Dodaj do ulubionych

czy uważacie,że można zdać maturę po 15 latach.. ?

11.02.07, 21:08
...tak ...15 lat bez matury ...tak wyszło...celowo nie poszłam na
ten "dojrzały" egzamin...
...teraz chcę studiować...
odnoszę "sukcesy" w pracy jednak przez ten brak ...nie mogę wybić sie wyżej...
..mam więc motywację...lecz i obawy czy w ogóle powinnam próbować...
pozdrawiam serdecznie ...
M.
Obserwuj wątek
    • Gość: koo Re: czy uważacie,że można zdać maturę po 15 latac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 08:23
      Do odważnych świat należy & lepiej późno niż wcale!
      ZDAWAJ! :)
    • duzy.wielki.chomik Re: czy uważacie,że można zdać maturę po 15 latac 12.02.07, 10:18
      Tak się spytam:
      Co Ci szkodzi spróbować?
      Napisz, w najgorszym wypadku nie będziesz miała matury tak, jak teraz. A naprawdę 15. lat temu było zdecydowanie trudniej ją zdać. Jak się przyłożysz, to nawet na sensowne wyniki masz szansę. :-)

Powodzenia!
    • Gość: ja Re: czy uważacie,że można zdać maturę po 15 latac IP: *.ath.forthnet.gr 12.02.07, 14:20
      Bylo juz duzo watkow na temat zdawania starej matury po latach.
      Ja bede probowac w maju.Po 13 latach!
      Powodzenia!
      • Gość: maturzystka Re: czy uważacie,że można zdać maturę po 15 latac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 15:54
        Z czego zdajecie satarą maturę? Może ktoś biologie zdaje? Ja też po 20 latach...
    • Gość: ja Re: czy uważacie,że można zdać maturę po 15 latac IP: *.ath.forthnet.gr 12.02.07, 14:39
      anikania34 napisalam na gazetowy.
      • Gość: ania Re: czy uważacie,że można zdać maturę po 15 latac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 17:31
        Zdawaj śmiało !!! ja też zdaję w maju po 16 latach ;) w życiu wszystko można
        osiągnąć tylko trzeba chcieć :)
      • Gość: ewa Re: czy uważacie,że można zdać maturę po 15 latac IP: 80.50.56.* 15.03.07, 12:05
        Zdawaj i się nawet nie zastanawiaj, ja zdawałam maturę po 24 latach teraz w
        styczniu. I zadałam!!!!!!!
        Powiem, że teraz o wiele łatwiehj zdać niź w latach 80 - tych. Nie rezygnuj.
        Zdawajjjjjjjjjjjjjjj!!!!!!.
        • Gość: ja Re: czy uważacie,że można zdać maturę po 15 latac IP: *.ath.forthnet.gr 15.03.07, 13:16
          A moze napiszesz nam jak sie przygotowywalas i z czego zdawalas????
    • Gość: kaprys.losu Re: czy uważacie,że można zdać maturę po 15 latac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 12:29
      Zdawaj, zdawaj, ja właśnie zaczęłam przygotowania do przyszłorocznej matury
      (07/08) z historii, od przyszłego tygodnia wchodzę z korkami z polskiego.Na
      razie przerażenie na samą myśl mnie ogarnia, ale jestem w sytuacji podobnej do
      twojej.
    • niewaznekto88 Re: czy uważacie,że można zdać maturę po 15 latac 21.02.07, 14:19
      uwazam, że jaknajbardziej!!!!Mam żywy przykład w domu :) moja mam ajest na 4
      roku studiow(ma 42 lata) 4lata temu zdała mature(po tylluu latach)w czasach
      swojej młodości oblała:( i borykała sie z tym az do teraz,potrzebowała wyzsze
      wykształcenie do pracy, pomoglismy mamie w tym.Moja siostra moj tata i ja i
      dała rade, dzis jest badrzo szczesliwa ztego powodu dało jej to duza
      satysfakcje:)Myslę, ze to nie jest zaden wstyd i trzeba probowac:)
      • krutikow Re: czy uważacie,że można zdać maturę po 15 latac 09.03.07, 17:41
        Osob, ktore teraz postanowily uzupelnic swoje wyksztalcenie i dokumenty o
        mature jest sporo, szczegolnie wobec konczacej sie mozliwosci zdawania starej
        matury, idzie wiekszosci bardzo dobrze, choc po latach trzeba przelamac strach,
        treme, popracowac nad zapomnianymi rzeczami, wiem , co mowie, bo wiele osob
        zdaje rosyjski, pozdrawiam i zycze powodzenia.
    • karola742 Re: czy uważacie,że można zdać maturę po 15 latac 14.03.07, 13:02
      Ja wybieram się po 11 latach przerwy, tak się złożyło, że potrzebny jest
      papier - po 15 latach pracy zawodowej. No cóż, nie wiem jak będzie, ale mam do
      stracenia pracę, więc muszę próbować.
      • Gość: kaprys.losu Powodzenia dla wszystkich... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 14:11
        zdających po latach, ja na razie jestem na przemian, albo w stanie euforii,że
        pryszcz i nie takie..., albo przerażona, matko na co się porwałam, a jutro na
        korkach mam pierwszy test z historii; bylebym zdążyła przed 2010 i matematyką...
    • niewaznekto88 Re: czy uważacie,że można zdać maturę po 15 latac 15.03.07, 14:21
      Jaknajbardziej:) mam "żywy dowod" w domu- moja mame ktora jest na 4 roku
      studiow czyli 5 lat temu zdała dopiero mature:)zycze powodzenia:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka