Dodaj do ulubionych

Cimoszewicz: spotkanie Prezydium Sejmu najpóźni...

12.07.05, 10:51
a ci WYBITNI eksperci sa z PZPR, SLD czy z puszczy białowieskiej? Komisja ma
swoich ekspertow, skoro marszalek sejmu uwaza, ze nie sa specjalistami to
dlaczego sejm ich zatrudnial? Teraz dopiero jak pokazuja, ze marszalek nie ma
racji to sa nieodpowiedni? Kpina panie kandydacie na prezydenta. Potem tez pan
tak bedzie robil, ze tylko ci, ktorzy mowia tak jak pan beda wybitni, a inni
stronniczy?
Obserwuj wątek
    • w.cimoszenko Ja, W. Cimoszenko... 12.07.05, 10:54
      teraz Wam pokażę, prawicowa chołoto gdzie raki zimują.
      Z mojego lasu będę rządził i dzielił.
      Żadne tam sikające pieski nic mi nie zrobią.
      Prawo głosu będzie miała tylko jedynie słuszna partyjna myśl PZPR.
      Razem z SLD zbuduję nową, ludowo-robotniczą Polskę.
      Z poważaniem,
      W. Cimoszenko
      • reduta_ordona WóC nie zaimponował mi uciekaąc do lasu 12.07.05, 11:04
        Nazywanie opozycji prawicową chołotą jest co nieco dwóznaczne, zważywszy na to,
        że opozycja ta stanowczo i skutecznie walczyła o niepodległość naszego kraju.
        Dlatego z coraz większą sympatią patrzę na zrównoważoną opozycję w postaci
        Donalda Tuska i Platformy Obywatelskiej, także z powodu cynicznych ataków błego
        aktywu PZPR, który reprezentuje członek SLD Cimoszewicz.
        • pralinka.pralinka Re: WóC nie zaimponował mi uciekaąc do lasu 12.07.05, 11:14
          eduta_ordona napisał:
          zważywszy na to,
          >
          > że opozycja ta stanowczo i skutecznie walczyła o niepodległość naszego kraju.

Po wyborach i to sie zmieni. Włodzio będzie miał ekspertyzy wybitnych prawników i historyków, którzy dowiodą, że to PZPR walczyła o niepodległość naszego kraju.
          • tekameka WYBITNYCH, ale jego zdaniem 12.07.05, 11:37
            • hhhhhhhhhhhhh Re: WYBITNYCH, ale jego zdaniem 12.07.05, 19:33
              "jego zdaniem" - todopisek redaktora. cimoszko nie ma zdania, bo w jego miejsce
              ma wszczepione wytyczne aparatu.
              • na_lecznik CIMOSZENKO MIAŁ RACJĘ !!!! ŻE SPIEPSZYŁ DO LASU ! 13.07.05, 02:25
                TO JEST OCZYWISTE !
                WC MIAŁ RACJĘ,
                ŻE SPIEPSZYŁ JAK ZAJĄC
                INACZEJ MUSIAŁBY
                SIĘ TŁUMACZYĆ
                Z AKCJI ORLENU ZA
                500 000 zŁ !!!!!
                • elefantino1 Czerwony bushmen uciekł do dżungli, pięknie, piekn 13.07.05, 13:12
                  ma kwalifikacje na Prezia jak mało kto!!!
                  • psotnyslon nie obrażaj bushmenów, to tylko łysiejacy fryzjer 13.07.05, 13:15
                    wygląda nie jak czerwona świnia ale jak dwie czerwone świnie
          • tekameka to sikanie to pewnie fobia z dzieciństwa 12.07.05, 11:38
            pewnie tatuś karał za byle co
            • pralinka.pralinka Re: to sikanie to pewnie fobia z dzieciństwa 12.07.05, 11:40
              tekameka napisał:

> pewnie tatuś karał za byle co

Jakbyś miał/a takie inicjały też sikanie byłoby obsesją.
              • bosman_wroclaw CZYM SIE ROZNI KACZKA OD SWINI???? 12.07.05, 13:03
                Albo inaczej - Jak szybko kaczka jest w stanie zmienic sie w swinie?

Na razie jestesmy na etapie przygotowan do przepedzenia "ludzi". Jezeli tylko
                PiS wygra wybory, to bedzie do tego dazyl z calych sil. Przy okazji kaczki
                przeprowadza sie do domu "ludzi".

Co dalej? Doskonale wiedza ci, ktorzy czytali "Folwark zwierzecy" Orwella...

A tym co nie wiedza, streszcze - swinie po pewnym czasie zaczynaja mowic
                ludzkim glosem, uzywac broni i chodzic na dwoch nogach. Haslo na scianie (??)
                gloszace, ze wszycy sa rowni, zmienia sie w haslo mowiace, ze sa rowni i
                rowniejsi.

Pomyslcie drodzy internauci, do czego doprowadzi polityka nienawisci do czesci
                Polakow oraz wzmocniona wladza prezydenta?

Odpowiedz znajdziecie w "Folwarku zwierzecym" George-a Orwella
                • reduta_ordona geneza "Folwarku zwierzęcego" Orwella 12.07.05, 13:17
                  Swego czasu z wielkim zacięciem czytałem felietony oraz nieliczne książki
                  Orwella. Folwark zwierzęcy bez wątpienia jest opisem stalinowskiej Rosji a nie
                  rządów Kaczyńskiego w Warszawie. Jakkolwiek samego Kaczyńskiego nie lubię to
                  Cimoszewicza, spadkobiercy PZPR nie lubię także, tym bardziej im bardziej jest
                  cyniczny i wyrachowany. W tej sytuacji pozostaje mi wybrać Donalda Tuska,
                  zrównoważonego kandydata opozycji bez zapędów autorytarnych, których Kaczyński
                  i Cimoszewicz mają dużo. Stop faszyzmowi i komunizmowi bolszewickiemu.
                  • bosman_wroclaw Re: geneza "Folwarku zwierzęcego" Orwella 12.07.05, 13:30
                    > Swego czasu z wielkim zacięciem czytałem felietony oraz nieliczne książki
                    > Orwella. Folwark zwierzęcy bez wątpienia jest opisem stalinowskiej Rosji a
                    nie
                    > rządów Kaczyńskiego w Warszawie. (...)

Oczywiscie! Kaczynski zostal prezydentem Warszawy po powstaniu "Folwarku
                    zwierzecego". Natomiast zadam pytanie, czy wizja Polski Lecha Kaczynskiego nie
                    zbliza sie za bardzo do opisanej we wspomnianej lekturze?
                    • reduta_ordona Re: geneza "Folwarku zwierzęcego" Orwella 12.07.05, 13:40
                      Jak dla mnie za bardzo, ale bardziej jeszcze wizja Cimoszewicza wspieranego
                      przez cały dawny aparat SB i PZPR oraz pieniądze SLD. Nie chcę wybierać z
                      dwojga złego więc wybieram trzeciego kandydata, Donalda Tuska.
                      • bosman_wroclaw Re: geneza "Folwarku zwierzęcego" Orwella 12.07.05, 14:15
                        Ja natomiast wstrzymam sie do wyborow z podjeciem decyzji. W tej chwili nie
                        mam "swojego" kandydata. Moze przyjdzie glosowac na Cimoszewicza, zeby wygral z
                        Kaczynskim. Mam nadzieje, ze nie bedzie takiej potrzeby i zdazy sie pojawic
                        odpowiedni kandydat.

Tusk na razie mnie nie przekonal, o kandydatce PD nie wiem praktycznie nic...
                        pozostali kandydaci raczej nie maja co liczyc na moje poparcie.

Wszyscy maja czas do wyborow na przekonanie mnie ;-)
                        • reduta_ordona naprawdę szczerze polecam "Solidarność i duma" 12.07.05, 14:46
                          Donalda Tuska. Nie gwarantuje że cię przekona, każdy może po swojemu i ze
                          sceptycyzmem podejść, ale to bardzo ciekawa książka, trochę historyczna, trochę
                          kreśląca marzenie o Polsce.
                          • cyklista Tusk = Kaczyński 12.07.05, 22:35
                            Tusk był moim kandydatem, do chwili gdy zadeklarował przekazanie głosów
                            Kaczyńskiemu w drugiej turze.
                            • psotnyslon czerwone świnie po 50-tce nie trzymają moczu 13.07.05, 13:17
                        • hhhhhhhhhhhhh Re: geneza "Folwarku zwierzęcego" Orwella 12.07.05, 19:39
                          nie tylko o pani Bochnierz, sadzac po tresci postow, wiesz niewiele. az wstyd,
                          ze sie podpisujesz Wroclaw:(
                    • zzzyziu Re: geneza "Folwarku zwierzęcego" Orwella 12.07.05, 19:04
                      > zwierzecego". Natomiast zadam pytanie, czy wizja Polski Lecha Kaczynskiego nie
                      > zbliza sie za bardzo do opisanej we wspomnianej lekturze?

Nie widze tego zblizenia. Natomiast widze, ze obecnie zyjemy w folwarku brudnych
                      postpzperowskich interesow. A "bezpartyjny" kandydat na prezia juz pokazal, ze
                      liczy sie tylko jego interes a jakis czas wczesniej interes "ksiezniczki".
                      Agituj w takim razie dalej za Cimoszewiczem, moze Ci spadna za to jakies resztki
                      z panskiego stolu... Powodzenia.
                • szamoni EJ BOSMAN! 12.07.05, 13:45
                  folwark zwierzęcy i świnie to my już mamy od kilkudziesięciu lat, nie
                  zauważyłeś?
                  • bosman_wroclaw Re: EJ BOSMAN! 12.07.05, 14:45
                    No wlasnie nie mamy.

Przez kilkadziesiat lat bylismy rzadzeni przez "ludzi" (to moze troche
                    nielogiczna nazwa tej grupy, ale trzymajmy sie ksiazki), ktorzy w 1989 roku
                    zostali czesciowo przepedzeni). Folwar dopiero sie zaczyna

Ale z drugiej strony... nie folwark, tylko cyrk i nie swinie, a malpy ;-)
                    • philippo Re: EJ BOSMAN! 12.07.05, 18:36
                      Chyba za duzo z tego folwarku zwierzecego nie zrozumiales. Folwark w polsce
                      istnial wlasnie do 1989. Bo ta ksiazka jest opisem systemu komunistycznego i
                      udawania ze klasa robotnicz rzadzi sie sama. Jezeli twoje jedyne skojarzenie z
                      ksiazka to Kaczynski, to gratuluje...

Tusk na prezydenta

• palestrina2005 Czym różni się Cimoszenko od Łukaszenki ?????? 12.07.05, 17:33
                  • na_lecznik Cimoszenko od Łukaszenki ????? NIE MA RÓŻNICY !!!! 13.07.05, 02:30
                    NIE MA RÓŻNICY !!!!
                    OBAJ SĄ JESZCZE W LESIE

SIEDZĄ NA DRZEWACH
                    ZAJADAJĄC BANANY !!!!
                • na_lecznik OD SWINI ???? ŚWINIA PROWADZI TYLKO W SĄDAŻACH !!! 13.07.05, 02:33
                  .
              • no1teresa Re: to sikanie to pewnie fobia z dzieciństwa 12.07.05, 17:14
                pralinko, uznanie, swietne skojarzenie!
            • palestrina2005 Nałęcz to człowiek Cimoszenki 12.07.05, 18:57
              Nałęcz nie jest niezależny. To teraz człowiek Cimoszenki. I ten człowiek będzie
              teraz kierował pracami Prezydium mającemu decydować w sprawie Cimoszenki.
              SKANDAL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • zzzyziu Re: Nałęcz to człowiek Cimoszenki 12.07.05, 19:07
                > Nałęcz nie jest niezależny. To teraz człowiek Cimoszenki.

Nalecz to przede wszystkim czlowiek palacu prezydenckiego.
                • psotnyslon Nałęcz to czerwona świnia 13.07.05, 13:17
        • kamilius10 Re: WóC nie zaimponował mi uciekaąc do lasu 12.07.05, 21:24
          Szaczególnie Giertych walczył w opozycji za wolną Polskę ...
          Był wtedy kajtkiem w piaskownicy...

A co do ekspertów, to nie Cimoszewicz, a sama Komisja ich zatrudniła.
      • zebba Re: Ja, W. Cimoszenko... 12.07.05, 11:08
        w.cimoszenko napisał:

> teraz Wam pokażę, prawicowa chołoto gdzie raki zimują.
        > Z mojego lasu będę rządził i dzielił.
        > Żadne tam sikające pieski nic mi nie zrobią.
        > Prawo głosu będzie miała tylko jedynie słuszna partyjna myśl PZPR.
        > Razem z SLD zbuduję nową, ludowo-robotniczą Polskę.
        > Z poważaniem,
        > W. Cimoszenko

Podpisująć się za kogoś publicznie pod swoją wypowiedzią przekraczasz prawo.
        Każdy by mógł wytoczyć Ci proces.
        Ale przecież prawo dla Was nie istnieje.
        • w.cimoszenko Re: Ja, W. Cimoszenko... 12.07.05, 11:10
          A znasz kogoś takiego jak W. Cimoszenko ?????
        • palestrina2005 Re: Ja, W. Cimoszenko... 12.07.05, 11:28
          A co chciałbyś sądem zakneblować usta przeciwnikom.
          To typowe działanie PZPR.
          Nie można sobie pożartować ?????? Poza tym W. Cimoszenko - taka osoba nie
          istnieje - więc nie masz się o co przyczepiać.
          W USA i W.Brytanii ciągle sobie publicznie żartują z Busha i Blaira i nic.
          Dobremu prezydentowi i premierowi nie przeszkadza trochę śmiechu. A pamiętasz
          grę Clinton-Game Boy - Tojest WOLNOŚĆ SŁOWA.
          Ale Ty o tym nie wiesz. SLD o tym nie wie. W Polsce nie ma prawdziwej wolności
          słowa bo np. Prezia nie można krytykować, film o Amwayu został zdjęty itd.
          Daleko nam w wolności do USA.
          • erg_samowzbudnik Re: Ja, W. Cimoszenko... 12.07.05, 13:15
            palestrina2005 napisał:

> A co chciałbyś sądem zakneblować usta przeciwnikom.
            > To typowe działanie PZPR.
            > Nie można sobie pożartować ?????? Poza tym W. Cimoszenko - taka osoba nie
            > istnieje - więc nie masz się o co przyczepiać.
            > W USA i W.Brytanii ciągle sobie publicznie żartują z Busha i Blaira i nic.
            > Dobremu prezydentowi i premierowi nie przeszkadza trochę śmiechu. A pamiętasz
            > grę Clinton-Game Boy - Tojest WOLNOŚĆ SŁOWA.
            > Ale Ty o tym nie wiesz. SLD o tym nie wie. W Polsce nie ma prawdziwej wolności
            > słowa bo np. Prezia nie można krytykować, film o Amwayu został zdjęty itd.
            > Daleko nam w wolności do USA.
            No już niedługo takiej wolnosci nie bedzie.Bedzie nowy rodzaj demokracji tym razem z USA gdzie wszyscy będą wszystkich inwigilować , podsłuchiwać , donosić . Gożej jak w najgorszym koszmarze komunistycznym.Jeszcze tylko kilka "imprez " w wykonaniu muslimów i swiat sie musi zmienić . Ale ja moze jeszcze tego nie doczekam , i dobrze.
        • plaszcz WWW.CIMOSZEWICZ.NET 12.07.05, 12:41
          zobacz na WWW.CIMOSZEWICZ.NET
          • lubie_na_ostro WWW.CIMOSZENKO.INFO 12.07.05, 13:38
            www.cimoszenko.info
            • palestrina2005 Re: WWW.CIMOSZENKO.INFO 12.07.05, 14:21
              Niezłe stronki
              • wroxi O Tusku zawsze mialem jak najgorsze zdanie. 12.07.05, 18:07
                O Tusku zawsze mialem jak najgorsze zdanie.
                Jego odmowa udzialu w posiedzeniu Prezydium Sejmu
                a sprawie wnioskow Cimoszewicz utwierdza
                mnie w tym zdaniu. Bojownik o elegancje wobec
                kobiet PO-poslanek jest zwyklym obludnikiem,
                ktory udzieli cichego poparcia faszystom z LPR.
                Ugryzc nie ma okazji, to przynajmniej .....
                • kroczak Re: O Tusku zawsze mialem jak najgorsze zdanie. 12.07.05, 22:54
                  Tusk to maly pikus intelektualny ,chce debaty z Cimoszewiczem to tak by
                  wygladalo jakby ce klasa z kaszub walczyla o puchar swiata.Duzo mowi o
                  elegancji do ktorej mu bardzo daleko.Duzo mowi o prawosci tylko oczka jego
                  falszywe pokazuja co innego,szuka chlopczyna wolnych sluchaczy naiwniaczek.
      • mike-great Ubezpieczyliście się od czerwonej powodzi? 12.07.05, 13:42
        Ubezpieczyliście się od czerwonej powodzi?
        Bo jak stnie się coś złego, to Cimosz wam powie:
        "Trzeba było się ubezpieczyć".
        Tak jak powodzianom w 1997r., którzy często stracili dorobek całego życia
        • monzie Re: Ubezpieczyliście się od czerwonej powodzi? 12.07.05, 14:40
          calosc wypowiedzi miala mniej wiecej taki przebieg: czy beda wyplacane
          ubezpieczenia dla powodzian? nie poniewaz nie byli ubezpieczeni, panstwo bedzie
          wyplacac zapomogi, trzeba sie ubezpieczac, nie bylo to najtrafniejsze zdanie
          cimoszewicza, ale jak ktos nie ubezpieczy samochodu i walnie nim o drzewo to
          rowniez nie dostanie pieniedzy z ubezpieczenia, zycie nie rozpieszcza niestety
          i prosze nie pisac ze jestem bezwzgledna osoba bez wyrozumienia dla
          poszkodowanych ludzi,wole okreslenie realista
          • than Re: Ubezpieczyliście się od czerwonej powodzi? 12.07.05, 16:08
            Oczywiście że tak.

To że ludzie stracili dorobek całego życie to istotnie wielka tragedia. Ale
            żeby "domagać" się od państwa rekompensaty, to już lekkie przegięcie. Trzeba
            było wcześniej pomyśleć.

Swoją drogą nieźle byłoby gdyby Polacy choć trochę wzięli sobie do serca słowa
            Kennedy'ego (Nie pytaj co Kraj może zrobić dla Ciebie, spytaj co Ty możesz
            zrobić dla Kraju).
            Myślenie w kategoriach "że się należy" już dawno przestało być aktualne.

Pozrdawiam
      • bolekzaja Re: Ja, W. Cimoszenko... 12.07.05, 18:56
        Nazwisko rzeczywiście masz polskie - a gdzie Ty chłopczyku widzisz jeszce PZPR
        gdzie Ci komuniści - wszyscy juz dawno w kościelnych ławach - popatrz na tych z
        prawej i powiedz - czy wsród nich jesy chociaz jeden który nie był w PZPR -
        ktory nie kończył szkół- studiow - pod sztandarem PZPR - myśmy chłopcze z
        wisżacym ci pod nosem smarkiem wszyscy w tym uczesniczyli - tylko tacy jak Ty w
        krótkich portkach zapomnieli - zapomnieli -
        Takie nazwisko a zwie się polakiem - a feeeeeee
        • mars5 Re: Rycerskie głowy 12.07.05, 19:10
          Dwie rzeczy uważam za bezkresne-wszechświat i ludzką głupotę,choć co do tej
          pierwszej to nie mam pewności-Einstein.Polecam to naszym dziennikarzom.Może
          przestaną tracić zdrowy rozsądek.
    • mrlusiek prawość - to czego nam potrzeba naprawdę 12.07.05, 10:55
      oczekuje dalszej stanowczości w postawie Cimoszewicza, pomimo
      ogólnonarodowego ruszenia przeciw marszałkowi, takich jak ja jest wielu,
      bardzo wielu !!!!
      • w.cimoszenko Dziękuję Towarzyszu 12.07.05, 10:58
        Partia jest z Tobą.

Z poważaniem,
        W.Cimoszenko
        • mrlusiek Re: Dziękuję Towarzyszu 12.07.05, 10:59
          proszę bardzo, wyrażnie widać że, ktoś musi za Ciebie myśleć !
          • reduta_ordona Przyganiał kocioł garnkowi 12.07.05, 11:54
            Trzeba być naprawdę inteligentnym, żeby wymyślić, że karierowicz PZPR, aktywny
            działacz SLD jest niezależnym kandydatem, trzeba być naprawdę mądrzejszym od
            Einsteina by uzasadnić dlaczego jest dobre dla Polski działanie mafii
            paliwowej, także za rządów SLD, które rozpoczęło się przejęciem polskiego rynku
            paliw płynnych przez kontrolowaną przez KGB spółkę J&S za rządów Włodzimierza
            Cimoszewicza w 1997 roku. Skarb państwa traci na tym 1000000000 pln rocznie,
            bagatela.
            Ja nie jestem taki mądry więc nie potrafię zrozumieć jak państwo zadłużone w
            sobie na ponad 400000000000 pln stać na taką rozrzutność, skoro cały, co roczny
            dochód z podatku PIT idzie na obsługę długu wewnętrznego, który zamiast maleć
            wciąż rośnie.
            Gratuluje geniuszu i proszę o odpowiedź, wprost nie mogę się doczekać słów tak
            mądrego człowieka.
            • pierwszy_sekretarz Re: Przyganiał kocioł garnkowi 12.07.05, 12:11
              Tow. Cimoszenko! Cieszmy się i radujmy się z nim!
              Po zdobyciu pałacu - beton stężeje!
              Towarzyszy których ścigają prawicowe psy wyślemy na ambasadorów. Resztę
              powołamy na doradców, do komisji wszelakich, stworzymy nowe fundacje i
              fundusze. Chwila triumfu się zbliża! Na Belweder kto w Millera wierzy!

20 Plenum już obraduje!
              cimoszenko.forumer.pl/
              www.cimoszenko.info/
              • monzie Re: 12.07.05, 14:46
                strona do ktorej podajecie link to jedna wielka kampania nienawisci, to nie sa
                poglady ale ich brak, daleko na tym towarzysze nie zajedziecie...
                • 6nine9 Re: 12.07.05, 17:05
                  monzie napisała:

> strona do ktorej podajecie link to jedna wielka kampania nienawisci, to nie
                  sa
                  > poglady ale ich brak, daleko na tym towarzysze nie zajedziecie...

Zajadą zajadą. Satara zasada, poobrzucac gownem, zawsze cos na czlowieku
                  zostanie...
                  Przy prawie kazdym artykule na temat polityki wiekszosc pierwszych postow to
                  obelgi i bluzgi na czerwonych pajakow, a wszystkie w podobnym stylu - czy to
                  nie zastanawiające? Moim zdaniem to dosc proste - MW czy LPR sadza dyzurnego
                  przy internecie, ktory dysponujac kilkoma adresami mailowymi rzuca pare postów
                  w kazdej dyskusji... normalna metoda propagandowa bolszewizmu, zaadaptowana do
                  nowych mediow. Co gorsza wcale nie zartuję, sam bym tak robił na ich miejscu
                  • palestrina2005 Re: 12.07.05, 17:27
                    ja nie jestem z LPR czy PISu. Po prostu nie lubię Cimoszenki i śmieszy mnie
                    jego zachowanie oraz to, że próbuje się tak odciąć od SLD jednocześnie licząc
                    na poparcie tej partii.
                    To żałosne.
                    Mam dość SLD, PZPR i tych wszystkich afer.
                    Zobacz sobie na rankingi Transparency International - Polska jest strasznie
                    skorumpowanym krajem. Jesteśmy dużo bardziej skorumpowani niż Czechy, Węgy,
                    Słowacja, Litwa. To skandal. Te kraje są na podobnym stopniu rozwoju a
                    potrafiły sobie z korupcją poradzić, bo to się źle skończy.
      • pralinka.pralinka Re: prawość - to czego nam potrzeba naprawdę 12.07.05, 11:17
        mrlusiek napisał:

> oczekuje dalszej stanowczości w postawie Cimoszewicza, pomimo
        > ogólnonarodowego ruszenia przeciw marszałkowi, takich jak ja jest wielu,
        > bardzo wielu !!!!

prawości szukasz w lewości? Ale masz rację, że prawości nam potrzeba. Tylko gdzie do tej pory była ta prawość Cimoszewicza? Chyba w lesie.
      • rnrr Re: prawość - to czego nam potrzeba naprawdę 12.07.05, 11:35
        Oczekujesz czego???? Dalszego łamania prawa. Stanie przed sądem np i wyjdzie
        przed składaniem wezwań. Wiem wielu jest takich Pęczaków i Rywinów. Mają
        zbierzne oczekiwania.

Wiec wypisujac podobne głupoty jak ty warto chwile pomysleć i sprecyzować o
        jaką postawę chodzi Cimoszewicza i który jej aspekt.
    • signal Odwołać Cimoszewicza ! 12.07.05, 10:56
      jego zachowanie podczas wezwania na komisję to kpina z prawa. Jak tak można
      się zachowywać. To Marszałek Sejmu powinien dawać przykład dla innych.
      • mrlusiek Re: Odwołać Cimoszewicza ! 12.07.05, 10:57
        małpujesz opinie przeczytane, to ułomność intelektualna
        • inna57 Re: Odwołać Cimoszewicza ! 12.07.05, 11:41
          ułomny intelektualnie jest ten kto wychwala bylego działacza pzpr a obecnie sld
          pana WC-ta, to alzheimer czy tylko skleroza polityczna?
      • zebba Re: Odwołać Cimoszewicza ! 12.07.05, 11:11
        signal napisał:

> jego zachowanie podczas wezwania na komisję to kpina z prawa. Jak tak można
        > się zachowywać. To Marszałek Sejmu powinien dawać przykład dla innych.
        Z jakiego prawa.
        Chyba swojego.
        Co Ty nawet czytać nie potrafisz.
        Przeczytaj artykuł prawny dotyczący tej kwesti i nie ośmieszaj siebie
        podstawowym brakiem wiedzy na temat w którym się wypowiadasz.
        • rnrr Re: Odwołać Cimoszewicza ! 12.07.05, 11:29
          Moze mu chodziło o wyjście z posiedzenia przed zakonczeniem????? No poczytaj
          sam zanim innym coś radzisz. Wymiar zachowania Cimoszewicza można rozpatyrwac w
          kategoriach politycznych, przywódczych (wyborczych, prawnych i dyplomatycznych.
          We wszystkich wypadł wprost cudownie. O jej. Cudny był do sześcianu.
        • cimcipek55 WC CZYLI JAK PIS-BOY ZROBIL KARIERE !!!!!!!!!!!!! 12.07.05, 11:30
          WC OSIKAL SEJM I UCIEKL DO LASU !!!!!!!!!

JAK NIEWIELE TRZEBA ABY
          Z POMOCA GW I KWACHOSTWA
          ZROBIC KARIERE !
      • adamdark01 Re: Odwołać Cimoszewicza ! 12.07.05, 14:39
        Signal,moim zdaniem nie ma racji,a to z prostej przyczyny,Panowie z Komisji
        przeksztalcili sie w czysto polityczna grupe,dzialajaca celowo,na szkode tych
        wszystkich ktorych wzywa na przesluchanie,a sa z innych partii politycznych,
        podrywajac autorytet wezwanych,plamiac ich dobre imie juz samym wezwaniem
        jako podejzanego,szczegolnie,kiedy sie wzywa Prezydenta Panstwa,czy Marszalka
        Sejmu,jakim prawem Komisja,bez uprzedniego otrzymania zgody lub pozwolenia
        komisji Sejmu?
      • adamdark01 Re: Odwołać Cimoszewicza ! 12.07.05, 14:43
        Signal,moim zdaniem nie ma racji,a to z prostej przyczyny,Panowie z Komisji
        przeksztalcili sie w czysto polityczna grupe,dzialajaca celowo,na szkode tych
        wszystkich ktorych wzywa na przesluchanie,a sa z innych partii politycznych,
        podrywajac autorytet wezwanych,plamiac ich dobre imie juz samym wezwaniem
        jako podejzanego,szczegolnie,kiedy sie wzywa Prezydenta Panstwa,czy Marszalka
        Sejmu,jakim prawem Komisja,bez uprzedniego otrzymania zgody lub pozwolenia
        komisji Sejmu tak postepuje?
      • kroczak Re: Odwołać Cimoszewicza ! 12.07.05, 23:15
        czesc tej zafajdanej komisji jest bardzo niskich lotow,to pajace ktorym
        rozwiklanie prawdy jest obce.

• voqo Cimoszewicz w Prezydium Sejmu? 12.07.05, 10:57
      I może jeszcze sam zamierza brać aktywny udział w tym zebraniu? Znaczy,
      skierował wniosek do samego siebie, by go zaakceptować? Wyjątkowa bezczelność...
      • mrlusiek Re: Cimoszewicz w Prezydium Sejmu? 12.07.05, 10:58
        cudzomyślisz , brak Ci oryginalności, czujesz sie bezpieczniej z taką opinią ?!
      • hirsh1 Re: Cimoszewicz w Prezydium Sejmu? 12.07.05, 11:00
        A co zrobiła "komisja"? Nie głosowali nad sobą?
      • p.smerf Re: Cimoszewicz w Prezydium Sejmu? 12.07.05, 11:01
        > I może jeszcze sam zamierza brać aktywny udział w tym zebraniu?
        Nie zamierza. Ale tak właśnie postąpiła komisja rozgrzeszając się metodą "jeden
        drugiego".
      • mn7 Re: Cimoszewicz w Prezydium Sejmu? 12.07.05, 11:01
        voqo napisała:

> I może jeszcze sam zamierza brać aktywny udział w tym zebraniu?

Normalna jesteś?
    • hirsh1 Brawo Panie Cimoszewicz-nie dać się poniżyć! 12.07.05, 10:58
      Lepiej stracić stanowiska i tytuły a ocalić własną godność.
      Niech Pan nie staję przed tą "komisją". To co oni wyprawiają przekracza
      wszelkie granice.
      Olać ich!
      • ossey Re: Tak tak a poza tym wszyscy w domu zdrowi? 12.07.05, 11:04

• hirsh1 To wyborcy zadecydują gdzie jest czyje miejsce 12.07.05, 12:07
          ...
        • hirsh1 zdrowiAle babcia ma chorą głowę - popiera PiSi LPR 12.07.05, 12:18
        • wrojoz Re: Tak tak a poza tym wszyscy w domu zdrowi? 12.07.05, 18:07
          Do wszystkich Polaków chcących aby nasze państwo miało szansę:
          -nie-dla Cimoszewicza
          -nie-dla Kaczyńskiego
          -Tak-dla Tuska.
          W ten sposób pozbędziemy się arogancji, pychy i kogoś kto by popierał czerwoną
          burżuazję. Jedynie Tusk jest w tym towarzystwie normalny.
          Pozdrowienia od Józka
      • w.cimoszenko Dziękuję TOWARZYSZU 12.07.05, 11:04
        Partia jest z Tobą
        • mrlusiek Re: Dziękuję TOWARZYSZU 12.07.05, 11:16
          zero merytorycznej dyskusji, opinie powodowane tanimi gazetami, ot publika
          folwarczna 'pan nie zapewnił robotnikom folwarcznym dobrobytu to go teraz chcą
          obsikać " - tania filozofia dużego idioty, ilu jeszcze idiotów w naszym kraju
          daje się naciągać Wasermanowi, Leperowi itp. Miałem złodziei w rządzie SLD a
          mam to zamienić na następnych, eksperyment zmian przerabialiśmy z AWuEsem.
          Mądrych nam trza, prawych, uczciwych a nie następne tałatajstwo , ludzie
          myślcie to nie boli.
          • rnrr Re: Dziękuję TOWARZYSZU 12.07.05, 11:24
            Ludzie nie mysleli w 2001 i boli teraz oj i to jak. Nawet znieczulenia w
            postaci np. 300 mln na jednorazowe zasiłki dla emerytów nie pomogą (z czego 30
            mln przeje Poczta polska na znaczki.
            To prawda :
            " Mądrych nam trza, prawych, uczciwych a nie następne tałatajstwo , ludzie
            > myślcie to nie boli." - zastąpię tylko następne na obene
            Mądrych nam trza, prawych, uczciwych a nie obecnego tałatajstwa, ludzie
            > myślcie to nie boli."
          • pralinka.pralinka Re: Dziękuję TOWARZYSZU 12.07.05, 11:27
            mrlusiek napisał:

> Miałem złodziei w rządzie SLD a
            > mam to zamienić na następnych, eksperyment zmian przerabialiśmy z AWuEsem.
            > Mądrych nam trza, prawych, uczciwych a nie następne tałatajstwo , ludzie
            > myślcie to nie boli.

Zachęcasz innych do myślenia, ale może sam z tej rady skorzystaj. Ci Twoi złodzieje z SLD (Twoi, bo piszesz, że ich miałeś) właśnie skwapliwie popierają Cimoszewicza. Jak myślisz, dlaczego?
            • kevin_spacey Re: Dziękuję TOWARZYSZU 12.07.05, 11:51
              jak to dlaczego???

przecież tonący brzytwy się chwyta. nie mają swojego kandydata który byłby
              wystarczająco wyrazisty więc popierają Cimoszewicza. i mu niestety przez to
              krzywdę robią bo kupa kretynów pieprzy o pzpr, towarzyszach i cimoszenkach.
              qrdwa, pieprzę takie szufladkowanie ludzi...
              • owlosiony_samiec Re: Dziękuję TOWARZYSZU 12.07.05, 12:15
                Panie Spacey, trzeba naprawdę nie mieć pamięci by uważać Cimoszewicza za
                kandydata niezależnego, popieranego przez sld tylko z powodu braku innego,
                lepszego. Przecież on jest ich człowiek, krew z krwi i kość z kości. Aparatczyk
                pzpr i sld, marszałek sejmu, który się brzydzi polityką (!!!?). Cały ten
                socjotechniczny zabieg z odmową kandydowania (jak on się brzydził tej nieczystej
                polityki, chyba tak od małego miał :-), te prośby i błagania (ten sam rażyser
                robił powstanie partii demokratycznej?) wszystko to pokazuje kim tak naprawdę
                jest WC. Komisja się nie popisała ale WC bierze przykład ze swojego politycznego
                idola Kwaśniewskiego, który "może przyjść, zatańczyć i zaśpiewać tylko po co?"
                Jego kandydatura ma ewidentnie na celu ochronę istniejącego układu, ma być
                polisą ubezpieczeniową dla wszystkich przekrętasów z sld, wsi, abw i
                partyjno-państwowej administracji, gwarancją, że zachowają wolność i kasę. Jak
                ktoś tego nie widzi, to ma problem ze wzrokiem lub mózgiem (sorry).
              • palestrina2005 Towarzysz Cimoszenko = PZPR 12.07.05, 17:30
                j.w.
              • zzzyziu Re: Dziękuję TOWARZYSZU 12.07.05, 19:18
                > wystarczająco wyrazisty więc popierają Cimoszewicza. i mu niestety przez to
                > krzywdę robią bo kupa kretynów pieprzy o pzpr, towarzyszach i cimoszenkach.

Wazne, ze Cimoszewicz nie pozwoli zrobic krzywdy kolegom z pzpr :-)
          • ryboza Re: Dziękuję TOWARZYSZU 12.07.05, 11:37
            > zero merytorycznej dyskusji, opinie powodowane tanimi gazetami, ot publika
            > folwarczna 'pan nie zapewnił robotnikom folwarcznym dobrobytu to go teraz chcą
            > obsikać " - tania filozofia dużego idioty, ilu jeszcze idiotów w naszym kraju
            > daje się naciągać Wasermanowi, Leperowi itp. Miałem złodziei w rządzie SLD a
            > mam to zamienić na następnych, eksperyment zmian przerabialiśmy z AWuEsem.
            > Mądrych nam trza, prawych, uczciwych a nie następne tałatajstwo , ludzie
            > myślcie to nie boli.

zgadzam sie z panem, Mr. Lusiek, w stu procentach. mimo to mam ambiwalentne
            uczucia wobec tego, co stalo sie przed komisja. fakt, ze rozwscieczyl
            inkwizytorow i pokazal im, ze nie stoja ponad prawem i moga byc bezsilni, ale
            sam zachwial nieco autorytetem sejmu (wiem, wiem, panowie z komisji zrobili to
            juz wczesniej i w duzo wiekszym stopniu, ale czy to jest usprawiedliwienie?). w
            koncu komisja sledcza jest organem parlamentu i nalezy jej sie
            • ralfzs Re: Dziękuję TOWARZYSZU 12.07.05, 11:49
              Jakich inkwizytorów ???? To, że ktoś chce się dowiedzieć
              jak na prawdę wyglądają powiązania polityków z mafią to
              jest coś ponad prawem ?(i tak się mało dowie). Dałeś się ogłupić lewicowej retoryce,
              że komisja szuka zemsty politycznej i nie zależy jej na wyświetelniu
              prawdy. SLD tak długo powtarza ten idiotyzm, aż każdy zaczyna
              myśleć, że to prawda. Wystarczy posłuchać co mówią tzw. świadkowie
              'nie wiem, nie pamiętam, nie mam takiej wiedzy", "nie wydaje mi się to
              dziwne", Oleksy jeździł samochodem (z kierowcą) prywatnej firmy i
              jeszcze na dodatek jej szef ma wyrok ale "wcale nie wydaje mu się to dziwne ani
              niestosowne". Oni wszyscy próbują nam zrobić wodę z mózgu, że
              łapówki, podejrzane znajomości, niewyjaśnione transakcje to wszystko jest
              normalka i trzeba się przyzyczaić. To samo Cimoszewicz, wydaje mu się, że
              jak jest marszałkiem to jest nietykalny i może robić co chce.

> uczucia wobec tego, co stalo sie przed komisja. fakt, ze rozwscieczyl
              > inkwizytorow i pokazal im, ze nie stoja ponad prawem i moga byc bezsilni, ale
              > sam zachwial nieco autorytetem sejmu (wiem, wiem, panowie z komisji zrobili to
              > juz wczesniej i w duzo wiekszym stopniu, ale czy to jest usprawiedliwienie?). w
              > koncu komisja sledcza jest organem parlamentu i nalezy jej sie
              • kevin_spacey Re: Dziękuję TOWARZYSZU 12.07.05, 11:57
                naprawdę wierzysz w to co mówisz??? zastanów się kto został ogłupiony

wyjaśnienie afery orlenu o ile w ogóle jest celem tej komisji to jest jedynie
                podrzędnym. główny to formułowanie wniosków na podstawie spoekulacji osób często
                mających konflikt z prawem, tworzenie piętrowych teorii spiskowych i promowanie
                kretynów pokroju giertycha i wassermana. nie twierdzę że afery nie było i że
                wszyscy są niewinni. ale te spekulacje za-przeproszeniem-śledczych to tylko
                bardzo wygodne narzędzie w ich rękach - rzucisz oskarżenie, społeczeństwo
                usłyszy i możesz udowadniać swe pożal się boże tezy o spisku. czekam kiedy w tym
                wszystkim pojawią się kosmici...

pozdrawiam
                • t324911 Re: Dziękuję TOWARZYSZU 12.07.05, 23:27
                  Nie wiedzialem ze juz opublikowali raport a moze ty masz jakies specjalne
                  dojscia . W tak skorupowanym kraju moze wlasnie kosmici powinni byc wzorem .
                  • ryboza Re: Dziękuję TOWARZYSZU 13.07.05, 10:45
                    t324911 napisał:

> Nie wiedzialem ze juz opublikowali raport a moze ty masz jakies specjalne
                    > dojscia . W tak skorupowanym kraju moze wlasnie kosmici powinni byc wzorem .

raport zostal opublikowany i wykorzystywany przez giertycha w kampanii
                    politycznej (tzn. wydrukowany i rozdawany). to kolejna brudna sztuczka.

nie trzeba miec specjalnych dojsc:

www.bbc.co.uk/polish/domestic/story/2004/12/041213_giertych_report.shtml
                    www.polskiejutro.com/art/a.php?p=138-139dokument (wybaczcie link do
                    prawdopodobnie faszystowsko-wszechpolskiej strony)

• t324911 Re: Dziękuję TOWARZYSZU 12.07.05, 23:27
                  Nie wiedzialem ze juz opublikowali raport a moze ty masz jakies specjalne
                  dojscia . W tak skorupowanym kraju moze wlasnie kosmici powinni byc wzorem .
              • palestrina2005 Re: Dziękuję TOWARZYSZU 12.07.05, 12:05
                trele morele....
                Przecież Cimoszenko jest członkiem SLD. Był w PZPR, głosował przeciw ustawie o
                liberalizacji w dostępie do uług adwokackich itd. itp.
                I Ty wierzysz że jest niezależnym kandydatem. To kandydat SLD od lat przez PZPR
                i SLD do tego przygotowywany
                Jego wahanie było udawane. Jestem o tym przekonany na 99,99%.
              • ryboza Re: Dziękuję TOWARZYSZU 12.07.05, 12:30
                > Jakich inkwizytorów ???? To, że ktoś chce się dowiedzieć
                > jak na prawdę wyglądają powiązania polityków z mafią to
                > jest coś ponad prawem ?(i tak się mało dowie).

to, ze komisja sledcza zostala powolana do zbadania sprawy orlenu (ze strony
                www.sejm.gov.pl: "Komisja Śledcza do zbadania zarzutu nieprawidłowości w
                nadzorze Ministerstwa Skarbu Państwa nad przedstawicielami Skarbu Państwa w
                spółce PKN Orlen S.A. oraz zarzutu wykorzystania służb specjalnych (d. UOP) do
                nielegalnych nacisków na organa wymiaru sprawiedliwości w celu uzyskania
                postanowień służących do wywierania presji na członków Zarządu PKN Orlen S.A.")
                , a nie do zbadania "powiazania politykow z mafia". dlatego jesli wzywa na
                swiadkow osoby kompletnie niezwiazane ze sprawa, to jest jasne, ze nie chodzi o
                wyjasnienie sprawy orlenu, tylko o skompromitowanie ludzi. np. cimoszewicz mial
                akcje orlenu i je sprzedal
                • ralfzs Re: Dziękuję TOWARZYSZU 12.07.05, 13:34
                  Fajnie, z tego wynika, że komisja powinna
                  za każdym razem zastanawiać się, czy może
                  nie krzywdzi biednego świadka jakimś nie daj Boże
                  pytaniem wykraczającym poza ścisłą formułkę
                  tego co zacytowałeś. A jak widać całą sprawa Orlenu
                  ma ścisły związek z działaniami polityków mających
                  co najmniej dziwne powiązania (łagodne określenie) z
                  ludzmi o tzw. "trudnej przeszłości". Jeżeli podczas prac
                  komisji okazuje się, że Pan X miał kontakt z Panem Y
                  a pan Y jest znanym gangsterem to co ? komisja ma nic
                  dalej nie pytać i przejść dalej nad tym do porządku dziennego ??

Afery paliwowe, Orlen, sprawa PZU to cały czas powiązania
                  polityki, sprawujących prominentne funkcje wysokich urzędników
                  adminstracji i przestępców (może nie tych co wymuszają haracz w pubie)
                  ale jeszcze groźniejszych więc jak nie nazwać ich mafią ?

Jeżeli WC ma czyste ręce to co mu szkodzi odpowiedzieć na
                  pytania. W końcu to nie sąd - komisja nie ma uprawnień do karania
                  - co najwyżej może odpowiedzieć politykowi z PiS czy LPR, że
                  "nie ma takiej wiedzy". Jego zachowanie to tylko dowód na jego
                  głębokie korzenie w PZPR i SB. To kraj równych i równiejszych -
                  nam politykom przesługują szczególen prawa .........

A tak w ogóle to twierdzenie, że w SLD nie wszyscy są be bardzo
                  mi przypomina tow. Gierka - "zawsze tow. chciałem dobrze tylko mi się
                  nie udało" - jak ktoś zapisuje się to partii Oleksego, Cimoszewicza, Janika itd.
                  to nie po to aby realizować "szczytne cele" tylko po to ABY szybko dojść
                  do stołka, lukratywnej posady w administracji albo ciepłej prezesury w spółkach
                  skarbu Państwa np. w Energetyce i będąc matołem zarabiać kilka może kilkanście
                  średnich krakjowych. Mierny bierny ale wierny.
                  Kolejny mit, że my w SLD to nie wszyscy jesteśmy tacy źli, tylko góra ciągle
                  popełnia
                  błedy ale na dole jest cool .....
            • zzzyziu Re: Dziękuję TOWARZYSZU 12.07.05, 19:23
              > prawdopodobnie bede glosowal na cimoszewicza, chocby po to, zeby zatrzymac
              > autorytarnego kaczora, bo jak sie zdaje bochniarz to byla wielka pomylka.

Cimoszewicz juz nam pokazal, ze ma w du*ie prawo:

Ustawa Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 21 stycznia 1999 r. - O Sejmowej
              Komisji Śledczej:

Art. 12. p. 1. W przypadku gdy osoba, o której mowa w art. 11 ust. 1, bez
              usprawiedliwienia nie stawi się na wezwanie komisji, bez zezwolenia komisji
              wydali się z miejsca czynności przed jej zakończeniem albo bezpodstawnie uchyli
              się od złożenia zeznań lub złożenia przyrzeczenia, komisja może zwrócić się do
              Sądu Okręgowego w Warszawie z wnioskiem o zastosowanie kary porządkowej.

Jak zostanie preziem, to jeszcze nie raz nam pokaze! Ludzie glosujcie na
              "bezpartyjnego" Cimoszewicza bo tak nam kaze Gazeta Wyborcza, Ordynacka i LSD.
              • placownik Re: Dziękuję TOWARZYSZU 12.07.05, 19:37
                zzzyziu napisał:

> Cimoszewicz juz nam pokazal, ze ma w du*ie prawo:
                >
                > Ustawa Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 21 stycznia 1999 r. - O Sejmowej
                > Komisji Śledczej:
                >
                > Art. 12. p. 1. W przypadku gdy osoba, o której mowa w art. 11 ust. 1, bez
                > usprawiedliwienia nie stawi się na wezwanie komisji, bez zezwolenia komisji
                > wydali się z miejsca czynności przed jej zakończeniem albo bezpodstawnie
                uchyli
                > się od złożenia zeznań lub złożenia przyrzeczenia, komisja może zwrócić się do
                > Sądu Okręgowego w Warszawie z wnioskiem o zastosowanie kary porządkowej.

Trzeba przyznać z żalem, że w tym momencie mój kandydat "dał ciała"
                Formułowana na tej podstawie przez zzzyzia opinia o jego stosunku do prawa jest
                jednak mocno przesadzona.
                Za to Komisja ma świetną okazję do zademonstrowania swego umiłowania do prawa.
                Czekam na złożenie poprawnie sformułowanego przez Komisję wniosku Sądu
                Okręgowego w Warszawie.
    • zebba Re: Cimoszewicz: spotkanie Prezydium Sejmu najpóź 12.07.05, 11:06
      Jak byś potrafił czytać, to nie potrzeba by Ci było ekspertów. Ty po prostu nie
      chcesz, bo wiesz co mówi artykuł prawny w tej kwestii. Ty wolisz jak większość
      pomówienia, bo to Twoja broń. Ale nie bierzesz jednej rzeczy pod uwagę. Ten
      Naród nie jest już niepiśmienny i nieczytaty. Teraz liczą się fakty, a nie Twoje
      chore zwidy.
      • pe1 Re: Cimoszewicz: spotkanie Prezydium Sejmu najpóź 12.07.05, 11:46
        > Naród nie jest już niepiśmienny i nieczytaty. Teraz liczą się fakty, a nie Twoj
        > e chore zwidy.

no właśnie, i dlatego notowania Cimoszewicza podskoczyły od czasu tej awantury
    • kuuba A Cimoszce to się chyba trochę pomieszało 12.07.05, 11:11
      Bo o ile wiem to ta komisja nie jest od badania spraw kampani prezydenckich. A
      Cimoszce wszystko już się kojarzy z kampanią.
      Jednemu wszystko kojarzyło się z dupą, efekt nie był dobry.
      Ciekawe czy Basia też mu się kojarzy z wyborami?
    • stalmat1 Dajcie mi czlowieka a paragraf sie zawsze znajdzie 12.07.05, 11:16
      Oto rozumowanie prawdziwego czekisty.
      Paragraf sie znalazl ref. przepis o wniosku o odwolanie itd.
      Czlonkowie komisji sa nieobiektywni bo zachodzi PODEJZENIE ze itd.
      W tej sytuacji ja ich zwerifikuje jako jedyny OBIEKTYWNY.

Czekisci mieli zawsze swiadomy stosunek do praw wymyslanych przez siebie.
      • pe1 Re: Dajcie mi czlowieka a paragraf sie zawsze zna 12.07.05, 11:49
        > Czlonkowie komisji sa nieobiektywni bo zachodzi PODEJZENIE ze itd.
        > W tej sytuacji ja ich zwerifikuje jako jedyny OBIEKTYWNY.

nie, są nieobiektywni, bo prowadzą kampanię oszczerstw przeciwko Cimoszewiczowi
        przed kamerami telewizyjnymi - w uzasadnieniu wniosków była lista kłamliwych
        wypowiedzi Giertycha, Macierewicza i Wassermana, udzielanych mediom wbrew faktom
        i dowodom na to, że całkowicie mijają się z prawdą.
        • rnrr Re: Oby przyszły SEJM miał lepszego MARSZAŁKA 12.07.05, 11:55
          Obiektywizm zatem zachowa prezydium sejmu w którym jest dwóch kandydatów na
          prezydenta i trzech sztabowców innych kandydatów. No coż!!! mógł wybrać drogę
          pani Jolanty tym bardziej ze AUMILLER głośno mowił o niedopuszczaniu pytań
          politycznych. Wszyscy po tygodniu o przesłuchaniu Cimoszewicza by zapomnieli a
          teraz co???? Teraz w tym bagnie muszą sie wszyscy taplać bo zachciało sie
          MARSZAŁKOWI IZBY, który nic nie raczył nawet bąknąć przez tyle miesciecy nie
          pytany o komisje (zero konferencji, skarg do komisji etyki itp, itd) postanowił
          ze mu to w kampanii wyborczej pomoże. OJEJ straszne
    • eva15 Re: Cimoszewicz: spotkanie Prezydium Sejmu najpóź 12.07.05, 11:21
      Niezaleznie od tego, czy nizej wymienieni panowie mieli formalne prawo po swej
      stronie, czy nie, ich zachowanie jest skandaliczne:

- Kwasniewski nie zatanczy i nie zaspiewa, bo mu sie ta (skadindad glupia i
      kretacka) komisja NIE podoba. Kwasniewski swiadomie ignoruje INSTYTUCJE panstwa,
      a przeciez, mimo, ze sam jest klamczuchem, moze p. magister liczyc na szacunek
      spoleczny WLASNIE dlatego, ze reprezentuje INSTYTUCJE prezydenta, bo przeciez
      nie ze wzgl. na swoja osobowosc, ktora w kretactwie w niczym nie odbiega od
      kretactw Giertycha.

- Belka prezentuje w tv wlasna teczke na jablka. Poprzednia z podpisami dla UB
      go nie obchodzi. Reka za ktora go zlapano nie byla jego. Gratyfikacje w banku
      tez nie..Belka jest karierowiczem do szpiku kosci, prawdziwym, z zamilowania. A
      taka postawa utrudnia bardzo widzenie swiata w kategoriach zwyklej uczciwosci.
      A zreszta komisja jest brzydka i glupia, wiec - jak wyzej..

- Cimoszewicz nie bedzie sie tlumaczyl z niczego w tym z akcji Orlenu. Nie da na
      siebie nasikac malym pieskom. Czuje sie przy nich niczym dog,ktory ostro gryzie.
      Zwlaszcza, ze posiadl wiedze prawnicza nt. komisji, ktorej jako zwierzchnik
      tejze komisji wczesniej nie mial. Wezwanie we wlasnej sprawie tak go nagle
      oswiecilo.

Mozna miec prawo po swojej stronie (zwlaszcza gdy sie je wspoltworzylo) a jednak
      nie byc PRAWYM w swych zachowaniach. I to jest zarzut jakim nalezy postawic tak
      Kwasniewskiemu jak i Belce oraz Cimoszewiczowi. Polska demokracja jest jeszcze
      jeszcze slaba, stad tez takie w niej kwiatki jak Giertych czy paru innych
      nawiedzonych. Ale wlasnie TYM BARDZIEJ nie powinno sie jej podkopywac i jej
      instytucji osmieszac. Za obsikanie mlodej i kulawej demokracji nalezy sie tym
      panom OLANIE przy urnach wyborczych.
      • pe1 Re: Cimoszewicz: spotkanie Prezydium Sejmu najpóź 12.07.05, 11:53
        > - Cimoszewicz nie bedzie sie tlumaczyl z niczego w tym z akcji Orlenu.

a dlaczego miałby się tłumaczyć? Czy komisja będzie przesłuchiwać tysiące
        detalicznych akcjonariuszy? W tym kraju każdy ma prawo kupowac i sprzedawać
        akcje przedsiębiorstw, a Cimoszewicz swoją drobnicę już dawno sprzedał i zapewne
        kupił za nie inne akcje, bo na tym polega gra na giełdzie? Od kiedy to trzeba
        się z tego tłumaczyć? Pojęcie spekulacji skończyło się z końcem PRL-u, a mam
        wrażenie, że chcesz to odgrzebywać. Tęskno ci za rozliczaniem wszystkich z
        każdego posiadanego grosza? A skąd masz na komputer i internet?
        • rnrr Re: Cimoszewicz: spotkanie Prezydium Sejmu najpóź 12.07.05, 12:00
          No z tego co wiem, to był w rządzie i wiedział o pewnych krokach i
          zamierzeniach w sprawie prywatyzacji np. Nafty Polskiej czy samego Orlenu. Wiec
          nie spłycajmy tutaj powaznych spraw bo nie tędy droga. Tak na marginesie Twojej
          logiki to niby po co był Kaczyński wezwany przed komisje Rywina np??? Co miał z
          tym wspólnego. Pani błochowiak zadała 10 pytań typu: zna pan Rapaczyński - kto
          panu ja przedstawił i po pól godzinie se kaczka odleciała. Cimoszewicz tez by
          odleciał ale zachciało mu sie stylem, poziom i butą do komisji dopasować
        • eva15 Re: Cimoszewicz: spotkanie Prezydium Sejmu najpóź 12.07.05, 12:02
          Bardzo upraszczasz sprawe, Cimoszewicz bylby ci wdzieczny, ale akie proste to
          nie jest,. Jest wiele pytan, i przyznaje to nawet BARDZO Cimoszewiczowi
          przychylna GW:

"Otóż swoją funkcję w rządzie Cimoszewicz objął w 2001 r. i z tego punktu
          widzenia lepiej byłoby, aby swoje akcje Orlenu sprzedał od razu po nominacji.
          Prawo nie zabrania ministrom inwestowania na giełdzie, ale przypadek PKN Orlen
          jest szczególny. To spółka, w której skarb państwa ma jedną trzecią akcji i jest
          najsilniejszym właścicielem. Jej losy w dużej mierze zależą od rządu. Wpływ na
          kurs akcji Orlenu miała np. decyzja, czy minister skarbu sprzeda tej firmie
          Rafinerię Gdańską. Dla losu koncernu ważne są plany rządu dotyczące prywatyzacji
          sektora paliwowego. Takie sprawy są omawiane na zamkniętych posiedzeniach rządu.

Wobec tego Cimoszewicz byłby uprzywilejowanym akcjonariuszem mającym dostęp do
          wielu informacji niedostępnych dla zwykłych graczy giełdowych. Mógłby być
          posądzony o wykorzystanie tych informacji dla wyboru najlepszego dla siebie
          momentu sprzedaży akcji."
          (....)

"czy Cimoszewicz zgodnie z prawem pożyczył pieniądze od córki i zięcia na kupno
          akcji. Owszem, przepływ kilkuset tysięcy złotych z konta córki na konto ojca
          powinien być jakoś oficjalnie zarejestrowany jako pożyczka bądź darowizna. I
          trzeba od transakcji zapłacić podatek lub odpowiednią opłatę. Tę sprawę mogłaby
          zbadać sejmowa komisja etyki poselskiej, do której zadań należy analiza
          oświadczeń majątkowych posłów."

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2813842.html
      • hirsh1 Ewa-a a czego oni się mają tłumaczyć?Ze nie są? 12.07.05, 12:05
        Kim?
        Wielbłądem?
        Po co ich na tę "komisję" wzywają?
        Wiesz po co?
        Aby upupić w ramach walki wyborczej w plątując w temat afer Orlenu.
        Ewa, a co robiłaś 21 kwietnia 2004 roku?
        Nie wiesz?
        Czyli nie masz alibi a w tym dniu np. okradli bank w naszym kraju...
        Byłaś w kinie?
        W tym samym kinie był w tym dniu (a może innym) jeden z bandytów.
        Masz z nim zdjęcie siedząc na tej samej sali.
        A twoje dziecko chodzi do tej samej szkoły co...
        Itd. A może masz jakieś akcje Orlenu?
        ...
        • rnrr Re: a czego oni się mają tłumaczyć? 12.07.05, 12:37
          np z tego czy jako członek rzadu wiedział o planowanych prywatyzacjach i
          działaniach np w sprawie nafty czy nie wiedział????

Swoja drogą to moze ktos wyjasni z czego miał sie kaczor przed komisja rywina
          tłumaczyć błochowiak????
        • eva15 Re: Ewa-a a czego oni się mają tłumaczyć?Ze nie s 12.07.05, 12:55
          przeczytaj chocby post rnrr i moj poprzedni. Jest tam kilka pytan, ktore mozna
          postawic.
          • uu1 Re: Ewa-a a czego oni się mają tłumaczyć?Ze nie s 12.07.05, 13:09
            Np. Czy przestał Pan już bić żonę?
            • eva15 Re: Ewa-a a czego oni się mają tłumaczyć?Ze nie s 12.07.05, 13:18
              gdyby opan bil zone, aby nie wypaplala jego udzialu w np. aferze Orlen - to jak
              najbardziej
              • uu1 Re: Ewa-a a czego oni się mają tłumaczyć?Ze nie s 12.07.05, 13:32
                Nie czujesz bluesa. A z zarzutem udziału w "aferze orlenu" na Twoim miejscy bym
                sie wstrzymał.
            • wrojoz Re: Ewa-a a czego oni się mają tłumaczyć?Ze nie s 12.07.05, 18:18
              Jest tak wiele spraw przeciw Cimoszewiczowi, że nie wchodzi w rachubę jako
              kandydat na Prezydenta. To polityk butny, fałszywy, ironiczny. Chciałby ktoś
              takiemu wierzyć?
              • pe1 Re: Ewa-a a czego oni się mają tłumaczyć?Ze nie s 12.07.05, 22:19
                > Jest tak wiele spraw przeciw Cimoszewiczowi, że nie wchodzi w rachubę jako
                > kandydat na Prezydenta.

TAK wiele spraw? ile? gdzie są te sprawy?
                sprawy urojone w twoim móżdżku nie wchodzą w rachubę, wybacz

> To polityk butny, fałszywy, ironiczny. Chciałby ktoś
                > takiemu wierzyć?

35% społeczeństwa wierzy, np. ja też
                może nie mam prawa? podobno żyjemy w wolnym kraju
    • oraw MAJSTERSZTYK-SOCJOTECHNIKI!!!! 12.07.05, 11:21
      KOCHANI!!!
      Zamiast się spierać nad jakimikolwiek racjami( a co racja , to racja)
      to spójrzcie na MAJSTERSZTYK socjotechniczny!!!
      Jestem przekonany , że pracuje nad tym grupa wybitnych specjalistów z USA ,
      którzy tak jak kiedyś Jelcynowi , pomagają panu Cimoszewiczowi wygrać wybory!
      Ryzykowny krok , z opuszczeniem obrad Komisji Orlenowskiej został precyzyjnie
      przemyslany!
      W sobotę , kiedy już nic się nie wydarzy , cała praso-radio-telewizja zajęła si
      jednym tylko KANDYDATEM! Za darmo!!!!
      Co więcej - pozostali kandydaci - mówili tylko o panu Cimoszewiczu!
      Wy wszyscy też mówicie tylko o panu Cimoszewiczu!
      A wiedzcie , Ze dobrze czy źle , ale ważne by mówili!!!!
      PR superdoskonały!!!
      Jeśli tak dalej pójdzie to pan Cimoszewicz zastąpi pana Kwaśniewskiego na
      Prezydenckim Fotelu i to na następne 10 lat!!!
      OT CO PANOWIE!
      Czapki z głów!!!(bejsbolówki)
      Z wyrazmi najwyższego podziwu dla maestrii!!
      oraw
      • rnrr Re: MAJSTERSZTYK-SOCJOTECHNIKI!!!! 12.07.05, 11:27
        Czapki na głowach i berety czerwone też. Socjotechnika to rzecz oczywista,
        jednakze uleganie jej ludziom to coś nie bywalego. Zdawać by sie mogło, ze
        kazdy ma rozum i dostrzega np. butę Giertycha i Cimoszewicza. Czytajac to forum
        to chociazby to wielu widzi wyłącznie butę Cimoszewicza i jednoczenie dodaje
        wszystko Cimoszewiczowi było wolno. Ciekawi mnie tylko z jakiego paragrafu ma
        dostać to 1700 zl za wyjscie z komisji nie zgodne z prawem o czym wczoraj wp
        donosił.
        • zzzyziu Re: MAJSTERSZTYK-SOCJOTECHNIKI!!!! 12.07.05, 19:29
          > wszystko Cimoszewiczowi było wolno. Ciekawi mnie tylko z jakiego paragrafu ma
          > dostać to 1700 zl za wyjscie z komisji nie zgodne z prawem o czym wczoraj wp
          > donosił.

Ustawa Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 21 stycznia 1999 r. - O Sejmowej
          Komisji Śledczej:

Art. 12. p. 1. W przypadku gdy osoba, o której mowa w art. 11 ust. 1, bez
          usprawiedliwienia nie stawi się na wezwanie komisji, bez zezwolenia komisji
          wydali się z miejsca czynności przed jej zakończeniem albo bezpodstawnie uchyli
          się od złożenia zeznań lub złożenia przyrzeczenia, komisja może zwrócić się do
          Sądu Okręgowego w Warszawie z wnioskiem o zastosowanie kary porządkowej.
      • luzaczek34 SOCJOTECHNICY DALI D__Y!!! 12.07.05, 11:30
        Kwaśniewski przed wyborami chociaż chudł a Cimoszewicz się wygłupił.

www.cimoszenko.info
    • bananekk Komisja do spraw kompromitacji 12.07.05, 11:22
      Mam nadzieję, że marszałkowi Cimoszewiczowi uda się dowieść, że to co
      wyprawiają posłowie Komisji ds. PKN ORLEN to zwykła gra polityczna, a nie próba
      dojśćia do prawdy!!!
      • rk111 Re: Komisja do spraw kompromitacji 12.07.05, 12:21
        czy nie widzisz o co naprawdę chodzi temu komuchowi .
        • bananekk Re: Komisja do spraw kompromitacji 12.07.05, 12:52
          mało mnie to obchodzi, o co tak naprawdę chodzi temu komuchowi. Zwyczajnie
          łudzę się nadzieją, że w końcu ktoś utrze nosa tym (p)osłom z komisji "prawdy",
          a czy to zrobi komuch, czy prawicowiec (w ogóle widzisz różnicę w poglądach?!)
          jest bez znaczenia
    • dominik59 Re: Cimoszewicz: spotkanie Prezydium Sejmu najpóź 12.07.05, 11:23
      Co ty człowieczku o PZPR wiesz. Nic albo jeszcze mniej. Cimoszewicz jest
      apodyktyczny. Ale jak sie tej chołoty typu Kaczory, Leppery, Giertychy za morde
      nie weźmie, to los Ojczyzny przez taką prostytucję jaka mamy teraz w sejmie z
      góry można uważać za stracony.
      • rnrr Re: Cimoszewicz: spotkanie Prezydium Sejmu najpóź 12.07.05, 11:33
        OJOJ jaki nerwowy. Po co te emocje. Prostytutki polityczne to od lat ta sama
        jedna partia i każdy wie jaka. Widać w tej wypowiedzi piękny przyklad lewicowej
        wrażliwości na demokracje i zapędu ku dyktatorskiemu rządzeniu. A ja do tej
        pory myslałem, ze to Kaczka ma być dyktatorem, a Cimoszewicz wielki demokratą.
        Właśnie Cimoszewicz wielkim demokratą był. Odką mógł być!. Najlepszy to tekst o
        los Ojczyzny??? Skąd to nagle taka troska. Myslalem, zawsze ze lewica dba
        wyłacznie o swój los i np. milicjantów czy SB, a tu i o Ojczyzne coś takiego.
        No niebywałe.
      • pralinka.pralinka Re: Cimoszewicz: spotkanie Prezydium Sejmu najpóź 12.07.05, 11:39
        dominik59 napisał:

> Co ty człowieczku o PZPR wiesz. Nic albo jeszcze mniej. Cimoszewicz jest
        > apodyktyczny. Ale jak sie tej chołoty typu Kaczory, Leppery, Giertychy za morde
        >
        > nie weźmie, to los Ojczyzny przez taką prostytucję jaka mamy teraz w sejmie z
        > góry można uważać za stracony.

Jasne!!! za mordę trza wziąć w ogóle cały naród, bo się rozbisurmanił przy tej demokracji!! A w braniu za mordę partia ma doświadczenie.
    • cimcipek55 OTWIERAM WC ... A TAM KTO? WC-CIMOSZENKO !!!! 12.07.05, 11:26
      Bravo !!!
      GieWu przechodzi sama siebie
      w lansowaniu tego
      aparatczyka komunistycznego
      ktory ma zbawic
      sbcka mafie postkomunistyczna
      i uratowac preziostwo
      przed trybunalem

a moze by tak postawic mu pomnik !
      pis-boy olewajacy Sejm !!!
    • roman_skokowski Re: Cimoszewicz: spotkanie Prezydium Sejmu najpóź 12.07.05, 11:39
      Zanim człowieku coś napiszesz, sprawdź.
      Oto część ustawy o komisji śledczej.
      Artykuł 5
      pkt3. Po rozpatrzeniu wniosku komisja decyduje, w drodze uchwały,
      o wyłączeniu posła; w głosowaniu nie bierze udziału poseł,
      którego dotyczy wyłączenie. Jeżeli wnioski dotyczą takiej
      liczby członków komisji, że uniemożliwia to przeprowadzenie
      głosowania, uchwałę w sprawie wyłączenia podejmuje Prezydium
      Sejmu.

Proszę kilkakrotnie przeczytać ostatnie zdanie. Jeśli będzie za
      trudno proponuję jakieś letnie kursy dokształcające.
      • zzzyziu Re: Cimoszewicz: spotkanie Prezydium Sejmu najpóź 12.07.05, 19:34
        > Proszę kilkakrotnie przeczytać ostatnie zdanie. Jeśli będzie za
        > trudno proponuję jakieś letnie kursy dokształcające.

Przeczytaj nastepny artykol ustawy, bo to o niego chodzi:

Art. 6. Jeżeli w trakcie postępowania prowadzonego przez komisję zostanie
        ujawniona okoliczność, która mogłaby wywołać wątpliwości co do bezstronności
        członka komisji przy wykonywaniu czynności przesłuchania osoby wezwanej przez
        komisję, ulega on wyłączeniu Z TEJ CZYNNOSCI na wniosek osoby wezwanej lub
        członka komisji; przepis art. 5 ust. 2 stosuje się odpowiednio.

Cimoszewicz mogl wnioskowac tylko o wykluczenie z CZYNNOSCI PRZESLUCHIWANIA
        wobec czego czlonkowie komisji nawet gdyby zostali wykluczeni z przesluchiwania
        (ale nie zostali) to mogli uczestniczyc we wszystkich pozostalych czynnosciach w
        tym w czynnosci glosowania nad wykluczeniem.

Poniał?
    • rnrr Re: Cimoszewicz mógłby wreszcie dać ESKPERTYZY 12.07.05, 11:41
      Już w sobotę stękał, ze bedą w poniedziałek. Dzis juz południe. Dziwne, ze ta
      Nowaczyk (taka podobno ułomna i krytykowana mimo, ze ona wbrew temu co sie
      wypisuje znalazła sie z rekomendacji i przy wsparciu UP w komisji) ekspertyze
      wydukała. Ci od Cimoszewicza ciagle nie. Widze ze nad drugim "Panem Tadeuszem"
      pracują. Wysilaja sie w trudzie i znoju. Czemu tak wolno???? Za darmo tego nie
      robia. Moze Cimoszewicz za malo zapłacił, albo nie chciali za powiedzmy 10 tys
      pisać jakiś bzdur i szukać uzasadnień tak gdzie nie ma.
      Powaznie to chciałbym wreszcie zobaczyć róznice między ekspertyzami pani
      Ekspert a płatnymi efektami pracy zleconej "wybitnych prawników". Ciekawe
      byłoby to ze względów porównawczych.
      • piotr7777 Re: Cimoszewicz mógłby wreszcie dać ESKPERTYZY 12.07.05, 13:05
        > Już w sobotę stękał, ze bedą w poniedziałek. Dzis juz południe. Dziwne, ze ta
        > Nowaczyk (taka podobno ułomna i krytykowana mimo, ze ona wbrew temu co sie
        > wypisuje znalazła sie z rekomendacji i przy wsparciu UP w komisji) ekspertyze
        > wydukała. Ci od Cimoszewicza ciagle nie. Widze ze nad drugim "Panem
        Tadeuszem"
        > pracują. Wysilaja sie w trudzie i znoju. Czemu tak wolno???? Za darmo tego
        nie
        > robia. Moze Cimoszewicz za malo zapłacił, albo nie chciali za powiedzmy 10
        tys
        > pisać jakiś bzdur i szukać uzasadnień tak gdzie nie ma.
        > Powaznie to chciałbym wreszcie zobaczyć róznice między ekspertyzami pani
        > Ekspert a płatnymi efektami pracy zleconej "wybitnych prawników". Ciekawe
        > byłoby to ze względów porównawczych.
        Dla towjej informacji - jest już pięć ekspertyz.
    • pprzybysz Re: Cimoszewicz: spotkanie Prezydium Sejmu najpóź 12.07.05, 11:49
      Przeciez w tym kraju nie ma tak naprawde bezstronnych ekspertow. Komisja ma
      swoich wybitnych ktorzy mowia tak jak im kaza czlonkowie komisji. Podobnie
      Cimoszewicz ma swoich. Oskarzanie komisji o "bezstronnosc" jest naduzyciem.
    • damulka Re: Cimoszewicz: spotkanie Prezydium Sejmu najpóź 12.07.05, 12:08
      Jak wiarygodnym jest bezpartyjny kandydant na prezydenta z legitymacja SLD w
      kieszeni i korzystajacy z pieniedzy na kampanie wyborcza swej parti.Kretacz i
      zadufany w sobie stawia sie ponad elementarnymi zasadami uczciwosci i
      odmawiajacy wyjasnienia posiadania akcji Orlenu.
      • uu1 Re: Cimoszewicz: spotkanie Prezydium Sejmu najpóź 12.07.05, 12:32
        Śliczny tekst. Tyle, ze nie ma w nim prawdy.
    • szymusss Re: Cimoszewicz: spotkanie Prezydium Sejmu najpóź 12.07.05, 12:21
      hahaha

az zal co poniektorych sluchac

Ludzie - czy nie widzicie, ze komisja sobie urzadzila cyrk z calego panstwa -
      komisja stala sie jednoczesnie cala wladza: ustawodawcza (w dowolny sposob
      interpretuje ustawy, zmieniajac ich znaczenie), sadownicza (bez mruzenia oka
      wydajac wlasne WOGOLE NIESPRAWDZONE osady "Pan złamał prawo" lub tez podwazajac
      prawomocne wyroki) oraz wykonawcza (im rzad nie jest do niczego potrzebni, oni
      sami chca rzadzic w panstwie)

Po prostu grupa chamow, ktora jadac na populistycznych haslach licza na poparcie
      ubogiej czesci polskiego spoleczenstwa, ktora nie ma czasu na wglebianie sie w
      polityke, tylko widzi swoja biede - a kto jest winien - nasz rzad, wiec ci co
      sie jemu przeciwstawiaja i najglosniesniej krzycza- sa naszymi przyjaciolmi.

kretynstwo panownie - wstyd mi ze zyje w takim kraju, gdzie u wladzy sa tacy
      ludzie jak Giertych, Macierewicz i spolka bez zadnej odpowiedzialnosci za swoja
      glupote....

niech oni zastapial miejsce robotnikow fizycznych, a do rzadzenia panstwem
      zabiora sie ludzie ktorzy potrafia rzadzic z glowa, a nie tylko krzyczec:
      "Patrzcie oni sa zli... a ja jestem najswietszy"
      • oraw Re: Cimoszewicz: spotkanie Prezydium Sejmu najpóź 12.07.05, 12:32

