Dodaj do ulubionych

czy Malwina (Malwinka) to fajne imię, co sądzicie?

24.08.04, 17:49
Obserwuj wątek
    • gaudencja Re: czy Malwina (Malwinka) to fajne imię, co sądz 25.08.04, 14:04
      nie przepadam za nim...
      • malwa_i_zuza Re: czy Malwina (Malwinka) to fajne imię, co sądz 25.08.04, 23:12
        Jest super ...
    • nicole777 Re: czy Malwina (Malwinka) to fajne imię, co sądz 02.09.04, 16:21
      Świetne imię bardzo oryginalne. Mam siostrę Malwinkę
      • gaudencja Re: czy Malwina (Malwinka) to fajne imię, co sądz 02.09.04, 17:33
        nicole777 napisała:

> Świetne imię bardzo oryginalne. Mam siostrę Malwinkę

No własnie. Dlatego za nim nie przepadam tongue_out
        • nicole777 Re: czy Malwina (Malwinka) to fajne imię, co sądz 03.09.04, 00:06
          gaudencja napisała:

> nicole777 napisała:
          >
          > > Świetne imię bardzo oryginalne. Mam siostrę Malwinkę
          >
          > No własnie. Dlatego za nim nie przepadam tongue_out
          "Osoby mściwe żyją snem czarownic, które, jak szkodzą innym tak też kończą
          marnie.

Złośliwość zastępuje rozum"
          • sabe Re: czy Malwina (Malwinka) to fajne imię, co sądz 03.09.04, 10:09
            mam złe skojarzenia, chociaż mój ukochany za nim przepada - już mu jednak
            wyperswadowałam to imię dla naszej potencjalnej córeczki... Znaleźliśmy kilka
            innych na ina yna się kończących, które podobają się nam ogobojgusmile
          • gaudencja Re: czy Malwina (Malwinka) to fajne imię, co sądz 03.09.04, 14:37
            nicole777 napisała:

> Złośliwość zastępuje rozum"

Daruj sobie i przestań być tak śmiertelnie powazna. Przyszłaś tu, walczysz ze
            mną na noże i ciągle twierdzisz, że to ja jestem kłótliwa i złośliwa. Medice,
            cura te ipsum.
            • nicole777 Re: czy Malwina (Malwinka) to fajne imię, co sądz 04.09.04, 16:43
              Wolę być poważna niż niepoważna tak jak ty.
              • gaudencja Re: czy Malwina (Malwinka) to fajne imię, co sądz 04.09.04, 16:56
                nicole777 napisała:

> Wolę być poważna niż niepoważna tak jak ty.

Widzę że masz misję życiową zwalczania mnie. Poniewz nie chce mi siew tym
                uczestniczyć, niniejszym wrzucam cię do KF i od tej pory nie mam zamiary cię
                oglądać. Zegnaj.
      • kmianka Re: czy Malwina (Malwinka) to fajne imię, co sądz 03.09.04, 11:20
        W jednej klasie mialam 3 Malwiny... Więc imie to nie jest dla mnie zbyt
        oryginalne. Ale podoba mi się.
        • wiklinka Re: czy Malwina (Malwinka) to fajne imię, co sądz 03.09.04, 13:05
          Ja należę do tych, którym imiona Malwinka, czy też np. Michalinka bardzo się
          podobają.
    • tawananna Re: czy Malwina (Malwinka) to fajne imię, co sądz 03.09.04, 13:09
      Nie przepadam się. O ile zdrobnienie Malwinka podoba mi się nawet bardzo, to
      Malwina zupełnie do mnie nie przemawia. Imię dla mnie dość zwyczajne, jestem z
      nim osłuchana - w dzieciństwie miałam koleżankę Malwinę. Na dodatek miała
      bardzo kwiatowe nazwisko smile.
    • aniadm Re: czy Malwina (Malwinka) to fajne imię, co sądz 03.09.04, 15:33
      Nie lubię, bo powieść "Malwina czyli Domyślność serca" wspominam niemile
      (miałam to jako lekturę obowiązkową, były z niej testy i w ogóle).
      Jakby ktoś chciał sprawdzić:
      monika.univ.gda.pl/~literat/malwina/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.