Dodaj do ulubionych

Czy podczas okresu moge zajść w ciążę???????????

IP: 217.113.224.* 11.02.05, 22:27
Chciałam sie dowiedzieć czy podczas okresu współżyjąc bez żadnego
zabezpieczenia mogę zajść w ciążę? Jakie jest tego ryzyko? Proszę napiszcie mi
Obserwuj wątek
    • urbanchaos Re: Czy podczas okresu moge zajść w ciążę???????? 11.02.05, 22:41
      współżyć możesz i nawet w 3 czy 5 dniu cyklu,ale wiedz,że pleminiki rekordziście
      żyją do 7 dni,więc spokojnie mogą dożyć owulacji...jak będzie póxniej
      • Gość: Doda Re: Czy podczas okresu moge zajść w ciążę???????? IP: 217.113.224.* 11.02.05, 22:47
        czyli w 4 dniu okresu mogę bez problemu współżyć bez zabezpieczenia?
        • Gość: as Re: Czy podczas okresu moge zajść w ciążę???????? IP: 217.153.181.* 11.02.05, 23:02
          Jesli nie masz cyki krótszych niz 26 dni, to pierwsze 5 dni cyklu sa
          praktycznie nieplodne.

Oczywiscie o ile za miesiaczke nie uznajesz odgórnie kazdego krwawienia jakie
          pojawi sie z pochwy.
          Istnieja kryteria uznania krwawienia za miesiaczke.
        • naise Re: Czy podczas okresu moge zajść w ciążę???????? 11.02.05, 23:03
          Jeśli się okaże że np. plemniki Twojego partnera żyją 7 dni, a Ty masz 11 dc
          owulację to możesz zajść w ciążę. Oczywiście szanse są nikłe, ale zawsze smile
          • Gość: kwiatek Re: Czy podczas okresu moge zajść w ciążę???????? IP: *.jastrzabka.pl / 80.85.231.* 12.02.05, 13:56
            moja koleżanka była pewna,że nie zajdzie w okres.w czerwcu rodzi!-smile
            pozdrawiam
    • roberto26 Re: Czy podczas okresu moge zajść w ciążę???????? 11.02.05, 23:10
      nie baw sie Dodo w wyliczanie czy akurat 3 dzien m-ki moze byc plodny.Przyjmuje
      sie dla ulatwienia,ze w czasie miesiaczki mozna zajsc w ciaze i mialem takie
      przypadki i na nic zdalo sie wowczas wyliczanie i debtowanie jak to sie moglo
      stac.Robert
    • Gość: ola Re: Czy podczas okresu moge zajść w ciążę???????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.05, 13:52
      Zaszłam w ciążę po stosunku w piątym dniu cyklu.
      • Gość: Moniqe Re: Czy podczas okresu moge zajść w ciążę???????? IP: 80.48.119.* 20.02.05, 00:38
        A jesli wspolzylibysmy przed samym okresem? czy ciaza jest wtedy mozliwa?jesli
        cykl mam 27-28 dni...
        • Gość: ela Re: Czy podczas okresu moge zajść w ciążę???????? IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.05, 11:52
          No, jeśl potem dostałaś okres - to nie zaszłaś w ciążę, prawda?
    • zalotnica Re: Czy podczas okresu moge zajść w ciążę???????? 20.02.05, 01:28
      Gość portalu: Doda napisał(a):

> Chciałam sie dowiedzieć czy podczas okresu współżyjąc bez żadnego
      > zabezpieczenia mogę zajść w ciążę? Jakie jest tego ryzyko?

zmien chlopaka...
    • Gość: beta Re: Czy podczas okresu moge zajść w ciążę???????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 11:31
      Czy Ty się uczyłaś biologii? Wybacz, że pytam ale tak podstawowe sprawy
      kobiecego organizmu powinny byc Ci bardzo dobrze znane. Nawet jeśli na biologii
      gdzieś to pominięto, to jest wiele książek dostępnych na rynku z których można
      sie tego dowiedzieć. Nie, na kilka dni przed okresem nie zachodzi sie w ciażę.
      U każdej kobiety wyglada to inaczej, bo organizm każdej z nas jest inny.
      Cykl kobiecy dzieli się na trzy fazy: I - faza niepłodności względnej; czas
      miesiaczki i dzień dwa po (względna czyli że jest ryzyko poczęcia, zależy
      którego dnia pojawia się śluz szyjkowy, jak długie masz cykle, czy bierzesz
      jakies leki), II - faza płodna (to wiadomo), i III - faza niepłodności
      bezwzględnej , jeśli jest dobrze wyznaczona prawdopodobieństwo poczecia wynosi
      niecały jeden procent). U mnie w zależności od cyklu (mam nieregularne) dni w
      fazie III jest 9-11.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka