Dodaj do ulubionych

Petycja o powrót czołgu.

30.01.05, 19:03
pruszkow-czolg.wiecej.pl/

Wklejcie i rozsyłajcie linki gdzie możecie.

Tekst petycji autorstwa starego prochazki.

pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • uasiczka Re: Petycja o powrót czołgu. 31.01.05, 09:15
      checksum napisał:

> pruszkow-czolg.wiecej.pl/
      >
      > Wklejcie i rozsyłajcie linki gdzie możecie.
      >
      > Tekst petycji autorstwa starego prochazki.
      >
      > pozdrawiam,
      >

ej no dobra - podpiszę i co mam z nią zrobić???
      bo rozumiem że mam wydrukowac i podpisać no i potem co? wysłac komuś? z peselem
      mam się podpisać i adresem - czy tylko nazwisko??? kto to potem dostanie???
      • stary.prochazka Re: Petycja o powrót czołgu. 31.01.05, 09:36
        to jest petycja elektroniczna, nie trzeba jej drukować,ręcznie podpisywać ani
        wysyłać, wystarczy imię, nazwisko i adres e-mail. Petycja jest wysyłana jako e-
        mail pod dany adres mailowy, w tym przypadku, jak sądzę, jest to adres
        Prezydenta Pruszkowa i Urzędu Miasta:-)
        • uasiczka Re: Petycja o powrót czołgu. 31.01.05, 10:47
          stary.prochazka napisał:

> to jest petycja elektroniczna, nie trzeba jej drukować,ręcznie podpisywać ani
          > wysyłać, wystarczy imię, nazwisko i adres e-mail. Petycja jest wysyłana jako
          e-
          > mail pod dany adres mailowy, w tym przypadku, jak sądzę, jest to adres
          > Prezydenta Pruszkowa i Urzędu Miasta:-)

wstyd przyznać ale... nie rozumiem ;))
          tzn mam ten link wysłać komuś? bo np chciałam żeby tata to jeszcze "podpisał" i
          ja mam to wysłać do urzędu i tata ze swojego mejla czy jak??

boże ale głupia jestem ;)))
          • uasiczka Re: Petycja o powrót czołgu. 31.01.05, 10:50
            o! znalazłam takie coś "pytanie do prezydenta"
            www.miasto.pruszkow.pl/index.php?option=com_contact&Itemid=3&PHPSESSID=42ad569c71955ff2e632a6a1357e483d

może to tam wysyłać???
          • stary.prochazka Re: Petycja o powrót czołgu. 31.01.05, 10:59
            uasiczko, nie musisz nic wysyłać ze swojego maila.Aplikacja, która jest na tej
            stronie zrobi to za ciebie, to działa tak samo jak z polecaniem linków do
            ciekawych artykułów w portalach. To jest specjalna strona do rozsyłania
            petycji; wystarczy że wyślesz tacie link, niech wejdzie na tę stronę i się
            wpisze - to wszystko.
            Aha - podpis trzeba potwierdzić, klikając na link, który będzie w e-mailu,
            który przyjdzie do ciebie po podpisaniu petycji pod adres, który w niej podałaś
            (ufff!:-))
            A z "pytania do prezydenta" radzę nie korzystać, bo z własnego doświadczenia
            mam wrażenie że tych listów albo nikt nie czyta albo trafiają od razu do kosza;-
            )
            Pozdrawiam
            • uasiczka Re: Petycja o powrót czołgu. 31.01.05, 11:07
              aaaaaaaaaaaaaaa widzisz - ja nie sprawdziłam że ta petycja jest "interaktywna"
              i że się klika i już
              dobra to już rozsyłam
    • sqh Re: Petycja o powrót czołgu. 31.01.05, 11:42
      Podpisałem, czekam na weryfikację :-)
    • stary.prochazka Re: Petycja o powrót czołgu. 31.01.05, 14:57
      no proszę, po jednym dniu jest już 9 podpisów (8 potwierdzonych) w tym jeden
      mój i mojej lubej:-)
      mała uwaga: na wp.pl i na onecie ze względu na jakąś tam autoryzację
      potwierdzenie przychodzi jako "failure notice", ale link jest i mimo to można
      potwierdzić;)
    • stary.prochazka 21 31.01.05, 23:17
      tyle osob jak na razie poparło petycję w pierwszym dniu (do 23:16) jej
      działania.
      Nie jest źle:-)
      • checksum Re: 21 01.02.05, 07:07
        www.petycje.pl/petycjePodpisyLista.php?petycjeid=505&podpis_rodzaj=2

A mówiłem, że chodzi o komunożerstwo...

pozdrawiam,

K.
        • stary.prochazka Re: 21 01.02.05, 10:06
          facet nie rozumie o co chodzi. Jak dla mnie to ten czołg mógłby być nawet
          czeski albo islandzki, ale ja się na nim bawiłem i dlatego chcę żeby wrócił!
          • mr.jedi Re: 21 01.02.05, 10:08
            podpisałem, czekam na weryfikację
            Michał
            • smitte Re: 21 01.02.05, 12:34
              Coś mają skopaną tę weryfikację, wcale nie tak prosto to zrobić, link się zawija
              i nie wkleja w całości, trzeba ręcznie dopisać końcówkę i modlić się, żeby
              przeszło. Jakoś to powinno być chyba jaśniej zrobione. Ale się udało!
              • stary.prochazka Re: 21 01.02.05, 13:51
                ja na szczęście nie miałem kłopotow ale weryfikację dostałem jako "failure
                notice".
                A tymczasem poparło nas już 29 osób (13 zweryfikowanych)
          • erleusortok Re: 21 03.02.05, 08:35
            stary.prochazka napisał:

> facet nie rozumie o co chodzi. Jak dla mnie to ten czołg mógłby być nawet
            > czeski albo islandzki, ale ja się na nim bawiłem i dlatego chcę żeby wrócił!
            A ja bym nawet Dzierżyńskiego nie wywalał, tylko zamiast tego obok postawił większego na ten przykład Piłsudskiego żeby go zdominował i do wszystkiego jeszcze duży czytelny komentarz kto zacz ów Dzierżyński był i czemu mu kiedyś pomnik postawiono, a czemu teraz by już tego nikt nie zrobił. Bo przez takie wyburzanie to teraz mamy w kraju same ruiny zamkow zamiast zamków.
    • stary.prochazka odpowiedź z Urzędu Miasta 02.02.05, 10:26
      właśnie dostałem z Biura Promocji Miasta UM odpowiedź w sprawie czołgu:

Witamy serdecznie

W odpowiedzi na Pana pismo uprzejmie informujemy, że wg danych
      posiadanych przez Urząd Miejski w Pruszkowie (nie potwierdzonych w
      dokumentach)czołg był jedynym w kraju egzemplarzem tego typu
      wypożyczonym przez Muzeum Wojska Polskiego, które po okresie
      użyczenia zarządało jego zwrotu.
      • smitte Re: odpowiedź z Urzędu Miasta 02.02.05, 12:12
        To co, to już? Po wszystkim?
        • stary.prochazka Re: odpowiedź z Urzędu Miasta 02.02.05, 14:09
          odpowiedziałem i spytałem się czy nie można czołgu ponownie wypożyczyć.
          A tymczasem sprawą zainteresowała się GW, skontaktował się z nami reporter
          Stołecznej:-)
    • stary.prochazka odpowiedź nr 2. 02.02.05, 15:01
      nie było do końca jasne o które pismo chodzi; myślałem że chodzi o petycję ale
      później sobie przypomniałem, że 15 stycznia sam napisałem do Prezydenta.Chiałem
      to wyjaśnić i oto kolejna odpowiedź:

Szanowny Panie!

Petycja o której wspomina Pan w swoim piśmie nie jest zanana w
      Urzędzie Miejskim w Pruszkowie. Jeżeli wpłynie ona do Urzędu, to
      wniosek w tej sprawie zostanie rozpatrzony przez Prezydenta Miasta.
      • checksum Re: odpowiedź nr 2. 02.02.05, 16:17
        Hej,

Doszedłem do wniosku, że spamowanie majla urzędu nie ma sensu.

Mam zamiar poczekać trochę i pchnąć pismo (papierowe) o tej samej treści co
        petycja na WWW i przekazać ją razem z listą uczestników ze strony WWW plus z
        podpisami zebranymi "naprawdę" - nie w internecie - co może być łatwe, jeśli
        gazeta wyborcza pomoże sprawę rozpropagować.

K.
        • stary.prochazka Re: odpowiedź nr 2. 02.02.05, 16:21
          jak dla mnie jedno i drugie rozwiązanie jest dobre, z tym że w tradycyjne
          zbieranie podpisów trzeba się trochę bardziej zaangażować.
          Tekst petycji jest trochę kulawy, wymyśliłem go na poczekaniu; czy możnaby go
          jakoś uzupelnić, np. propozycją jakiegoś działania, zgrabnym zakończeniem?
          • wfe416n A może nowy czołg? 02.02.05, 19:10
            Może zrobić zbiórkę i kupić "nowy" czołg, armia sprzedaje wszystko, może ma gdzieś na poligonie ( jako cel ) T34
            • stary.prochazka Re: A może nowy czołg? 03.02.05, 00:11
              Jeśli MWP nie będzie chciało wypożyczyć czołgu,można rzeczywiście kupić nowy
              ale pewnie jakiegoś innego typu bo ten IS 2 to unikat. Mogłyby to sfinansować
              firmy działające w Pruszkowie; wiele z nich zajmuje się logistyką i spedycją,
              więc miałyby także pole do popisu (i reklamy) przy transporcie czołgu.
    • sqh Re: Petycja o powrót czołgu. 02.02.05, 23:49
      Zastanawia mnie jedna rzecz, o której już chyba kiedyś wspominałem. Czołg
      sfotografowany przez Prochazkę w Muzeum ma białą obwódkę na wieży. Tak malowane
      były bodaj jedynie wozy 4. pułku czołgów ciężkich. A ten miał na wyposażeniu
      czołgi IS-2. A nasz czołg to była chyba jednak któraś wersja T-34...
      • sqh A jednak... 02.02.05, 23:54
        Przyjrzałem się uważnie zdjęciu... To jednak był IS-2... A więc faktycznie
        mieliśmy unikat!...
      • stary.prochazka Re: Petycja o powrót czołgu. 03.02.05, 00:13
        myślę że ten wzór malowania nie jest oryginalny i że zastosowano go dopiero w
        muzeum. Czołg wygląda na zakonserwowany (w przeciwieństwie do innych:/) i stoi
        w grupie dobrze wyglądających czołgów, przy której widnieje tabliczka, że
        sponsorem wystawy jest firma Petro Baltic.
        • sqh Re: Petycja o powrót czołgu. 03.02.05, 00:37
          A oczywiście, biały pas na pewno został namalowany w Muzeum, bo u nas to ze dwa
          razy miał na wieżyczce "102". Ale o ile jest to IS frontowy, a nie z
          powojennych dostaw, to kiedyś faktycznie taki pas miał. I jeszcze Orła w
          czerwonym rombie.
    • stary.prochazka Re: Petycja o powrót czołgu. 04.06.05, 01:41
      w sprawie powrotu czołgu zapadła cisza ale petycja mocno się rozkręciła, w
      ostatnich dniach wpisują się 1-2 osoby dziennie. Jeszcze niedawno było 200 a
      dziś jest już 221:)
    • snake242 Re: Petycja o powrót czołgu. 05.06.05, 19:42
      swój głos też juz oddałem :)
      • snake242 Re: Petycja o powrót czołgu. 19.06.05, 01:35
        I sprawie chyba "ukręcono łeb".Dzieje się coś w sprawie tego czołgu???
        • sqh Re: Petycja o powrót czołgu. 19.06.05, 02:15
          Widziałem go dzisiaj, podczas pikniku historycznego na Forcie Sadyba. Stoi
          sobie nadal spokojnie wśród kolegów po fachu.
          • stary.prochazka Re: Petycja o powrót czołgu. 19.06.05, 11:51
            a właziłeś do tego T-55 co stoi obok i pokręciłeś wieżyczką?:)Fajna sprawa, że
            tak całkiem udostępnili jeden czołg do zwiedzania "od środka".
            PS: fajne są też miejsca z tabliczkami "Teren poza obszarem zwiedzania", tam to
            dopiero jest ekspozycja:)
    • stary.prochazka my tu sobie gadu gadu a petycja się kręci;-) 20.07.05, 09:11
      dziś zajrzałem z ciekawości i stwierdzam że za czołgiem podpisało się już 246
      osób:-)
      • zwierz.alpuhary Re: my tu sobie gadu gadu a petycja się kręci;-) 06.12.05, 10:57
        przy okazji zajrzałem do innej petycji - sprawa czołgu trochę przycichła ale
        ludzie wciąż podpisują się pod petycją: są już 282 osoby za i 9 osób przeciw;)
        www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=505

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka