachu. Wrazenie
          podkrecaly takze swietnie instalacje w firmowych butikach Miyake-
          ciag flakonow na rozanym podescie. Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka