Dodaj do ulubionych

Zbyt krótkie miesiączki ???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 11:45
Moja miesiączka trwa 2 dni potem już minimalna, brązowa wydzielina, też ze dwa
dni. Moja znajoma była zdziwiona - zdecydowanie za krótko, tak powiedziała.
Pół roku temu odstawiłam tabsy. Od tego czasu mam takie krótkie miesiączki ale
bardzo regularne co 28-29 dni.
Czy faktycznie krwawienie powinno być dłuższe?
Obserwuj wątek
    • agatka_to_ja Re: Zbyt krótkie miesiączki ??? 20.02.07, 11:48
      Moim zdaniem wszystko jest w normie. Są kobiety, ktore "zalewa krew", a są
      takie, ktore niewiele krwawią. Wazniejsza chyba jest regularnosc miesiaczek.
    • Gość: Bea Re: Zbyt krótkie miesiączki ??? IP: *.chello.pl 20.02.07, 19:28
      Ida,ja tez tak mam. Po wakacjach odstawilam tabsy i czasamio moja miesiaczka
      trwa 1-2 dni. Praktycznie moglabym uzywac samych wkladek. Przed braniem
      tabletek ( a to bylo jakies 3-4 lata temu) mialam "normalne" okresy. Trwaly
      okolo 5-6 dni, przez 2-3 dni dosc obfite krwawienie itd. Teraz z jednej strony
      jestem zadowolona z takich okresow (i mam je co mniej wiecej 30 dni! Super!wink )
      ale z drugiej tez sie zastanawialam czy to normalne.........
      • Gość: pms Re: Zbyt krótkie miesiączki ??? IP: 212.160.96.* 20.02.07, 19:43
        to samo(!),
        też odstawiłam piguły,
        okres półtoradniowy, megaskąpy, ale REGULARNY,
        i co z tym robić?
        rok temu lekarz nic mi nie zalecił
        • Gość: Ida Re: Zbyt krótkie miesiączki ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 22:07
          Ja po odstawieniu tabletek byłam u lekarza ale nie przyszło mi do głowy żeby mu
          o tym nadmienić. Jakoś mnie to nie martwiło. Teraz się zastanawiam ale chyba nie
          potrzebnie bo skoro lekarz pms nic na to nie powiedział to szkoda wyolbrzymiać
          sprawę. Za 2 miesiące będę na kontroli to na pewno zapytam.
          A tak na marginesie - pms to tak sobie czy faktycznie dopadają Cię te
          dolegliwości. U mnie to jedno szaleństwo, padam już od 22 dnia cyklu do 1 dnia
          miesiączki. Jak się zacznie to już spokój i reszta j/w.
          • anula36 Re: Zbyt krótkie miesiączki ??? 20.02.07, 22:16
            trzeba by sprawdzic czy wrocila owulacja po tabletkach - takie ultraskape miesiaczki moga wskazywac na cykle nieowulacyjne.
            Ja akurat mialam odwrotnie, cholerasmile
          • Gość: pms Re: Zbyt krótkie miesiączki ??? IP: 212.160.96.* 20.02.07, 22:23
            okres skąpy, a pms dokucza!!!!dokładnie od 20 dnia,
            już się zaczął (!!!),
            zabijam wzrokiem,
            jestem gruba i ociężała,
            napuchnięta,
            nabrzmiała,
            głodna,
            wściekła,
            mam podwójną depresję, oprócz tej leczonej,
            ehhhhhhhhhhhhhhh
            • Gość: x już Cię widzę! IP: *.olsztyn.mm.pl 21.02.07, 08:42
              bitte lächeln!
          • Gość: Ida Re: Zbyt krótkie miesiączki ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 07:57
            Przez pierwsze trzy miesiące dałabym głowę, że owulacje były - odczuwałam to
            dosadnie. Miałam ostre bóle w podbrzuszu, bardziej z lewej strony, chodzenie,
            nagłe siadanie raziły mnie itp.
            No właśnie ten PMS!!! - zastanawiam się czy nie lepiej byłoby mieć dłuższą
            miesiączkę niż te dolegliwości przez 7-9 dni przed. Jak nie jedno to drugie, co
            za życie kobiety!!??
            • isabelchen Re: Zbyt krótkie miesiączki ??? 21.02.07, 09:22
              wiesz co, ta Ida to przypadkowy nick? czy "prawdziwy",
              mój poprzedni to też Ida smile))))))
              • Gość: Ida Re: Zbyt krótkie miesiączki ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 10:00
                Posługuję się nim od blisko roku. Czy przypadkowy? Raczej nie - dla mnie coś znaczy.
                • isabelchen Re: Zbyt krótkie miesiączki ??? 21.02.07, 10:26
                  aha, pms to ja smile, kiedyś Ida37 smile
                  • Gość: Ida Re: Zbyt krótkie miesiączki ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 11:15
                    Ida jest ładnie smile))) Prawda???
                    • isabelchen Re: Zbyt krótkie miesiączki ??? 21.02.07, 14:21
                      mnie się raczej dobrze nie kojarzy smile)))
                      (już nie)
    • Gość: Fi Re: Zbyt krótkie miesiączki ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 12:07
      Ja od 8 miesięcy nie biorę tabletek, okres mam regularny, ale tak samo skapy.
      Zastanawiam sie nawet jak liczyć cykl, czy lekkie plamienie o już pierwszy
      dzień, czy dopiero kiedy zacznie się krwawienie.
      • Gość: Ida Re: Zbyt krótkie miesiączki ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 12:51
        Miesiączka zaczyna mi się od razu krwawieniem ale po dwóch dniach mam już tylko
        leciutkie plamienie, brunatne. Cykl liczymy od krwawienia. Tak mi kiedyś
        powiedział lekarz. Jak zaczynałam brać tabletki też się zastanawiałam nad taką
        sytuacją. Pierwszą tabletkę trzeba wziąć w pierwszy dzień - lekarz powiedział
        krótko: krwawienie to pierwszy dzień miesiączki.
    • Gość: MAGDAKA Re: Zbyt krótkie miesiączki ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 16:44
      Ja mam podobnie, ale nigdy mnie to nie niepokoiło. Mam nadzieję , że słusznie.
      Uznałam to za normę. Co ciekawe też tak mam po odstawieniu tabletek anty. Ale ,
      że są regularne co 28-29 dnismileto myślę, że wszystko ok!
      • Gość: blurp Re: Zbyt krótkie miesiączki ??? IP: *.jmdi.pl 21.02.07, 22:30
        nigdy przed ciążą nie brałam antyków- cykle zwykle 28/31 dni i krwawienia 2 dni z czego pierwszy średni, drugi dzień obfity, 3 dzień praktycznie lekkie plamienia, owu były wink i wszystko ok, a pms też było - opuchnięcie, bóle piersi i nastrój nienajlepszy wink Dla odmiany jako młoda dziewuszka początkowo miałam długie @ około 7 dni i powiem że jednak wolę 2 dni i pms wink
        • Gość: Ida Re: Zbyt krótkie miesiączki ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 08:24
          Krótkie miesiączki są nawet dobre ale tak się czasami zastanawiam czy nie lepiej
          znosiłabym bolesnych, dłuższych niż to całe za...ne pms, które trwa tydzień, co
          najmniej. Niby nic mnie nie boli, przynajmniej nie bardzo, a czuję się jak wrak
          - kompletnie do niczego...
          • Gość: yj Re: Zbyt krótkie miesiączki ??? IP: *.chello.pl 25.02.07, 18:51
            moje też się tak skróciły do 2 dni i plamienie trzeciego. Zbadałam prolaktynę i
            była ponad normę. Słyszałam ze krótkie i skąpe miesiączki są spowodowane przez
            zaburzenia prolaktyny
            • isabelchen Re: Zbyt krótkie miesiączki ??? 25.02.07, 22:05
              bingo!
              też podejrzewam u siebie,
              • l81 Re: Zbyt krótkie miesiączki ??? 27.02.07, 11:51
                A czy są jakieś skutki takiej skąpej miesiączki, a co z tą niską prolaktyną.
                Dzięki.Pa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka