Dodaj do ulubionych

Toskania z dedykacją z biurem Itaka.Pilne.

IP: *.chello.pl 12.05.07, 20:14
Może ktoś był na objazdówce Toskania z dedykacją.Proszę o wrażenia.Będę
wdzięczny za wszelkie informacje.Pilne.Gorąco pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marillka Re: Toskania z dedykacją z biurem Itaka.Pilne. IP: *.retsat1.com.pl 13.05.07, 14:49
      To nowość z katalogu, więc nie byłam na niej, ale byłam na Toskańskiej
      przygodzie oraz na Umbria danie główne, Toskania na deser, obejrzałam program
      wycieczki i szczerze polecam.

Toskania jest bardzo piękna o każdej porze roku i to zarówno Florencja i Siena,
      jak im mniejsze miejscowości takie jak Pienza - po prostu renesansowa perełka
      architektury, (kręcili tu Angielskiego Pacjenta) ze sklepikami z regionalnymi
      przysmakami i pachnącymi wyrobami z drzewa oliwnego, San Gimignano (miasto
      wież), gdzie koniecznie trzeba wstąpić do lodziarni na lody z białego wina, a
      wyjątkowo urokliwe są malutkie wioski. Jeśli się skusisz warto pojechać na
      wycieczkę fakultatywną nad morze do Maremmy, gdzie będzie można poplażować (my
      plażowaliśmy podczas wycieczki na Elbę).

Noclegi będą w miejscowościach uzdrowiskowych Chianciano Terme i Monte Catini
      Terme w hotelach klasy turystycznej (wg włoskich są one gwiazdek są ***, z
      prysznicem, tv), wyżywienie bardzo dobre.

Zaletą poza ciekawym programem jest to, że w mniejszych miejscowościach możesz
      napić się kawy, zjeść pyszne lody naprawdę tanio i przywieźć do Polski
      fantastyczne wino, radzę spróbować z droższych Wino Santo.

Jak z chęcią pojechałabym na tą wycieczkę, ale w tym roku jadę 3 czerwca do
      Rzymu, a jeżeli się uda to we wrześniu planuję Włoskie Delicje.
      • Gość: anna Re: Toskania z dedykacją z biurem Itaka.Pilne. IP: *.rzeszow.mm.pl 13.05.07, 19:35
        Ja równiez jeszcze nie byłam na tej wycieczce- to nowość tegoroczna, ale byłam
        na Toskańskiej przygodzie i Umbria i Toskania i byłam bardzo zadowolona.
    • Gość: mark Re: Toskania z dedykacją z biurem Itaka.Pilne. IP: *.chello.pl 13.05.07, 22:34
      Dzięki za informacje i proszę o jeszcze , szczególnie od osób które były na tej
      wycieczce na przełomie kwietnia i maja br.Pozdrowionka.
    • Gość: ania Re: Toskania z dedykacją z biurem Itaka.Pilne. IP: *.phys.uni.lodz.pl 14.05.07, 08:57
      Witam , byłam na tej wycieczce w czasie długiego weekendu. Przewodniczka - Ania
      wspaniała, hotele pół na pół tzn. pierwszy hotel kiepski łącznie z jedzeniem
      ,ale za to drugi Ok pobyt i full jedzenia.Jeśli chodzi o program, to nasz wyjazd
      był w ogóle pierwszy na tej trasie i wyniknęły pewne niedociągnięcia np.
      kierowcy mylili drogę, czy brakło czasu na zwiedzanie Lukki( przejeżdzaliśmy
      dosłownie koło murów miasta. Ogółem jednak warto pojechać, przepiękne krajobrazy
      i cudowne miasteczka na górkach. No i oczywiście super wino.Polecam
    • Gość: mark Re: Toskania z dedykacją z biurem Itaka.Pilne. IP: *.chello.pl 14.05.07, 18:02
      Aniu. Dziękuję za informacje.Czy mogłabyś podać mi nazwy hoteli i nazwy
      miejscowości w w których były noclegi.Czy warto jechać na wycieczkę fakultatywną
      nad morze.Czy kwota 85 euro która jest w katalogu na przewodników,wstępy jest
      wystarczająca.Panią Anię znam z ubiegłorocznego wyjazdu do Umbrii i Toskanii
      ,rzeczywiście jest rewelacyjna.Mam nadzieję ,że będzie również w tym roku
      naszmym pilotem/wyjeżdżam 19 maja./Będę Ci bardzo wdzięczny za dodatkowe
      informacje.W ubiegłym roku nocowaliśmy w hotelu Niagara w Chianchiana Terme i
      było całkiem nieżle.Gorąco pozdrawiam.
      • b_fanka Re: Toskania z dedykacją z biurem Itaka.Pilne. 17.05.07, 00:08
        Witam! Jako uczestniczka tej samej wycieczki co moja przedmówczyni Ania
        uzupełniam informacje. Nocleg w Montecatini był w hotelu Margherita - obsługa i
        jedzenie faktycznie kiepskie (dość wspomnieć te kolejki rano po kawę i herbatę
        oraz śniadania typu jedna bułeczka - dobrze, że obok był sklepik spożywczy). W
        Chianciano nocowaliśmy w Niagarze i tam było już znacznie lepiej. Lukki nie
        zwiedzaliśmy, bo nie było jej w programie - trochę szkoda. Co do wycieczki nad
        morze: plaża jest, choć u nas było za zimno na plażowanie, ale i tak uważam, że
        było warto ze względu na bardzo ładną trasę przejazdu z fantastycznymi widokami
        na Orvieto i Pitigliano. Zwiedzaliśmy też miasteczko z portem w zatoczce, trochę
        podobne do Portofino, chociaż nie tak kolorowe. Ogród tarota - rzecz gustu,
        oryginalne figury trochę w stylu Gaudiego, ale nie wszystkim się podobało.
        Łączny koszt wszystkich opłat dodatkowych - ok. 70 euro . Przyłączam się do
        gratulacji dla naszej przewodniczki pani Ani, bardzo przyjemne wrażenia z tej
        wycieczki to również Jej zasługa.
        • kjakubek Re: Toskania z dedykacją z biurem Itaka.Pilne. 26.06.07, 15:48
          Czy w programie wycieczki jest zwiedzanie Galerii Ufizzich. Czy tylko spacer
          obok? Mam nadzieję, że to pierwsze.
          K.
          • truskawka77 Re: Toskania z dedykacją z biurem Itaka.Pilne. 26.06.07, 16:05
            Witam. Wlasnie wrocilam z wycieczki po Toskani z Itaka. Jesli chodzi o Galerie
            Ufizzich to przechodzilismy obok, ale byl czas wolny ok 3 godzin. Mysle, ze
            zalezy to od przewodnika i od zainteresowanych czy ktos pojdzie i bedzie stal w
            kolejce po bilet 10 Eur. Jesli ci bardzo zalezy to mozesz umowic sie z pilotem
            i oddzielic sie od grupy wczesniej i pojsc do Galerii indywidualnie.
            • becikowe5 Re: Toskania z dedykacją z biurem Itaka.Pilne. 26.06.07, 16:52
              truskawka77 napisała:

> Witam. Wlasnie wrocilam z wycieczki po Toskani z Itaka. Jesli chodzi o Galerie
              > Ufizzich to przechodzilismy obok, ale byl czas wolny ok 3 godzin. Mysle, ze
              > zalezy to od przewodnika i od zainteresowanych czy ktos pojdzie i bedzie stal w
              >
              > kolejce po bilet 10 Eur. Jesli ci bardzo zalezy to mozesz umowic sie z pilotem
              > i oddzielic sie od grupy wczesniej i pojsc do Galerii indywidualnie.

Nie radzę. Kupując indywidualny bilet bez wcześniejszej rezerwacji przygotuj sie
              nawet na 2godz. czekanie w kolejce przy wejściu. Bez kolejki wyłącznie wejścia z
              wcześniejszą rezerwacją biletów.

Znajoma była w zeszłym m-cu na Toskanii z dedykacją i była rozczarowana. Jest to
              super wyjazd dla osób, które w Toskani jeszcze nie były. A jak już jest
              zaliczona Umbria z Toskanią i Toskańska przygoda to ten wyjazd jest tylko
              namiastką poprzednich.
              Ja nadal zachwycam się wyjazdem Umbria danie główne, Toskania na deser. Istna
              perełka wśród ofert Itaki do Włoch,.

• Gość: Eustachy Re: Toskania z dedykacją z biurem Itaka.Pilne. IP: 212.180.138.* 26.08.07, 12:04
                Jak mozna załatwic wcześniejszą rezerwacje biletów?
    • kjakubek Toskania z dedykacją z biurem Itaka 28.06.07, 15:14
      Może ktos podzieliłby się wrażeniami z wycieczki Toskania z dedykacją. Mile
      widziane wszelkie informacje.
      Z góry dziękuję.
      • truskawka77 Re: Toskania z dedykacją z biurem Itaka 28.06.07, 15:27
        Witam! W niedziele (24.06) wrocilam z tej wycieczki o ktora pytasz. Kazdy ma
        swoje zdanie, Becikowe5 sttwierdzil(a), ze nie poleca. Ja powiem, ze jestem
        zadowolona. Nie wiem czego Ty oczekujesz. Na pewno jest to impreza adresowana
        do ludzi, ktorych interesuje te region i lubiacych zwiedzanie a nie siedzenie
        na plazy i relaks przy dobrym jedzonku i winku. na to nie ma za bardzo czasu.
        Co dzien zwiedza sie 3 miasteczka (srednio). Czy sie komus te miasteczka
        spodobaja, rzecz gustu! Mnie podobala sie San Gimigiano i Siena, Florencja - to
        przesyt zabytkami i tlumy ludzi. Fajny byl dzien z wyjazdem nad morze i Ogrod
        tarota. Jedzienie w hotelach dobre, chociaz sniadanka typowe dla Wlochow (2
        buleczki, troche chleba, 1 plaster szynki i sera). Jesli masz jakies
        szczegolowe pytania napisz: bea_nied@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka