Dodaj do ulubionych

stargardzkie "ciężarówki"?

19.02.05, 17:36
Witam! Czy zachodzą na tę stronę dziewczyny ze Stargardu? Napiszcie coś o
swoich maluchach. Moje maleństwo ma 14 tygodni i jak wszystko dobrze pójdzie
to pojawi się w naszym domu w połowie sierpnia! Poród planuję w Zdrojach.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • gonja Re: stargardzkie "ciężarówki"? 19.02.05, 17:51
      Witaj, ja jestem za Stargardu, tylko ze moje malenstwo ma juz 34 tyg. i 5
      dni :) Mamy termin na 29 marca i tez bede rodzic w Zdrojach (mam nadzieje ze
      zdazymy dojechac) ;)) Porod w naszym stargardzkim szpitalu jakos mnie przeraza.
      • dorota731 Re: stargardzkie "ciężarówki"? 19.02.05, 18:04
        Hej! Poród w Stargardzie kompletnie odpada! Mam już 4,5-letniego synka którego
        rodziłam w Policach. Jechałam tam z regularnymi skurczami w 34 tygodniu ciąży!
        Za nic nie chciałam rodzić tutaj. Zdążyłam i nawet udało się zatrzymać skurcze
        do 36 tygodnia. Jeżeli wszystko ułoży się pomyślnie to tym razem wybieram
        Zdroje bo jest po prostu bliżej i co ważne jest intensywna opieka dla maluchów
        z problemami (mam nadzieję z niej nie skorzystać:). Na pewno zdążysz dojechać
        bo to naprawdę blisko. Szkoda zdrowia Twojego i Maluszka na poród w
        Stargardzie. Pozdrawiam!
        • casjopeja1 Re: stargardzkie "ciężarówki"? 23.02.05, 19:36
          Cześć dziewczyny , ja tez jestem ze Stargardu moja dzidzia urodzi sie w czerwcu
          ja jestem w 24 tygodniu i tez nie mam zamiaru rodzić w Stargardzkim szpitalu,
          wybrałam Pomorzany .
          • oliviaaa1 Re: stargardzkie "ciężarówki"? 25.02.05, 16:47
            a ja jestem ze Sz-na, ale mężusia mam ze Stargardu :) będziemy rodzić w Sz-nie,
            ale moja kuzynka w 2003 rodziła w waszym szpitalu, byłam tam ją odwiedzić i
            chyba nie było tak źle :) miała cesrakę, więc była zamroczona i i tak nie
            wiedziała co sie dzieje ;)
            • dorota731 Re: stargardzkie "ciężarówki"? 25.02.05, 21:54
              Oliviaaa1.
              Ja podobnie jak Ty pochodzę ze Szczecina a mój mąż ze Stargardu.
              No i od 5 lat mieszkamy tutaj. Ale lekarzy uznaję tylko ze Szczecina:)
    • lilu.dallas Re: stargardzkie "ciężarówki"? 27.02.05, 10:59
      Oooo, trochę Stargardzianek się uzbierało:) Miło to widzieć, bo ja cały czas
      mam wrażenie, że jestem jedyną ciążarówką w tym mieście:) No, może w gabinecie
      ginekologa widzę jakąś od czasu do czasu. Ja ma termin na 29 kwietnia i będę
      rodzić w Zdrojach. Chodzę też tam do szkoły rodzenia. Obejrzałam już oddział i
      sale porodowe i, w sumie, już nie mogę się doczekać porodu, jakoś się nie boję.
      A może jestem zbyt optymistycznie nastawiona?:) To kiedy spotykamy się w parku
      Chrobrego na placyku zabaw?
      • oliviaaa1 Re: stargardzkie "ciężarówki"? 27.02.05, 12:16
        Dorotka, bo Ci mężczyźni ze Stargardu to chyba mają coś więcej w sobie niż Ci
        ze Sz-na hihi;) Moja kuzynka z Goleniowa a też znalazła sobie połóweczkę w
        Stargardzie, oj oj ... :)
    • dorota731 Re: stargardzkie "ciężarówki"? 27.02.05, 12:51
      No proszę. Przyrost naturalny w Polsce ujemny a u nas coraz
      więcej "ciężarówek". Olivko, czyżby stargardzcy Panowie byli w jeszcze
      jednej "kwestii" lepsi od innych? :)
      Dobry pomysł ze spotkaniem w parku. Tylko każda z nas rodzi w innym miesiącu.
      Ale chyba i tak wszystkie pojawimy się na jedynym w miarę porządnym placu
      zabaw. Oby do lata!
    • dorota731 Re: stargardzkie "ciężarówki"? 27.02.05, 13:06
      A tak przy okazji, gdzie zaopatrujecie się w ciuszki ciążowe? Zaczynam
      się "rozrastać" a w Stargardzie niczego dla grubasów nie spotkałam.
      • gonja Re: stargardzkie "ciężarówki"? 27.02.05, 18:59
        Hej, w Stargardzie mozna kupic ciuszki ciazowe np w Centrum 2000 - w jednym z
        pasazy jest stoisko na ktorym b.mily pan sprzedaje ciazowe ciuszki. Pan
        naprawde jest super mily, doradza, wyszukuje ciuszki, podaje do garderoby :) A
        ja kupilam sobie spodnie na gumce na stoisku w Millenium na gorze - doslownie
        na wprost schodow pani sprzedaje m.in. ciazowe ubranka.
        • dorota731 Re: stargardzkie "ciężarówki"? 05.03.05, 13:35
          Dzięki za informację na temat ubrań ciążowych!
          W wolnej chwili zajrzę do centrum.
    • tiaraa Re: stargardzkie "ciężarówki"? 27.02.05, 19:07
      Witam mam do ciebie pytanie mieszkam w szczecinie blisko zdrojów ale
      zrezygnowałam z porodu zdrojach i chcę rodzić w stargardzie czy możesz mi
      napisać coś na temat twojego pierwszego porodu jeśli rodziłaś w Stargardzie,
      wprawdzie to dopiero 12 tc, ale prawie jestem zdecydowana
      • dorota731 Re: stargardzkie "ciężarówki"? 28.02.05, 06:34
        Tiaraa. Poprzednio rodziłam w Policach, ale moja ciąża była podtrzymywana i w
        międzyczasie spędziłam 2 tyg. na Pomorzanach (niemiłe wspomnienia..). Teraz też
        muszę się liczyć z problemami więc wybrałam Zdroje bo tam jest i patologia
        ciąży i neonatologia z odpowiednim sprzętem. W Stargardzie nie ma niczego co
        mogłoby mnie do miejscowego szpitala "przyciągnąć". Sale porodowe i poporodowe -
        wczesny Gierek, podobnie personel. Może pielęgniary i miłe, ale podejście
        lekarzy i niestety wiedza... nie polecam. W razie problemów ze zdrowiem dziecka
        (różnie niestey bywa) i tak malucha zawiozą do Szczecina. Z doświadczenia
        swojego i znajomych które rodziły naprawdę odradzam Stargard. To w końcu Twoje
        zdrowie i Twoje dziecko (dzieci? :). Chociaż wiadomo że wypadki zdarzają się
        wszędzie. Ale z opowiadań "rdzennych" stargardzian (cała rodzina mojego męża
        tutaj mieszka) tutaj wyjątkowo często, niestety. A właściwie skąd ten wybór??
        Może powinnam wiedzieć coś więcej o Zdrojach?
        • tiaraa Re: stargardzkie "ciężarówki"? 01.03.05, 22:41
          Moja siostra rodziła w stargadzie i była naprawdę zadowolona, a stargard
          dlatego że pracuje tam moja ciocia, która jest ginekologiem-zresztą prowadzi
          moją ciążę, więc wiem że w razie czego będzie przy mnie, bardziej mnie martwi
          jak tam z bakteriami na oddziale, bo naczytałam się o sepsie jak wiele jest
          tych przypadków i chciałabym żeby jeszcze przed moim porodem nasłać na stargard
          kontrolę pod tym kierunkiem, podobno jest taka możliwość, ale jeszcze nie wiem
          jak to zrobić-mam jeszcze trochę czasu 13- tc. Natomiast o zdrojach powiem ci
          tylko tyle że dwie moje koleżanki prowadził Ira i jak szły roszić to miały już
          uszykowane 3000zł w kopercie żeby się dobrze niemi zająć, wiem że gdyby każdy
          miał smarować to pewnie niewiele tych dzieci by się rodziło, ale nigdy
          wcześniej nie spotkałam się z łapówkami dla lekarzy i to jeszcze przy porodzie
          co jest przecież naturalne-żadna choroba a jednak wiem że w zdrojach sporo
          dziewczyn "smaruje" niewiem na ile to prawda bo sama znam tylko 2 przypadki.
    • dag_a Witam! 01.03.05, 13:14
      Ja wprawdzie już urodziłam (8 stycznia), ale jeszcze czasami zaglądam na wątek
      Szczeciński. Urodziłam na Pomorzanach ślicznego chłopaka 3200, 57 cm Też nie
      chciałam rodzić w Stargardzie ale to dlatego, że miałam nadzieję urodzić do
      wody, a na Pomorzanach jest taka możliwość. Nie wiem dlaczego wszystkie pchacie
      się do Zdroi z tego co wiem straszny tłok tam panuje. Wydaje mi się że skoro
      już jedziecie do Szczecina to z powodzeniem można na przykład jechać na te
      Pomorzany. Moja kuzynka niedawno rodziła w Policach i bardzo sobie chwali ten
      wybór.
      Pozdrawiam, Dagmara
    • dorota731 Re: stargardzkie "ciężarówki"? 21.03.05, 12:09
      Dziewczyny!
      Proponuję aby te z Was które już urodzą swoje maluchy pochwaliły się tutaj.
      Napiszcie o swoim pobycie w szpitalu.
      Pozdrawiam!
      • tiaraa Re: stargardzkie "ciężarówki"? 06.10.05, 20:38
        Dziewczyny polecam stargard z całą odpowiedzialnością, było super leżałam ponad
        tydzień bo najpierw na patologi potem na położniczym pokoje 2 osobowe z
        łazienką, personel rewelacyjny tylko raz zdarzyła mi się nieciekawa zmiana, ale
        to by lo tylko 12 godzin i to w nocy, położne mają full cierpliwości przy
        przystawianiu do cycka, czyściutko wszędzie można jeść z podłogi, lekarze
        świetni ze wszystkimi można pożatrować. Szczególne uznanie dla lekarzy :
        MISIAK, JELONEK, WINNICKIEJ, DŁUGOSZA i wielu innych których teraz nie
        pamietam, olejcie zdroje, tłok tylko a i standard nieporównywalny. Fakt że po
        powrocie do domu wpadłam w czarną dziurę z której trszkę się dziś wygrzebałam
        dlatego się odzywam, ale może z dnia na dzien będzie lepiej. Pozdrawaim
    • klara_f Re: stargardzkie "ciężarówki"? 07.10.05, 11:27
      Witam!
      Jestem w 24 t.c., planuję poród rodzinny, w wodzie, w szpitalu "na pomorzanach". Termin mam na 26.01.2006.
      Czy znacie może dobrą położną, która mogłaby również być przy porodzie i ile taka usługa kosztuje?
      Pozdrowionka dla wszystkich "brzuchatek"
      • czarnula28 Re: stargardzkie "ciężarówki"? 07.10.05, 12:37
        czy robiłaś już krzywą cukrową???? jesli tak co to takiego?
        • klara_f Re: stargardzkie "ciężarówki"? 07.10.05, 13:27
          Tak. To badanie krwi na poziom cukru po obciążeniu glukozą. Najpierw poddają analizie krew bez obciążenia, a następnie wypijasz określoną dawkę glukozy, po godzinie pobierają ponownie krew.
    • fasolka33 Re: stargardzkie "ciężarówki"? 07.10.05, 14:17
      Witajcie!
      Jestem ze Stargardu termin mam na 14grudnia:-)Jak miło spotkać stargardzkie
      ciężarówki:-)
      pozdrawiam
    • eewaa3 Re: stargardzkie "ciężarówki"? 08.10.05, 10:15
      Hej,też jestem ze Stargardu.Termin mam na 12.12.2005 r.Pozdrawiam
    • agac11 Re: stargardzkie "ciężarówki"? 12.10.05, 15:13
      Cześć !Ja też jestem ze Stargardu , pierwsze swoje dziecko urodziłam w
      tutejszym szpitalu w listopadzie 2002 roku, teraz będę miała drugiego
      dzidziusia w maju 2006 również urodzę w Stargardzie.W Zdrojach moją kuzynkę
      podczas porodu zarażono gronkowcem.
      • kacha55 Re: stargardzkie "ciężarówki"? 12.10.05, 17:54
        Witam, kiedy byl ten poród kuzynki? Mam nadzieje, że już tam gronkowca nie ma,
        bo mam termin na sobotę i chce tam rodzic, chociaz też jestem ze Strgardu.
        Pozdrawiam miejscowe ciężarówki :))
        • agac11 Re: stargardzkie "ciężarówki"? 13.10.05, 09:56
          Uspokoję Cię to było 3 lata temu.
    • fasolka33 dzisiaj w tesco promocja pieluch!! 25.10.05, 10:14
      Tylko dzisiaj promocja pieluch tescowych- wszystkie rozmiary po 25,99zł te
      najmniejsze wychodzą 0,32gr za sztuke!!
