asenizator 02.07.08, 13:10 Na stronie gminy wwwipiaseczno.eu jest informacja, że gmina nie przyjmuje scieków z beczzkowozów a na blogu radnego dlaczego tego nie robi www.slowik.k9.pl/info/blog.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tata_polak Re: Oczyszczalnie nie przyjmuje ścieków z beczkow 02.07.08, 13:22 Skoro już reklamuje ktoś wpisy na blogu radnego, niech mu przekaże słow(n)ik ortograficzny i słow(n)ik poprawnej polszczyzny. Taka mała rada. A oczyszczalnia w związku z "trudną sytuacją hydrologiczną" wylała ścieki wprost do Jeziorki. Kupy płyną wprost do parku uzdrowiskowego w Konstancinie. Zapach! Cud miód. Odpowiedz Link Zgłoś
jazgarzew Re: Oczyszczalnie nie przyjmuje ścieków z beczkow 02.07.08, 13:35 Przeczytałem i muszę powiedzieć że gó..aną przyszłość będziemy mieli. Cytat z bloga: "Czy z oczyszczalni w Głoskowie i Wólce Kozodawskiej popłynie smród?" Już wiadomo czemu radny tak się boi tego.Głosków to w końcu jego rejon. Komunikacja leży a oni się gów...ami zajmują :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Oczyszczalnie nie przyjmuje ścieków z beczkow 02.07.08, 15:19 taaa, czyli mamy..przesr...... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
tm51 Re: Oczyszczalnie nie przyjmuje ścieków z beczkow 02.07.08, 16:01 Jak oczyszczalnia dopiero rusza to jest normalne, że na początku stopień oczyszczania ścieków jest niewielki. Bakterie przeprowadzająca procesy rozkładu muszą sie dopiero namnożyć, aby skutecznie działać. Odpowiedz Link Zgłoś
kajot7 Re: Oczyszczalnie nie przyjmuje ścieków z beczkow 02.07.08, 16:16 Jedyna firma Lider - Pijawka, która jest gotowa przyjechać po ścieki i wywieżc do Warszawy , za usługę życzy sobie 300 zł. Normalnie płacę 160 zł, Cos wiadomo do kiedy nie będzie działac oczyszczalnia? Odpowiedz Link Zgłoś
tata_polak Re: Oczyszczalnie nie przyjmuje ścieków z beczkow 03.07.08, 15:17 ze strony piaseczno.eu Komunikat dla firm asenizacyjnych środa, 02 lipca 2008 Gmina Piaseczno w dniu dzisiejszym, tj. 02.07.2008 r. uzyskała zapewnienie od Miejskiego Zakładu Oczyszczania w Pruszkowie Sp. z o. o. eksploatatora punktu zlewnego ścieków, że jest on w stanie przyjąć ścieki od firm operujących na terenie gminy Piaseczno. Jedynym aarunkiem przyjęcia ścieków jest zawarcie umowy określającej warunki współpracy i przestrzeganie jej postanowień. Punkt zlewny w Pruszkowie jest przystosowany do odbioru 5 tyś. m3 na dobę a na obecną chwilę przyjmuje ok. 1 tys.m3, posiada więc duże rezerwy odbiorcze i zobowiązuje się do przyjęcia ścieków od wszystkich firm z Gminy Piaseczno, które zawrą z nim umowę. Umowa pomiędzy firmami i Miejskim Zakładem Oczyszczania w Pruszkowie jest zawierana „od ręki”, a jej wzór można pobrać klikając w poniższy link. Umowa na unieszkodliwianie ścieków w punktach zlewnych MZO w Pruszkowie Sp. z o. o. Każda z firm, które podpiszą nowe umowy powinna zgłosić się do Urzędu Miasta i Gminy w Piasecznie ul. Kościuszki 5 do wydziału Utrzymania Terenów Publicznych w celu zmiany decyzji koncesyjnej na wywóz nieczystości z terenu gminy Piaseczno. Decyzje będą wydawane „od ręki”. Odpowiedz Link Zgłoś
mieczotronix Re: Oczyszczalnie nie przyjmuje ścieków z beczkow 07.07.08, 13:33 I co to da mieszkańcom gminy? Kurna! Właśnie dziś się dowiedziałem, że mój szambownik wozi do Warki i może mi wywieźć za 360 zł. Wiem od niego, że "podobno" "być może" 16.lipca zlewnia w Piasecznie ruszy. Przecież to pachnie kryminałem! Ja zagryzę zęby i zapłacę te 360, ale lokalsi nie wyłożą 360 zł na wywóz szamba, tylko zaczną nocami wypompowywać na pola. Będzie syf i malaria i to dosłownie. I jakie rozwiązanie tego problemu ma gmina? Do niektórych moich sąsiadów szambiarka przyjeżdża raz na pół roku - rok. Teraz jak wdrożą system recyrkulacji to pewnie już w ogóle nie zawita, za to wieczorami smrodek będzie się niósł po polach. Odpowiedz Link Zgłoś
mieczotronix Re: Oczyszczalnie nie przyjmuje ścieków z beczkow 07.07.08, 13:50 Szambownik powiedział mi, że firma BYŚ wywiozła jakiemuś jego klientowi za 25 zł / m3 do Warszawy. Dzwoniłem do tej firmy, ale okazuje się że nie. Za 35 zł /m3 wywiozą. 25 zł to tylko jak się z nimi podpisze umowę i jest się na terenie Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
mieczotronix Re: Oczyszczalnie nie przyjmuje ścieków z beczkow 07.07.08, 14:32 no to fujnia na całego! jestem w głębokiej obesranej brązowej ciemnej i śmierdzącej pupie zadzwoniłem do EKO Standard, którego polecił mi kolega z forum, jakoby rzekomo wożącego za 180 zeta. Dowiedziałem się, że wożą, ale: - 10 m3 za 267,50 zł ale najlepsze to - pierwszy wolny termin to piątek 18 lipca Mi zostało wolnego miejsca na 2-3 dni będzie śmierdziało w gminie jak nic Odpowiedz Link Zgłoś
henrykpierwszy Re: Oczyszczalnie nie przyjmuje ścieków z beczkow 07.07.08, 17:53 ale gmina Piaseczno "od ręki" załatwia umowy:)) dobrze, że "od ręki", a nie od d....y gdzie byli urzędnicy "od ręki", Pan Słowik, Pan Zalewski i reszta przez te lata?? kurna, w całej Polsce władze potrafią przewidzieć rozwój, a wręcz zachęcają, a u nas?? Rozwój Piaseczna najbardziej zaskoczył władze: za dużo domów (plany zagospodarowania, które pozwalają budować bloki na osiedlach domów jednorodzinnych), za dużo ścieków, za mało wody, za mało dróg, za mało przedszkoli, za mało szkół, za mało przychodni (w Bonderze nie ma miejsc). A władze uznały, że najważniejsze jest budowanie dalej kanalizacji na wsiach i w polach, żeby tylko mieć duży wskaźnik wykorzystania środków UE. Dlaczego nie przystosowano małych oczyszczalni w Gminie do odbioru ścieków z beczkowozów?? Dziś na czas zamknięcia głównej oczyszczalni, mieszkańcy Gminy mogliby po normalnej cenie wybierać szamba. Ale wtedy radni i burmistrz mieli to gdzieś.. a ciekawe co napiszą władze, jak ludzie wyjdą na ulicę, za drogę Piaseczno-Zalesie Dolne?? Nikt nie myśli o tym. a Co sie stanie jak Urząd podniesie ceny za wodę i kanalizację kilkakrotnie?? a to już niedługo:((( władze piaseczna mają w ogóle jakiś program, jakiś plan: co, gdzie, i kiedy, i dlaczego to, a nie tamto??? nie mają:(((( jedyny program, to jak naciągnąć mieszkańców na głosy:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
mieczotronix Re: Oczyszczalnie nie przyjmuje ścieków z beczkow 08.07.08, 11:49 Właśnie się dowiedziałem, że na dniach będzie artykuł w Gazecie na ten (śmierdzący) temat. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: Oczyszczalnie nie przyjmuje ścieków z beczkow 08.07.08, 13:17 mieczotronix napisał: > Właśnie się dowiedziałem, że na dniach będzie artykuł w Gazecie na ten > (śmierdzący) temat. Materiał dotyczący oczyszczali ścieków, pojawi się w ciągu najbliższych kilku godzin również na www.itvpiaseczno.pl Pozdrawiam Martin Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Oczyszczalnie nie przyjmuje ścieków z beczkow 08.07.08, 14:27 ja bym wolał, zeby pojawiło sie rozwiazanie problemu bo mnie tu...(nie tylko!)...krew zalewa... ;[ Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: Oczyszczalnie nie przyjmuje ścieków z beczkow 08.07.08, 15:17 Nawet jak oczyszczalnia ruszy to ciekaw jestem wielce czy i kiedy szambowe spółki ceny obniżą, toć to wielka dla nich okazja by kokosy pozbijać. Odpowiedz Link Zgłoś
tvpiaseczno Re: Oczyszczalnie nie przyjmuje ścieków z beczkow 08.07.08, 15:51 Zapraszamy do obejrzenia reportażu o sytuacji w oczyszczalni ścieków w Piasecznie. www.itvpiaseczno.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mieczotronix Re: Oczyszczalnie nie przyjmuje ścieków z beczkow 08.07.08, 16:27 no to sobie obejrzałem I wynika z tego, że nie ma winnych. Gmina nie jest winna. Aquarius nie jest winny. Wywoźnicy nie są winni, choć nie wiadomo dlaczego nie jeżdżą do Pruszkowa tylko 70 km dalej i podnoszą ceny (ci duzi ceny podnieśli za bardzo, to lokalni jeszcze bardziej). S. r.a.ć mam przez tydzień po krzaczkach i w lesie, a już za 10 dni firmy zaczną odbierać ode mnie ścieki i zrzucać je do nowej oczyszczalni, za "troszkę tylko wyższe stawki". Czyli pewnie za 25 zł za metr (250 zamiast 400 to duża poprawa). A jak zrobię brzydką kupę, to zidentyfikowany identyfikatorem wywoźnik wróci do mnie i zleje mi z powrotem wszystko do szamba, bo nie spełniłem normy? I co? Rolnicy zaczną wywozić na pola, cwaniacy uruchomią w nocy pompki i gmina Piaseczno zamieni się w Obsraseczno... Odpowiedz Link Zgłoś
mieczotronix Re: Oczyszczalnie nie przyjmuje ścieków z beczkow 08.07.08, 17:13 Jarper bierze 220 zł za 10 m3. Zamówiłem ich, co robić. Miejscowy chce 330 zł. Do Pruszkowa nie jeździ, bo dojazd zły - korki, nie ma się jak przebić. Odpowiedz Link Zgłoś
henrykpierwszy Re: Oczyszczalnie nie przyjmuje ścieków z beczkow 09.07.08, 02:27 art.183 par.1 KK Kto wbrew przepisom składuje, usuwa, przerabia, unieszkodliwia albo przewozi odpady lub substancje w takich warunkach lub w taki sposób, że może to zagrozić życiu lub zdrowiu wielu osób lub spowodować zniszczenie w świecie roślinnym lub zwierzęcym w znacznych rozmiarach, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. ciekawe, czy gmina zgłosiła popełnienie przestępstwa ??? ciekawe czy ktoś prowadzi postępowanie w tej sprawie??? a może Urząd Gminy uważa, że nic, poza wywozem ścieków do pruszkowa, się nie stało..... boję się, że urząd i inne instytucje wszystko mają gdzieś... piszą tylko, żeby wywozić do pruszkowa (za 500 zyla) i cieszyć się, że ktoś przyjmuje nasze ścieki......... Odpowiedz Link Zgłoś
asenizator 500 zł za wywóz samba - Po co ten nowy wątek? 11.07.08, 20:49 Przecież wszystko jest na tem! czy administrator nie moze wykasować tego niepotrzebnego? Odpowiedz Link Zgłoś