Dodaj do ulubionych

proszę o pomoc

08.01.06, 21:09
Kilka dni temu pisałam o przepięknym swetrze
img20.imageshack.us/img20/910/147bt.jpg
img20.imageshack.us/img20/1619/159pq.jpg
Walczę dzielnie z tłumaczeniem i nie rozumiem za bardzo jak mam robić oczka
brzegowe aby boki się nie zawijały. Bardzo proszę o pomoc, uparłam się na ten
sweter, bo jest przepiękny. Proszę, proszę, proszę...
Kasia
Obserwuj wątek
    • annakol Re: proszę o pomoc 08.01.06, 22:01
      na moje oko zarowno brzegi tej pliski nie pliski jak i doly rekawow sa robione
      takim niby sciagaczem a naprawde to czym w rodzaju tunelu. Robi sie to tak, ze
      przerabiasz oczka na prawo a lewe przekladasz z tylu. Wychodzi po obu
      stronach "na prawo" a w srodku tunel. Jest podwojny wiec nie zawija sie.
      • cashaa Re: proszę o pomoc 08.01.06, 23:51
        Dziękuję, zastanawiam się jescze jak to jest z tymi bokami tyłu. Czyżby 2 oczka
        przerabiane były razem? Mój rosyjski jest nikczemny, więc męczę się okrutnie.
        • annakol Re: proszę o pomoc 09.01.06, 01:00
          przygladam sie i przygladam i nie wiem ktore oczka z tylu masz na mysli?

swoja droga sliczny ten sweter....
          • cashaa Re: proszę o pomoc 09.01.06, 01:27
            Coś pomyliłam, chodziło mi o brzegi pleców i aby się nie zawijały pierwsze dwa
            oczka przerabia się ściegiem francuskim, potem gładkie prawe i znów 2 ść.
            francuskim.
            • annakol Re: proszę o pomoc 09.01.06, 09:13
              nie widze tego francuskiego uncertain
              Szkoda ze nie machneli jeszcze jedne go zdjecia, bo nie moge jakos sie zaglebic
              w rosyjski opis wink)
              Podziwiam Twoja wytrwalosc, ale sweter z pewnoscia jest tego wart...
              • malgoha1 Re: proszę o pomoc 09.01.06, 09:52
                Zakończenia rękawów i pleców nie robisz ściągaczem tylko wzorem gładkim prawym i
                po przerobieniu 18cm, skaładasz na pół i przerabiesz tak żeby powstał podwójny
                brzeg.Trudno to wytłumaczyć jesli nie wiesz jak zrobić to po prostu
                podszyj.Brzeg podwójny po złożeniu musi mieć 9cm.A jeślibyś chciała tak jak oni
                polecają to nabierasz oczka kontrastową nitką potem przerabiasz szafirową i po
                18cm, wyciągasz nitkę kontrastową nakładasz na drut podwójne oczka i przerabiasz
                razem
                • malgoha1 Re: proszę o pomoc 09.01.06, 10:11
                  A tą plisę(przód) robisz tak:nabierasz 64oczka i 4rz. robisz podwójnym
                  ściągaczem potem 8rz pojedynczym i chyba podwijasz tak żeby wyszło 4cm.Potem
                  przerabiasz dwa pierwsze oczka wzorem patentowym( czyli oczko z narzutem), 8
                  oczek sciągaczem pojedynczym,42 oczka według wzoru i znowy ściagacz pojedynczy i
                  dwa oczka wzorem patentowym.Masz przerobić150cm. 376rzędów i potem znowu
                  przerobić 8 rzedów ściągaczem pojedynczym i 4 Sciągaczem podwójnym.Kończysz
                  szwem trykotażowym smile. Musze sprawdzić co to jest ta "dwojnaja riezinka" bo
                  wygląda mi to na ściągacz patentowy czyli ten z narzutem.
                  Mam gdzies sposób wykonania plisy dolnej pleców i rękawów, ale muszę poszukać.
                  Małgorzata
                  • malgoha1 Re: proszę o pomoc 09.01.06, 10:19
                    www.7ya.ru/photos/private-showphoto.aspx?RubrID=76407&PhotoID=695408&ob=0
                    Plisa dolna jest jako rysunek nr 6
                    • cashaa Re: proszę o pomoc 09.01.06, 11:21
                      Dziewczyny, jesteście wspaniałe!!!
                      Bez Was nie dałabym rady, teraz już wszystko rozumiem. Nie mogę doczekać się
                      powrotu do domu - łapię za druty i robię, robię, robię... Pozdrawiam gorąco.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka