Dodaj do ulubionych

zadaszenia balkonów parterowych

19.05.06, 16:26
Drodzy posiadacze balkonów parterowych, czy nie przeszkadza wam płynąca woda
z górnych balkonów albo padający deszcz. Mój balkon jest ciągle zalany wodą i
dotego brudny. Czy wam również to przeszkadza? i czy może planujecie
zainstalować jakieś zadaszenie. Tak na marginesie, miło byłoby podczas
mrzawki posiedzieć na balkonie a tu trzeba szybko zwiewać. Szkoda. Czekam na
ciekawe pomysły pa pa
Obserwuj wątek
    • domariusza Re: zadaszenia balkonów parterowych 19.05.06, 23:12
      Ja też chętnie bym coś zrobiłl w tym kierunku.
      Rozwiązania są dwa: albo robić ciś na swiją rękę, albo spowodować zrobienie tego wszystkim przez millenium. Tylko czy wszyscy parterowcy tego chcą? Trzeba by zebrać podpisy.
      blok J
      • jarez138176301059 Re: zadaszenia balkonów parterowych 21.05.06, 11:18
        Do parterowców dołaczyć powinni również mieszkańcy III pięter, którzy mają
        podobny problem. Tu występuje problem bezpośredniego wpływu warunków
        atmosferycznych na balkon i okno balkonowe. Brak zadaszenia powoduje zalewanie
        deszczówką okien balkonowych. Woda jest odprowadzana przez płytę balkonu na
        niższe kondygnacje. Ponadto powstają zawilogocenia w obszarze połączenia płyty
        balkonowej z oknem balkonowych w wyniku niszczelności spowodowanych niewłaściwym
        wykonaniem izolacji przeciwwodnych elementów budowlanych przez wykonawcę robót.
        Problem występuje na całym osiedlu i powinien być poddany dyskucji osób
        zainteresowanych wyeliminowaniem tych niedogodnień.
        TBS może nie być zaineresowany tym problemem tłumacząc to zawartymi umowami z
        określonym w nich zakresem robót. Projekty I i II etapu osiedla nie przewqidują
        zadaszenia III pieter budynku, natomiast nie wiem czy odprowadzenie wód
        deszczowych z balkonów było wogóle rozpatrywane przez projektanta, w tym
        zabezpieczenia przed destrukcyjnym wpływem tarasów na parterach.
        Zachęcam do dyskusji, która pomogłaby wypracować wspólny pogląd mieszkańców
        osiedla na Horowej Górze.
        • mmadllen Re: zadaszenia balkonów parterowych 21.05.06, 22:35
          Mieszkam na parterze i też mam ten problem. Chętnie przyłączę się do akcji
          zbierania podpisów.
        • ania_dawid Re: zadaszenia balkonów parterowych 22.05.06, 12:18
          My jesteśmy jak najbardziej ZA.
          Sądzę, że to powinno być zrobione na koszt TBS.
          To jest koszmar co się dzieje podczas deszczu na naszycch tarasach na parterze.
          Wiecznie zalane, brudne...
          Zadaszenie powinno byc zaprojektowane i zamontowane jak najszybciej póki
          jeszcze trwa budowa III etapu.
    • neuron8 Re: zadaszenia balkonów parterowych 22.05.06, 07:43
      Swego czasu TBS było zainteresowane tematem. Zaraz po odbiorach I etapu był
      temat kilkukrotnie poruszany. Sprawa stanęła w punkcie gdzie miała być jakaś
      firma (firmy) która(e) miały przedstawić oferty w tym łamcie. Chodziło o
      ujednolicenie tych daszków i zadaszeń na 3 piętrze. Na czym to stanęło i jakie
      są w tym temacie plany nie wiem.

Chyba warto jednak zacząć temat od kontaktu z TBS i ustalenie stanu faktycznego
      oraz ewentualnych planów w tej sprawie.
      • poemi1 Re: zadaszenia balkonów parterowych 22.05.06, 10:11
        my jeszcze nie mieszkamy, bo jesteśmy z III etapu i własnie parterowismile ale jeśli nasi poprzednicy mówią, że jest problem, to znaczy że my również podpisujemy się pod wnioskiem, tylko dajcie znać kiedy smile
        Pozdrawiamy
        Emilka z rodzinką
        • nimfa21 Re: zadaszenia balkonów parterowych 22.05.06, 18:29
          My mieszkamy na 3 pietrze i jestesmy jak najbardziej zainteresowani tym
          tematem, obiło mi się coś o uszy ze na wykonanie takiego zadaszenia nie musimy
          mieć niczyjej zgody możemy to zrobić samodzielnie ale dla pewności sprawdze ta
          informację
          Pozdrawiam
          • jarez138176301059 Re: zadaszenia balkonów parterowych 22.05.06, 20:02
            Moim zdaniem wykonanie zadaszeń parteru lub III pietra jest potrzebna zgoda
            zarządcy, projekt techniczny wraz z uzgodnieniami, wreszcie środki finansowe na
            sfinansowanie przedsięwzięcia inwestycyjnego.Jest też pewna szansa
            zakwalifikowania braku odpowiednich zadaszeń jako wady uniemożliwiajacej
            prawidłowe funkcjonowanie elementów budynku: zalewane wodą balkony, przecieki
            przez nieszczelnosci do wnętrza mieszkań, przecieki przez nieszczelności obróbek
            blacharskich pododujące wywity solne pod płytami balkonowymi.
            Warto w tej sprawie sporządzic listę osób zainteresowanych. Wyrazam gotowość
            sporządzenia takiej listy wraz z wystąpieniem do Zarządu T.B.S.
            Z pozdrowieniami dla wszystkich zainteresowanych JAREZ
            • kjajszczak Re: zadaszenia balkonów parterowych 23.05.06, 09:33
              jestesmy jak najbardziej za. nawet prania nie mozna zostsawic na balkonie bo
              nie chodzi o wode ale o syf ktory z gornych kondygnacji splywa wraz z woda,
              szyby wiecznie brudne bo odpryskuje z tej barierki, wreszcie zardzewiala
              barierka... pozdrowienia
              • kakamarki Re: zadaszenia balkonów parterowych 23.05.06, 10:15
                my jako parterowi rowniez podpisujemy sie pod wnioskiem
                pozdrawiam i mam nadzieje ze uda nam sie cos zadzialac
                • cucciolo Re: zadaszenia balkonów parterowych 23.05.06, 12:54

a ja z III pietra - i tez wolalabym, zeby nie padalo na glowe....
                  zwlaszcza, ze balkon od strony ul. Duzej bardzo sie brudzi (nie wiem jak u was,
                  ale u mnie non stop jest pyl i kurz na balkonie - w sumie strach wystawic jakies
                  meble i usiasc na nich bez wczesniejszego przetarcia.
                  Oczywiscie daszek tego problemu nie zlikwiduje, dopiero wyasfaltowanie ulicy,
                  choc w to akurat watpie, bo do tej cegielni jeszcze duze samochody i pewnie by
                  to szybko zniszczyly, wiec niby kto mialby za to placic
                  W kazdym razi edaszek na pewno ograniczylby troche powstawanie tego blota na
                  balkonie.

POzdrawiam
            • artivii Re: zadaszenia balkonów parterowych 23.05.06, 14:07
              Witam,

z tego co piszesz dotyczy (i martwi) mnie jedna rzecz - przeciekanie wody przez
              złe wykończenie blacharskie.
              Widzę, że jest to problem nie tylko u mnie, bo zacieki pod balkonami są na
              bardzo wielu balkonach
              - woda dostaje się i zbiera się pomiędzy izolacją a ścianą budynku, co moim
              zdaniem szybko doprowadzi do pękania i odpadania tynku (szczególnie przy
              mrozach), a teraz już skutkuje białymi wzorkami na ciemniejszych ścianach (bo na
              białych tego nie widać).

Zgłosiłem to do administracji jeszcze w lutym - pomimo obietnic problem nie
              został rozwiązany do dziś.

Obawiam się, że może być z tym tematem będzie podobnie jak wentylacją -
              odwlekanie rozwiązania z nadzieją, że się przyzwyczaimy... Chyba, że ktoś dostał
              odpowiedź na pytanie dlaczego wentylacja nie działa prawidłowo (ja czekam już 17
              tygodni na odpowiedź smile)

Dlatego inicjatywy, które mogą doprowadzić do rozwiązania _rzeczywistych_
              problemów popieram.

Pozdr.,
    • beryllus Re: zadaszenia balkonów parterowych 23.05.06, 19:38
      Byloby dobrze gdyby zrobic te zadaszenia systemowo , wszystkie powinny byc
      takie same. Inaczej zrobimy "slams".A na marginesie jak swego czasu pisalismy
      na forum o koniecznosci stosowania lepszych materialow wykonczeniowych to
      napadla na nas stala grupa forumowiczow z argumentacja ze jak sie nie podoba to
      mozna zrezygnowac.
      Przed oddaniem III etapu jest jeszcze szansa zeby wymagac wiecej.
      • neuron8 Re: zadaszenia balkonów parterowych 23.05.06, 21:20
        A na marginesie jak swego czasu pisalismy
        > na forum o koniecznosci stosowania lepszych materialow wykonczeniowych to
        > napadla na nas stala grupa forumowiczow z argumentacja ze jak sie nie podoba
        to
        >
        > mozna zrezygnowac.
        > Przed oddaniem III etapu jest jeszcze szansa zeby wymagac wiecej.

O jakiej konieczności stosowania lepszych materiałów wykończeniowych – o czym
        konkretnie mówisz? I co mogą wymagać III-etapowcy. Np. zażądać innych płytek
        lub paneli lub kaloryferów – czy czego?

Nie napadam – pytam bo mnie zaintrygowałeś.
        • beryllus Re: zadaszenia balkonów parterowych 25.05.06, 00:05
          Drogi Neuronie,
          nie wiem dlaczego tak Cie intryguje ze ktos moze wymagac zeby cos bylo lepiej
          zrobione , Ty juz mieszkasz i pewnie niewiele mozna poprawic ale caly III etap
          oczekuje na swoje wymarzone mieszkanie i znajac błedy popelnione w I i II
          etapie ma prawo oczekiwac ze mozna wiele rzeczy poprawic np. zastosowac lepsze
          parapety ktore nie beda korodowac po jednym sezonie , lepiej ulozyc kostke
          brukową i krawezniki , posiac lepszą trawe , i zrobic wiele dla poprawy
          komfortu życia tak malej spolecznosci. To Twoja postawa raczej intryguje bo
          wskazuje bardziej na role ksiegowego TBS niz na mieszkanca osiedla. My juz
          mieszkamy ale widzimy jak wiele jest jeszcze do zrobienia i myslimy o swoim
          interesie a nie TBS.
          Doceniamy bardzo co robisz spolecznie , ale z twoich wypowiedzi na forum wynika
          jednoznacznie ze raczej bardziej dbasz o TBS niż o dobro mieszkancow.
          Pozdrawiam i licze na zrozumienie ze mamay prawo zadac wiecej.
          • neuron8 Re: zadaszenia balkonów parterowych 25.05.06, 13:20
            > Drogi Neuronie,
            > nie wiem dlaczego tak Cie intryguje ze ktos moze wymagac zeby cos bylo lepiej
            > zrobione , Ty juz mieszkasz i pewnie niewiele mozna poprawic ale caly III
            etap
            > oczekuje na swoje wymarzone mieszkanie i znajac błedy popelnione w I i II
            > etapie ma prawo oczekiwac ze mozna wiele rzeczy poprawic np. zastosowac
            lepsze
            > parapety ktore nie beda korodowac po jednym sezonie , lepiej ulozyc kostke
            > brukową i krawezniki , posiac lepszą trawe , i zrobic wiele dla poprawy
            > komfortu życia tak malej spolecznosci.

Zacznę tak jak kolega ma w zwyczaju:

Drogi respondencie chyba nie zrozumiałeś o co mi chodzi…

Uwierz wszystkim nam zależy na tym żeby materiały były najwyższej jakości (może
            to zabrzmi niewiarygodnie ale nawet i MI), ale…

Jeśli chodzi o materiały wykończeniowe wewnątrz mieszkań – tak jak już było o
            tym wielokrotnie – sa takie a nie inne. Były pomysły żeby był wybór miedzy
            gorszymi a lepszymi z możliwością dopłaty, ale to nie my (klienci, mieszkańcy)
            ustalamy jakie będą materiały. Czyli pozostaje wybór albo takie jakie sa
            proponowane, albo stan surowy i robimy z tego co NAM się podoba i na co nas
            stać. Może ci będzie trudno w to uwierzyć, ale ja wiozłem prawie wszystko co
            oferował TBS bo na stan surowy i wykończenie we własnym zakresie mnie nie stać.
            (Jednak księgowi mało zarabiają - niestety). Też żałuje ze np. futryny maja już
            ogromne szczeliny itp. – ale z alternatywy – mieszkać na betonie lub na
            tańszych (może gorszych jakościowo) materiałach i sukcesywnie sobie wymienić –
            wole opcję 2.

Co do materiałów zewnętrznych – widzisz jak by ci to wyłuszczyć – skoro znasz
            nasze błędy (I i II etapu) czy postulowałeś do inwestora o zastosowanie innych,
            lepszych materiałów. W poprzednim poście zapytałem grzecznie – jak to sobie
            wyobrażasz – KONKRETNIE. Jak masz jakes pytania – pytaj sokoro już mieszkamy,
            mamy większe doświadczenie i wyczulenie niż obserwacja z zewnątrz – po to jest
            to forum, ale…

… FORUM nie jest miejscem na załatwienie jakiegokolwiek problemu. Jeśli
            napiszesz ze: Mi nie podoba się że jest zły parapet albo ze kostka mi się
            krzywo widzi i podpiszesz się dużo mówiącym nickiem – nie oczekuj ze ktokolwiek
            coś z tym zrobi. Może podzielić Twoja opnie lub nie i tyle, ale może tez być to
            początkiem jakiejś inicjatywy zmierzającej w kierunku zmiany stanu rzeczy który
            może odbiegać od ogólnie oczekiwanej normy. Jednak samo pisanie TU nic nie
            zmieni…
            Nie umniejsza jednak to faktu ze jest tu miejsce na wyrażeni społecznych
            opinii, poglądów, pomocy w załatwieniu, szukaniu, rozwiązaniu czegoś.
            Ogłoszenie jakiś spraw.

To ze przyszli sąsiedzi z III etapu czekaj na wymarzone mieszkania i tez się
            martwią o jakość to bardzo dobrze – ale uwierz – jesteście o niebo w lepszej
            sytuacji od nas, co nasze przyszłe mieszkania mogliśmy oglądać z lasu albo na
            inne sposoby (dni otwarte – które i wy macie w ta sobotę). Macie I i II etap –
            widzicie jak to wygląda – i nie przekonasz mnie ze jest źle – na pewno jest
            wiele spraw które mogły by być lepsze np. ciągle nie zakończony temat
            wentylacji w mieszkaniach lub i inne sprawy – ale też na pewno wiesz (jak nie
            to się właśnie się dowiesz) ze sam inwestor wiele tematów które u nas są
            niedopracowane, zmieni u was.

>To Twoja postawa raczej intryguje bo
            > wskazuje bardziej na role ksiegowego TBS niz na mieszkanca osiedla.

Co Cię zaintrygowało w mojej postawie – ale konkretnie. I dlaczego akurat
            księgowy nie np. skarbnik, czy główny specjalista ds. propagandy lub rzecznik
            prasowy?

> Doceniamy bardzo co robisz spolecznie , ale z twoich wypowiedzi na forum
            wynika
            > jednoznacznie ze raczej bardziej dbasz o TBS niż o dobro mieszkancow.

MY – czyli kto?
            I co Ja robie społecznie? Jak jest Twoja wiedza w tym temacie?
            Których konkretnie wypowiedzi, z jakiego dnia i o której godzinie – tylko jeśli
            pokusisz się o analizę – nie wyrywaj wypowiedzi z kontekstu.

> Pozdrawiam i licze na zrozumienie ze mamay prawo zadac wiecej.

Też pozdrawiam i jak najbardziej trzymam kciuki by wasze żądania dały
            oczekiwany rezultat.
            • aajn2 Re: zadaszenia balkonów parterowych 28.05.06, 21:19
              Jestem mieszkanka parteru i uwazam podobnie jak moi poprzednicy. Denerwuje
              mnie, ze mam wiecznie brudny i mokry balkonsad Woda scieka z wyzszych
              kondygnacji na moj balkonsad Rozmawialam z Prezesem na ten temat (jakis 1
              miesiac temu), wie o tym, ze jest to bardzo uciazliwe. Dowiedzialam sie, ze ma
              byc zainsalowane jakies zadaszenie nad balkonami parteru, ale czekaja (TBS) na
              rozwiazanie tej sprawy przez architekta. Ciekawe ile bedziemy czekac i czy sie
              doczekamy??sad(
              • cot1 Re: zadaszenia balkonów parterowych 29.05.06, 10:54
                witam wszystkich,
                również mieszkam na parterze
                owszem jestem za zabudową
                smile

5i
                • magdalena9922 Re: zadaszenia balkonów parterowych 29.05.06, 12:04
                  my też mieszkamy na parterze i mamy dosyć wody lejącej się na balkon , jesteśmy
                  za zadaszeniem. 5g
    • a226 Re: zadaszenia balkonów parterowych 05.06.06, 18:24
      Gdyby ktos z Was naprawde zainteresowal sie tym problemem wiedzielibyscie,ze
      zadaszenia tarasow sa projektowane i jesli ktos sobie takie zadaszenie zazyczy
      to bedzie mogl je zakupic!! Wystarczyloby tylko pogadac z kims z TBSu ale po
      co??? Lepiej napisac jestem za!!!!!! I czekac az inni sie tym zainteresuja!!!!
      Ludzie to jest NASZE osiedle,wiec zalatwiajmy te problemy na biezaco,a nie
      piszecie tylko o tym na forum i na tym sie konczy!! Nie ogladajcie sie jeden na
      drugiego,wlozcie w to odrobine inicjatywy wlasnej!!!!
      • rrobi Re: zadaszenia balkonów parterowych 06.06.06, 11:33
        Przykro mi a226, że masz tak dobre zdanie o mieszkańcach naszego osiedla, mam
        na myśli to, że tylko wylewają swoje żale na forum, nic nie robiąc w tym
        kierunku. Ja jestem od lipca 2005 roku zainteresowana zadaszeniem balkonu
        parterowego i co mi przyszło z tego, że dopominam się co chwilę o to w TBS.
        Pójść i pogadać z TBS każdy może, zostanie nakarmiony obietnicami bez pokrycia
        i to wszystko. Jestem w stanie pokryć koszty zadaszenia ale jakoś TBS nie jest
        w ogóle tym temetem zainteresowany, bo tak jak wcześniej wspominałam upominam
        się o to już dobry rok.
        Poza tym a226 cóż tak bronisz TBS, bo zabierasz również głos w innym temacie a
        mianowicie aktów notarialnych. Piszesz, że wystarczy zapytać w TBS - super - bo
        jakieś 2 tygodnie temu otrzymałam odpowiedź, że akty będą najpóźniej do końca
        lipca - super, co nie - panta rei.
        To tyle i w związku z tym, że rzadko zabieram głos na forum muszę powiedzieć,
        że mierzi mnie takie gadanie, że wszyscy tylko piszą na forum nic nie robiąc -
        nie generalizujmy, a co do TBS, to tak bardzo na twoim miejscu nie stałabym za
        nimi murem, bo może okazać się on bardzo kruchy.
        Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
        • justyna1534 Re: zadaszenia balkonów parterowych 06.06.06, 11:41
          Ja myślę, że a226 to po prostu ktoś z TBS-u, dobrze że w końcu ktos się
          wypowiedział, szkoda tylko że to stek kłamst którymi nas karnmią od wielu
          miesięcy
          • xyz9924 Re: zadaszenia balkonów parterowych 06.06.06, 13:24
            moim zdaniem, to woda kapie na balkony parterowe to jest WADA KONSTRUKCYJNA
            budynku i syf ktory leci z gory nie jest zadna "dozwolona norma". wg mnie
            zadaszenie parteru powinno byc nie na koszt mieszkancow, tylko developera...
            innym pomyslem bylaby wymiana parapetow nad parterem-sa za krotkie... i caly
            brud scieka z gory z 3 pieter na parter. balkony ktore sa wyzej moim zdaniem
            powinny miec kat nachylenia na boki a nie do przodu, tego sie nie da zmienic,
            ale gdyby architekt dluzej pomyslal....
            • ania_dawid Re: zadaszenia balkonów parterowych 06.06.06, 15:54
              Bardzo słuszna uwaga,
              równiez uważamy że jest to wada konstrukcyjna.
              Tarasy na parterze są za bardzo wysunięte do przodu dlatego cały syf z górnych
              kondygnacji leci do nas (czy to deszcz czy to pranie sąsiada z góry), nie można
              nawet spokojnie posiedzieć i zrelaksować się.
              TBS powinien to zadaszenie zrobić na swój koszt!!!!!!!!!!
    • magdam251 Re: zadaszenia balkonów parterowych 06.06.06, 17:22
      witam,
      donosze, iz na osiedlu panuje niezle bajzel jesli chodzi o konstrukcje dachow,
      ktore zostaly polozone w 1 i 2 etapie. Uzytyto niedopuszczalnych materialow do
      ich konstrukcji... Ktos chcial zaoszczedzic naszym kosztem i wyszlo jak wyszlo.
      Nie ma co sie dziwic ze teraz ciekna balkony... Poczekajmy jeszcze jeden sezon
      i zobaczmy co sie ostanie z naszych mieszkan... Wspolczuje tym co mieszkaja
      najwyzej.
      • jarez138176301059 Re: zadaszenia balkonów parterowych 06.06.06, 22:15
        Proszę o więcej szczegółów i konkretnych informacji, skąd wiadomo o użyciu
        niedopuszczonych materiałów i gdzie je użyto?
        Proszę o podanie co to za materiały. Jeśli chodzi o cieknące balkony to jest to
        przede wszystkim wada wykonawcza, nie wykluczam wadliwych materiałów, lecz tu
        nie mam szczegółowytch indformacji jakich użyto.
        Ponieważ mieszkam na III piętrze informacja o zastosowaniu wadliwych materiałów
        na dachy jest dla mnie lekko paraliżująca.
        Proszę o więcej konkretnych informacji.
        • magdam251 Re: zadaszenia balkonów parterowych 07.06.06, 15:25
          Zlych materialow uzyla firma ktora odpowiedzialna jest za wykonastwo owych
          budynkow - firma Budbaum czy jak ona sie tam zwie. Millenium o tym nie
          wiedzialo, do niedawna. Ktos musial wziac za to niezla kase zeby taki przekret
          przeszedl. Tansze materiay rowna sie niestety gorsze i teraz w 2 blokach
          nalezaloby zrywac dachy. Ta wiadomosc jest pewna, ale prosze nie pytac skad o
          tym wiem, mam swoje zrodla.
          • magdam251 Re: zadaszenia balkonów parterowych 07.06.06, 15:29
            Uwaga w mojej poprzedniej wiaomosci napiaqlam ze uzyto nie dopuszczalnych
            materialow, interpretacja jest taka ze materialy nie sa wadliwe, ale nie takie
            jakie byc powinny ktore zostaly okreslone w umowie milleniu - budbaum.
            • andzialotek Re: zadaszenia balkonów parterowych 07.06.06, 16:36
              Czy mogę wiedzieć, jakie bloki są tak wykonczone??

a
              • magdam251 Re: zadaszenia balkonów parterowych 07.06.06, 16:42
                Niestety tego nie wiem.
              • magdam251 Re: zadaszenia balkonów parterowych 07.06.06, 16:43
                Mozna domyslac sie ze te ktore stoja najdluzej, czyli te z pierwszego etapu
                • ania_dawid Re: zadaszenia balkonów parterowych 01.08.06, 10:56
                  Czy ktos ma jakies wieści odnośnie zadaszenia nad naszymi balkonami.
                  Nie bardzo wiemy czy mamy to robic na własna reke, czy TBS wyjdzie wkońcu z
                  jakąś przychylna inicjatywa dla mieszkańców.
                  • magiart Re: zadaszenia balkonów parterowych 01.08.06, 11:45
                    Mam nadzieje ,że nie będziemy musieli robić na własna rękę bo to nie mały
                    koszt,chyba ,że znajdą wykonawcę ,który zważywszy na ilość chętnych uczciwie
                    policzy(hurtowo).
                    • ania_dawid Re: zadaszenia balkonów parterowych 28.09.06, 13:50
                      Witajcie,
                      Czy ktos coś wie na temat zadaszenia parterów na naszym Osiedlu?
                      Jest juz jesień, zacznął sie deszcze i bedziemy mieli ciagle zasyfione
                      tarasy......

Pls o info...
                      • cot1 Re: zadaszenia balkonów parterowych 28.09.06, 15:40
                        no cóż; niestety nawet latem i bez deszczu mój balkon wyglądał jak śmietniczka
                        (wyglądał w czasie przeszłym, był sprzątany częsciej niż powinien); proponuję
                        pismną prośbę wszystkich z parteru do tbs i poczekajmy na propozycje
                        smile
                        • marzenamal Re: zadaszenia balkonów parterowych 28.09.06, 17:40
                          Nie tylko wy kochani sąsiedzi z parteru cierpicie, my z 3 piętra z narożnych
                          balkonów także. Przyłączam się do pisemnych próśb
    • ania_dawid Re: zadaszenia balkonów parterowych 24.10.06, 16:25
      czy cos słyszał moze na temat zadaszenia naszych parterów i 3 pietra? juz zaraz
      oddadza 3 etap i niestety umknie nam koło nosa kolejna niedokończona, źle
      zaprojektowana sprawa
      • marian_xx Re: zadaszenia balkonów parterowych 25.10.06, 11:12
        Mieli od jakiejś firmy - za 5000 od zadaszenia.
        Czekają na informacje od inwestora - ile on by wziął za zadaszenia.
        Potem ma pójść info do nas - czy się zgadzamy. Ewentualnie jak będzie za drogo,
        to we własnym zakresie. Tylko kiedy to będzie - pewnie tak jak z aktami ;-(
        • domariusza Re: zadaszenia balkonów parterowych 26.10.06, 23:09
          5 tys to zdzierstwo.
          • ania_dawid Re: zadaszenia balkonów parterowych 27.10.06, 14:27
            Chyba ze 5 tys od 1 bloku czyli zadaszenie wszystkich parterów i 3 pietra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka