14.09.06, 12:04
witam serdecznie ;)
posiadam fotelik deltim grillo 0-13 kg. Synek ma 10 tygodni ale jest dosc
duzy bo waży ok 6 kg. Pytanie czy powinnam go wozić dalej z tą wkładką dla
maluszków czy bezpieczny będzie już bez niej?
pozdrawiam
Dorota

Obserwuj wątek
    • zosia_771 Re: fotelik 14.09.06, 20:42

Hej,

Nie wiem jak u Ciebie wygląda ta wkladka, ja mam bebecara i u mnie to po prostu
      walek-kołnierz trzymający niestabilną jeszcze główkę. Myślę, że w przypadku
      fotelików najważniejsza jest długość - nie mogą wytawać ani nóżki ani główka.
    • blondynka111 Re: fotelik 14.09.06, 23:02
      Cześć dorciu! To ja koleżanka od fotelika:-)Nie pamiętam jak to było z naszą
      córeczką, ale znalazłam zdjęcie i jak miała 6 tygodni to miała wkładkę. Była
      dużą dziewczynką, bo wtedy ważyła 5,5 kg. Sama będziesz wiedziała najlepiej. Ja
      widziałam, że małej już jest niewygodnie i wtedy wyjęłam wkładkę. Uważam, że
      jeśli się mieści główka i dziecko nie protestuje może lepiej ją wozić. Niby to
      tak było niedawno a ja naprawdę nie pamiętam kiedy wyjęliśmy ta wkładkę.
      Skleroza:-) Pozdrawiam gorąco i mam nadzieję, że fotelik się dobrze spisuje.
      • drocia Re: fotelik 15.09.06, 09:49
        cześć ;) fotelik spisuje się super ;) może jedyną jego wadą jest nieporęczność
        w noszeniu, ale tak poza tym jest ok ;) no i synek już nie jest taki lekki ;)
        co do wkładki do chyba sprobuje bez, bo naprawdę ledwo sie mieści i jest taki
        bardzo wygięty... jak go na próbę położyłam bez od razu wyglądał lepiej tylko
        własnie martwię się o tą główkę... ale to może w praktyce się okaże i najwyżej
        wrócę do wkładki ;)
        pozdrowienia dla Ciebie i córeczki ;)
    • blondynka111 Re: fotelik 15.09.06, 10:21
      No właśnie, sama będziesz wiedziała jak mu wygodnie. Fakt z tym noszeniem
      fotelika to nie jest tak super, ale poczekaj jeszcze troszkę to zobaczysz co to
      jest niewygodnie;-) Dzieci szybko rosną:-) Pozdrowienia i uściski dla być może
      zięcia;-) Trzymajcie się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka