niedzwiedzica_sousie 04.04.07, 09:26 chętnie bym o tym filmie podyskutowała Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hellio Re: kto widział pianistkę? 04.04.07, 13:44 Ja widziałam, mocno przeżyłam i... szukałam bezskutecznie kogoś do pogadania (mąż jakoś nie chciał obejrzeć). Było to, niestety, rok czy dwa lata temu, więc wrażenie mocno przyblakło - szkoda. Pozdrawiam, H Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: kto widział pianistkę? 04.04.07, 14:51 o kurcze, to może obejrzyj ponownie i sobie pogadamy. też czuję potrzebę omówienia. pogubiłam się w pewnym momencie, miedzy ich grą a prawdziwymi pragnieniami. między pragnieniami neurotycznymi a tymi zupełnie ukrytymi lecz prawdziwymi. czy relacja dała im satysfakcję czy jednak rozczarowanie, kurcze, niezwykły film. a najbardziej pojechana to była matka, masakra Odpowiedz Link Zgłoś
lsilanow Re: kto widział pianistkę? 04.04.07, 17:15 Hello, hellio, ja widziałem pierwsze 30 minut, fragment, reszta czeka, jak będe miał czas, w tej sytuacji, w jakiej się znajdują bohaterowie, ich zachowania wydaja się całkowicie naturalne. Jedno logicznie wypływa z drugiego. Książkowe wręcz. Haniu, chciałbym porozmawiac na osobności, mailem jeśli można. Odpowiedz Link Zgłoś
taisy Re: kto widział pianistkę? 04.04.07, 13:48 Pianistke to wiele lat temu czytalam ksiazke. Pzryznam ze film tez byl bardzo dobrzez realizowany jednak ogladalam go wiele lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
qw5 Re: kto widział pianistkę? 04.04.07, 13:53 Ja widziałam "Fortepian", nada sie? Odpowiedz Link Zgłoś
hellio Re: kto widział pianistkę? 04.04.07, 14:11 No, ciepło, ciepło i też byłoby o czym pogadać :-)) Ale to jednak w innym wątku. H Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: kto widział pianistkę? 04.04.07, 14:49 też niezły, ale z innej bajki :) Odpowiedz Link Zgłoś
agpa1234 Re: kto widział pianistkę? 04.04.07, 14:08 Podobnie jak hellio, widziałam kilka lat temu. Przeżyłam mocno. W tym samym okresie obejrzałam, kilkakrotnie zresztą, "Intymność" Patrice'a Chereau. I ten film zrobił na mnie jeszcze większe wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: kto widział pianistkę? 04.04.07, 14:26 ja widzialem..i caly film zepsula koncowa scena,kiedy wybiegl w tym niemieckim plaszczu na ulice.. w kinie ludzie si ezaczeli smiac.. byla wyjatkowo nieudana i zepsula film. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: kto widział pianistkę? 04.04.07, 14:49 to chyba inną pianistkę widziałeś Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: kto widział pianistkę? 04.04.07, 14:56 szczerze mówiąc, nie wiem, o czym. Patrzę na ten film przez pryzmat Austrii i mnie nic nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: kto widział pianistkę? 04.04.07, 15:25 kochana alpepe, uwielbiam twoje komentarze! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: kto widział pianistkę? 04.04.07, 15:26 spoko, dzisiaj operacje zmiany płci są łatwo dostępne Odpowiedz Link Zgłoś
lsilanow Re: kto widział pianistkę? 04.04.07, 17:22 W gruncie rzeczy jakoś "Pianistka" i "Fortepian" wydają mi się zbliżone - może przez nieszczęśliwą bohaterkę, może przez zakazany romans, może przez to, że duża rolę odgrywa muzyka, może przez nastrój, smutny i wyciszony, może przez to, że jeden i drugi to psychodrama...? A Pianista już mniej... Mamy Pianistę, mamy Pianistkę, mamy Fortepian, to może albo zagramy "Tylko w duecie", albo dołączymy do "Orkiestry" ;) i jak upłynie "12 minut - trąbka" nam zagra. Albo wiolonczela. A piesbaskervill będzie przygrywał nam na "Purpurowych skrzypcach" Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: kto widział pianistkę? 04.04.07, 22:06 a po wszystkim: "zagraj to jeszcze raz, Sam" :) Odpowiedz Link Zgłoś