Dodaj do ulubionych

Stomatolog-kogo polecicie?

12.07.07, 09:47
Jak w tytule kogo mozecie polecic?
Obserwuj wątek
    • perelka121 Re: Stomatolog-kogo polecicie? 12.07.07, 18:20
      Temat się juz wałkował na forum, ale ja niezmiennie polecam klinikę Dormed,
      doktora Rafała Kocerbę albo doktor Wiolettę Huk, doktor Michałkowska też jest
      spoko. Chodzimy tam całą rodzinką i jesteśmy od lat zadowoleni.
    • macek777 Re: Stomatolog-kogo polecicie? 15.07.07, 16:15
      Polecam klinike na Brzozowej. 3 laat temu poszedłem do Dental-classic z ułamaną koroną
      Została jedna ściana. Dentystka zaproponowała wkład, ale po zrobieniu RTG stwierdziła, że
      trzeba usunąć. Ząb był świeżo ułamany więc sie nie poddałem. NIe przyszedłem na rwanie
      Poszedłem na Brzozową. Tu mi dentystka zaproponowała wkład, jednak było to dosc drogie i powiedziałem wprost że mnie nie stać. Dentystka musiała omówić mój problem z szefem kliniki co do szans mojego leczenia. Naprawiono mi ząb specjalnym cementem i materiałami stomatologicznymi zapłaciłem 150 zł. Ząb górna 5 trzyma się juz 3 lata.
      Zanim coś zaczniecie leczyć zastanówcie się i przejdźcie się do kilku gabinetów. Zdania mogą być różne i często zmienione w celach zarobku
    • dziundzius Re: Stomatolog-kogo polecicie? 23.07.07, 15:37
      Hej a ja polecam dr Magdalenę Chlebowską, która pracuje właśnie w Dental
      Clasic. Jest bardzo solidna, bardzo ładnie dobiera kolor wypełnienia, bardzo
      ładnie profiluje wypełnienia. Wszystko z wielką dokładnością. A do tego ceny
      nie są w porównaniu z innymi tak wielkie - wypełnienie 90 zł. Przykładiowo w
      Konstancinie w Vicie malutka plombka kosztuje 130 zł. I jeszcze jeden plus,
      jeśli w jednym zębie są 2 ubytki, to liczy się jak jedno!!!
      Naprawdę polecam. Tel. 759 88 41 Al. Wojska Polskiego 116a/58, I piętro.
      Sylwia
      • smutnaedyta Re: Stomatolog-kogo polecicie? 26.07.07, 15:47
        BYLE NIE ZUBAR - niestety, strasznie naciagają na niepotrzebne zabiegi, typu
        nowe wkładtki, typu wymiana plomb KONIECZNA wg nich, a oceniania jako jedynie
        kosmetyczna a wręcz szkodliwa bo obarczona ryzykiem obumarcia zęba wg 2 innych
        specjalistów (zupełnie niezależnych).
        • mag_ Re: Stomatolog-kogo polecicie? 26.07.07, 21:29
          Ja w ZUBARze robiłam złamany ząb (dwójkę lewą górną) - rekonstrukcja ułamania.
          Recepcjonistka i lekarka gorąco namiawiały mnie przede wszystkim na leczenie
          kanałowe zęba. A ja jestem tego przeciwniczką - zatruć zawsze zdążę. Wolę wydać
          więcej kasy, ale mieć ząb żywy. Po korekcji wypełnienia ząb przestał mnie
          boleć, używam jeszcze nadal Sensodyne, żeby szkliwo odbudować, ale kanałówka
          oddala się ode mnie coraz dalej:)
          A generalnie to leczę się od 15 lat u dra Murantego - obecnie przyjmuje przy
          ul. Wojska Polskiego 16. Robił mi ułamane górne jedynki oraz kilka zębów
          trzonowych. Plomby na jedynkach trzymają się od dziesięciu lat.
          • macek777 Re: Stomatolog-kogo polecicie? 27.07.07, 19:46
            Całkowicie sie z Tobą zgadzam. Wole by lekko bolało po zabiegu. Zdarza sie gdy jest duzy ubytek
            Najważniejsze, że jest żywy. Zywy jest odżywiany przez miazge zęba, jest mniej podatny na
            złamania. Zresztą miazga jako jedyna tkanka potrafi sie regenerować, dlatego po kilku tygodniach przestaje boleć o ile nie jest zakażona. Pozdrawiam.
            Maciek
      • macek777 Re: Stomatolog-kogo polecicie? 27.07.07, 19:38
        Nie to nie była ta. Dobrze trafiłaś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka