Dodaj do ulubionych

Collegium Civitas kto i na co??

23.05.07, 17:47
Hej, wybieram się na studia euroazjatyckie na Collegium Civitas, ktos z Was
wybiera sie na tę uczelnię może? Na jaki kierunek?
Obserwuj wątek
    • wirahha Re: Collegium Civitas kto i na co?? 23.05.07, 19:40
      stary, bedziesz sam
      • Gość: toi-toi Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 22:21
        ...nom niestety :D bedziesz mial duzo kumpli do picia razem na juwenaliach ;)

A tak na serio, to na pewno ktos sie zglosi, bo te studia euroazjatyckie sa na
        czasie podob nie jak europeistyka... Ja bede na SWPSie to do was wpadne i burde
        zrobie :D :D :D
        • Gość: mickie Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.cc.duth.gr 24.05.07, 12:13
          Ja się wybieram na CC, ale na amerykanistykę. Anybody else?
          • Gość: marysia Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.10-83-70.mc.videotron.ca 25.05.07, 11:37
            Ja się właśnie zastanawiałam czy iść na SWPS kulturoznastwo, czy Collegium
            Civitas Antropologia Kulturowa, i ostatecznie zdecydowałam się na Collegium,
            przede wszystkim ze względu na lektoraty, na SWPSie z tego co wiem lektoraty są
            jakoś beznadziejnie rozwiązane, z jakimś e-learningiem, i w ogóle słabe, a na
            Collegium lektoraty są załatwione w szkole EMPiK z native'ami, poziomowane, małe
            grupy, dużo godzin itp.
            • Gość: post_matural Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 69.13.8.* 28.05.07, 10:36
              Ja też! Ja też! Na collegium, tyle że tradycyjnie na socjologię.
              • Gość: dzis Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 09:17
                a ile kosztują takie studia w Civitas??
                • Gość: help_desk Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.9.354a.static.theplanet.com 01.06.07, 10:25
                  Polecam strone Collegium Civitas:
                  collegium.edu.pl/
                  tam po prawej masz studia- wybierasz jaki kierunek Cie interesuje, a potem
                  opłaty i stypendia i wszystko wyjaśnione.

na stronie jest napisane że średnia opłata miesięczna to 474 zł., ale tak jak
                  napisałem, najlepiej sprawdzić sobie wszystko, żeby nie było wątpliwości.
              • Gość: karabin_bin Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.medien.kunstlabor.at 06.06.07, 16:49
                o, to będę z Tobą :D
    • Gość: collegownik Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 64.191.50.* 11.06.07, 16:26
      Melduje się przyszły student euroazjatyckich! Salut!
      • Gość: zdzichu Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.a-s-s.info 12.06.07, 18:26
        Ja właśnie pisze licencjata na stosunkach, i najwyzszy czas juz opuscic
        U(kład)W(ydalniczy), no ten kiedunek tu jest fatalny, mam zamiar przeniesc sie
        na uzupelniajace magisterskie na CC z angielskim, a wiec sie dopisuje do listy ; )
        • wyprz Re: Collegium Civitas kto i na co?? 12.06.07, 18:35
          cholernie droga ta szkoła ;(
        • historanka Re: Collegium Civitas kto i na co?? 12.06.07, 18:38
          ja to chetnie wybrałabym się tam tylko dla pana prof.A. Paczkowskiego

ehhhh, ale za daleko ta w-a
          • Gość: zyzi Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.fabiankeil.de 21.06.07, 11:35
            co do profesorów mnie osobiście przekonał Wnuk- Lipiński i Friszke, i głównie
            dla nich tam idę.
            • Gość: tomasztito Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 18:04
              ej a jak się to czyta nazwe tej uczelni?
              Collegium Civitas
              • Gość: maciej Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.fabiankeil.de 22.06.07, 13:55
                Gość portalu: tomasztito napisał(a):

> ej a jak się to czyta nazwe tej uczelni?
                > Collegium Civitas

Gość portalu: panna_anna napisał(a):

> A do kiedy trwa rekrutacja na ten kierunek?
                > Do kiedy można się zapisywać?

:) ja to rok temu sie zapisalem w polowie lipca, jak dostalem wyniki matury...
                :) a nazwe collegium civitas czyta sie KOLEGIUM CIWITAS :)
            • Gość: kaja Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.spemaus.net 08.07.07, 19:04
              no kadrę mają zajebistą, dla niezorientowanych polecam na wikipedii opis, tam są
              "najsławniejsi" profesorowie wymienieni:

pl.wikipedia.org/wiki/Collegium_Civitas
              • Gość: student Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.static.qsc.de 09.07.07, 15:28
                Ta lista jest ciekawa, jednak wiem że na collegium wykładają jeszcze inni bardzo
                interesujący prowadzący- jak choćby na przykład mój ulubiony Marek Czyżewski,
                dlatego szczegóły radzę sprawdzać na ich stronie- www.collegium.edu.pl
    • Gość: panna_anna Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.029-102-73746f34.cust.bredbandsbolaget.se 22.06.07, 13:45
      A do kiedy trwa rekrutacja na ten kierunek? Do kiedy można się zapisywać?
      • kameleoon4 Re: Collegium Civitas kto i na co?? 22.06.07, 13:50
        Na zapisy jest jeszcze trochę czasu, wydaje mi się że w Collegium Civitas można
        aż do połowy września, ale po co zostawiać sobie przyjecie na studia na ostatnia
        chwilę!? Nie ma jeszcze wyników matur, ale każdy chyba już powinien działać w
        tym kierunku… Nie ma co odwlekać. Potem na przykład okaże się że zapisało się
        więcej osób niż planują kierunek, i można zostać z ręką w nocniku...
        • Gość: nik Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.fbx.proxad.net 25.06.07, 17:25
          No ja zaraz po ogłoszeniu wyników matur wybieram sie do pałacu kultury złożyć
          dokumenty. No chyba że się dostanę na socjologię na UW, w co szczerze wątpię. A
          wolę tak od razu złożyć i mieć spokojne wakacje, niż teraz olać, a potem się
          gorączkować pod koniec.
      • Gość: adam Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.blutmagie.de 04.07.07, 16:48
        do 15 września.
    • Gość: Marianna Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.aof.su 26.06.07, 14:10
      Ja się wybieram na studia euroazjatyckie też. Strasznie mi się podoba ten
      program. Wcześniej chciałam iść na stosunki międzynarodowe na uw, ale jak
      przyjrzałam się szczegółom programu, zmieniłam zdanie.

Dla zainteresowanych wklejam linka z całym programem tego kierunku:
      collegium.edu.pl/?action=showArticle&id=1138
      • Gość: gal_nim Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.speednetbg.net 29.06.07, 17:39
        elo raps. mam totalnie goopie pytanie, a na dodatek odpowiedz na nie pewnie juz
        sie pojawila w tym temacie, ale nie mam sily tego wszystkiego czytac: P.
        collegium civitas to jest w palacu kultury? a na ktorym pietrze? bo nadszedl
        czas papiery zlozyc :D a wstydze sie dzwonic w tej sprawie : D
        pozdro
        • Gość: DJ Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.com 02.07.07, 17:45
          Collegium Civitas- Plac Defilad 1, Pałac Kultury i Nauki, XII (12) piętro, VII
          (7) piętro, XI (11) piętro.
          Z tym że Ciebie interesuje pewnie piętro XII (12.), gdzie jest dziekanat,
          recepcja, itp.

Pozdrawiam- nie ma za co.
          • Gość: gal_nim Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.unitednetworx.com 03.07.07, 20:17
            elo zabijako,
            i tak dziękas. poszłem, zobaczyłem- fajnie. sie nie spodziewałem że takie ładne
            w środku ; D
    • Gość: intraprendente Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 03:11
      Świetny kierunek, też tam składam. Nie musze chyba tłumaczyć dlaczego.
      • Gość: Karol D. Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.onlinehome-server.com 05.07.07, 14:25
        Ja dziś złożyłem papiery na euroazjatyckie. Strasznie ładne pomieszczenia i miła
        atmosfera. Aż nie mogę się doczekać zajęc ; ))
    • Gość: mosze Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 166.61.231.* 10.07.07, 13:04
      Socjologia.
      • Gość: baybe boom Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 204.13.236.* 11.07.07, 17:35
        ja też na socjologię, standardzik. w końcu to najlepsza socjologia w pl.
        • Gość: irek Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 18:08
          a co mozna robic po tych euroazjatyckich?
          • Gość: czarne_BOA Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.km10530.keymachine.de 12.07.07, 14:46
            Gość portalu: irek napisał(a):

> a co mozna robic po tych euroazjatyckich?

Ze strony Collegium Civitas "Praca po studiach":
            www.civitas.edu.pl/index.php?action=showArticle&id=186
            Ze strony Collegium Civitas "dlaczego studia Eurazjatyckie":
            www.civitas.edu.pl/index.php?action=showArticle&id=1137
            Po pierwsze- jak widać na załączonych linkach- w nazwie nie ma "o"- Studia
            eurazjatyckie, a nie auroazjatyckie.

Co do pracy- trochę opowiem o sobie : P
            Więc ja skończyłem etnografię, z pozoru beznadziejny kierunek po którym można
            tylko jeździć po wsiach i pytać ludzi o przesądy i spisywać piosenki ludowe, z
            pozoru kierunek produkujący bezrobotnych i frustratów. Pracuję w domu mediowym,
            zajmuję się reklamą, zarabiam na prawdę sporo powyżej średniej krajowej- i
            uważam że moje studia znacznie lepiej mi posłużyły niż wielu moim kolego i
            koleżankom marketing, zarządzanie itp. Wbrew pozorom studia nie dają tylko
            pewnych konkretnych narzędzi analitycznych, pewnej wiedzy i umiejętności
            służących do radzenia sobie ze światem, tylko kształtują wyobraźnię. Narzędzia
            analityczne zdobywa się w pracy- dlatego dobrze jest wcześnie zacząć pracę, bądź
            praktyki. Jednak wyobraźnia wyrabiana na ogólnych kierunkach, towarzyszy Ci już
            do końca życia. Osoba po matematyce odrobinę inaczej patrzy na świat niż osoba
            po antropologii, i pracodawca poszukując pracowników nie będzie się kierował
            konkretną wiedzą tych osób, tylko tym, jak wyobraźnia takiej osoby może wpłynąć
            na funkcjonowanie zespołu. Czy uczyni go wydajniejszym, czy wręcz odwrotnie.
            Dlatego myśląc o tym jak studia wpływają na perspektywy pracy, warto patrzeć z
            większej perspektywy, nie myśląc o konkretnych przedmiotach i faktach, których
            się nauczysz- tylko o pewnego rodzaju punkcie widzenia, który te studia w Tobie
            rozwiną. Mi się wydaje że studia euroazjatyckie rozwijają bardzo ciekawą
            wyobraźnię, aktualną i przydatną na rynku pracy. Z jednej strony uczą widzieć
            różnorodność kulturową, i radzić sobie z nią, z drugiej- dzięki nim powinieneś
            wyrobić sobie pewne nawyki myślenia o regulacjach i instytucjach, bardzo
            przydatne w biznesie, szczególnie w przypadku większych firm i korporacji.
            Oczywiście pozostaje jeszcze kwestia samej uczelni- miałem kilku praktykantów z
            Collegium Civitas, jedna osoba nawet u nas pracuje na stałe, chociaż w innym
            dziale. Z jednym wyjątkiem byłem bardzo zadowolony, i mam wrażenie że ta
            uczelnia, abstrahując od kierunku, też czegoś uczy. Z tego co wiem jest ona
            właśnie różnorodna- kolorowa, jest sporo ludzi zza granicy, kolorowych,
            obcojęzycznych. Grupy są małe, więc nie wyrabia się w studentach postawy cichego
            mnicha, który w swoim koncie skrobie nawet dobre prace, ale jak ma się
            skonfrontować i przekazać jej wyniki, to wstydliwie podrzuca profesorowi na
            biurko i ucieka- taka postawa która zupełnie dyskredytuje w pracy, a niestety
            często ją obserwuję u studentów/absolwentów niektórych wydziałów UW (szczególnie
            właśnie tych dużych).
            No i oczywiście pozostaje kwestia najbardziej -naturalna- czyli praca w
            organizacjach międzynarodowych, unii, ONZ itp., czy też instytucjach badawczych,
            rządowych, bądź kariera naukowa- będące jakby najnaturalniejszym przedłużeniem
            takich studiów. Mnie osobiście nie pociąga taka perspektywa, ale wydaje mi się
            że na przykład w administracji EU, czy nawet w instytucjach 4RP dla absolwenta
            takiego kierunku zawsze znajdzie się miejsce.
            • Gość: xanty_500X Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.aof.su 13.07.07, 15:40
              popieram w 100% przedmówcę.
              • Gość: sherk Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.ph.ph.cox.net 16.07.07, 15:34
                pojechałem złożyć papiery, wysiadam z windy, a tam- kamery, światła, mikrofony :
                DDD wywiad z jakimś profesorem robili. byłem tak totalnie zaskoczony że nawet
                nie zwróciłem uwagi jaka to telewizja- chyba tvn : DDD ale fajnie się zaczyna ;)
                • ratyzbona Re: Collegium Civitas kto i na co?? 16.07.07, 19:30
                  A ja tylko uprzedzam że te wszystkie wielkie nazwiska i fajne plany zajęć
                  dotyczą dziennych - zaoczni mają zdecydowanie gorzej wielkich nazwisk żadnych no
                  a poza tym troszkę ich uczelnia olewa. Studiuję równolegle na UW i niezależnie
                  od innych opinii zdecydowanie opowiadam się za uczelnią państwową.
                  • Gość: tsaa Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.logireach.com 17.07.07, 13:56
                    no jasne że lepsze dzienne państwowe, niż zaoczne niepubliczne. ale jeśli
                    płacić, to już za płatną uczelnię- są znacznie nowocześniejsze i
                    profesjonalniejsze. choć oczywiście piszę o tych kilku uczelniach z czołówki,
                    jak cc, swps, pjwstk. a o podejściu na uw do zaocznych to pozwolę sobie nic nie
                    pisać.... i o "sławach" na zaocznych uw....... znaczy pewnie na rónych
                    wydziałach jest inaczej.. ale mój kuzyn który był na soc zaocznej to
                    makabrycznie narzekał.
                    • Gość: Marcin Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.wholesale.rp80.se 18.07.07, 17:24
                      Wybieram się na dziennikarstwo.
                      • Gość: Siegfreida Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.griv.nl 19.07.07, 10:57
                        No właśnie aż się zdziwiłam... bo przecież dziennikarstwo na CC to też jedno z
                        najlepszych w PL, do tego z tego co wiem, to dość popularny i duży jak na tę
                        uczelnię kierunek, a tak mało się tu ludzi ogłosiło. Ja swoją drogą też się tam
                        wybieram.
                        • Gość: polityk Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 69.13.8.* 20.07.07, 16:55
                          Politolodzy?nie ma was nigdzie. chyba ślepnę… nie widzę zadnych postów o jakże
                          waznym dla naszej przyszłości kierunku;) szczególnie w czasach kiedy podwojne ma
                          swoją niezaprzeczalną wartość … ;)
                          • Gość: Rokfor Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.qnan.org 23.07.07, 13:02
                            Hje hej hej myślę poważnie o politologii na CC. Chętnie zaciągnę porady od
                            kogoś, kto ju ż wie coś na temat studiowaniana CC. Koledzy, koleżanki przyjęci,
                            studiujący już szczęśliwie –proszę o kontakt!
                            • Gość: bartek Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.07.07, 14:14
                              To podaj majla.
                        • Gość: kocurzyca Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 13:00
                          Ja również na dziennikarstwo (choć bez przekonania). Właśnie czekam na telefon
                          z ustaleniem terminu rozmowy kwalifikacyjnej.
    • Gość: Rokfor Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 210.51.187.* 25.07.07, 12:35
      tadek_123@interia.pl
    • Gość: ja Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 195.136.180.* 25.07.07, 12:39
      a są jakieś studia euro-afrykańskie albo np. same afrykańskie lub
      australijskie?
      • Gość: ja Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 195.136.180.* 25.07.07, 12:53
        mnie by jeszcze interesowały antarktyczne...
        • Gość: rafal Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.dcenter.bezeqint.net 26.07.07, 16:44
          Tak egzotycznych kierunków nie spodziewam się na żadnej uczelni, choć jestem w
          stanie sobie wyobrazić przynajmnije kilka kierunków na których można się
          specjalizować w tych kwestiach. Jeśli pytanie miało być ironiczne- to nie widzę
          w nim nic śmiesznego.
          Sam wybieram się chyba na eurazyjskie, to bardzo ciekawe połączenie, a wydaje mi
          się że tradycyjna perspektywa patrzenia na relacje międzynarowode z punktu
          widzenia jednej kultury w dzisiejszych czasach jest zupełnie bez sensu.
        • Gość: krost Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.fbx.proxad.net 27.07.07, 14:30
          a mnie syberyjskie. śmieszne?
          • Gość: kasia Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.1blu.de 30.07.07, 12:53
            Eurazjatyckie w sumie b. ciekawe. Syberyjskie to samo. Tylko gdzie takie są ;)
            • Gość: milka Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.server4you.de 01.08.07, 17:31
              Słyszałam, żę na CC powstał nowy kierunek, który studiuję się po angielsku –
              amerykanistyka. Czy ktoś coś wie na ten temat? Ponieważ to pierwszy rok, to
              zdaję sobie sprawę, ze nie ma studentów, którzy mogą z autopsji o tym pogadać,
              ale może ktoś zdaje(?) Jakieś wskazówki dotyczące tego kierunku?
            • Gość: katie Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.aof.su 02.08.07, 10:54
              Miła moja milko;) studiuje się po angielsku i po polsku. Musisz sobie zobaczyć,
              co po angielsku, a co po polsku;)(żart)
            • Gość: klarka Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.a-s-s.info 03.08.07, 14:18
              A jakie przedmioty są przewidziane?
              Ktoś może iwe? Bo próbowałam szukać takich, podobnych studiów i musze
              powiedzieć, że jest trudno. Są na UW amerykańskie, ale kulturowe – SA na
              wydziale kulturoznawstwa(podyplomowe).
              • Gość: katie Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.bu.edu 03.08.07, 17:57
                Moi mili, studia amerykanistyczne mogą być naprawdę ciekawe. Posłuchajcie co tam
                jest w programie: i filozofia, i socjologia, i polityka, i stosunki
                międzynarodowe, ekonomie obydwie i historie i świata i Polski i Stanów!!!. Wyglą
                d to interesująco, szczególnie jeśli porównujemy ze studiami typowo językowymi.
                W ogóle, gdybym miała jeszcze wybierać kierunek studiów NA PEWNO nie wybrałabym
                anglistyki. Kulturę poznasz zawsze jeśli Cię interesuje, język i jego
                szlifowanie może być wpisane w tok studiów niezależnie, a gramatyka opisowa DO
                NICZEGO NIE JEST MI POTRZEBNA!!!oczywiście poprzez język można śledzić zmiany
                polityczne i społeczne, ale prawdą jest, że opis języka następuje dużo później,
                a zmiany można zauważać na bierząco. Właśnie po pierwszym roku anglistyki chcę
                zdawać jeszcze gdzieś, na jakies studia, które uzupełnią moją wiedzę i właśnie
                sobie myślę, czy nie byłaby najlepsza taka amerykanistyka. (oj tam taka dygresja;)
                • Gość: gigi Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 17:06
                  ja jestem na humanistycznym kierunku...ale ciarki mnie przechodzą jak pomyśle o
                  obecnym zapotrzebowaniu na ryku pracy...ludzie gdzie my wszyscy znajdziemy
                  prace...teraz potrzebują z technicznym wykształceniem ludzi...a tu tylu
                  humanistów...:/
    • Gość: katie Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 137.226.143.* 02.08.07, 13:37
      Ej Bogdan Szklarski jest opiekunem:)wiedzieliście?
      www.civitas.edu.pl/index.php?action=showArticle&id=1142
    • Gość: tockeer Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 166.61.231.* 02.08.07, 15:26
      Egz. jest po angiielsku. Jak nie masz papierów – CAE lub TELCa lub czegoś w tym
      rodzaju. Amerykan. lubi TELCi jak sądze, że wiesz, ale jak nie masz to teraz nic
      nie zrobisz… ;)Ale ogólenie wygląda to dobrze… teraz Ameryka rządzi, więc dobrze
      znać się na amerykańskim narodzie..
      • Gość: milka Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 204.13.236.* 03.08.07, 12:51
        Gdybym nie maiła żadnego dokumentu świadczącego o moich zdolnościach językowcyh
        to bym się na te studia w ogóle nie pchała!!!!! ;)
    • Gość: milka Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.1blu.de 06.08.07, 13:30
      Czytam to co pisze katie i mi się podoba zdecydowanie pomysł amerykanistycznych.
      Warto chyba jeszcze pogadać ze studentami CC. Czy ktoś może wie kiedy jest
      najbliższy dzień otwarty?
      • Gość: tockeer Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.blutmagie.de 08.08.07, 12:27
        8.09. wystarczy wejśc na stronę
    • Gość: kk Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.dyndns.org 14.08.07, 13:42
      Nie warto czekać do września, Najlepiej poznaje się szkołe wtedy, gdy nie jest
      przygotowana, nie? ;)
    • Gość: katie Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.ccc.de 20.08.07, 21:52
      Moja miła czy miły kk ;) Nie wydaje mi się to dobry pomysł- pooglądasz sobie
      PKiN i nic więcej nie zyskasz;) Chociaż atmosferę tej szkoły może jednak trochę
      poczujesz. Byłam na spotkaniu i polecam spotkania, bo i studenci się udzielają i
      z profesorami można pogadać.
    • Gość: katie Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 217.160.22.* 24.08.07, 15:52
      Dostałam się na amerykanistyczne :) Kto będzie ze mną studiował?
      • Gość: Kania Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.tosa.pl 27.08.07, 16:22
        A KTO z Was jedzie na obóz integracyjny?????????? Bo chyba nikt o
        tym nie napisał! A obóz integracyjny to podstawa! Tak więc rączka do
        góry....
        • Gość: katie Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.vmri.hu 31.08.07, 16:40
          Moi mili! No ładnie nikt nie chce ze mną studiować? A Ty Kaniu na czym jesteś? I
          kiedy ten obóz? Z resztą nie orientowałam się, bo nie będzie mnie na nim. We
          wrześniu pracuję:/
          • Gość: Kania. Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.tosa.pl 05.09.07, 17:04
            ja na dziennikarstwo. a ty katie?
    • Gość: tornado Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.dedicated.hosteurope.de 03.09.07, 12:26
      Ja jadę :) No to się zintegrujemy:) Powinno być fajnie, bo patrzcie co będzie!
      Pomalujemy się nawzajem farbami;) jak dzieci będziemy się bawić, przedciężką
      pracą ;)
      • Gość: katie Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.hsi2.kabelbw.de 04.09.07, 11:06
        A tormado, na co zdawałeś? Na czym jesteś?
        • Gość: Kania. Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.tosa.pl 05.09.07, 17:05
          na dziennikarstwo katie. a ty?
        • Gość: tornado Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.ukshells.co.uk 06.09.07, 16:19
          Na stosunkach międzynarodowych:)
          • Gość: juka Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 216.169.105.* 10.09.07, 13:54
            O, a a ja nic nie wiem o żadnym obozie – są jeszcze miejsca?
            • Gość: tornado Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.informatik.RWTH-Aachen.DE 12.09.07, 13:10
              Są miejsca:0 Ludzie wchodzicie na forum, a już dalej na strony inne to nie
              łaska;) Oto niezbędne linki – czytajcie i zaspokajajcie pęd do wiedzy już teraz ;)
              www.ksmcc.pl/wazne/oboz.html
              www.collegium.edu.pl/index.php?action=showArticle&id=180
              • Gość: juka Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 218.76.1.* 13.09.07, 14:47
                dzięks!
    • Gość: katie Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 85.10.241.* 14.09.07, 16:57
      Moja droga Kaniu! Miałam iść na amerykanistyczna, ale zmieniłam zdanie i w
      ostatniej chwili przeniosłam papiery na eurazjatyckie. Koleżanka mnie namówiła.
      Długo myślałam. Zawsze mnie ciągnęło w rejony Azji. Jestem niezła w językach ;),
      więc wydaje mi się, że sobie poradzę na takich studiach. Jeszcze nie wiem czy
      wybiorę arabski czy hindi. Po takich studiach musi być praca w firmach, które
      prowadzą interesy w krajach azjatyckich. A jak zna się dobrze tak rzadkie
      języki, to drzwi do niezłej kariery stoją otworem. Angielski i tak umiem na
      poziomie proficiency. Trzeba dalej się edukować;) Pozdrawiam
    • Gość: mencjusz Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.chello.pl 18.09.07, 15:43
      ja się dostałem na studia eurazjatyckie.
      Mam いち pytanie ;): I rok rozpoczyna się 4 po przez wykład ? oraz jak, gdzie i
      skąd wziąć wykaz zajęć na które bedzie można zapisać się od 1 października oraz
      kiedy otrzyma się jakiekolwiek informacje o np. zajęciach XD ? (to było więcej
      niż いち pytanie ;) )

Btw. nie ma to jak japoński ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka