niespokojnaja 29.06.07, 13:11 poradzcie proszę kiedy po odstawieniu pigułek powinien pojawić się okres? Tak normalnie po 4 tygodniach czy może się opóźnić? Bo ja już 5 tygodni i nie mam....jestem w ciąży??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziaaaa Re: po tabletakch ... kiedy okres? 29.06.07, 13:20 po skończeniu opakowania w ciągu 7 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
niespokojnaja Re: po tabletakch ... kiedy okres? 29.06.07, 13:23 no tak po skończeniu opakowania w ciągu kilku dni miałam i od czasu gdy mi się skończył, minęło już z 5 tygodni i nic! )) Odpowiedz Link Zgłoś
wilga11 Re: po tabletakch ... kiedy okres? 29.06.07, 13:26 jezeli po odstawieniu pigulek kochalas sie bez zabezpieczenia to mozliwa ciaza. Ja mam cykle 40 45 dni i jak odstawilam pigulki to tez dlugo czekalam na okres. Odpowiedz Link Zgłoś
niespokojnaja Re: po tabletakch ... kiedy okres? 29.06.07, 13:27 właśnie o to chodzi, że chce być w ciąży ale boję się zrobić test, żeby nie wyszło że nie jestem (( a wcześniej okres miałam bardzo regularny (28 dni) a teraz się spóźnia....i nie wiem czy to normalne Odpowiedz Link Zgłoś
majka003 Re: po tabletakch ... kiedy okres? 02.07.07, 17:03 a nie prościej test ciążowy zrobić?? Odpowiedz Link Zgłoś
niespokojnaja Re: po tabletakch ... kiedy okres? 29.06.07, 13:26 chodzi mi o to czy po długim braniu pigułek, normalny okres może się spóźnić po zakończeniu łykania hormonów czy raczej powinien pojawić się normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
madziaaaa Re: po tabletakch ... kiedy okres? 29.06.07, 13:27 normalnie. Po 7 dniach. Przecież organizm nie wie, czy zamierzasz brać następne opakowanie, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
niespokojnaja Re: po tabletakch ... kiedy okres? 29.06.07, 13:29 nie rozumiesz! po tym jak wzięłam ostatnią pigułkę miałam okres! A teraz minęło już 5 tygodni odkąd mi się on skończył i cały czas nie mam Choć pigułek nie biorę już od 6 tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
madziaaaa Re: po tabletakch ... kiedy okres? 29.06.07, 13:30 No to w końcu jasno napisałaś. Zrób test. Bo zajście w ciążę jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
niespokojnaja Re: po tabletakch ... kiedy okres? 29.06.07, 13:31 boję się, że nie będę w ciąży (( więc czekam dalej.... lepsza chyba niepewność Odpowiedz Link Zgłoś
wilga11 Re: po tabletakch ... kiedy okres? 29.06.07, 13:31 a sprawdz sobie temperature ciala, jesli jest powyzej 37, to byc moze ciaza. Piersi masz tkliwe?, lub inne objawy? Odpowiedz Link Zgłoś
niespokojnaja Re: po tabletakch ... kiedy okres? 29.06.07, 13:36 z temperaturą to nie wiem a jeśli chodzi o piersi to nie mam tkliwych, ale z pierwszą ciąża też nie miałam! więc u mnie to chyba żaden objaw te piersi a jakie inne objawy tak wcześnie? Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Re: po tabletakch ... kiedy okres? 29.06.07, 13:45 Ja właśnie dostałam, w identycznej sytuacji. 48 dni, kurna chata. Kto da więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
niespokojnaja Re: po tabletakch ... kiedy okres? 29.06.07, 13:49 eeeee to mnie nie pocieszyłaś...((( ale dzięki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
wilga11 Re: po tabletakch ... kiedy okres? 29.06.07, 13:49 to wsadz termometr pod pache Odpowiedz Link Zgłoś
niespokojnaja Re: po tabletakch ... kiedy okres? 29.06.07, 13:50 spoko nie moge bo nie mam przy sobie termometra a jestem w pracy (( Odpowiedz Link Zgłoś
wilga11 Re: po tabletakch ... kiedy okres? 29.06.07, 13:52 ok., ale wiesz co jak bedziesz wracala z pr to kup test, on ci prawde powie) Odpowiedz Link Zgłoś
niespokojnaja Re: po tabletakch ... kiedy okres? 29.06.07, 13:53 nieeee poczekam jeszcze z tydzień)) Odpowiedz Link Zgłoś
wilga11 Re: po tabletakch ... kiedy okres? 29.06.07, 13:58 trzymam kciuki aby bylo tak jak chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
niespokojnaja Re: po tabletakch ... kiedy okres? 29.06.07, 13:59 dzięki bardzo i dziekuję za odpowiedzi )) Odpowiedz Link Zgłoś
niespokojnaja Re: po tabletakch ... kiedy okres? 02.07.07, 11:36 hej wilga11 ! zmierzyłam tak jak radziłaś... w piątek miałam 37,2 kreski a w sobotę 36,9 okresu dalej nie ma.... czy to oznacza, że jestem w ciąży?????????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
wilga11 Re: po tabletakch ... kiedy okres? 02.07.07, 22:22 spadek temp. raczej sygnalizuje zblizajaca sie miesiaczke. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: po tabletakch ... kiedy okres? 03.07.07, 10:51 Taki spadek temperatury niekoniecznie oznacza zbliżający się okres. W moim przypadku w czasie ciązy temperatura wahała się od 36,6 do 37,3. takie zgadywanie bez wcześniejszej obserwacji cyklu (czyli jaka temepratura jest najwyższa w pierwszej fazie- co potrafi sie zmieniać o 1-2 kreski nawet u pojedynczej kobiety w kolejnych cyklach) niewiele daje. Ciąże można podejrzewać jesli podwyższona temperatura utrzymuje się ponad dwa tygodnie od momentu kiedy nastąpił wzrost (jesli oczywiście ten moment jest znany). W moim przypadku po odstawieniu tabletek okres dostałam po 65 dniach (wiedziałam że nie jestem w ciąży właśnie od samego początku obserwując temperaturę), kolejny po 48 a następne już normalnie. jak podejrzewasz ciążę to zrób test- wszystko bedzie jasne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olcia029 Re: po tabletakch ... kiedy okres? 03.07.07, 11:24 niespokojna ale masz nerwy, zrób ten test, bo ja jestem ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś