Dodaj do ulubionych

zamienili dzieci w Zdrojach

10.03.07, 08:36
Czytałyscie artykuł we wczorajszym GLOSIE SZCZ.Na oddziale noworodkow
podmienili dzieci. Matki przez kilka dni karmily nie swoje córeczki.Jak tu
teraz zaufac i komu...inna rzecz ze personelu jest mało i nie daje rady
ogarnąc wszystkiego.......
Obserwuj wątek
    • sylki Re: zamienili dzieci w Zdrojach 10.03.07, 11:16
      A niby dlaczego mam ufac komuś obcemu? Czy matki nie zauważyły że to nie ich
      dzieci? Czy dzieci nie miały bransoletek z nazwiskami, że matki nie mogły
      sprawdzić czy to ich dzieci? Jak dla mnie wine nie tylko ponosza pielegniarki.
      • klarinia Re: zamienili dzieci w Zdrojach 10.03.07, 13:02
        Dla mnie tez jakas paranoja,zeby matka wlasnego dziecka nie potrafila rozpoznac?
        W glowie sie nie miesci..

Rozumiem,ze po ciezkim porodzie po cesarce,kiedy nie widzialo sie dzidzi,nie
        trzymalo sie jej w ramionach,nie slyszalo,ale kiedy caly porod przebiega
        normalnie bez komplikacji,nie potrafie sobie tego wyobrazic, bo wydaje mi sie,
        ze nawet po placzu mozna rozpoznac swoje dziecko
        • moskirz Re: zamienili dzieci w Zdrojach 10.03.07, 13:30
          podobno

obie panie było po cesarce.. różnica pomiedzy porodami dzień..

opbie dziewczynki z powodu zółtaczki noworodkowej leżały na 'solarium"

opaski z nazwiskami zsunęły sie dziewczynkom .. zostały przez podmiany
          zamienione i wynikł problem..

ojciec jednej z dziewczynek zauwazył podmianke.. jedna z
          dziewczynek 'drastycznie schudła" zaś druga " bardzo przybrała na wadze'.. po
          tym doszli która jest która.. + badania krwi.. nie wiem czy genetyke robia..
          • malgosiek2 Re:Artykul z "Głosu Szczecińskiego" 10.03.07, 14:55
            www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070308/SZCZECIN/70308033
            • wiewioraa1 Re:Artykul z "Głosu Szczecińskiego" 10.03.07, 15:06
              HA,HA,HA!!!
              PRZECIEZ TEN SZPITAL CIESZY SIE OSTATNIO NIESAMOWITĄ RENOMĄ. CIEKAWE CZY TERAZ
              PO TEJ AFERZE BEDZIE TYLE CHĘTNYCH DO ODBYCIA PORODU W ÓW SZPITALU!

ŻYCZE SZCZĘSCIA TYM KTÓRZY TAM TRAFIĄ :) :) :)
              • sylki Re:Artykul z "Głosu Szczecińskiego" 10.03.07, 15:39
                jak najbardziej zamierzam tam rodzic. Jakoś mnie to nie przeraża, pokaż mi
                szpital gdzie nic nie jest zaniedbane (podpowiem Ci nie ma takiego). Zreszta
                wole ten niż UL bądz Pomorzany. Przynjmniej dzieci zyja
              • iskierka40 niedo pomyślenia 11.03.07, 18:10

• niki014 Re: zamienili dzieci w Zdrojach 10.03.07, 18:51
      Z przykrością stwierdzam, że tą fatalną pomylką do której doszlo wcale nie
      jestem zaskoczona.Rodziłam w Zdrojach 10 lat temu swoje pierwsze dziecko a
      także -kierując się dobrymi wspomnieniami-drugie, zaledwie kilka tygodni
      temu.To, co było dobre w tym szpitalu dawno się skończyło..najjaskrawiej widac
      niedociągnięcia w opiece poporodowej i noworodkowej.Poczucie bezpieczeństwa
      daje kobiecie obecnośc dyspozycyjnego personelu a tam o tym nie ma mowy. i
      widac, ze nie jest to wynikiem zlej woli tylko braku czasu.Wszyscy gonią...a
      wtedy pomylic sie najłatwiej. Opinia leci i wcale się nie dziwię żałuję
      jedynie ,że jak mi ZDROJE ODRADZANO TO NIE POSŁUCHALAM.
    • mila9917 Re: zamienili dzieci w Zdrojach 10.03.07, 19:06
      Mojemu dziecku, które przedwcześnie urodzilam w Zdrojach wlaśnie dwa razy spadly
      tasiemki. pielęgniarki mówiły ze to się często zdaża jak dziecko traci na wadze.
      Leżały potem jedna w inkubatorze a druga w łóżeczku.Dziwnie się czuję myśląc, że
      moglo mi się coś takiego przytrafic.A przecież mogło...
    • ad57 Re: zamienili dzieci w Zdrojach 11.03.07, 09:10
      Straszne!!!!!!!!!!!!!jestem przed porodem,a w sumie powinnam byc już po bo już dawno po terminie dzieki temu artukułowi będę się bardzo uważnie mojemy dziecku przyglądać co prawda planuje rodzic na Pomorzanach ale przeciez cos takiego może sie przydażyć w kazdym szpitalu,co nie zmienia faktu że jest to przerażajace!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • sylki do ad 11.03.07, 09:52
        jakbys mogla to po porodzie napisz mi jak jest teraz na pomorzanach. Rodziłam
        tam ponad 6 lat temu i nie dokońca byłam zadowolona. Fajnie by było usłyszec,
        że jest fajnie.
        • ad57 Re: do ad 11.03.07, 12:06
          ok postaram się napisać :) tylko czy moje dziecko się w końcu zdecyduje???
      • sylki Re: zamienili dzieci w Zdrojach 11.03.07, 09:53
        zapomniałm dodac-zaznacze swoje dziecie markerem :)
    • wiewioraa1 Re: zamienili dzieci w Zdrojach- do sylki 11.03.07, 12:11
      Widzę, ze zamierzasz zmienić zdanie co do szpitala na Pomorzanach. bo przecież
      napisałaś cyt."Zreszta
      wole ten niż UL bądz Pomorzany. Przynajmniej dzieci żyja".

Ale cóż, mówią, że kobieta zmienną jest ;)
      • sylki Re: zamienili dzieci w Zdrojach- do sylki 11.03.07, 15:30
        nie wiem czy zamierzam zmienic zdanie, moje dwa typy to własnie zdroje i
        miejski. Rodziłam na pomorzanach, ale dawno temu i jestem ciekawa jak sie
        zmieniło. Zreszta tyloko krowa nie zmienia poglądów :). A sprawa z podmienienie
        m dzieci mnie nie zniecheciła, raczej waham sie z powodów odległości od centrum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka