Dodaj do ulubionych

Jachtem po Mazurach, są chętni?

IP: *.markom.krakow.pl 09.07.03, 19:06
Chcę popływać jachtem po mazurach, niestety nie mam znajomych którzy by byli
zainteresowani taką wyprawą. Oczywiście nie interesują mnie oferty biur
podróży. Jak będą chętni to dogadamy szczegóły. Mam 27 lat, patent i dużo
urlopu. Jak nie będzie chętnych żeby się dołączyć to ja się chętnie dołączę.
Mój mail: piotrzkrakowa@o2.pl
Obserwuj wątek
    • ry-bka Re: Jachtem po Mazurach, są chętni? 10.07.03, 08:27
      ja jestem nawet bardzo zainteresowana!!! Mam urlop w sierpniu- od 9 i na żagle
      moglabym przeznacyc tydzien. Nie mam patentu ale mam juz praktyke w plywaniu (
      2x 2tyg na Mazurach). Mam 29 lat:). Gdyby sie jakas ekipa zebrala to byloby
      wspaniale.
      • Gość: Nessa Re: Jachtem po Mazurach, są chętni? IP: *.cs.bialystok.pl 13.07.03, 16:13
        Jestem zainteresowana. Marzy mi sie taki wyjazd, ale za bardzo nei moglam tego
        zorganizowac, gdyz nie znam nikogo kto by mial patent. Kiedy planujesz wyjazd?
        Ile osob potrzeba? Pojechalabym z chlopakiem (mamy po 22 lata)
        • Gość: Piotrzkrakowa Re: Jachtem po Mazurach, są chętni? IP: *.nck.krakow.pl 14.07.03, 18:05
          Bardzo się cieszę że jest jakieś zainteresowanie - powoli widzę szanse na to że
          skompletuję ekipę :)
          1) terminu jeszcze nie ustaliłem, jak dla mnie to jest prawie dowolny
          2) proszę, piszcie skąd jesteście bo jak z Krakowa to się spotkamy i lepiej
          dogadamy.
          3) co do jachtu to myślę że jak się zbierze ekipa to nie będzie problemu z
          wypożyczeniem - oczywiście odpadają oferty biur podróży - musimy coś sami
          zakombinować żeby nam to w miarę niedrogo wyszło.
          4) jak ktoś ma własne pomysły na organizację to proszę pisać, może da się coś z
          tego wykorzystać.
          Jutro spotykam się z 2 dziewczynami z Krakowa, może się uda ustalić wstępny
          termin i jakieś inne szczegóły. Jak coś będę wiedział to napiszę.
          Ahoj!
          • iwonka55 Re: Jachtem po Mazurach, są chętni? 14.07.03, 22:26
            bez urazy, ale z wlasnego doswiadczenia wiem ze tylko sprawdzeni znajomi moga
            razem jechac na taki wyjazd.. oczywiscie zeglowanie jest piekne ale tylko wtedy
            gdy plywa sie zgodna i dobrze zorganizowana grupa... jesli naprawde chcecie
            razem jechac to moze jakos zapoznajcie sie troche wczesniej zeby potem uniknac
            chociaz czesci nieporozumien :)

• Gość: Piotrzkrakowa Re: Jachtem po Mazurach, są chętni? IP: *.markom.krakow.pl 15.07.03, 11:58
              Masz rację Iwonka55 i dlatego właśnie preferuję ludzi z Krakowa bo uważam że
              wcześniej trzeba się spotkać. Ludzi spoza Krakowa oczywiście nie wykluczam ale
              mam swoje sposoby żeby się dowiedzieć czy warto kogoś zabrać. Dla mnie przede
              wszystkim liczy się chęć żeglowania.
              Aha jeszcze nie napisałem jednej ważnej rzeczy:
              Bardzo mi zależy żeby ewentualni chętni umieli pływać (nie jachtem tylko osobą
              swoją) bo inaczej to by musieli cały czas siedzieć w kapokach a to nie jest
              zbyt wygodne. Nie chcę tutaj straszyć jakimiś wywrotkami czy coś ale takie
              rzeczy się zdarzają a wypadnięcie za burtę może się zdarzyć każdemu.
              Ahoj!
              • ry-bka Re: Jachtem po Mazurach, są chętni? 16.07.03, 08:09
                ja nadal jestem chetna:) Jestem z Wroclawia, plytac umiem - choc mistrzem w tym
                nie jestem :) - niestety nie jestem zbyt elastyczna w sprawie urlopu wszystko
                zalezy od szefa i tego kiedy nam sie uda skonczyc projekt. obecnie mam opcje -
                dwa tygodnie od 15 sierpnia. Ale na zagle chcialabym poswiecic 1 tydzien. Na
                spotkanie w Krakowie chetnie przyjade:)
                • Gość: Piotrzkrakowa Re: Jachtem po Mazurach, są chętni? IP: *.nck.krakow.pl 16.07.03, 09:56
                  Oj, widzę że muszę jakiś termin narzucić. Pomyślę nad tym. Narazie przeglądam
                  oferty czarterów i z tego co widzę to koszt w zależności od terminu i rodzaju
                  jachtu wyszedł by 25-50 zł/os./dobę (5 albo 6 osób). Zazwyczaj zawiera się w
                  tym benzyna do silnika, gaz do kuchenki i ubezpieczenia. Nadal poszukuję
                  chętnych do rejsu i pomocy w organizacji z Krakowa.
    • Gość: piotrzkrakowa Późniejszy termin... IP: *.markom.krakow.pl 19.07.03, 01:14
      Jutro dołączam do ekipy Kryśka więc do 5 sierpnia się tu nie pokażę a widzę że
      większość chętnych jest na koniec sierpnia i wrzesień. Będę 2 tyg. siedział za
      sterem więc takie doświadczenie mi się przyda na następny rejs. Osoby które
      nadal są chętne popłynąć w późniejszym terminie proszę o mail albo przynajmniej
      zgłoszenie chęci na forum (koniecznie z adresem mailowym).
      Ahoj!
    • Gość: monikaaleksandra Re: Jachtem po Mazurach, są chętni? IP: *.kprm.gov.pl 25.07.03, 15:48
      Choć jestem Krakowianką która udała się na przymusową emigrację zarobkową do
      Warszawy, chętnie przyłączę się do ekipy z narzeczonym (ma patent żeglarza,
      pływał także na morzu). NIestety, rozleciała nam się ekipa na łajbę :((
      Interesuje nas II połowa sierpnia, najlepiej 8-17 sierpnia (tak mamy urlop). 29-
      31 lipca będę w Krakowie, mogę się spotkać w sprawie rejsu.
      Bardzo nam zależy, żeby popływać w tym roku.
      Czekam na info: monikaaleksandra@poczta.fm lub mkozien@kprm.gov.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka