Gość: Yenny IP: *.dhl.com / 165.72.200.* 16.01.06, 08:40 ..mnie się nie podobał ;( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: widz Re: Opowieści z Narnii - Wasze opinie ;)))))) IP: *.acn.waw.pl 16.01.06, 15:04 Pozuje na coś większego, ale to tak naprawdę kino przemysłowe. Kiczów w rodzaju "Władca pierścieni" ciąg dalszy. Nie da się jednak zaprzeczyć, że to solidny produkt rozrywkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ultraviolet6 Re: Opowieści z Narnii - Wasze opinie ;)))))) 16.01.06, 21:02 Na mnie ten film wywarł bardzo pozytywne wrażenie. Żałuję, że jako dziecko nie mogłam obejrzeć Narnii w tak pięknej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teraz ja Re: Opowieści z Narnii - Wasze opinie ;)))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 21:38 Ogólnie to film wydaje mi się cienki. Trochę jakby zbyt grubymi nićmi szyte nawiązania do bibli, taka baśniowa bibilia. Muzyka jest naprawdę beznadziejna, najlepsza muzkyka z jaką ostatnio sie spotkałem była w "Jarhead". Tragiczne jest tłumaczenie. Gdyby nie postać bobra żałowałbym że byłem na tym w kinie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszpir_74 Re: Opowieści z Narnii - Wasze opinie ;)))))) 19.01.06, 14:32 Słabiutki! A miał być odpowiedzią popieraną przez Kościół na niechcianego Harrego Pottera - ale uważam że nie powinien on polecać filmów z taką ilością scen walki i przemocą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shaa Re: Opowieści z Narnii - Wasze opinie ;)))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 23:15 Jak dla mnie właśnie bobry były do bani. Te dialogi pod publiczkę były pisane... W końcu to "Shrek", czy "Opowieści z Narnii", no? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejt Re: Opowieści z Narnii - Wasze opinie ;)))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 17:24 no nie spodziewałam sie ze wasze opinie beda takie.....Mnie film sie podobał! a najbardziej mnie wkurza, jesli ktos tu krytykuje "watek chrzescijanski"..co niby sie wam niepodobało??? Ze film pokazywał takie wartosci jak lojalność, posłuszenstwo, wobec rodzenstwa i nie tylko? to ze podło hasło "corka Ewy, syn Adama" to swiadczy o tym ze ktos siedział w kinie tylko po to aby wyłapac hasła "chrzescijanskie" i modz potem ostro krytykowac katolicyzm!!!! a i jeszcze takie argumenty ze to bajka z tandetna muyka....to ja nie wiem... szliscie na Narnie spodziewajc sie ze to bedzie horror czy jak?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Re: Opowieści z Narnii - Wasze opinie ;)))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 12:22 no cóż.... różni ludzi...rózne zdania:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Re: Opowieści z Narnii - Wasze opinie ;)))))) IP: 217.153.131.* 24.01.06, 15:35 nikt nie krytykuje katolicyzmu ale tak naprawde narnia miala chyba byc taką biblią dla dzieciaczkow z gadajacymi zwierzaczkami tylko po co cos takiego robic?. niestety wyszedl z tego kicz. mam na mysli i ksiazke i film. Odpowiedz Link Zgłoś
4litery Re: Opowieści z Narnii - Wasze opinie ;)))))) 24.01.06, 19:20 > nikt nie krytykuje katolicyzmu ale tak naprawde narnia miala chyba byc taką > biblią dla dzieciaczkow z gadajacymi zwierzaczkami No tak, to jest film dla dzieci, na podstawie książki dla dzieci. Brawo, brawo za spostrzegawczość. Ale autor Narnii nie był chyba wojującym katolikiem w bereciku na głowie. Tzw. "wartości" to domena nie tylko katolików :) > tylko po co cos takiego robic?. niestety wyszedl z tego kicz. mam na mysli i ksiazke i film. No właśnie, przeczytaj swoje poprzednie zdanie. Podpowiem: TO JEST FILM DLA DZIECI. Coś, co dla osoby w twoim wieku (gimnazjum zapewne) jest kiczem, 10-latkowi się spodoba. Uwierz, parę lat temu kreskówka o Narnii w TV strasznie mi się podobała, teraz film tak średnio. Ale dla dzieci jest dobre, wg mnie lepsze od Harry'ego. Odpowiedz Link Zgłoś