    • fasolka33 Re: stargardzkie "ciężarówki"? 02.11.05, 15:28
      Dziewczyny czy któraś z Was rodziła już na nowej porodówce?jakie są wasze
      wrażenia i czy ten nasz szpital jest godny polecenia?
      pozdrawiam
      • mila161 Re: stargardzkie "ciężarówki"? 03.11.05, 11:38
        Ja rodziłam w Stargardzie 3 lata temu i pomimo starych warunków byłam bardzo
        zadowolona - personel miły i bardzo pomocny,zarówno podczas porodu i przy
        pierwszych próbach karmienia piersią (jak wszedzie są wyjątki i gorsze
        dni).Teraz w listopadzie czeka mnie kolejny raz i oczywiście wybieram Stargard.
        Jest to moje drugie dziecko więc już wiem co mnie czeka i wcale nie jestem
        zachwycona nowościami na oddziale. Warunki co prawda super, widziałam, ale ja
        akurat wspominam 9-cioosobową salę jako pozytywną wymianę doświadczeń między
        mamami no i nie musiałam się krępować zakrwawioną koszulą czy zasłaniać
        masowanych piersi przed ciekawskimi odwiedzającymi pacjentki obok - już nie
        mówiąc, że obok leży twoje dziecko i z przerażeniem patrzysz czy nikt z gości
        nie kicha (zaczął się sezon grypowy). Może przesadzam, może jestem za bardzo
        wygodna, ale te 2-3 dni w szpitalu potrzebne jest na odespanie trudów porodu,
        na odpoczynek, na spokój. Czekam na opinie stargardzianek które mają już poród
        w nowych warunkach za sobą.
        • jopi76 Re: stargardzkie "ciężarówki"? 04.11.05, 20:00
          Witam
          Ja rodziłam w listopadzie 2004 na starym oddziale-było OK.
          odwiedziłam niedawno na nowym oddziale koleżankę i jeśli chodzi o warunki to
          jest "pięknie" dwu-, trzyosobowe sale (tam gdzie weszłam),z łazienką,
          w pokoju duża umywalka, przewijak dla dziecka (kąpiel malucha przy
          rodzicach),dziecko przy matce -jest jedno ale... jeśli poród jest przed
          terminem(wcześniak) czy są jakieś problemy z dzieckiem-to maluch i tak wyląduje
          w Zdrojach bo tu nie ma warunków do ratowania dzieciaczków.
          Jeśli ciąża,poród przebiega nieprawidłowo-lepiej jechać od razu do Sz-na tam
          mają odpowiednią aparaturę w razie czego...
          Pozdrawiam
          Asia i Patrycja(25.11.2004)
          • jopi76 Czy ktoś potrzebuje?-obiadki Bobovita ,oliwka... 10.12.05, 09:55
            Witam
            Zostało mi po córci trochę nieużywanych rzeczy i oddam je taniej niż w sklepie ;)
            Mam:
            -1 zupkę od 7 m-ca 190g
            -4 zupki/obiadki od 10 m-ca 190g
            -oliwkę Bambino 300ml (nieużywaną)
            -niekapek BabyOno (nieużywany)
            -krem ochronny Bobini 50ml (na słońce i mróz)
            -wkładki laktacyjne Mamma
            -Tantum Rosa 5 saszetek
            -krem na rozstępy Penaten (nieużywany)
            -tarka do owoców (jeszcze w folii)

Zainteresowanych proszę o kontakt na : jopi76@gazeta.pl

PS:Słoiczki są ciężkie i wysyłka byłaby nieopłacalna-dlatego piszę na
            stargardzkim wątku ;)

Asia i Patrycja 25.11.2004 (os.Zachód)
            • guderianka Re: Czy ktoś potrzebuje?-obiadki Bobovita ,oliwka 30.01.06, 13:05
              heja!
              pochodze ze stargardu ale mieszkam w szczecinie.rodzic bede w stargardzie-byłam
              na nowym oddziale w odwiedziny i jeden komentarz na usta sie ciśnie "lesna
              góra";)Nie widziałam takiego standardu w zadnym ze szczecinskim szpitali.od
              lekarza prowadzącego wiem że zmieniony został częsciowo personel
              położniczy.pozdrawiam i w razie co zapraszam do korenspondencji na priv:)
    • fasolka33 Re: stargardzkie "ciężarówki"? 30.01.06, 12:10
      witam!
      Dziewczyny chciałabym sie dowiedzieć jak to jest u nas z becikowym??czy któraś
      z Was składała juz papiery i jak to wygląda??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka