Dodaj do ulubionych

Logopeda w Warszawie

14.09.04, 12:17
Poszukuję dobrego logopedy dla mojego 2 letniego synka. Czy może, któras z
Was może mi polecieć sprawdzonego i miłego logopedy
Obserwuj wątek
    • mag333 Re: Logopeda w Warszawie 15.09.04, 17:33
      polecam Ci wizytę w szpitalu Zagórze, tam są specjaliści od małych dzieci,to
      jest gmina Wiązowna

potrzebne skierowanie od lekarza rodzinnego że dziecko ma opóźnioną mowę
      jak będziesz zainteresowana to odpowiedz

pozdrawiam

mama Wojtusia
      • anewtamm Re: Logopeda w Warszawie 21.09.04, 16:29
        Witaj,
        Jestem bardzo zainteresowana zwlaszcz że mieszkam w okolicach. czy dobrze
        kojarzę to okolice Otwocka? Czy możesz i podać namiary bedzie mi łatwiej.
        • mag333 Re: Logopeda w Warszawie 21.09.04, 16:39
          podaję Ci namiary na cały szpital w którym możesz przebadać swoje dziecko i
          dowiedzieć się przyczyny oóźnienia mowy: neurolog Teresa Żardecka -ona kieruje
          wszystkimi z nią rozmawiaj i umów się co do wizyty, tel 789 90 06 i przedstaw
          problem a ona będzie wiedziała co z tym zrobić, dziecko zobaczy logopeda i
          psycholog, naprawdę warto
          powodzenia jakby coś to pytaj jeszcze będę tu zaglądała
          pozdrawiam
          • anewtamm Re: Logopeda w Warszawie 22.09.04, 10:38
            Wielkie dzięki za telefon. Mam jeszcze jednno pytanko jakie mam mieć
            skierowanie do neurologa, czy na kontretna przychodnię czy szpital.
            • mag333 Re: Logopeda w Warszawie 22.09.04, 10:59
              skierowanie na turnus rehabilitacyjny szpital Zagórze koło Warszawy, gmina
              wiązowna, aprzyczyna opóźniony rozwój mowy , tylko najpierw zadzwoń do
              Żardeckie i powiedz jej że masz takie dziecko i na kiedy mogłaby cię przyjąć ,
              ona jest barzdo przychylna do dzieci i miła i świetny fachowiec,

powodzenia !
              • anewtamm Re: Logopeda w Warszawie 22.09.04, 12:13
                Już dzwoniłam i umówiłam się na turnus na 25 października. Czy może byłaś tam.
                Możesz mi troszeczkę opowiedzieć o tym turnusie bo ja nie mogłam dłużej
                rozmawiać i mało się dopytałam. Wiem że bedzie trwał tydzień czasu.
                • mag333 Re: Logopeda w Warszawie 22.09.04, 12:21
                  Wspaniale! ogromnie sie cieszę! jeśli mieszkasz w Warszawie lub blisko
                  Wiązownej to możesz sobie tam dojeżdżać , i tak bym Ci radziła, bo warunki tam
                  spartańskie jeżeli chodzi o nocowanie. Bardzo małe pokoiki, no ale trzeba sie
                  przemordować, ale warto. wygląda to tak że zajeżdżasz i meldujesz się u
                  pielęgniarki przy bramie wjazdowej, potem dostajesz klucze do pokoku (jeżeli
                  będziesz tam nocować) i idziecie z dzieciaczkiem do pani Żardeckiej na badanie,
                  ona bada dziecko , rozmawia, pyta o wszystko... i zaleca jednego dnia logopeda,
                  następnego psycholog, innego znów EEG(badanie fal mózgowych u dziecka, po czym
                  na koniec turnusu stawia diagnozę lub zaleca dalsze badanie a potem.... to już
                  sama ocenisz

życzę wszystkiego dobrego! mi pomogli w tym szpitalu
                  mama Wojtusia
                  • anewtamm Re: Logopeda w Warszawie 22.09.04, 12:42
                    Ja bede dojeżdżac bo mam niedaleko. Bardzo się cieszę że dostałam od Ciebie
                    namiary bo odsyłali mnie i sama jeżdziłam po specjalistach z marnym skutkiem.A
                    następnie wszyscy się dziwią że taki duży chłopak ok 2,5 roku jeszcze nie mówi.
                    Można załamać się i płakać w domu.
                  • rysa9 Re: Logopeda w Warszawie 22.09.04, 13:03
                    Mag333, a czy tam mogą się zgłaszać tylko Warszawiacy i okoliczni? Czy ja
                    dobrze rozumiem, że celem tego turnusu jest postawienie diagnozy? A czy ten
                    szpital organizuje też jakieś turnusy rehabilitacyjne z zajęciami dla dzieci z
                    opóźnioną mową?
                    A jak wygląda odpłatność? Wszystko w ramach NFZ?
                    • mag333 Re: Logopeda w Warszawie 22.09.04, 13:51
                      rysa, napisałam Ci na Twoim fofum jaki postęp zrobiło moje dziecko,a to dzięki
                      temu że powiedziano mi jak postępować i co robić,
                      tam przyjeżdżają ludzie z całej Polski płacisz tylko ty za przenocowanie w
                      hotelu na górze w szpitalu 15 zł pierwsze dwa dni a potem 12 -za dobę a z
                      jedzeniem to jest tak że musisz sobie wziąć, tam jest lodówka , albo zamówić na
                      oddziale (za odpłatą)ale nie wiem ile bo jadłam swoje ,
                      za leczenie się nie płaci
                      mój też nie mówił i jak tam byłam miał 2,5 roku ;)

dziś ma 3,6 miesięcy i jest zupełnie innym dzieckiem, nawet chodzi do
                      przedszkola

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka