adams123 05.05.06, 11:23 :( szkoda, było wygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enoch Re: od 7 maja sklep nie będzie czynny w niedziele 05.05.06, 11:36 Nie jest zle, kolejny czynny w niedziele jest jakies 100m dalej :) na etiudy. Odpowiedz Link Zgłoś
adams123 Re: od 7 maja sklep nie będzie czynny w niedziele 05.05.06, 12:41 racja ;) ale tu ciepłe bagietki były na śniadanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
akashha Re: od 7 maja sklep nie będzie czynny w niedziele 05.05.06, 14:39 enoch napisał: > Nie jest zle, kolejny czynny w niedziele jest jakies 100m dalej :) na etiudy Jak cos czase, potrzebuje w niedziele, to wlasnie tam do wiezowca chodzilam, bo z reguly to juz po 14 bylo :] Z drugiej strony, szkoda, ze tu juz nie bedzie otwarte, bo wygodnie bylo i zdecydowanie wole nasz sklep od tamtego (no moze na Etiudy wiekszy wybor alkoholu maja :D) Ale spacerek dluzszy o kilka krokow nie zaszkodzi :] Odpowiedz Link Zgłoś
eryk738 Re: od 7 maja sklep nie będzie czynny w niedziele 07.05.06, 00:05 Nie zastanawialiscie sie ze to po prostu jest NORMALNE, ze w niedziele sklepy sa nieczynne. W kilku cywilizowanych krajach w ktorych zdazylo mi sie byc jest to NORMA. A tutaj widze ze myslenie markeciarskie dominuje - zawsze mozesz spedzic niedziele w tworach typu galeria_costam czy inne swojsko brzmace bluecity Przeraza mnie poziom wypowiedzi niektorych sasiadow... Wlascicielom Jedynki serdecznie gratuluje i podziwiam za niezaleznosc. Odpowiedz Link Zgłoś
akashha Re: od 7 maja sklep nie będzie czynny w niedziele 07.05.06, 00:49 Mi nie przeszkadza, ze w niedziele bedzie zamkniety. Mieszkalam we Francji pol roku, gdzie praktycznie wszystko jest w ten dzien zamkniete, lacznie ze spora czescia niesamoobslugowych stacji bezn. i sie przyzwyczailam. A weekendow w galmoku ani tym bardziej w marketach nie spedzam - no chyba, ze musze wpasc na chwile na zakupy albo ide do kina. My tu bardziej debatujemy nad wystrojem naszego sklepiku i oczekiwaniami klientow w tej sprawie :] Odpowiedz Link Zgłoś
adams123 Re: od 7 maja sklep nie będzie czynny w niedziele 07.05.06, 21:10 ale w czym masz problem, że ktoś się wypowiedział, że szkoda , że nieczynne będzie ? Jesteś osobą, która lubi innym planować czas i oceniać co mają robić w niedzielę ? no comments Odpowiedz Link Zgłoś
kubiaka Re: od 7 maja sklep nie będzie czynny w niedziele 08.05.06, 08:58 A TY chłopcze chcesz mówić mi co mam robić w niedzielę ? Taki światowy jesteś ? Masz kompleksy, że tak chwalisz się wyjazdami ? Jakbym chciała iśc do Galerii to bym poszła a sklep pod oknem, gdzie mogę w każdym dniu coś potrzebnego kupić jest wygodny. Ty chłopcze przerażasz niestety , bo chyba z PiS-u jesteś, skoro masz problem z zakupami w niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinkiewicz Re: od 7 maja sklep nie będzie czynny w niedziele 10.05.06, 10:02 cyt. >>> Przeraza mnie poziom wypowiedzi niektorych sasiadow...<<< Z tym akurat nie przesadzaj. Nikt nie powiedzaił tu nic takiego, co mogłoby kogoś przerazić. No i pozwól innym decydować o tym czy pójdą w niedziele do sklepu po bułki na śniadanie. cyt. >>> Wlascicielom Jedynki serdecznie gratuluje i podziwiam za niezaleznosc.<<< Zapewne zamknęli sklep w niedziele, bo było to nieopłacalne. Nie doszukuj się w ich decyzji innych powodów. M Odpowiedz Link Zgłoś
adams123 Re: od 7 maja sklep nie będzie czynny w niedziele 10.05.06, 11:58 Witam, i zgadzam się z powyższym ;) Nie doszukujmy się innych, dziwnych podtekstów. A i każdy niech sam decyduje co , kiedy i gdzie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
akashha Re: od 7 maja sklep nie będzie czynny w niedziele 10.05.06, 13:35 marcinkiewicz napisał: > Zapewne zamknęli sklep w niedziele, bo było to nieopłacalne. Nie doszukuj się w > ich decyzji innych powodów. A moze sie przygotowuja do wejscia ustawy o zakazie handlu w nd :D Tak na serio, to pewnie masz racje z nieoplacalnoscia. Choc nawet w niedziele bywalo tam sporo osbo - moze z wyjatkiem glownej klienteli - panow po piwo i wodke do popicia 2ego sniadania :] Odpowiedz Link Zgłoś
gberezowski Re: od 7 maja sklep nie będzie czynny w niedziele 18.05.06, 13:45 eryk738 napisała: > A tutaj widze ze myslenie markeciarskie dominuje - zawsze mozesz spedzic > niedziele w tworach typu galeria_costam czy inne swojsko brzmace bluecity > Przeraza mnie poziom wypowiedzi niektorych sasiadow... Eryk, mnie poraza poziom Twojej wypowiedzi. przeciez nikt tu nie wydziera sie, z oburzeniem, ze zamkneli sklep tylko wyraza zal, ze wygodnie bylo miec sklep otwarty w niedziele rano. czytaj ze zrozumieniem. i nie musisz sie chwalic, ze bywales w swiecie. z pewnoscia nie jestest tu jedynym z takim doswiadczeniem. cywilizacje kraju tworza ludzie w nim mieszkajacy, rowniez poprzez prowadzone dialogi. Twoj ton nie sklania do budowania "cywilizowanej" znajomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk738 Re: od 7 maja sklep nie będzie czynny w niedziele 18.05.06, 16:44 Przez takie "wygodnie" ktos nie ma normalnej niedzieli. Ktos, jego rodzina itd. I zapewniam Cie ze podejscie "bo tak jest wygodnie" nie jest wykladnia tego co sluszne. Popatrz na parkujacych na trawniku, niszczacych wspolna wlasnosc, smiecacych, brudzacych psimi kupami, urzadzajacymi glosne imprezy nocne, wyrzucajacymi odpadki na sasiedni balkon. Przeciez to wszystko w imie tego ze "tak wygodniej". Warto czasem wychylic sie nieco dalej niz czubek wlasnego nosa ... Ale moze za duzo wymagam ... Odpowiedz Link Zgłoś
xpert ten sklep powinni zamknac 05.05.06, 15:09 po pierwsze smierdzi. brak wentylacji robi swoje o robotnicy tez nie pachna niestety...po drugie wybor towarow jest bardzo kiepski. i nie tylko chodzi o wina gdzie brak jakichkolowiek win chilijskich czy agrentynskich notorycznie ale nawet o warzywa... po trzecie, nie rozumiem dlaczego wlasciciele nie inwestuja. trzy nowe budynki plus masa robotnikow spadly im jak manna z nieba ale wlasciciele chyba tego nie chca dostrzec. malo miejsca, zaduch i slabe towary....ja robie tam zakupy jak tylko musze i podstawowe rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
marcinkiewicz Re: ten sklep powinni zamknac 05.05.06, 15:44 Faktycznie powinni zamknąć... W sklepie brakuje czarnego kawioru, ślimaków, swieżutkiej rucoli, ostryg. Za rzadko bywają kalmary, nie mówiąc już o ośmiorniczkach. Niewybaczalny jest brak Dom Perignona z 1966 roku... ;) M Odpowiedz Link Zgłoś
akashha Re: ten sklep powinni zamknac 05.05.06, 18:20 Fakt, mogliby powiekszyc nieco, zwlaszcza, ze maja spore zaplecze. No i klientow sporo... Ale jesli idzie o wybor, to po wina i moze z kilka inych rzeczy zasugerowanych przez marcinkiewicza (swoja droga nie mogles znalezc lepszego nicka? :P) mozna sie udac do Alberta :D daleko nie jest, raptem 1,5km, spacerek jak znalazl :D Odpowiedz Link Zgłoś
marcinkiewicz Re: ten sklep powinni zamknac 07.05.06, 10:39 >>>>swoja droga nie mogles znalezc lepszego nica<<< Tak się składa, że konto założyłem 2 lata temu. :) m Odpowiedz Link Zgłoś
barb84 Re: ten sklep powinni zamknac 10.05.06, 01:25 raczej powinni troszkę przystopowac z tymi cenami... B.P. Odpowiedz Link Zgłoś
adams123 Re: ten sklep powinni zamknac 05.05.06, 23:17 ;)))) ha ha ha dobre ;) chociaż poza tym (;)faktycznie o względy estetyczne mogliby się postarać, trochę "zapyziały " ten sklepik, a na ruch nie moga narzekać , a więc i na budżet przypuszczam... Klienteli więcej i więcej, więc "Pan z długimi włosami " niech zainwestuje w wystrój trochę i umili zakupy Klientom ;) Odpowiedz Link Zgłoś
akashha Re: ten sklep powinni zamknac 05.05.06, 23:43 adams123 napisał: > Klienteli więcej i więcej, więc "Pan z długimi włosami " niech zainwestuje w > wystrój trochę i umili zakupy Klientom ;) I pani szefowa, od Peugeota 307 na pruszkowkiej rejestracji bodajze :] Co do wystroju zgadzam sie calkowicie. Choc i tak juz mnie tak nie razi jak wtedy, gdy pierwszy raz tam weszlam, jeszcze przed wprowadzeniem sie tutaj. Przynajmniej juz nie ma takich dziwnych zapachow jak 2 lata temu :] Odpowiedz Link Zgłoś
adams123 Re: ten sklep powinni zamknac 06.05.06, 08:20 tak, dokładnie na pruszkowskiej rejestracji ;) a ze 2 miesiące temu miałem nadzieje, że remont się zbliża a to jedynie przestrzeń na pieczywo się powiększyła ;) może te pajęczyny z góry też znikną ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
akashha Re: ten sklep powinni zamknac 06.05.06, 12:27 adams123 napisał: > a ze 2 miesiące temu miałem nadzieje, że remont się zbliża a to jedynie > przestrzeń na pieczywo się powiększyła ;) A moze to preludium do zmian, ktore nastapia... kiedys :] Swoja droga, mogliby troche wiecej koszykow miec, bo przed chwila zabraklo. A, zapomnialam spojrzec na pajeczyny :] Odpowiedz Link Zgłoś
xpert Re: ten sklep powinni zamknac 06.05.06, 11:32 na szczesice sa dobre strony internetowe np. Leclerca. Dowowza na miejsce, taniej, zona nie musi siatek dzwigac, no i Don Periniona tez mozna zamowic :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilz12 Re: ten sklep powinni zamknac 06.05.06, 17:47 A nie macie wrażenia,że ceny w tym sklepie są sporo wyższe niż w innych sklepach np.albert w GM ??? A dodatkowo asortyment jest ubogi,wędliny wyglądają nieciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
djkrowa Re: ten sklep powinni zamknac 07.05.06, 10:46 Panie xpert, bez przesady, ten sklep jest świetnie zaopatrzony i wielka szkoda, że nie będzie można skoczyć w niedzielę po piwo. Poza tym pod "delikatenami", jak to rodowici wyględowianie nazywają sklep na Etiudy, to dopiero jest meneliada. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
xpert Dobrze zaopatrzony? W tanie wino chyba 07.05.06, 11:24 Akurat w piwo jest dobrze zaopatrzony. W wodeczke tez. Tanie winko tez pewnie Pan kupisz Pan, tylko z wypiciem pod sklepem mozesz miec Pan problem Pan. Odpowiedz Link Zgłoś
adams123 Re: ten sklep powinni zamknac 07.05.06, 21:12 uważaj dj ;) , bo zaraz ktoś powie, że przerażasz tym, że chciałbys kupić piwko w niedziele (patrz wyżej), ha ha pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gberezowski Re: ten sklep powinni zamknac 18.05.06, 13:49 xpert napisał: > wybor towarow jest bardzo kiepski. i nie tylko chodzi o > wina gdzie brak jakichkolowiek win chilijskich czy agrentynskich notorycznie > ale nawet o warzywa... no, mnie najbardziej przeszkadza brak trufli. na szczęście w pobliskim Albercie są za jedyne 140 zł/50 g. Odpowiedz Link Zgłoś
figurka_z_porcelany Re: od 7 maja sklep nie będzie czynny w niedziele 07.05.06, 22:28 Czemu niektórzy czepiają się, z domyślnym uśmieszkiem, pruszkowskiej rejestracji samochodów właścicieli sklepu?? Państwo D. od zawsze mieszkają w Raszynie. To zdaje się powiat pruszkowski. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
akashha Re: od 7 maja sklep nie będzie czynny w niedziele 08.05.06, 00:02 Ależ ja się nikogo nie czepiam. A że rejestracja jest pruszkowska nic nie oznacza - po prostu stwierdzenie faktu. Peugeot'ów jest na tym świecie sporo :] I tyle... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
adams123 Re: od 7 maja sklep nie będzie czynny w niedziele 08.05.06, 08:34 nikt się nie czepia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mwk2 rodowici wyględowianie 11.05.06, 21:16 Rodowici wyględowianie nazywaja ten sklep po prostu Etiuda poniewaz za dawnych czasow miescila sie tam knajpka wlasnie o takiej nazwie potem byl sklep z meblami kuchennymi. Nigdy nie spotkalam sie z nazwa, o ktorej piszecie. A ja bardzo zaluje ze ten sklep nie bedzie czynny w niedziele! Ale widocznie jestem za malo swiatowa bo nie mieszkalam nigdy za granica. Chyba jakis ciemnogrod ze mnie bije bo uwazam ze jezeli mam ochote cos kupic w niedziele a ktos ma ochote mi cos sprzedac to chyba nic zlego. Nie moge zrozumiec ze ktos z gory bedzie ingerowal w to co ja mam robic w niedziele (apropos odgornych zakazow handlu) Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: rodowici wyględowianie 01.06.06, 13:48 mwk2 napisała: > Rodowici wyględowianie nazywaja ten sklep po prostu Etiuda poniewaz za dawnych > > czasow miescila sie tam knajpka wlasnie o takiej nazwie potem byl sklep z > meblami kuchennymi. Chyba nie o tym sklepie myślisz, artykuł dotyczy "jedynki" - sklepu w miejscu, w którym Woronicza zakręca w Etiudy, przy osiedlu Woronicza Park. A sklep bo byłych meblach Forte jest na środkowym odcinku Etiudy, w wieżowcu. Delikatesy Top-Marketu. Odpowiedz Link Zgłoś
akashha Nieświeże jedzenie? 17.05.06, 18:40 Wczoraj mnie naszla ochota na salatke jarzynowa. A ze nie mialam czasu na zrobienie, kupilam w naszym sklepiku. I juz wiem, ze nigdy wiecej tego nie zrobie, bo sie zatrulam :/ I to porzadnie :/ Caly wieczor i pol nocy wyrwane z zyciorysu... :/ Zaraz musze pojsc po cos do picia, to chyba zrobie tam mala awanture :> Odpowiedz Link Zgłoś
adams123 Re: Nieświeże jedzenie? 17.05.06, 19:00 fakt ;( te sałatki czasami wyglądają ...średnio ;( mielonego też juz nigdy tam nie kupię ;) chyba trzeba się ograniczyć do produktów nieprzetworzonych ;) zdrówka życze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
akashha Re: Nieświeże jedzenie? 17.05.06, 19:29 Wlasnie wygladala i smakowala ok, tylko potem bylo gorzej... Przed chwila, po kwadransie poszukiwania szefa, rozmawialam z szefowa. Blagala mnie, zebym nie wzywala sanepidu - poza tym incydentem znalazlam kiedys najpierw 3 czy 4 dni przeterminowana mozarelle, a innym razem kefir albo jogurt naturalny (nie pamietam juz) tez kilka dni po dacie przydatnosci do spozycia. Tak wiec na produkty nieprzetworzone tez trzeba uwaznie patrzec. Ja po tej mozarelli i jogurcie/kefirze juz uwaznie sprawdzam... Ps. Jak weszlam do sklepu, znow mi sie niedobrze zrobilo :/ Pps. Szukajac szefa zwiedzilam wte i we wte zaplecze - masakra :/ Btw. sa kamery w sklepie? jakos chyba mi to umknelo - a widzialam monitor z widokiem z 9 kamer :> Odpowiedz Link Zgłoś
akashha Re: Nieświeże jedzenie? 17.05.06, 20:03 Jeszcze cos... Prawde mowiac, to z jednej strony nawet i bym chciala zawiadomic sanepid - moze by cos w koncu zrobili z tym sklepem (szefowa mowila, ze dzialaja 14 lat - widac, oj widac...) Ale z drugiej, nie chce znalezc sie na liscie "Tych ludzi nie obslugujemy" :] Bo to bedzie oczywiste, kto nadal... Ps. Stojac i czekajac na szefa miedzy pieczywem a mrozonkami uslyszalam kilka razy bardzo dziwny warkot zamrazarki :> Mam nadzieje, ze dziala bez zarzutow, bo czasem kupuje mrozonki :] Odpowiedz Link Zgłoś
adams123 Re: Nieświeże jedzenie? 17.05.06, 22:23 mhmmmm ... wiesz ... to żeby było tam dobre i zdrowe jedzenie jest w interesie każdej/każdego z nas ... wiec nie wiem czy obawiać sie czy jednak interweniować... Ty sprawdzisz date przydatności a kto inny nie ... sklep wyglada faktycznie nienajlepiej i skoro tu gdzie spacerują klienci nie jest ciekawie to chyba można tylko się domyslac o czym piszesz... a co do kamer to są faktycznie pod sufitem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
robinson65 Re: Nieświeże jedzenie? 18.05.06, 12:43 Po moich kilku doświadczeniach w tym sklepie (tak a pro pos zamrażarki - ostatni zakup to opakowanie lodów Grycana z jeszcze dobrym terminem, jednak niedozjedzenia gdyż prawdopodobnie były kilkakrotnie rozmrażanie i zamrażane) odwiedzam go wyłącznie w sytuacjach awaryjnych ew. na okoliczność pieczywa. I takie traktowanie tego sklepu drodzy sąsiedzi Wam rekomenduję. Bartek PS. A Sanepid trzeba wzywac to może po 14 latach coś się zmieni ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kubiaka Re: od 7 maja sklep nie będzie czynny w niedziele 26.05.06, 11:14 bezsensowna decyzja. Mam nadzieję, że kiedyś cofną tę decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś