Dodaj do ulubionych

opinia o dr Rąpała ze Zdrojów?

24.11.06, 16:58
Co dobrego możecie powiedzieć jeśli chodzi o tego lekarza i odbieranie porodu
przez niego? Wiem ze jest charakterystyczny w obyciu,ale czy wiecie coś
więcej?
Obserwuj wątek
    • witka55 Re: opinia o dr Rąpała ze Zdrojów? 24.11.06, 21:23
      Ja słyszałam same złe opinie, ale ma praktykę prywatną w żółtku, więć chyba
      ktoś do niego chodzi...
      • iskierka40 Re: opinia o dr Rąpała ze Zdrojów? 26.11.06, 21:10
        broń ci Panie Boże do niego isc , odradzam!!!!
    • rybkaw Re: opinia o dr Rąpała ze Zdrojów? 25.11.06, 10:39
      lekzrez mówia, że to dobry lekarz , pacjentki - ze bardzo, bardzo brutalny ...
      Generalnie o nikim nie słyszałam tylu złych wspomnień ...Aż dziw , że ma
      prywatne pacjentki - więc moze zna się na ginekologii?
      Pytałaś o odbieranie porodu - mam tu jedną opinię mojej kolezanki - koszmar!!!!!
      • persyda Re: opinia o dr Rąpała ze Zdrojów? 25.11.06, 12:46
        W jakim sensie koszmarem był poród? Boję się bo mogę trafić na dyżur gdy zacznę
        rodzić i nie chcę aby stało się coś złego dziecku albo mnie. Np. czy nie będzie
        chciał mi dziecka "wyciskać" z brzucha. Doswiadczyłam badań z jego stron , były
        bolesne ale widziałam ze starał się byc miły i w miarę delikatny. Ale martwi
        mnie że zebrał tyle neg opinii. Napiszcie proszę więcej konkretów
        • rybkaw Re: opinia o dr Rąpała ze Zdrojów? 25.11.06, 16:12
          No własnie o to wyciskanie chodzi...Zaznała go dobra koleżanka i dlatego jestem
          taka cięta na tego faceta. Zrobił to bo sie gdzieś spieszył (!!).Ale to było
          12 lat temu!! Wtedy był inny szpital i inne podejście do rodzących.
          Podejzewam , że teraz by mu po prostu na to nie pozwolili - naprawde wiele sie
          zmieniło.Druga rzecz to czesto robi masarz szyjki macicy - a to do milych nie
          należy. Generalnie facet ma totalnie złą opinię - ale z drugiej strony NIKOMU
          KRZYWDY NIE ZROBIŁ...No , nie słyszalam , rzeby był partaczem.Tyle , ze nie
          jest delikatny.
          Pisałas , że badał i było całkiem ok. - myslę , ze wie doskonale o tym jaka ma
          sławe i po prostu sie stara.;-) Nie martw się na zapas - w Zdrojach jest
          naprawde wielu świetnych lekarzy . A jak będziesz myślała tylko o panu R. to go
          jeszcze myślami przywołasz ;-))
          • annah75 Re: opinia o dr Rąpała ze Zdrojów? 28.11.06, 10:13
            odnosnie tzw. wyciskania w czasie porodu: dziewczyny, zwracajcie uwagę i wasi
            mezowie, bo lekarze robią to z nienacka przewaznie i nie informują uprzednio ze
            bedą przeprowadzac taki zabieg. obserwujcie wiec-jesli ktos wam nagle z siłą
            poloży podczas porodu łokieć na brzuchu i bedzie cisnął, to protestujcie z
            calej siły. tzw. wyciskanie, to zabieg bezprawny i grozi nawet pęknięciem
            macicy! w skrajnym wypadku moze prowadzic do smierci, jednej dziewczynie, chyab
            z katowic pekla macica, pozwala lekarza do sądu i wygrałą odszkodowanie! ale co
            nam po odszkodowaniu-zdrowie najwazniejsze. Zatem jeszcze raz ostrzegam-taki
            proceder jest BEZPRAWNY. mozna to smialo powiedziec. wiadomo-nie ma co sie
            klocic nadmiernie, po co miec wroga na porodówce. ale trzeba znac swoje prawa i
            je egzekwowac. porady tej udzieliła mi moja polozna-dyplomowana pielegniarka po
            studiach, ktora ma wlasną praktyke polozniczą, mysle ze wie co mówi.
    • witka55 Re: opinia o dr Rąpała ze Zdrojów? 25.11.06, 13:06
      Miałam cesarkę, odbierał poród Rąpała z Pękałą :). W sumie to nic negatywnego
      nie mogę powiedzieć - no ale wiadomo nie był to standardowy poród... No może
      tylko tyle, że blizna jest nieładna i pomimo dwóch lat od porodu nadal
      widoczna. Nie wiem jednak czyja to sprawka :)
      • arabela27 Re: opinia o dr Rąpała ze Zdrojów? 25.11.06, 20:29
        ha-na te nazwisko ciarki mi przechodzą!!!rodziłam w maju br trafiłam na jego
        dyżur z tym , że u mnie akurat skończyło się cesarką. Pan Rąpała był tak
        dokładny w zszywaniu, że szwy zachaczyły o tkankę, więc po tygodniu ich
        noszenia przyszedł czas ściągnięcia i tu pojawił się "mały koszmarek" szwy
        zrozły się z moim ciałem i położna nie mogła ich ściągnąć a raczej bała się je
        szarpać aby niczego nie uszkodzić(nie muszę dodawać iż nieźle to bolało)
        zawołała starszą położną a ona z przerażeniem poleciała po lekarza. Przyszedł
        doktorek i po zapoznaniu się z sytuacją bardzo ździwiony a zarazem ciekawy i
        spytał się kto mnie operował. Niestety jemu nie pozostało nic innego
        jak "wyrwać je". Jak sobie przypomnę brrrrrrrr
    • neonatus51 Re: opinia o dr Rąpała ze Zdrojów? 26.11.06, 16:04
      Poród odbiera położna,nie lekarz.
      A co do dr Rąpały...Znam z pracy,nie jako pacjentka.Jest zastępcą ordynatora w
      szpitalu w Zdrojach.Lekarzem jest dobrym,pacjentki skarżą się jednak że mało
      delikatnym.Są takie którym to nie przeszkadza,inne z kolei dramatyzują nawet
      jak się je "pogłaszcze".
      • kamyk4 Re: opinia o dr Rąpała ze Zdrojów? 26.11.06, 22:25
        NIe mam mu nic do zarzucenia jego sztuce lekarskiej bo nie mialam doswiadczen i nei slyszalam nic o zadnym spapraniu przezniego. Natomiast badal mnie dwa razy podczas porodu i o maly wlos nie spadlam z bolu z fotela, oczywiscie sie tez poryczalam. Takie to bylo "przyjemne"! Mam nadzieje ze nie bylo to standartowe badanie tylko masaz szykji (nie wwem bo praie sie do mnie nie odzywal tylko warczal ze nie mam rozwarcia) bo w innym przypadku wspolczuje pacjentkom. Niestety tez szyl mi krocze po porodzie i pomimo znieczulenia wszystko czulam i bylo mi bardzo nieprzyjemnie. Nie polecam, sugeruje unikac i prosic o kogos innego. Szkoda ze mialam przypiete nogi bo z przyjemnoscia kopnelabym go podczas tego szycia.
      • persyda Re: opinia o dr Rąpała ze Zdrojów? 26.11.06, 23:06
        Dlaczego w takim razie zbiera tyle negatywnych opinii? Aż strach się bać gdy
        czytam jak dziewczyny przeżywają poród w jego wydaniu
        • rybkaw Re: opinia o dr Rąpała ze Zdrojów? 27.11.06, 18:09
          O doktorze R. pisze dziewczyna na forum Zakatek Szczecinskich MaM. w
          wątku 'polećce ginekologa".
          Kurcze - to faktycznie jakiś rzeźnik... Jak taki potwór moze wciąż katowć
          kobiety?Wcale nie przejmuje się tym ,ze zadaje ból - moze to lubi ? To jeszcze
          nikt skargi na niego nie złozył ?!!!
          • kasiol81 Re: opinia o dr Rąpała ze Zdrojów? 28.11.06, 08:08
            Leżałam na patologii w Zdrojach, badał mnie dwa razy i było norlamnie,tzn tak
            jak zawsze czyli troszke bolało, ale był to dyskomfort taki sam jaki odczuwałam
            badana przez innych lekarzy.Nie mogę temu lekarzowi nic zarzucić, trzeba
            pamiętac że w czasie porodu badanie ma prawo boleć.
            • annah75 Re: opinia o dr Rąpała ze Zdrojów? 28.11.06, 10:14
              odnosnie tzw. wyciskania w czasie porodu: dziewczyny, zwracajcie uwagę i wasi
              mezowie, bo lekarze robią to z nienacka przewaznie i nie informują uprzednio ze
              bedą przeprowadzac taki zabieg. obserwujcie wiec-jesli ktos wam nagle z siłą
              poloży podczas porodu łokieć na brzuchu i bedzie cisnął, to protestujcie z
              calej siły. tzw. wyciskanie, to zabieg bezprawny i grozi nawet pęknięciem
              macicy! w skrajnym wypadku moze prowadzic do smierci, jednej dziewczynie, chyab
              z katowic pekla macica, pozwala lekarza do sądu i wygrałą odszkodowanie! ale co
              nam po odszkodowaniu-zdrowie najwazniejsze. Zatem jeszcze raz ostrzegam-taki
              proceder jest BEZPRAWNY. mozna to smialo powiedziec. wiadomo-nie ma co sie
              klocic nadmiernie, po co miec wroga na porodówce. ale trzeba znac swoje prawa i
              je egzekwowac. porady tej udzieliła mi moja polozna-dyplomowana pielegniarka po
              studiach, ktora ma wlasną praktyke polozniczą, mysle ze wie co mówi.

• kamyk4 Bol podczas porodu 29.11.06, 13:39
                Nie mowilabym nic o bolu gdyby nie to ze wody odeszly mi na wizycie u mojego gina. Wiec ten mnie poprosil na fotel i zbadal rozwarcie itd. Wyobraz sobei ze nic nie bolalo!!!!! Zadnego dyskomfortu, nic! Wiec moge narzekac na gina ktory godzine pozniej robi dokladnie to samo badanie a ja z bolu mam problem z zejsciem z fotela. Jesli to mial byc masaz szyjki to ja piernicze taki masaz bo ani nie zadzial ani o nim mnie nie poinformowano!
                Jaki wniosek? Badanei podczas porodu nie musi bolec. KOniec i kropka!
    • mac62 Re: opinia o dr Rąpała ze Zdrojów? 18.12.06, 18:56
      Tydzień temu miałam okazję spotkać tego Doktora, bo rodziłam mojego synka w
      Zdrojach. Z lękiem wchodziłam na fotel- wiedząc co inne pacjentki napisały na
      temat tego lekarza.
      Jednak odpowiem z całą odpowiedzialnością- Facet jest kompetentnym specjalistą,
      jeśli nie musi nie ryzykuje, a badanie wcale nie było bolesne.
      Obyście dziewczyny(szczególnie te anty...) trafiały tylko na takich lekarzy ,
      ja mam dośw. w porodach, (bo nie był to mój pierwszy) i spotykałam
      naprawdę "trudnych lekarzy".
      Rąpała jest w porządku- można mu ufać.
      • kasiol81 Re: opinia o dr Rąpała ze Zdrojów? 23.12.06, 14:29
        Potwierdzam opinię wyżej:)Rodziłam 17.12 i też się bałam,dr okazał się bardzo
        sympatycznym i kompetentnym facetem.
    • blondynka111 Re: opinia o dr Rąpała ze Zdrojów? 23.12.06, 20:51
      Ja też powiem o nim same pozytywne rzeczy. Jest o.k. Wie co robi. Polecam z
      czystym sumieniem.
      • akna74 Re: opinia o dr Rąpała ze Zdrojów? 26.12.06, 23:57
        w moim przypadku on decydował o cc. I o dziwo zszył mnie lepeiej niz płodowska.
        Natomiast kolezanke z sali (tez on ciał) odwiedził na nastepny dzien i
        wreczajac jej wizytówke powiedział "myślę ze ładnie mi pani podziekuje"....
        bez komentarza..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka