anewtamm 14.09.04, 12:17 Poszukuję dobrego logopedy dla mojego 2 letniego synka. Czy może, któras z Was może mi polecieć sprawdzonego i miłego logopedy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mag333 Re: Logopeda w Warszawie 15.09.04, 17:33 polecam Ci wizytę w szpitalu Zagórze, tam są specjaliści od małych dzieci,to jest gmina Wiązowna potrzebne skierowanie od lekarza rodzinnego że dziecko ma opóźnioną mowę jak będziesz zainteresowana to odpowiedz pozdrawiam mama Wojtusia Odpowiedz Link
anewtamm Re: Logopeda w Warszawie 21.09.04, 16:29 Witaj, Jestem bardzo zainteresowana zwlaszcz że mieszkam w okolicach. czy dobrze kojarzę to okolice Otwocka? Czy możesz i podać namiary bedzie mi łatwiej. Odpowiedz Link
mag333 Re: Logopeda w Warszawie 21.09.04, 16:39 podaję Ci namiary na cały szpital w którym możesz przebadać swoje dziecko i dowiedzieć się przyczyny oóźnienia mowy: neurolog Teresa Żardecka -ona kieruje wszystkimi z nią rozmawiaj i umów się co do wizyty, tel 789 90 06 i przedstaw problem a ona będzie wiedziała co z tym zrobić, dziecko zobaczy logopeda i psycholog, naprawdę warto powodzenia jakby coś to pytaj jeszcze będę tu zaglądała pozdrawiam Odpowiedz Link
anewtamm Re: Logopeda w Warszawie 22.09.04, 10:38 Wielkie dzięki za telefon. Mam jeszcze jednno pytanko jakie mam mieć skierowanie do neurologa, czy na kontretna przychodnię czy szpital. Odpowiedz Link
mag333 Re: Logopeda w Warszawie 22.09.04, 10:59 skierowanie na turnus rehabilitacyjny szpital Zagórze koło Warszawy, gmina wiązowna, aprzyczyna opóźniony rozwój mowy , tylko najpierw zadzwoń do Żardeckie i powiedz jej że masz takie dziecko i na kiedy mogłaby cię przyjąć , ona jest barzdo przychylna do dzieci i miła i świetny fachowiec, powodzenia ! Odpowiedz Link
anewtamm Re: Logopeda w Warszawie 22.09.04, 12:13 Już dzwoniłam i umówiłam się na turnus na 25 października. Czy może byłaś tam. Możesz mi troszeczkę opowiedzieć o tym turnusie bo ja nie mogłam dłużej rozmawiać i mało się dopytałam. Wiem że bedzie trwał tydzień czasu. Odpowiedz Link
mag333 Re: Logopeda w Warszawie 22.09.04, 12:21 Wspaniale! ogromnie sie cieszę! jeśli mieszkasz w Warszawie lub blisko Wiązownej to możesz sobie tam dojeżdżać , i tak bym Ci radziła, bo warunki tam spartańskie jeżeli chodzi o nocowanie. Bardzo małe pokoiki, no ale trzeba sie przemordować, ale warto. wygląda to tak że zajeżdżasz i meldujesz się u pielęgniarki przy bramie wjazdowej, potem dostajesz klucze do pokoku (jeżeli będziesz tam nocować) i idziecie z dzieciaczkiem do pani Żardeckiej na badanie, ona bada dziecko , rozmawia, pyta o wszystko... i zaleca jednego dnia logopeda, następnego psycholog, innego znów EEG(badanie fal mózgowych u dziecka, po czym na koniec turnusu stawia diagnozę lub zaleca dalsze badanie a potem.... to już sama ocenisz życzę wszystkiego dobrego! mi pomogli w tym szpitalu mama Wojtusia Odpowiedz Link
anewtamm Re: Logopeda w Warszawie 22.09.04, 12:42 Ja bede dojeżdżac bo mam niedaleko. Bardzo się cieszę że dostałam od Ciebie namiary bo odsyłali mnie i sama jeżdziłam po specjalistach z marnym skutkiem.A następnie wszyscy się dziwią że taki duży chłopak ok 2,5 roku jeszcze nie mówi. Można załamać się i płakać w domu. Odpowiedz Link
rysa9 Re: Logopeda w Warszawie 22.09.04, 13:03 Mag333, a czy tam mogą się zgłaszać tylko Warszawiacy i okoliczni? Czy ja dobrze rozumiem, że celem tego turnusu jest postawienie diagnozy? A czy ten szpital organizuje też jakieś turnusy rehabilitacyjne z zajęciami dla dzieci z opóźnioną mową? A jak wygląda odpłatność? Wszystko w ramach NFZ? Odpowiedz Link
mag333 Re: Logopeda w Warszawie 22.09.04, 13:51 rysa, napisałam Ci na Twoim fofum jaki postęp zrobiło moje dziecko,a to dzięki temu że powiedziano mi jak postępować i co robić, tam przyjeżdżają ludzie z całej Polski płacisz tylko ty za przenocowanie w hotelu na górze w szpitalu 15 zł pierwsze dwa dni a potem 12 -za dobę a z jedzeniem to jest tak że musisz sobie wziąć, tam jest lodówka , albo zamówić na oddziale (za odpłatą)ale nie wiem ile bo jadłam swoje , za leczenie się nie płaci mój też nie mówił i jak tam byłam miał 2,5 roku ;) dziś ma 3,6 miesięcy i jest zupełnie innym dzieckiem, nawet chodzi do przedszkola pozdrawiam Odpowiedz Link