Dodaj do ulubionych

Saturn, a trwałość więzi międzyludzkich

16.07.06, 21:31
analizowałam horoskopy porównawcze moje i osob, z którymi się przyjaznię od
lat i jak się okazuje ze wszystkimi mam połączenia Saturn-planeta osobista, z
przyjaciołkami jest to Saturn (mój) w koniunkcji z ich Księżycem, z
najlepszym kumplem jego Saturn w koniunkcji z moją Wenus, a moj Saturn w b.
ścisłej kon. z jego Jowiszem. Jedno wiem, nie są to może znajomości łatwe
ale b. wartościowe. Zalezy mi na tych osobach i wiele się od nich nauczyłam,
przede wszystkim trudnej sztuki kompromisu.
Obserwuj wątek
    • aarvedui Re: Saturn, a trwałość więzi międzyludzkich 17.07.06, 00:20
      był taki wątek - saturn aspektujacy światła w synastrii

poza tym - saturn z jowiszem? masz zapewne podobny aspekt z multum osób.
      więc taki sam jeden wskaźnik o niczym nie świadczy.
      najbardziej wrazliwe są planety osobiste(do marsa) i osie.

no chyba ze analizujemy relacje z konkretynymi grupami spolecznymi smile
    • neptus Re: Saturn, a trwałość więzi międzyludzkich 17.07.06, 14:54
      Dokładnie tak jest. Związki oparte na relacji saturnicznej są wymagające ale
      zwykle bardzo trwałe i wnoszą wiele do naszego rozwoju. Czy sa to związki
      dobre, wspierające, czy niszczące zalezy od poziomu dojrzałości i dobrej woli
      obu stron. Dlatego im człowiek jest starszy i ma za soba więcej doświadczeń,
      tym zwykle więcej zawiera związkow za pośrednictwem aspektow Saturna i wyzej je
      sobie ceni.
      • anulenka7 Re: Saturn, a trwałość więzi międzyludzkich 18.07.06, 13:30
        Wyczuwam w tych znajomościach również po 1. pewien brak spontaniczności (nie
        jest to jakies fiu bździu), chłod i dystans (ale mnie to odpowiada, bo nie
        lubię nadmiaru bliskosci ani "zlewania się" w jedno z drugą osobą) 2. jest w
        nich coś co mogę nazwać głębią - inne kontakty w porównaniu z saturnowymi
        wydają mi się powierzchowne 3. możemy się nie widzieć jakiś czas i jak się
        spotykamy, to jest tak jakbyśmy czas zatrzymał się w miejscu.
        • anulenka7 Re: Saturn, a trwałość więzi międzyludzkich 18.07.06, 13:40
          I jeszcze jedno - w przypadku przyjaciółek to ja jestem tą, która je niejako
          dyscyplinuje, sprowadza z obłokow na ziemię, w przypadku kumpla - jest
          odwrotnie, wie jakie mam czasami mżonki ale stara się mnie przekonać do tego,
          żebym bardziej realistycznie spojrzała na to co się dzieje.
        • dora76 Re: Saturn, a trwałość więzi międzyludzkich 18.07.06, 14:42
          Ja mialam z moim bylym partnerem powiazania Saturna ze swiatlami (jego Saturn w
          trygonie do mojej koniunkcji Slonce-Wenus, moj Saturn w koniunkcji z jego
          Sloncem) i tak jak anulenka7 piszesz byl rak spontanicznosci, czesto dystans
          ale niezwykla przyjazn, ktora trwa nadal mimo dystansu, ktory nas dzieli...
          potrafimy rozmawiac jakbysmy nadal byli razem nic sie w tych kontaktach nie
          zmienilo (tam byly takze silne powiazania wezlow polnocnych: moj Ascendent na
          jego Wezle Polnocnym i jego Neptun i Ksiezyc z moim Wezlem Polnocnym)...
          Poznalam go jak tranzytujacy Saturn byl z koniunkcji z jego natalnym Sloncem.
          Wydaje mi sie, ze to byla bardzo wazna znajomosc i dla mnie i dla niego,
          skonczyla sie (musialam wyjechac) gdy tranzytujacy Saturn zrobil kwadrature do
          Ksiezyca w horoskopie kontaktowym (w tym horoskopie Saturn i Ksiezyc w opozycji)
          • neptus Re: Saturn, a trwałość więzi międzyludzkich 18.07.06, 15:21
            Nie odczuwam braku spontanicznosci w zwiazkach saturnicznych, ale tez nie tylko
            Saturn w nich łączy. Mysle, ze jest to raczej sprawa osobowosci
            partnerow/przyjaciol i mojej wlasnej niz samego saturnicznego powiazania. Sa to
            kontakty z pewnoscia bardziej wywazone niz np. jowiszowe czy uraniczne ale
            spontanicznosci im nie brakuje. Nie maja szans minac bez sladu. Zarowno zwiazki
            przyjacielskie, romansowe, czy sluzbowe, te minione i te, ktore trwaja,
            wszystkie bardzo mocno odbily sie na moim rozwoju, przede wszystkim na moim
            wlasnym stosunku do kontaktow z TY i jest to wplyw, ktory oceniam jako bardzo
            pozytywny.
    • anulenka7 Re: Saturn, a trwałość więzi międzyludzkich 18.07.06, 15:41
      Przyjrzałam się dokładniej i z kumplem mam jeszcze mojego Saturna w sekstylu do
      jego Wenus i kwadracie do jego Księzyca (na jego MC). Zawodowo w żaden sposob
      nie jestesmy powiazani (poza tym, że oboje lubimy pracować z młodzieżą).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka