Gość: mamakacpra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 14:39 Jestem mamą chłopca o imieniu kacper, kiedy nadawałam mu to imię nie sądziłam że stanie sie ono aż tak popularne. Ale do rzeczy spodziewam się teraz córeczki i podobają mi się imiona z końcówką -LIA, nie mam już kilka pomysłów ale licze na więcej, jeśli znacie jakieś fajne imię którego tu nie wymienię proszę i post Moje przykłady: Natalia Julia Cecylia Aurelia Kornelia Emilia Amelia ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: imię żeńskie z końcówką -lia jakieś pomysły? 14.09.06, 14:50 Spotkalam sie jeszcze z Kamelia i Karmelia... Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: imię żeńskie z końcówką -lia jakieś pomysły? 14.09.06, 15:53 ROZALIA tak nazwałam córeczke (nie jest popularne i o to mi chodziło Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: imię żeńskie z końcówką -lia jakieś pomysły? 14.09.06, 16:01 z podanych imion wybrałabym: -Kornelie - EMILIE ewentualnie Cecylie ze względu na popularnosc choć to piękne imiona nie wybrałabym: -JULI -NATALI -AMELI AURELIA dosyc ciężka do wymówienia dla małego dziecka polecam ROZALIE tak na imię ma moja 7 miesięczna coreczka mówimy na nią: Rozalka,Rozaleczka,Rozi ,Rozunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: imię żeńskie z końcówką -lia jakieś pomysły? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 16:23 Jeśli nie ma być popularne, to od razu skreśliłabym: Julia Natalia Amelia Emilia Aurelia i Kornelia też są nadawane coraz częściej. Bardzo, bardzo gorąco polecam imię Idalia . Ma cudowne zdrobnienia (Ida, Idusia, Idalka, Dusia, Idulek, Dalia, Dalijka, Idalijka... ), jeszcze nie zostało "odkryte", a jednocześnie dzięki końcówce -lia, i możliwości zdrabniania do Idy jest zupełnie zgodne z obecnymi trendami. A jeśli nie Idalia, to proponuję Amalię - podobna do Amelii, już nadawana, a jednak dużo rzadsza. Za Cecylią jakoś nie przepadam, kojarzy mi się ze starszą panią (moja babcia ma na tak właśnie na imię). Z Twoich typów obstawiałabym Kornelię. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: imię żeńskie z końcówką -lia jakieś pomysły? 14.09.06, 16:33 Ja też mam babcię Cecylię Co do Amalii to jakoś nie moge się przekonać, często to imię jest proponowane na forum, ale mnie sie od razu kojarzy z emalią i staje mi przed oczami taka miska emaliowana biała z ciemnym brzegiem, albo jakiś garnek Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: imię żeńskie z końcówką -lia jakieś pomysły? 14.09.06, 16:40 Kamelia,Natalia,Idalia... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię żeńskie z końcówką -lia jakieś pomysły? 14.09.06, 22:35 Gość portalu: Tawananna* napisał(a): > Aurelia i Kornelia też są nadawane coraz częściej. Nie aż tak, Tawi, zeby się tego obawiać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: imię żeńskie z końcówką -lia jakieś pomysły? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 22:37 Ciii, trzeba jakoś podstępnie zachęcać do Idalii ) Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: imię żeńskie z końcówką -lia jakieś pomysły? 14.09.06, 16:51 Noelia Koralia Ładna końcówka, wdzięczna grupa imion, lubię większość z nich. Serdeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: imię żeńskie z końcówką -lia jakieś pomysły? 14.09.06, 17:09 Dalia Eulalia Kornelia Idalia Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: imię żeńskie z końcówką -lia jakieś pomysły? 14.09.06, 17:33 TARSYLIA!!! Idalia Kornelia Koralia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narzenka Re: imię żeńskie z końcówką -lia jakieś pomysły? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 19:05 OTYLIA MARSYLIA GRUNLIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linka86k Re: imię żeńskie z końcówką -lia jakieś pomysły? IP: 62.233.146.* 14.09.06, 19:48 Mi najbardziej podoba się Aurelia (Aurelka)- ślicznie, Dalia, Rozalia też mogą być.. Cecylię odradzam - w szkole chłopcy mogą jej dokuczać... A Natalii, Amelii, Julii jest już baaaardzo dużo. Co powiesz na Otylię?? Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: imię żeńskie z końcówką -lia jakieś pomysły? 15.09.06, 16:55 Ofelia. Ale tylko jeśli jesteś wielbicielką teatru )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adziunia Re: imię żeńskie z końcówką -lia jakieś pomysły? IP: 213.199.252.* 16.09.06, 10:58 Hersylia Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: imię żeńskie z końcówką -lia jakieś pomysły? 16.09.06, 11:05 Otóż to, Hersylia zdecydowanie . Albo Wergilia. A z normalniejszych (już zresztą w większości wymienionych) - Rozalia . Odpowiedz Link Zgłoś