lapeta 09.09.04, 14:53 Jak wam podobają się te imiona? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Danuta,Renata, Iwona, Leszek, Nikifor, Brunon 09.09.04, 14:54 Danuta i Renata wogole mnie nie przekonuja Iwona jest nawet ok, lubie zdrobnienie Iwa. Leszek i Brunon sa ok ale bez entuzjazmu Nikifor mi sie nie podoba Ania Odpowiedz Link Zgłoś
milenium5 Re: Danuta,Renata, Iwona, Leszek, Nikifor, Brunon 09.09.04, 14:55 Danuta - zupełnie mi się nie podoba Renata - jeszcze bardziej Iwona - j.w. Leszek - może być Nikifor - nie... Brunon - bardzo mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: Danuta,Renata, Iwona, Leszek, Nikifor, Brunon 09.09.04, 15:04 Danuta - nie podoba mi się Renata - też nie Iwona - ładne Leszek - bez entuzjazmu i sczególnych przeciwwskazań Nikifor - może być, zdrobnienie Nikuś urocze Brunon - twarde i męskie, w sumie ok Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Danuta,Renata, Iwona, Leszek, Nikifor, Brunon 09.09.04, 15:32 Leszek i Brunon - mogą być Reszta nie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Danuta,Renata, Iwona, Leszek, Nikifor, Brunon 09.09.04, 15:39 Leszek nie bardzo, bo brzmi jak zdrobnienie, natomiast jak najbardziej Lech! Nikifor i Bruno (koniecznie bez "n", które przyda sie do deklinacji) bardzo ładne. Nikifor ma inną wersję Nicefor, chyba bardziej rzymskokatolicką, i ta mi się podoba jeszcze bardziej. Danuta bardzo ładne, kojarzy mi się oczuywiście z Danusią z Krzyżaków, ale też z ciepłą panią w okolicach 50-tki; teraz wracają takie imiona. Renata sama w sobie by mi się podobała, ale znamjedną "panią Renatkę" w zasadzie sympatyczną, ale nie z tej kategorii ludzi, z którymi chciałabym, żeby mi sie kojarzyło moje dziecię. U innych dam - proszę bardzo. Iwona - dla mnie nie do przyjęcia, choć gorsza jest jeszcze Ilona. Odpowiedz Link Zgłoś
sabe Re: Danuta,Renata, Iwona, Leszek, Nikifor, Brunon 09.09.04, 16:16 z tego zestawu tylko Brunon a Nikifor pewnie zaraz bedzie bardzo popularny, za sprawą filku "Mój NIkifor" Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Danuta,Renata, Iwona, Leszek, Nikifor, Brunon 10.09.04, 14:52 gaudencja napisała: > Leszek nie bardzo, bo brzmi jak zdrobnienie, natomiast jak najbardziej Lech! > >Leszek nie jest zdrobnieniem. Leszek, Lestek, czyli chytry, przebiegły, to imię jak najbardziej staropolskie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Danuta,Renata, Iwona, Leszek, Nikifor, Brunon 10.09.04, 14:55 cysia.b napisała: > gaudencja napisała: > > > Leszek nie bardzo, bo brzmi jak zdrobnienie, natomiast jak najbardziej Le > ch! > > > >Leszek nie jest zdrobnieniem. Leszek, Lestek, czyli chytry, przebiegły, to > imię jak najbardziej staropolskie. Ok, ale brzmi jak zdrobnienie, a tego nie lubię Popatrz popatrz zresztą, gdyby oceniać trafnosć nadania tego imienia w przypadku byłego premiera, to możnaby rzec: nomen omen. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Danuta,Renata, Iwona, Leszek, Nikifor, Brunon 09.09.04, 22:13 Danuta - brzydkie Renata - może być Iwona - brzydkie Leszek - takie sobie Nikifor - brzydkie Brunon - jedynie to ładne Moze jestem wybredna,ale to tylko moje zdanie. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś