Dodaj do ulubionych

Nowa powieść Garcii Márqueza

28.10.04, 19:38
Márquez jest w porządku, ale ja i tak wolę Mario Vargasa Llosę! Czy wiadomo
kiedy ksiązka ukaże się u nas?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kazek Re: Nowa powieść Garcii Márqueza IP: *.p-s-inter.net 29.10.04, 13:43
      To naprawdę znakomita wiadomość! Czekam na polskie wydanie!
    • Gość: nina Re: Nowa powieść Garcii Márqueza IP: *.pl / *.potega.pl 29.10.04, 14:28
      kiedy ukaze sie polskie wydanie?juz nie moge sie doczekac!
    • Gość: dodi Re: Nowa powieść Garcii Márqueza IP: *.chello.pl 30.10.04, 00:16
      Uwielbiam Margueza.Od dluzszego czasu nie biore do reki ksiazek innych
      autorow."Sto lat samotnosci" zmienilo moje spojrzenie na swiat i pomoglo mi
      wyjsc z dolka.Zaden pisarz mnie tak nie fascynuje i nie intryguje...
      • Gość: amaranta Re: Nowa powieść Garcii Márqueza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 18:13
        zgadzam się całkowicie! Sto lat samotności jest porywające, zachwycające, żadna
        inna książka nie wywarła na mnie takiego wrażenia! Pozostała twórczość Marqueza
        nie poruszyła mnie już tak bardzo, ale tę nową powieść też chętnie przeczytam.
      • albaaa Re: Nowa powieść Garcii Márqueza 02.11.04, 10:56
        A ja mama już za sobą chyba większość jego książek...i teraz zanurzam się w
        świecie tworzonym przez Isabel Allende...cos równie pięknego! Naprawdę polecam!
        Na przykład Dom Duchów na początek...
    • Gość: kasia_blond gazeta wyborcza to nie jest "Nie"! IP: *.chello.pl 01.11.04, 11:38
      jak to "kurew"?! co z etosem? uważam, że ludzie z dobrego towarzystwa, a za
      takie zawsze miałam gazetę wyborczą i okolice (przeciez to tu zdarza się
      pisywać Profesorowi Geremkowi!) nie powinni dawać przyzwolenia na taki język!
      nie znizajcie się państwo do poziomu jerzego urbana! ufam, że dobry smak
      zwycięzy pokusy kultury masowej, :).
      • Gość: Kazek Re: gazeta wyborcza to nie jest "Nie"! IP: *.p-s-inter.net 01.11.04, 21:17
        Słuchaj, ale ten tytuł naprawdę tak należałoby przetłumaczyć. O co masz
        pretensje do Gazety?
        • Gość: kasia_blond precz z "literatura" a'la urban! IP: *.chello.pl 01.11.04, 22:40
          w takim razie nie nalezy tego brukowca tłumaczyć na polski. nie będzie nam
          jakiś latynos wulgaryzmami w podobie urbana kaził ojczystej mowy papieża, :).
          ja tak uważam bynajmniej!
          • albaaa Re: precz z "literatura" a'la urban! 02.11.04, 10:45
            No cóż...nazywanie czegokolwiek, co napisał Marquez brukowcem, to chyba
            przesada!!! I nie nazwałabym go jakimś latynosem, bo dla mnie, to człowiek
            naprawdę wielki i nietuzinkowy!
            • Gość: kasia_blond Re: precz z "literatura" a'la urban! IP: *.chello.pl 02.11.04, 12:54
              ale że "kurew" nie zaprzeczasz? obok ponadczasowej eseistyki Profesora Geremka,
              obok wnikliwych analiz Absolwenta Ekonomii na Uniwersytecie Warszawskim
              Gadomskiego, obok inteligentnej i demaskatorskij publicystyki Kublikowej,
              (wcześniej także Maleszki)i tylu innych godnych szacunku i dobrze opłacanych
              Osób z Towarzystwa "kurew"? no ale przecież jak urban "kurew", a także - bądźmy
              szczerzy - "ci.." i "huj", to zdrada i brukowiec? latynosowi wolno? Kali krowę
              Kalemu? kasia_blond żąda potępienia latynosa przez Autorytety Moralne z
              Wyborczej!
      • Gość: gosc Re: gazeta wyborcza to nie jest "Nie"! IP: *.icpnet.pl 02.11.04, 15:01
        rozrywka.krakow.pl/artykuly/miodek.php
    • anmasr Re: Nowa powieść Garcii Márqueza 03.11.04, 00:30
      Czy wiadomo kiedy ksiązka ukaże się u nas?
      Jak tylko zostanie przetłumaczona. Gwarantuję.
      .
    • Gość: psyduck Re: Nowa powieść Garcii Márqueza IP: *.phils.uj.edu.pl 09.12.04, 14:51
      Czy Memoria de mis putas tristes nie jest plagiatem Kawabaty Śniących
      piekności? a może to tylko kongenialność metuzalemów?
      pozdrawiam. pproszę o odpowiedź na psyduckofmisty@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka