kameleoon4 23.05.07, 17:47 Hej, wybieram się na studia euroazjatyckie na Collegium Civitas, ktos z Was wybiera sie na tę uczelnię może? Na jaki kierunek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: toi-toi Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 22:21 ...nom niestety :D bedziesz mial duzo kumpli do picia razem na juwenaliach ;) A tak na serio, to na pewno ktos sie zglosi, bo te studia euroazjatyckie sa na czasie podob nie jak europeistyka... Ja bede na SWPSie to do was wpadne i burde zrobie :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mickie Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.cc.duth.gr 24.05.07, 12:13 Ja się wybieram na CC, ale na amerykanistykę. Anybody else? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.10-83-70.mc.videotron.ca 25.05.07, 11:37 Ja się właśnie zastanawiałam czy iść na SWPS kulturoznastwo, czy Collegium Civitas Antropologia Kulturowa, i ostatecznie zdecydowałam się na Collegium, przede wszystkim ze względu na lektoraty, na SWPSie z tego co wiem lektoraty są jakoś beznadziejnie rozwiązane, z jakimś e-learningiem, i w ogóle słabe, a na Collegium lektoraty są załatwione w szkole EMPiK z native'ami, poziomowane, małe grupy, dużo godzin itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: post_matural Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 69.13.8.* 28.05.07, 10:36 Ja też! Ja też! Na collegium, tyle że tradycyjnie na socjologię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzis Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 09:17 a ile kosztują takie studia w Civitas?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: help_desk Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.9.354a.static.theplanet.com 01.06.07, 10:25 Polecam strone Collegium Civitas: collegium.edu.pl/ tam po prawej masz studia- wybierasz jaki kierunek Cie interesuje, a potem opłaty i stypendia i wszystko wyjaśnione. na stronie jest napisane że średnia opłata miesięczna to 474 zł., ale tak jak napisałem, najlepiej sprawdzić sobie wszystko, żeby nie było wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karabin_bin Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.medien.kunstlabor.at 06.06.07, 16:49 o, to będę z Tobą :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: collegownik Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 64.191.50.* 11.06.07, 16:26 Melduje się przyszły student euroazjatyckich! Salut! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzichu Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.a-s-s.info 12.06.07, 18:26 Ja właśnie pisze licencjata na stosunkach, i najwyzszy czas juz opuscic U(kład)W(ydalniczy), no ten kiedunek tu jest fatalny, mam zamiar przeniesc sie na uzupelniajace magisterskie na CC z angielskim, a wiec sie dopisuje do listy ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
wyprz Re: Collegium Civitas kto i na co?? 12.06.07, 18:35 cholernie droga ta szkoła ;( Odpowiedz Link Zgłoś
historanka Re: Collegium Civitas kto i na co?? 12.06.07, 18:38 ja to chetnie wybrałabym się tam tylko dla pana prof.A. Paczkowskiego ehhhh, ale za daleko ta w-a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyzi Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.fabiankeil.de 21.06.07, 11:35 co do profesorów mnie osobiście przekonał Wnuk- Lipiński i Friszke, i głównie dla nich tam idę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasztito Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 18:04 ej a jak się to czyta nazwe tej uczelni? Collegium Civitas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.fabiankeil.de 22.06.07, 13:55 Gość portalu: tomasztito napisał(a): > ej a jak się to czyta nazwe tej uczelni? > Collegium Civitas Gość portalu: panna_anna napisał(a): > A do kiedy trwa rekrutacja na ten kierunek? > Do kiedy można się zapisywać? :) ja to rok temu sie zapisalem w polowie lipca, jak dostalem wyniki matury... :) a nazwe collegium civitas czyta sie KOLEGIUM CIWITAS :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.spemaus.net 08.07.07, 19:04 no kadrę mają zajebistą, dla niezorientowanych polecam na wikipedii opis, tam są "najsławniejsi" profesorowie wymienieni: pl.wikipedia.org/wiki/Collegium_Civitas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.static.qsc.de 09.07.07, 15:28 Ta lista jest ciekawa, jednak wiem że na collegium wykładają jeszcze inni bardzo interesujący prowadzący- jak choćby na przykład mój ulubiony Marek Czyżewski, dlatego szczegóły radzę sprawdzać na ich stronie- www.collegium.edu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna_anna Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.029-102-73746f34.cust.bredbandsbolaget.se 22.06.07, 13:45 A do kiedy trwa rekrutacja na ten kierunek? Do kiedy można się zapisywać? Odpowiedz Link Zgłoś
kameleoon4 Re: Collegium Civitas kto i na co?? 22.06.07, 13:50 Na zapisy jest jeszcze trochę czasu, wydaje mi się że w Collegium Civitas można aż do połowy września, ale po co zostawiać sobie przyjecie na studia na ostatnia chwilę!? Nie ma jeszcze wyników matur, ale każdy chyba już powinien działać w tym kierunku… Nie ma co odwlekać. Potem na przykład okaże się że zapisało się więcej osób niż planują kierunek, i można zostać z ręką w nocniku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nik Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.fbx.proxad.net 25.06.07, 17:25 No ja zaraz po ogłoszeniu wyników matur wybieram sie do pałacu kultury złożyć dokumenty. No chyba że się dostanę na socjologię na UW, w co szczerze wątpię. A wolę tak od razu złożyć i mieć spokojne wakacje, niż teraz olać, a potem się gorączkować pod koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.blutmagie.de 04.07.07, 16:48 do 15 września. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marianna Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.aof.su 26.06.07, 14:10 Ja się wybieram na studia euroazjatyckie też. Strasznie mi się podoba ten program. Wcześniej chciałam iść na stosunki międzynarodowe na uw, ale jak przyjrzałam się szczegółom programu, zmieniłam zdanie. Dla zainteresowanych wklejam linka z całym programem tego kierunku: collegium.edu.pl/?action=showArticle&id=1138 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gal_nim Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.speednetbg.net 29.06.07, 17:39 elo raps. mam totalnie goopie pytanie, a na dodatek odpowiedz na nie pewnie juz sie pojawila w tym temacie, ale nie mam sily tego wszystkiego czytac: P. collegium civitas to jest w palacu kultury? a na ktorym pietrze? bo nadszedl czas papiery zlozyc :D a wstydze sie dzwonic w tej sprawie : D pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.com 02.07.07, 17:45 Collegium Civitas- Plac Defilad 1, Pałac Kultury i Nauki, XII (12) piętro, VII (7) piętro, XI (11) piętro. Z tym że Ciebie interesuje pewnie piętro XII (12.), gdzie jest dziekanat, recepcja, itp. Pozdrawiam- nie ma za co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gal_nim Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.unitednetworx.com 03.07.07, 20:17 elo zabijako, i tak dziękas. poszłem, zobaczyłem- fajnie. sie nie spodziewałem że takie ładne w środku ; D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: intraprendente Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 03:11 Świetny kierunek, też tam składam. Nie musze chyba tłumaczyć dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol D. Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.onlinehome-server.com 05.07.07, 14:25 Ja dziś złożyłem papiery na euroazjatyckie. Strasznie ładne pomieszczenia i miła atmosfera. Aż nie mogę się doczekać zajęc ; )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mosze Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 166.61.231.* 10.07.07, 13:04 Socjologia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baybe boom Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 204.13.236.* 11.07.07, 17:35 ja też na socjologię, standardzik. w końcu to najlepsza socjologia w pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 18:08 a co mozna robic po tych euroazjatyckich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarne_BOA Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.km10530.keymachine.de 12.07.07, 14:46 Gość portalu: irek napisał(a): > a co mozna robic po tych euroazjatyckich? Ze strony Collegium Civitas "Praca po studiach": www.civitas.edu.pl/index.php?action=showArticle&id=186 Ze strony Collegium Civitas "dlaczego studia Eurazjatyckie": www.civitas.edu.pl/index.php?action=showArticle&id=1137 Po pierwsze- jak widać na załączonych linkach- w nazwie nie ma "o"- Studia eurazjatyckie, a nie auroazjatyckie. Co do pracy- trochę opowiem o sobie : P Więc ja skończyłem etnografię, z pozoru beznadziejny kierunek po którym można tylko jeździć po wsiach i pytać ludzi o przesądy i spisywać piosenki ludowe, z pozoru kierunek produkujący bezrobotnych i frustratów. Pracuję w domu mediowym, zajmuję się reklamą, zarabiam na prawdę sporo powyżej średniej krajowej- i uważam że moje studia znacznie lepiej mi posłużyły niż wielu moim kolego i koleżankom marketing, zarządzanie itp. Wbrew pozorom studia nie dają tylko pewnych konkretnych narzędzi analitycznych, pewnej wiedzy i umiejętności służących do radzenia sobie ze światem, tylko kształtują wyobraźnię. Narzędzia analityczne zdobywa się w pracy- dlatego dobrze jest wcześnie zacząć pracę, bądź praktyki. Jednak wyobraźnia wyrabiana na ogólnych kierunkach, towarzyszy Ci już do końca życia. Osoba po matematyce odrobinę inaczej patrzy na świat niż osoba po antropologii, i pracodawca poszukując pracowników nie będzie się kierował konkretną wiedzą tych osób, tylko tym, jak wyobraźnia takiej osoby może wpłynąć na funkcjonowanie zespołu. Czy uczyni go wydajniejszym, czy wręcz odwrotnie. Dlatego myśląc o tym jak studia wpływają na perspektywy pracy, warto patrzeć z większej perspektywy, nie myśląc o konkretnych przedmiotach i faktach, których się nauczysz- tylko o pewnego rodzaju punkcie widzenia, który te studia w Tobie rozwiną. Mi się wydaje że studia euroazjatyckie rozwijają bardzo ciekawą wyobraźnię, aktualną i przydatną na rynku pracy. Z jednej strony uczą widzieć różnorodność kulturową, i radzić sobie z nią, z drugiej- dzięki nim powinieneś wyrobić sobie pewne nawyki myślenia o regulacjach i instytucjach, bardzo przydatne w biznesie, szczególnie w przypadku większych firm i korporacji. Oczywiście pozostaje jeszcze kwestia samej uczelni- miałem kilku praktykantów z Collegium Civitas, jedna osoba nawet u nas pracuje na stałe, chociaż w innym dziale. Z jednym wyjątkiem byłem bardzo zadowolony, i mam wrażenie że ta uczelnia, abstrahując od kierunku, też czegoś uczy. Z tego co wiem jest ona właśnie różnorodna- kolorowa, jest sporo ludzi zza granicy, kolorowych, obcojęzycznych. Grupy są małe, więc nie wyrabia się w studentach postawy cichego mnicha, który w swoim koncie skrobie nawet dobre prace, ale jak ma się skonfrontować i przekazać jej wyniki, to wstydliwie podrzuca profesorowi na biurko i ucieka- taka postawa która zupełnie dyskredytuje w pracy, a niestety często ją obserwuję u studentów/absolwentów niektórych wydziałów UW (szczególnie właśnie tych dużych). No i oczywiście pozostaje kwestia najbardziej -naturalna- czyli praca w organizacjach międzynarodowych, unii, ONZ itp., czy też instytucjach badawczych, rządowych, bądź kariera naukowa- będące jakby najnaturalniejszym przedłużeniem takich studiów. Mnie osobiście nie pociąga taka perspektywa, ale wydaje mi się że na przykład w administracji EU, czy nawet w instytucjach 4RP dla absolwenta takiego kierunku zawsze znajdzie się miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xanty_500X Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.aof.su 13.07.07, 15:40 popieram w 100% przedmówcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sherk Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.ph.ph.cox.net 16.07.07, 15:34 pojechałem złożyć papiery, wysiadam z windy, a tam- kamery, światła, mikrofony : DDD wywiad z jakimś profesorem robili. byłem tak totalnie zaskoczony że nawet nie zwróciłem uwagi jaka to telewizja- chyba tvn : DDD ale fajnie się zaczyna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ratyzbona Re: Collegium Civitas kto i na co?? 16.07.07, 19:30 A ja tylko uprzedzam że te wszystkie wielkie nazwiska i fajne plany zajęć dotyczą dziennych - zaoczni mają zdecydowanie gorzej wielkich nazwisk żadnych no a poza tym troszkę ich uczelnia olewa. Studiuję równolegle na UW i niezależnie od innych opinii zdecydowanie opowiadam się za uczelnią państwową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsaa Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.logireach.com 17.07.07, 13:56 no jasne że lepsze dzienne państwowe, niż zaoczne niepubliczne. ale jeśli płacić, to już za płatną uczelnię- są znacznie nowocześniejsze i profesjonalniejsze. choć oczywiście piszę o tych kilku uczelniach z czołówki, jak cc, swps, pjwstk. a o podejściu na uw do zaocznych to pozwolę sobie nic nie pisać.... i o "sławach" na zaocznych uw....... znaczy pewnie na rónych wydziałach jest inaczej.. ale mój kuzyn który był na soc zaocznej to makabrycznie narzekał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.wholesale.rp80.se 18.07.07, 17:24 Wybieram się na dziennikarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siegfreida Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.griv.nl 19.07.07, 10:57 No właśnie aż się zdziwiłam... bo przecież dziennikarstwo na CC to też jedno z najlepszych w PL, do tego z tego co wiem, to dość popularny i duży jak na tę uczelnię kierunek, a tak mało się tu ludzi ogłosiło. Ja swoją drogą też się tam wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polityk Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 69.13.8.* 20.07.07, 16:55 Politolodzy?nie ma was nigdzie. chyba ślepnę… nie widzę zadnych postów o jakże waznym dla naszej przyszłości kierunku;) szczególnie w czasach kiedy podwojne ma swoją niezaprzeczalną wartość … ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rokfor Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.qnan.org 23.07.07, 13:02 Hje hej hej myślę poważnie o politologii na CC. Chętnie zaciągnę porady od kogoś, kto ju ż wie coś na temat studiowaniana CC. Koledzy, koleżanki przyjęci, studiujący już szczęśliwie –proszę o kontakt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.07.07, 14:14 To podaj majla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocurzyca Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 13:00 Ja również na dziennikarstwo (choć bez przekonania). Właśnie czekam na telefon z ustaleniem terminu rozmowy kwalifikacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rokfor Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 210.51.187.* 25.07.07, 12:35 tadek_123@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 195.136.180.* 25.07.07, 12:39 a są jakieś studia euro-afrykańskie albo np. same afrykańskie lub australijskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 195.136.180.* 25.07.07, 12:53 mnie by jeszcze interesowały antarktyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.dcenter.bezeqint.net 26.07.07, 16:44 Tak egzotycznych kierunków nie spodziewam się na żadnej uczelni, choć jestem w stanie sobie wyobrazić przynajmnije kilka kierunków na których można się specjalizować w tych kwestiach. Jeśli pytanie miało być ironiczne- to nie widzę w nim nic śmiesznego. Sam wybieram się chyba na eurazyjskie, to bardzo ciekawe połączenie, a wydaje mi się że tradycyjna perspektywa patrzenia na relacje międzynarowode z punktu widzenia jednej kultury w dzisiejszych czasach jest zupełnie bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krost Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.fbx.proxad.net 27.07.07, 14:30 a mnie syberyjskie. śmieszne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.1blu.de 30.07.07, 12:53 Eurazjatyckie w sumie b. ciekawe. Syberyjskie to samo. Tylko gdzie takie są ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.server4you.de 01.08.07, 17:31 Słyszałam, żę na CC powstał nowy kierunek, który studiuję się po angielsku – amerykanistyka. Czy ktoś coś wie na ten temat? Ponieważ to pierwszy rok, to zdaję sobie sprawę, ze nie ma studentów, którzy mogą z autopsji o tym pogadać, ale może ktoś zdaje(?) Jakieś wskazówki dotyczące tego kierunku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katie Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.aof.su 02.08.07, 10:54 Miła moja milko;) studiuje się po angielsku i po polsku. Musisz sobie zobaczyć, co po angielsku, a co po polsku;)(żart) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klarka Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.a-s-s.info 03.08.07, 14:18 A jakie przedmioty są przewidziane? Ktoś może iwe? Bo próbowałam szukać takich, podobnych studiów i musze powiedzieć, że jest trudno. Są na UW amerykańskie, ale kulturowe – SA na wydziale kulturoznawstwa(podyplomowe). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katie Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.bu.edu 03.08.07, 17:57 Moi mili, studia amerykanistyczne mogą być naprawdę ciekawe. Posłuchajcie co tam jest w programie: i filozofia, i socjologia, i polityka, i stosunki międzynarodowe, ekonomie obydwie i historie i świata i Polski i Stanów!!!. Wyglą d to interesująco, szczególnie jeśli porównujemy ze studiami typowo językowymi. W ogóle, gdybym miała jeszcze wybierać kierunek studiów NA PEWNO nie wybrałabym anglistyki. Kulturę poznasz zawsze jeśli Cię interesuje, język i jego szlifowanie może być wpisane w tok studiów niezależnie, a gramatyka opisowa DO NICZEGO NIE JEST MI POTRZEBNA!!!oczywiście poprzez język można śledzić zmiany polityczne i społeczne, ale prawdą jest, że opis języka następuje dużo później, a zmiany można zauważać na bierząco. Właśnie po pierwszym roku anglistyki chcę zdawać jeszcze gdzieś, na jakies studia, które uzupełnią moją wiedzę i właśnie sobie myślę, czy nie byłaby najlepsza taka amerykanistyka. (oj tam taka dygresja;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigi Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 17:06 ja jestem na humanistycznym kierunku...ale ciarki mnie przechodzą jak pomyśle o obecnym zapotrzebowaniu na ryku pracy...ludzie gdzie my wszyscy znajdziemy prace...teraz potrzebują z technicznym wykształceniem ludzi...a tu tylu humanistów...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katie Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 137.226.143.* 02.08.07, 13:37 Ej Bogdan Szklarski jest opiekunem:)wiedzieliście? www.civitas.edu.pl/index.php?action=showArticle&id=1142 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tockeer Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 166.61.231.* 02.08.07, 15:26 Egz. jest po angiielsku. Jak nie masz papierów – CAE lub TELCa lub czegoś w tym rodzaju. Amerykan. lubi TELCi jak sądze, że wiesz, ale jak nie masz to teraz nic nie zrobisz… ;)Ale ogólenie wygląda to dobrze… teraz Ameryka rządzi, więc dobrze znać się na amerykańskim narodzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 204.13.236.* 03.08.07, 12:51 Gdybym nie maiła żadnego dokumentu świadczącego o moich zdolnościach językowcyh to bym się na te studia w ogóle nie pchała!!!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.1blu.de 06.08.07, 13:30 Czytam to co pisze katie i mi się podoba zdecydowanie pomysł amerykanistycznych. Warto chyba jeszcze pogadać ze studentami CC. Czy ktoś może wie kiedy jest najbliższy dzień otwarty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tockeer Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.blutmagie.de 08.08.07, 12:27 8.09. wystarczy wejśc na stronę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.dyndns.org 14.08.07, 13:42 Nie warto czekać do września, Najlepiej poznaje się szkołe wtedy, gdy nie jest przygotowana, nie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katie Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.ccc.de 20.08.07, 21:52 Moja miła czy miły kk ;) Nie wydaje mi się to dobry pomysł- pooglądasz sobie PKiN i nic więcej nie zyskasz;) Chociaż atmosferę tej szkoły może jednak trochę poczujesz. Byłam na spotkaniu i polecam spotkania, bo i studenci się udzielają i z profesorami można pogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katie Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 217.160.22.* 24.08.07, 15:52 Dostałam się na amerykanistyczne :) Kto będzie ze mną studiował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kania Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.tosa.pl 27.08.07, 16:22 A KTO z Was jedzie na obóz integracyjny?????????? Bo chyba nikt o tym nie napisał! A obóz integracyjny to podstawa! Tak więc rączka do góry.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katie Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.vmri.hu 31.08.07, 16:40 Moi mili! No ładnie nikt nie chce ze mną studiować? A Ty Kaniu na czym jesteś? I kiedy ten obóz? Z resztą nie orientowałam się, bo nie będzie mnie na nim. We wrześniu pracuję:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kania. Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.tosa.pl 05.09.07, 17:04 ja na dziennikarstwo. a ty katie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tornado Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.dedicated.hosteurope.de 03.09.07, 12:26 Ja jadę :) No to się zintegrujemy:) Powinno być fajnie, bo patrzcie co będzie! Pomalujemy się nawzajem farbami;) jak dzieci będziemy się bawić, przedciężką pracą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katie Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.hsi2.kabelbw.de 04.09.07, 11:06 A tormado, na co zdawałeś? Na czym jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kania. Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.tosa.pl 05.09.07, 17:05 na dziennikarstwo katie. a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tornado Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.ukshells.co.uk 06.09.07, 16:19 Na stosunkach międzynarodowych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juka Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 216.169.105.* 10.09.07, 13:54 O, a a ja nic nie wiem o żadnym obozie – są jeszcze miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tornado Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.informatik.RWTH-Aachen.DE 12.09.07, 13:10 Są miejsca:0 Ludzie wchodzicie na forum, a już dalej na strony inne to nie łaska;) Oto niezbędne linki – czytajcie i zaspokajajcie pęd do wiedzy już teraz ;) www.ksmcc.pl/wazne/oboz.html www.collegium.edu.pl/index.php?action=showArticle&id=180 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juka Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 218.76.1.* 13.09.07, 14:47 dzięks! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katie Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: 85.10.241.* 14.09.07, 16:57 Moja droga Kaniu! Miałam iść na amerykanistyczna, ale zmieniłam zdanie i w ostatniej chwili przeniosłam papiery na eurazjatyckie. Koleżanka mnie namówiła. Długo myślałam. Zawsze mnie ciągnęło w rejony Azji. Jestem niezła w językach ;), więc wydaje mi się, że sobie poradzę na takich studiach. Jeszcze nie wiem czy wybiorę arabski czy hindi. Po takich studiach musi być praca w firmach, które prowadzą interesy w krajach azjatyckich. A jak zna się dobrze tak rzadkie języki, to drzwi do niezłej kariery stoją otworem. Angielski i tak umiem na poziomie proficiency. Trzeba dalej się edukować;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mencjusz Re: Collegium Civitas kto i na co?? IP: *.chello.pl 18.09.07, 15:43 ja się dostałem na studia eurazjatyckie. Mam いち pytanie ;): I rok rozpoczyna się 4 po przez wykład ? oraz jak, gdzie i skąd wziąć wykaz zajęć na które bedzie można zapisać się od 1 października oraz kiedy otrzyma się jakiekolwiek informacje o np. zajęciach XD ? (to było więcej niż いち pytanie ;) ) Btw. nie ma to jak japoński ;) Odpowiedz Link Zgłoś