Gość: Mayya IP: *.digi.pl / *.gl.digi.pl 15.04.04, 12:52 Hej! Moze ktoś z was był w Negril?? Lece 19.06 i chcialabym posluchac jakis rad/opinii o tym miejscu. Z góry dziekuję!!! Pozdrowienia dla wszystkich Obieżyświatów!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: TGIF Re: Lecę na Jamajkę w czerwcu!! Slub tam mam :-)) IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 16.04.04, 17:00 My bralismy slub w resorcie Sandals w Negril. A Wy gdzie planujecie? Potem na "podroz poslubna" przenieslismy sie do sandals Ocho Rios, po drugiej stronie wyspy. Daj wiecej szczegolow! A w ogole to gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
marina101 Re: Lecę na Jamajkę w czerwcu!! Slub tam mam :-)) 19.04.04, 08:46 Drogi TGIF, jestes Kobietą cz Mezczyzną? Dzieki za gratulki!! Anyway slub bierzemy w Couples Swept Away w Negril a potem zostajemy tam jeszcze z 10 dni w tym resorcie wlasnie. Mielismy byc tydzień na tydzien, tydzien SA, potem Couples Ocho Rios ale ponoc jest wielka przepasc miedzy tymi hotelami i biuro nam odradza. Znasz Swept Away?? Jak w ogole wyglada cala organizacja slubu?? Mam sie bac?? Dzieki za odzew. M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Lecę na Jamajkę w czerwcu!! Slub tam mam :-)) IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 09:43 o rany ale fajny pomysł!! Ale czy to każdy może sobie ot tak poleciec i się ochajtać na jamajce? czy trzeba mieć jakies specjalne papiery? jak to potem jest uznawane w polsce? I takie pytanie niedyskretne - jeśli można - ile taka frajda kosztuje? orientacyjnie oczywiście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TGIF Re: Lecę na Jamajkę w czerwcu!! Slub tam mam :-)) IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 19.04.04, 21:42 Wybraliscie fajny resort-wprawdzie w nim nie bylam, ale dobre rzeczy slyszalam. Nie wierze tylko w przepsac pomiedzy 2 resortami tej samej firmy-oczywiscie, ze jeden moze byc ciut starszy od drugiego, ale standard maja na pewno b. podobny. Ja po prostu nie znosze siedziec w jednym miejscu, wole zwiedzac wiecej, stad przenioslabym sie mimo wszystko do Ocho Rios na kilka dni-tam jest duzo wiecej do zobaczenia, mozna lazic po miasteczku, pojechac do wodospadow. Z Negril to bedzie dla Was calodniowa wyprawa, bo niestety Negril jest daleko od wszystkiego, oprocz 7-milowej /podobno, osobiscie watpie/plazy to tam nic wiecej nie ma. Slub bralismy w 1989 roku, wiec nie wiem na ile moje wiadomosci sa aktualne-na wyspie trzeba byc 48 godzin zeby wziac slub, na miejscu w resorcie byla dziewczyna ktora to wszystko zorganizowala-ja przywiozlam swoja sukienke i dodatki, maz garnitur, u nich wybralam tylko bukiet i tort, oraz godzine slubu- najlepiej w okolicy zachodu slonca/dobrze wychodzi na zdjeciach-polecam/. Cala impreza trwala moze godzine-ustawili na trawniku naprzeciwko plazy ladnie przybrana kwiatami "bramke" w ktorej stalismy, przydzielili 2 swiadkow/pracownikow resortu, ubranych w lokalne stroje/, slub nam dawal lokalny ksiadz /anglikanski zreszta, tak trafilo....ale byl to slub cywilny/. Potem nastapilo podpisanie papierow, tort, szampan, zdjecia....Nakrecili nam tez film na wideo z calej imprezy i na koncu zrobili tez piekny album ze zdjeciami. A po wszystkim poszlismy na romantyczna kolacje w restauracji w resorcie. Aha, co do uznania tego slubu w Polsce- to robili troche problemow, bo mowili, ze metryka slubu musi byc zatwierdzona przez konsulat polski na Kubie/?/co zabiera b. duzo czasu, ale w koncu obeszlo sie bez tego. Lepiej sprawdz jakie sa teraz realia. Jak masz jeszcze jakies pytania to pisz! Aha-mam nadzieje, ze mowicie dobrze po angielsku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tea Re: Lecę na Jamajkę w czerwcu!! Slub tam mam :-)) IP: *.dsl.pipex.com 19.04.04, 11:52 Rowniez planowalam slub za granica pod koniec roku /Mauritius/. Pare tygodni temu bylam na wakacjach na Karaibach - Antigua. Widzialam trzy sluby i zmienilam zdanie, nie chce miec takiego slubu. Ale to tylko moja opinia. Sprawdz www.tripadvisor.com , opinie o roznych miejscach i hotelach na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agg Re: Lecę na Jamajkę w czerwcu!! Slub tam mam :-)) IP: *.crowley.pl 21.04.04, 19:46 Podzielam opinie, bylam w Kenii, widzialam dwa sluby, przykro mi, ale to bylo nieco smutne. Tlum ludzi smazacych sie na plazy, nurkujacych, pijacych drinki, a tu nagle........ panstwo mlodzi.........:((((( No moze gdyby byli w jakis nietypowych kostiumach plazowych, to jeszcze, ale biel sukni i czern smokingu, to zdrowa przesada:((((( Odpowiedz Link Zgłoś
marina101 Re: Lecę na Jamajkę w czerwcu!! Slub tam mam :-)) 19.04.04, 12:11 To zalezy czego sie od slubu oczekuje. ja wychodze za Niemca i nie chcialam miec slubu w Niemczech, a on w Polsce, poszlismy na kompromis i polaczylismy slub z podroza poslubną. nam to odpowiada, podrozujemy po swiecie i nie lubimy standardowych rozwiazan. Akurat w tym resorcie do ktorego lecimy organizacja jest super ale tez i cena nie za mała, pewnie nas to wyjdzie ze 30 tys (PLN) Thomas Cook niemiecki ma duza oferte tzw. Hochzeits paket'ów, looknijcie na koncu katalogu na 2004 r.U nas Neckermman Cooka sprzedaje. Ja widzialam sluby i na Kubie a wczesniej na Dominikanie i były to piekne dni dla nowozencow, pozbawione stresu o gosci, wodke, sale, welon,zarcie itp Ale tak jak mowie, zalezy co sie komu podoba. Niestety, moich znajomych na Jamajke nie wezme, ale potem robimy wielką bibe za małe pieniadze w moich rodzinnych stronach.I wilk syty i owca cala. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marina101 Re: Lecę na Jamajkę w czerwcu!! Slub tam mam :-)) 19.04.04, 12:12 Aha Mayya to ja. M Odpowiedz Link Zgłoś
marina101 Re: Lecę na Jamajkę w czerwcu!! Slub tam mam :-)) 20.04.04, 07:59 Droga TGIF! Rzeczywiscie, teraz cholernie załuje ze nie wybralismy tydzień na tydzień (Ocho Rios +Swept Away) dryndne do Niemiec, moze cos da sie załatwic.. No no, slub na Jamajce w 1989 r! Gratuluje odwagi! Tak, mowimy po angielsku b. dobrze co jest chyba oczywiste, bo inaczej bysmy sie tam nie pakowali :-) Slub beda musieli mi uznac w Niemczech bo tam mieszkamy i mam nadzieje ze to zrobia. zreszta takie wyjazdy to w Niemczech swoista moda ktora u nas raczkuje dopiero. Za duzo tradycjonalistów, poza tym, nie jest to badzmy szczerzy tania impeza.. Pozdrawiam serdecznie! PS Mam nadzieje ze twoj slub w ojczyznie Marleya okazał sie szczesliwy!!? Naprawde zaczynam sie denerwowac...To juz tylko 2 miesiace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TGIF Re: Lecę na Jamajkę w czerwcu!! Slub tam mam :-)) IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 20.04.04, 17:25 Nie martw sie niczym- te resorty maja to do siebie, ze od rana czlowiek jest zrelaksowany-plaza, drinki, muzyka, potem szybki prysznic i....slub! Do dzisiaj wspominamy, ze ten slub na Jamajce to byl jeden z naszych lepszych pomyslow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bad girl Re: Lecę na Jamajkę w czerwcu!! Slub tam mam :-)) IP: *.ilawa.sdi.tpnet.pl 24.04.04, 12:36 a ja sie kompletnie niczego nie boje wakacje tez biore slub na Jamajce a najlepsze jest to ze wszystko zostanie zorganizowane i dopilnowane przez mojego przyszlego meza ktory jest Jamajczykiem,juz nie moge sie doczekac,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wrednyznawca3 Re: Lecę na Jamajkę w czerwcu!! Slub tam mam :-)) 29.05.04, 18:59 jak wrócisz to napisz jak było... oczywiście NIE chodzi o szczegóły o nocy poślubnej... i wszystkie najlepszego na nowej drodze.... Odpowiedz Link Zgłoś