Gość: Doda IP: 217.113.224.* 11.02.05, 22:27 Chciałam sie dowiedzieć czy podczas okresu współżyjąc bez żadnego zabezpieczenia mogę zajść w ciążę? Jakie jest tego ryzyko? Proszę napiszcie mi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
urbanchaos Re: Czy podczas okresu moge zajść w ciążę???????? 11.02.05, 22:41 współżyć możesz i nawet w 3 czy 5 dniu cyklu,ale wiedz,że pleminiki rekordziście żyją do 7 dni,więc spokojnie mogą dożyć owulacji...jak będzie póxniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doda Re: Czy podczas okresu moge zajść w ciążę???????? IP: 217.113.224.* 11.02.05, 22:47 czyli w 4 dniu okresu mogę bez problemu współżyć bez zabezpieczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Czy podczas okresu moge zajść w ciążę???????? IP: 217.153.181.* 11.02.05, 23:02 Jesli nie masz cyki krótszych niz 26 dni, to pierwsze 5 dni cyklu sa praktycznie nieplodne. Oczywiscie o ile za miesiaczke nie uznajesz odgórnie kazdego krwawienia jakie pojawi sie z pochwy. Istnieja kryteria uznania krwawienia za miesiaczke. Odpowiedz Link Zgłoś
naise Re: Czy podczas okresu moge zajść w ciążę???????? 11.02.05, 23:03 Jeśli się okaże że np. plemniki Twojego partnera żyją 7 dni, a Ty masz 11 dc owulację to możesz zajść w ciążę. Oczywiście szanse są nikłe, ale zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatek Re: Czy podczas okresu moge zajść w ciążę???????? IP: *.jastrzabka.pl / 80.85.231.* 12.02.05, 13:56 moja koleżanka była pewna,że nie zajdzie w okres.w czerwcu rodzi!- pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
roberto26 Re: Czy podczas okresu moge zajść w ciążę???????? 11.02.05, 23:10 nie baw sie Dodo w wyliczanie czy akurat 3 dzien m-ki moze byc plodny.Przyjmuje sie dla ulatwienia,ze w czasie miesiaczki mozna zajsc w ciaze i mialem takie przypadki i na nic zdalo sie wowczas wyliczanie i debtowanie jak to sie moglo stac.Robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Czy podczas okresu moge zajść w ciążę???????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.05, 13:52 Zaszłam w ciążę po stosunku w piątym dniu cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moniqe Re: Czy podczas okresu moge zajść w ciążę???????? IP: 80.48.119.* 20.02.05, 00:38 A jesli wspolzylibysmy przed samym okresem? czy ciaza jest wtedy mozliwa?jesli cykl mam 27-28 dni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Czy podczas okresu moge zajść w ciążę???????? IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.05, 11:52 No, jeśl potem dostałaś okres - to nie zaszłaś w ciążę, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
zalotnica Re: Czy podczas okresu moge zajść w ciążę???????? 20.02.05, 01:28 Gość portalu: Doda napisał(a): > Chciałam sie dowiedzieć czy podczas okresu współżyjąc bez żadnego > zabezpieczenia mogę zajść w ciążę? Jakie jest tego ryzyko? zmien chlopaka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: Czy podczas okresu moge zajść w ciążę???????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 11:31 Czy Ty się uczyłaś biologii? Wybacz, że pytam ale tak podstawowe sprawy kobiecego organizmu powinny byc Ci bardzo dobrze znane. Nawet jeśli na biologii gdzieś to pominięto, to jest wiele książek dostępnych na rynku z których można sie tego dowiedzieć. Nie, na kilka dni przed okresem nie zachodzi sie w ciażę. U każdej kobiety wyglada to inaczej, bo organizm każdej z nas jest inny. Cykl kobiecy dzieli się na trzy fazy: I - faza niepłodności względnej; czas miesiaczki i dzień dwa po (względna czyli że jest ryzyko poczęcia, zależy którego dnia pojawia się śluz szyjkowy, jak długie masz cykle, czy bierzesz jakies leki), II - faza płodna (to wiadomo), i III - faza niepłodności bezwzględnej , jeśli jest dobrze wyznaczona prawdopodobieństwo poczecia wynosi niecały jeden procent). U mnie w zależności od cyklu (mam nieregularne) dni w fazie III jest 9-11. Odpowiedz Link Zgłoś