SZANOWNY!!!
        ŚWIĘTA PRAWDA!!!!
        Ja tylko tym się różnię ,że się nie wstydzę , bo mam świadomość , że
        doświadczam swiata tego i mogę smakować wszystko na równi!!!
        Bądźmy OBSERWATORAMI!!!
        Słońce kiedy świeci , daje całą swą energię tym , którzy bardzo jej potrzebują
        i mcieszą się nią , ale daje też tym , którzy je za to przeklinają , bo ich
        zabiaja!
        My możemy tylko OBSERWOWAĆ!OBSERWOWAĆ!OBSERWOWAĆ!
        POMYŚLNOŚCI!!!
    • bprzybysz I miał te ekspertyzy od samego początku. 12.07.05, 12:27
      • bprzybysz i co by nie gadac, gosc jest chamem, ale i profi. 12.07.05, 12:30
        Caly ta medialna telenowela, pracuje tylko dla niego.
        Szkoda ze Tusk nie ma takich zdolnosci, kasy, a moze nawet i chamstwa.
      • szymusss Re: I miał te ekspertyzy od samego początku. 12.07.05, 12:32
        mozliwe- zaprzeczyc sie nie da

lecz czy jest w tym cos zlego? np. mogl na poczatku sie upewnic czy postapi
        zgodnie z prawem, zanim zrealizowal wlasny plan

niektorzy poslowie z komisji sledczej wogole sie nie zastanawiaja czy postepuja
        zgodnie z prawem, ani przed, ani po czynie (przykladowo: "Pan zlamal prawo" -
        czy posel ma prawo do wystawiania takich opini, czyz nie jest to zadaniem sadow?
        proponuje wiec komisji sledczej dac jeszcze prawo wydawania od razu wyrokow-
        chyba by sie pan Giertych ze spolka z tego bardzo ucieszyl...)
        • zzzyziu Re: I miał te ekspertyzy od samego początku. 12.07.05, 19:38
          > lecz czy jest w tym cos zlego? np. mogl na poczatku sie upewnic czy postapi
          > zgodnie z prawem, zanim zrealizowal wlasny plan

Ale upewnial sie jako kandydat Cimoszewicz (za swoja kase, ewentualnie za kase
          kolegow z Ordynackiej) czy jako Marszalek Sejmu Cimoszewicz (za kase podatnikow)?
          • faulencer Re: I miał te ekspertyzy od samego początku. 12.07.05, 21:33
            Ten Zzzzyziu to jakis kompletny ignorant.Wszystko mu się kojarzy z PZPR a za
            komuny tak jak Giertych był podejrzewam w beciku albo w przedszkolu
      • m15 koncz wasc ,wstydu 12.07.05, 12:33
        oszczedz sobie i calej komunie ,chociaz moze prawda jest co mówia najstarsi
        górale,iz to bezwstydne towarzycho
        • szymusss Re: koncz wasc ,wstydu 12.07.05, 12:45
          nazywasz mnie komunista dlatego ze bronie czlowieka z lewej strony politycznej
          czy dlatego ze przeciwstawiam sie lamaniu prawa?

Czy wogole wiesz czym teoretycznie rozni sie prawa strona polityczna od lewej?

wyrob sobie na poczatku wlasny poglad na to jak powinno wyglada polskie panstwo,
          jakie reformy przeprowadzic by bylo lepiej w kraju, a nie tylko idz na latwizne
          i wytykaj palcami ze ci sa zli.

Jak zapoznasz sie z teoretycznymi zalozeniami stron politycznych i porownasz je
          ze swoim idealnym planem politycznym to dopiero wtedy mozemy podyskutowac

ps - komunista nie jestem (najlatwiej komus cos zarzucac), chyba ze sie myle
          (mozliwe) - prosze wiec podaj mi swoja definicje komunisty...(!)

...- czy komunista to kazdy czlowiek ktory ma lewicowe poglady?
          ...- a moze to kazdy tylko nie ty...?
          • m15 Re: koncz wasc ,wstydu 12.07.05, 13:04
            drogi kolego ,dobrze wiesz ,iz z programu przedwyborczego sld zrealizowano
            malutki fragmencik,o gospodarce nie bede wspominal ,powiem tylko o dwóch
            przykladach obietnic przedwyborczych,wymagajacych tylko decyzji politycznej
            1 likwidacja senatu
            2 wiosenny termin wyborów parlamentarnych
            ,programy sa bardzo wazne,lecz wiarygodnosc polityków ,którzy maja je
            realizowac sa jeszcze wazniejsze,gdyz jak uczy historia ,odietnice
            przedwyborcze z dzialaniami powyborczymi rozmijaja sie znacznie , prosze wiec
            najpierw uwiarygodnic swoje srodowisko a potem przekonywac do jego programu,bo
            ja na kolejne obietnice nabrac sie juz nie dam ,powodzenia w uwiarygodnianiu
          • m15 Re: koncz wasc ,wstydu 12.07.05, 13:07
            szymusss napisał:

> nazywasz mnie komunista dlatego ze bronie czlowieka z lewej strony politycznej
            > czy dlatego ze przeciwstawiam sie lamaniu prawa?
            >
            > Czy wogole wiesz czym teoretycznie rozni sie prawa strona polityczna od lewej?
            >
            > wyrob sobie na poczatku wlasny poglad na to jak powinno wyglada polskie
            panstwo
            > ,
            > jakie reformy przeprowadzic by bylo lepiej w kraju, a nie tylko idz na
            latwizne
            > i wytykaj palcami ze ci sa zli.
            >
            > Jak zapoznasz sie z teoretycznymi zalozeniami stron politycznych i porownasz
            je
            > ze swoim idealnym planem politycznym to dopiero wtedy mozemy podyskutowac
            >
            >
            > ps - komunista nie jestem (najlatwiej komus cos zarzucac), chyba ze sie myle
            > (mozliwe) - prosze wiec podaj mi swoja definicje komunisty...(!)
            >
            > ...- czy komunista to kazdy czlowiek ktory ma lewicowe poglady?
            > ...- a moze to kazdy tylko nie ty...?
            sorki ,male nieporozumienie "koncz wasc "bylo do tow cimoszki
            • szymusss Re: koncz wasc ,wstydu 12.07.05, 18:41
              ok:)

natomiast co do planow politycznych sld i ich wypelnienia, to niestety, ale
              chyba nie znajdziemy zadnej formacji politycznej, ktora w 100% wypelnila swoje
              obietnice przedwyborcze

obwiam sie jedynie tego, ze obecna kielbasa wyborcza i ludzie ktorzy ja glosza
              moze sie okazac smiertelnym zastrzykiem dla Polski po wyborach
    • zyks Czego się pienisz,ciocia Emilka to wybitny expert 12.07.05, 12:29
    • alexandersson Re: Cimoszewicz: spotkanie Prezydium Sejmu najpóź 12.07.05, 12:42
      Polskie prawo jest tak dziurawe , iż znam przypadek zwykłej kobiety z małej wsi
      (daleko od puszczy białowieskiej) , która wygrała wszystkie procesy z
      najwybitniejszymi autorytetami prawniczymi w Polsce. Zaczęło się niewinnie od
      zwykłego odwołania od orzeczenia pierwszej instancji a dalej już po maśle. I
      nagle te autorytety się obudziły przed Sądem Najwyższym , że przespali istotny
      termin:) Dzięki temu Kobieta wyszła obronną ręką z przegranej na pozór sprawy.
      To dowodzi, że prawo powinno być proste jak drut (zrozumiałe dla prostych
      ludzi) a nie zagmatwane jak kogel-mogel i nie zrozumiałe dla autorytetów. Dla
      tej prostej sprawy autorytetem jest dla mnie ta zwykła kobieta, która wczoraj
      powiedziała, iż zamierzała głosować na W. Cimoszewicza ale teraz już nie będzie
      bo po pierwsze wybrał J. Kwaśniewską na szefa sztabu wyborczego a po drugie nie
      zachowuje się jak na Marszałka Sejmu RP przystało.
      • czarek1 Re: Cimoszewicz: spotkanie Prezydium Sejmu najpóź 12.07.05, 12:47
        W latach trzydziestych Marszalek J. Pilsudski, wezwany pzrez jakas Komisje do
        zeznawania, tez zjawil sie, wyglosil swoje expose i wyszedl, poniewaz Wysika
        Komisja byla stronnicza. Bez wzgledu na to, czy lubi sei Cimoszewicza, czy nei
        nie ma chyba osoby, ktora zgodnie ze swoim sumieniem powie, z e komsja
        Giertycha jest bezstronna i chec dociec do prawdy. Ci panowie maja tylko jeden
        cel. Zeznawanie pzred nimi nei prowadzi do nizcego.
        • szymusss Re: Cimoszewicz: spotkanie Prezydium Sejmu najpóź 12.07.05, 12:51
          prawda

niestety w chwili obecnej, gdzie kazdy lobbuje jak moze, ze swieczka szukac by
          osob bezstronnych

jestem ogolnie przeciwnikiem komisji sledczych- od tego wedlug mnie sa sady, a
          nie wladza ustawodawcza, a juz wogole krytykuje takie komisje przed
          jakimikolwiek wyborami, gdzie wykorzystywane sa one jakos darmowe pole do
          kampani politycznych
    • uu1 Re: WC - więc tylko sikać 12.07.05, 13:00
      Czy Ty jesteś tą tischnerowska prawdą?
    • erg_samowzbudnik Re: Cimoszewicz: spotkanie Prezydium Sejmu najpóź 12.07.05, 13:07
      arek66 napisał:

> a ci WYBITNI eksperci sa z PZPR, SLD czy z puszczy białowieskiej? Komisja ma
      > swoich ekspertow, skoro marszalek sejmu uwaza, ze nie sa specjalistami to
      > dlaczego sejm ich zatrudnial? Teraz dopiero jak pokazuja, ze marszalek nie ma
      > racji to sa nieodpowiedni? Kpina panie kandydacie na prezydenta. Potem tez pan
      > tak bedzie robil, ze tylko ci, ktorzy mowia tak jak pan beda wybitni, a inni
      > stronniczy?
      Na tym własnie polega dyplomacja i polityka.

-I tak głosuję na Cimoszwicza.
    • krzych60 Brawo Cimoszewicz. 12.07.05, 13:18
      Wreszcie ktoś się wziął (i to prawnie) za tych ludzi, którzy stworzony przez
      siebie teatr polityczny nazywają nadal komisją. Szkoda tylko, że tak późno.
      Trudno nie zgodzić się z wczorajszym komnetarzem Piotra Stasińskigo w Gazecie.
      • ot.byt Re: Brawo Cimoszewicz. 12.07.05, 14:05
        A ja mam takie pytanie.Cimoszewicz złożył te wnioski przed komisją czy włożył
        je do swojej teczki i wyszedł.I drugie pytanie.Czy to były wnioski w liczbie
        mnogiej czy jeden wniosek.Bo nie wiem.A to jest duża różnica.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka