polonus9 31.10.05, 19:01 Nie mozna sluzyc dwum panom,zwlaszcza na tym stanowisku. Zona tego pana jest amerykanska Zydowka.W co graja Kalkenteinowie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pro.filutek1 Re: Czy obywatel USA Sikorski moze byc szefem MON 31.10.05, 19:03 W cymergaja z polonusami9. Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Jakie to mile powitanie ministra przez antysemitow 31.10.05, 19:05 co ma do rzeczy religijne pochodzenie zony ministra? Zydow nie wolno miec w rodzinie ministrow polskich? Poczytaj histoie, rasisto! Czy wiekszosc Polakow mysli podobnie jak polonus9? Odpowiedz Link Zgłoś
polonus9 zrobilem sie taki dzieki antysemitom z RM 31.10.05, 19:13 Dlaczego Rydzyk teraz nie drze mordy ? Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Jakie to mile powitanie ministra przez antyse 31.10.05, 19:18 Nie mysli, tak myśli tylko ciemnogród. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A poza tym pani Sikorska i madra, i efektowna... 31.10.05, 19:19 Coz, neceser - zasciankiem tu cuchnie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Chyba dlatego olewają ją i jej książki w Europie. 31.10.05, 19:23 Polakom chyba pomylił się kontynent, na kórym żyją. Cóż, wybrali kolejne pięć lat czyśćca, to go dostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk [...] 31.10.05, 20:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Qrwa, cenzuro - to fakt: Polacy olewaja ksiazki: 31.10.05, 20:03 sprzedaz - 0,5 sztuki na glowe rocznie, gdy w UK - 11, w USA - takze powyzej 10 sztuk:))) TO mi cenzurujesz? Idz sie utop! Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Qrwa, cenzuro - to fakt: Polacy olewaja ksiaz 01.11.05, 00:27 kropekuk napisał: > sprzedaz - 0,5 sztuki na glowe rocznie, gdy w UK - 11, w USA - takze powyzej 10 > > sztuk:))) TO mi cenzurujesz? Idz sie utop! no ja przekraczam normę chyba 20-krotnie poprawiam polską statystykę czytelniczą Odpowiedz Link Zgłoś
uczciwypolak Re: Qrwa, cenzuro - to fakt: Polacy olewaja ksiaz 01.11.05, 02:45 Polacy nie potrzebuja czytac ksiazek ich madrosc przesciga wszystkich europejczykow a to widac po ostatnich wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
mikronezja Facet, zajmij ty się sprawami GB i Torysów 31.10.05, 19:26 w końcu jesteśmy niepodległymi obywatelami niepodległej RP i mamy prawo do swoich poglądów na życie wewnętrzne Ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk To nie trzeba mnie bylo na 6 lat do Polski sciagac 31.10.05, 19:58 jako brytyjskiego wsparcie pod przygotowanie Polski do NATO - mysle, ze mam wieksze od ciebie prawo wyrazac tu swoje opinie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mikronezja Moja cie nie rozumieć ... 31.10.05, 20:29 ty bardzo polski pisać a ona skomplikowana język, ty lepiej napisać to po naszemu ! Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Moja moze pisac po angielski - to jezyk moich 01.11.05, 00:28 rodzicow, ale moja bac sie, ze twoja nie zrozumiec. Moja widziec w Polska wiele Polak z piatka z angielski na dyploma, ktora English English nie rozumiala nawet przy glupie pytanie gdzie byc loo:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mikronezja Twoja może pisać angielski ... 01.11.05, 01:19 moja zrozumieć (I hope !) Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Jakie to mile powitanie ministra przez antyse 01.11.05, 00:24 neceser napisał: > co ma do rzeczy religijne pochodzenie zony ministra? Zydow nie wolno miec w > rodzinie ministrow polskich? > Poczytaj histoie, rasisto! Czy wiekszosc Polakow mysli podobnie jak polonus9? Ten jeden raz się z Tobą zgadzam,a Anna Applebaum napisała świetną książkę "Gułag". Co do samego Sikorskiego trzeba mu dać sznsę,a nie od razu traktować z buta. Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd O co pretensje? Chcieliście Szarona, i ... 31.10.05, 19:17 ... na dodatek jego rząd, to macie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A KTO ci to obywatelstwo amerykanskie Radka 31.10.05, 19:18 urodzil? On sie pozbyl nawet obywatelstwa brytyjskiego, choc mogl przeciez wzorem milionow Polakow oba obywatelstwa zachowac:))) Niemniej ja Radkowi wspolczuje - trafil za niewinnosc do istnego piekla. Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Re: Do poputczików Rosji!!! 31.10.05, 19:24 Za dużo czego? Głupoty? To na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus9 nie mam zwyczaju wymyslac cudzego obywatelstwa 31.10.05, 19:26 10-14-2005 Burza w finansach, imigracja i trudne chwile Karla Rove'a Mieszkający w odległości paru ładnych tysięcy mil od polskiej Bydgoszczy, Radosław Sikorski (bardziej familiarnie, Radek), zostaje wybrany polskim senatorem z tego miasta (lista Prawa i Sprawiedliwości). Zachowuje jednocześnie obywatelstwo amerykańskie, bo nigdzie nie można zawiesić obywatelstwa na jakiś czas i już przenosi się na stałe do Warszawy, w każdym razie na okres wykonywania mandatu senatorskiego. Ciekawe, czy będzie głosował w przyszłorocznych wyborach kongresowych, w lokalu wyborczym jak zawsze w Ambasadzie Amerykańskiej w Warszawie. www.polishdailynews.com/ppa.php?id=1811 Odpowiedz Link Zgłoś
t0g Kropku, znasz miasto Reading? Fajnie tam? 31.10.05, 20:02 Mój siostrzeniec dostał tam właśnie pracę, więc dlatego pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Juz nie jest fajnie: miasteczko na A 22 (taka duza 31.10.05, 20:06 odnoga jakby obwodnicy Londynu). Bylo miastem zdecydowanie klasy sredniej, ale sie strasznie w ostatnich latach "zmuslimilo"; strasznie tez skoczyla ilosc bestialskich przestepstw. Ma do dzisiaj te bardzo dobre, uroczo angielskie dzielnice, ale ma i te bardzo zakazane. Coz, uwazac - ale to trzeba wszedzie w swiecie. A chlopak moze i moze zarobic - srednia zamoznosci dosc wysoka. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk [...] 31.10.05, 20:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Nie SPRAWDZILI - jak to w 99% Polacy. Slyszeli, ze 01.11.05, 00:30 dzwonia, a to dzwonili na prawo stalego pobytu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
t0g Były juz precedensy i było OK 31.10.05, 19:56 Obywatel sowiecki Konstanty Rokossowski był szefem MON-u i wszystko grało. WP było wtedy częscia Armii Czerwonej przebraną w nieco inne mundury. O Kostku mówiło się, że miał wiele żon (lubił on panie i to z wzajemnościa, podobno), więc na pewno były wród nich i Żydówki. W tej chwili to WP jest częscia NASZEJ ARMII (US Armed Forces) więc jest absolutnie OK że teraz NASZ obywatel (US citizen) staje na jej czele. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Buhahaha! I CZEMU oni tak pieskow GRU bronia? 31.10.05, 20:01 Moze tatusie zasluzone sowieckie gieneraly? Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Czy obywatel USA Sikorski moze byc szefem MON 31.10.05, 20:01 kiedyś wytykano mu, że ma obywatelstwo brytyjskie. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Czy obywatel USA Sikorski moze byc szefem MON 31.10.05, 20:24 Czytam już drugi watek o Radku Sikorskim i oficjalne cv i powiem wam, że mój niepokój wzrasta. Zastanawia mnie skąd ten aplauz do człowieka. W Polsce. Nic nadzwyczajnego nie zrobił. Piątka z angielskiego, studia w Oksfordzie. Matko Boska, dla zaścianka to może rzeczywiście jest Bóg wie co. A czy ten człowiek ma pojęcie o sprawach polskich? W dodatku tych wojskowych? To stajnia Augiasza naszpikowana agenturą. Zapewne zapewne - bo przecież nie wiem tego napewno. Odpowiedz Link Zgłoś
jagnieszkaa Re: Czy obywatel USA Sikorski moze byc szefem MON 31.10.05, 20:48 Pani Sawo, zaręczam Pani, że pan Sikorski jest uczciwym i kompetentnym polskim patriotą. Tak mówi mój Tata, który od lat zna go osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Czy obywatel USA Sikorski moze byc szefem MON 31.10.05, 21:01 jagnieszkaa napisał: > Pani Sawo, zaręczam Pani, że pan Sikorski jest uczciwym i kompetentnym polskim > patriotą. Tak mówi mój Tata, który od lat zna go osobiście. To już coś. Dziękuję za te ludzkie słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
mikronezja A kim jest Pani Tata, który zna osobiście RS 01.11.05, 01:27 bo my nie znamy osobiście szanownego Taty Pani, a Internet ma to do siebie, że każdy może napisać dowolną laurkę nawet niezgodną z rzeczywistością ? Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: A kim jest Pani Tata, który zna osobiście RS 01.11.05, 02:08 A ty jakieś WSI czy inne ABW jesteś, że takie śledztwa urządzasz forumowiczom? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
mikronezja A jak mamy wierzyć autorytetowi ... 01.11.05, 20:08 nieznanego Taty, no jak ? Jestem z miasta a nie ze WSI ! Odpowiedz Link Zgłoś
polonus9 Re: Czy obywatel USA Sikorski moze byc szefem MON 31.10.05, 21:27 Elokwentny to on jest. Niektorym to wystarcza.kaczory cierpia poza tym na kompleks amerykanski jak wielu Polakow rodem z PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Czy obywatel USA Sikorski moze byc szefem MON 31.10.05, 22:52 Czy Sikorski ma tylko obywatelstwo amerykańskie, czy amerykańskie i polskie? Bo jeżeli to drugie to raczyłbym zaznajomić się z podstawami prawa, które mówi, że w granicach państwa polskiego człowieka o podwójnym obywatestwie obowiązują tylko iw yłacznie prawa i obowiązki wynikające z polskiego dokumentu, co więcej, ma on obowiązek takim się posługiwać na terytorium kraju. A więc obywatelstwo amerykańskie ma znaczenie poza granicami kraju. To w kwestii formalno-prawnej. Odpowiedz Link Zgłoś
gorby Re: Czy obywatel USA Sikorski moze byc szefem MON 01.11.05, 00:47 Nie odkryles Ameryki. Podwojny paszport sluzy glownie do korzystania z przywilejow jakie daje kazde panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
axx61 Re: Moze, wlasnie nim zostal. 01.11.05, 02:29 To nie wszystko. Moze miec (a moze i ma obywatelstwo Israela) Moze byc ministrem i nie tylko . Moze byc i nawet prezydentem, powiedzmy tak jak prez. Moscicki czy Narutowicz mieli obywatelstwo szwajcarskie. A tak w ogole to dobrze miec jeszcze inne obywatelstwo oprocz polskiego. A rzad sie zawsze jakos wyzywi. Nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Moze, wlasnie nim zostal. 01.11.05, 07:52 axx61 napisał: > To nie wszystko. Moze miec (a moze i ma obywatelstwo Israela) Moze byc > ministrem i nie tylko . Moze byc i nawet prezydentem, powiedzmy tak jak prez. > Moscicki czy Narutowicz mieli obywatelstwo szwajcarskie. A tak w ogole to > dobrze miec jeszcze inne obywatelstwo oprocz polskiego. A rzad sie zawsze jakos > wyzywi. Nieprawdaz? To nie wszystko co budzi niepokój - z całym szacunkiem dla taty Agnieszki i jego rekomendacji. Ale obcy paszport i podwójne obywatelstwo ułatwia ewentualną rejteradę. Nie trzeba się starac o azyl polityczny. A wręcz państwo, które ma pretensje do delikwenta musi złozyć papiery o ekstradycję. Izrael jak wiemy w ogóle sie na wszystkie wnioski o ekstradycję ich oibywateli wypina. Wypinają sie też Stany Zjednoczone vide sprawa Mazura. Wydawałoby się , że ewidentna, a USA to nasz sojusznik. Gó.. prawda w tych sprawach obowiązują wewnętrzne procedury danego państwa. Więc to podwójne obywatelstwo przesympatycznego pana Radka Sikorskiego nie jest takie bez znaczenia. Jesli premier Marcinkiewicz chce żebyśmy mu wierzyli, że nie rzuca słów na wiatr. I chce być wiarygodny w tym, że zapowiada przejrzystość władzy. To pan Sikorski powinien dokładnie nam obywatelom wyjaśnić ile ma obywatelstw od kiedy i jakie mogą być ewentualne konsekwencje tego faktu gdyby popadł w konflikt z prawem polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Wg.Prof.Zybertowicza Sikorski nie może objąć MON 01.11.05, 20:15 NIEKTÓRE ZASADY OBSADZANIA STANOWISK O SZCZEGÓLNYM ZNACZENIU DLA PAŃSTWA 1. Tak jak już sygnalizowałem we Wstępie, podobnie jak w innych krajach, obowiązywać tu musi zasada dmuchania na zimne. Oznacza to, iż aby pozbawić daną osobę prawa objęcia funkcji znajdującej się na wykazie stanowisk o specjalnym znaczeniu dla państwa, nie jest potrzebne procesowe udowodnienie jej przestępstwa. Wystarczy istnienie uzasadnionych poszlak wskazujących, że osoba ta może stanowić ryzyko dla bezpieczeństwa państwa. Taką uzasadnioną poszlaką mogą być np. wieloletnie kontakty z instytucjami zagranicznymi znanymi z powiązań ze służbami specjalnymi lub kontakty ze światem przestępczym. Inaczej mówiąc, odmiennie aniżeli w praworządnym procesie sądowym, osoba oskarżona musi tu niejako dowodzić swej niewinności. Muszą być jasno określone procedury sprawdzania. Każdy, kto zajmuje stanowisko publiczne, musi się zgadzać na grzebanie w swoim życiorysie. Dzieje się tak już obecnie w szeregu przypadków, np. w stosunku do osób, które wygrały konkurs o pracę w naszej służbie dyplomatyczno-konsularnej.(79) Kłopot nie tylko z tym, iż brak jest wyraźnie określonej listy stanowisk wymagających weryfikacji kandydatów, jak i kryteriów ich obsadzania. Istnieją też poważne wątpliwości wobec samych instytucji sprawdzających. Jak ma się tym sposobem chronione bezpieczeństwo państwa do zasady niekrzywdzenia niewinnych? Po pierwsze, nie chodzi o szarych obywateli, o ludzi z ulicy czy o dzieci, a o dorosłych podejmujących się pełnienia ważnych zadań publicznych. Po drugie, rzecz polega na dokonaniu wyboru politycznego - wyboru jednego z dwóch niekorzystnych, posiadającego niekiedy przykre konsekwencje moralne, rozwiązań instytucjonalnych. 2. Z grona osób dopuszczanych do owej puli stanowisk muszą być wykluczeni ludzie posiadający niepolskie obywatelstwa. Niezależnie od ich ewentualnych zasług czy też unikalnych kompetencji - warunkiem objęcia stanowiska musi być rezygnacja z wszystkich niepolskich form obywatelskiego uwikłania. Do przyjęcia wydaje się, w niektórych przypadkach, iż osoba o niezwykle potrzebnych kwalifikacjach będzie zatrudniona na stanowisku doradczym (z ograniczonym dostępem do materiałów tajnych), lecz w żadnym przypadku nie na stanowisku decyzyjnym. 3. Ludzie obejmujący ważne stanowiska państwowe (we wszystkich trzech władzach) powinni być wysoko opłacani (nie powinny nikogo oburzać wysokie zarobki posłów czy sędziów), lecz zarazem powinni być poddani surowym wymaganiom i kontroli społecznej. 4. Lista tych stanowisk powinna być precyzyjnie skonstruowana i niedopuszczalne jest stosowanie związanych z nią zaostrzonych kryteriów przy obsadzaniu stanowisk innych, w celu np. eliminacji ludzi z pewnych układów politycznych. Z drugiej strony, wydaje się, że lista taka nie mogłaby być w całości jawna. Jej jawność umożliwiałaby bowiem wgląd w te struktury państwa, które powinny zostać utajnione. Źródło: Andrzej Zybertowicz, WSCHODNIE WIATRY, CZYM JEST I JAK FUNKCJONUJE UKŁAD POSTKOMUNISTYCZNY W POLSCE? w: W uścisku tajnych służb. Upadek komunizmu i układ postnomeklaturowy, Wydawnictwo ANTYK, Warszawa 1993, s. 95-131. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 [...] 01.11.05, 20:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Sikorski jak juz to ma 01.11.05, 20:28 obywatelstwo angielskie a nie amerykanskie Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com No to ma kłopot Marcinkiewicz... 01.11.05, 20:54 Podzielam w pełni opinię prof Zybertowicza. Nie zorientowanym powiem, że prof Zybertowicza jest to niezależnym wysoko cenionym socjologiem. Specjalności:, socjologia wiedzy, teoria społeczna. dziękuję palnicku za ten długi cytat i podanie źródła. Sądzę, że przy zabieganiu o votum zaufania dla rządu w sejmie, posłowie powinni stanowczo domagać się wyjaśnień. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: No to ma kłopot Marcinkiewicz... 02.11.05, 00:38 sawa.com napisała: > dziękuję palnicku za ten długi cytat i podanie źródła. > > Sądzę, że przy zabieganiu o votum zaufania dla rządu w sejmie, posłowie > powinni stanowczo domagać się wyjaśnień. ------- Też tak uważam. > Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: No to ma kłopot Marcinkiewicz... 02.11.05, 06:47 Ja wręcz uważam, ze ten rząd w którego składzie będzie Sikorski nie powinien otrzymać votum zaufania. To już nie poczatek lat dziewięć dziesiatych, kiedy nie zwracano uwagi na takie subtelności. Vide rząd Olszewskiego w którym Sikorski był chyba vice ministrem. Wyjściem może być zrzeczenie się przez p. Radka Sikorskiego obcego obywatelstwa lub obywatelstw. Ja wiem, że mu będzie trudno podjąć taką decyzję, szczególnie dla stanowiska w rządzie mniejszościowym, który w każdej chwili może paść. No ale on sam i jego przyjaciele zapewniają że jest patriotą. A to zobowiązuję chociażby do takiej niedużej w końcu ofiarności. Pozostają jeszcze zbadanie ewentualnych kontaktów z służbami obcych państw. No, ale to jest już wyższa szkoła jazdy i przy obecnych wątpliwościach co do morale ewentualnych sprawdzających, musiało by to chyba robić rozwiązywane właśnie wsi, nie wypowiadam się. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: No to ma kłopot Marcinkiewicz... 02.11.05, 06:53 Co ty za bzdury wypisujesz i gdzie ci sie takie mysli w lepetynie legna? Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: No to ma kłopot Marcinkiewicz... 02.11.05, 07:02 jack20 napisał: > Co ty za bzdury wypisujesz i gdzie ci sie takie mysli w lepetynie legna? To nie są bzdury. Tu chodzi o rację stanu. Mnie też jest przykro, że Marcinkiewicz nie pomyślał o bezpieczeństwie państwa powołując Sikorskiego. Bo w sumie chciałabym, żeby ten rząd porządził. Reszta składu wzbudza zaufanie. Nawet jestem gotowa (jako obywatelka) zaakceptować Dorna. Bo nie ulega wątpliwości, że porządek trzeba zrobić. Myślę, że sprawa będzie czysta jeśli Sikorski zrzeknie się obcego obywatelstwa - o ile oczywiście takie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: No to ma kłopot Marcinkiewicz... 02.11.05, 07:14 Nie wiem, czy sobie przypominasz, ze konstytucyjne prawo ubiegania sie o prezydenture Polski dopuszczajace kandydature takze Polaka z innym obywatelstwem bylo ustanowione z mysla o Zb. Brzezinskim. Facet byl za powazny i nie przychylil sie do propozycji. Otworzylo to furtke innym. Nie sadzisz, ze nalezy powoli odchodzic od zalozenia, ze Polak z innym obywatelstwem to fee? Dlaczego inne narody nie maja z tym problemu tylko my sarmaci? Uwazam tez, ze ten typ zwany radkiem nie powinien byc polskim ministrem. Ale czy on dla panstwa cos zlego zmajstruje ? Na pewno bedzie nie mniej odpowiedzialny niz krajan na tym stanowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: No to ma kłopot Marcinkiewicz... 02.11.05, 07:24 Naszym nieszczęściem jest tworzenie prawa pod kogoś albo przeciw komuś. Tak było z konstytucją marcową tworzoną przeciw Piłsudskiemu. W latach dziewięćdziesiątych (XXw) przeciw Wałęsie a pod Brzezińskiego, co zresztą skończyło sie kłopotami i użeraniem sie z Tymińskim. Naprawdę należy z tym skończyć. i zacząć zachowywać sie jak suweren we własnym państwie. Oczywiście nie mam wpływu na to, czy posłowie zażądają zrzeczenia sie przez ministra polskiego rządu obcego obywatelstwa. Ale uważam, że tak powinno się stać. I taka jest polska racja stanu o której tak trąbił Lech w swoich spotach wyborczych, że będzie stał na jej straży. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: No to ma kłopot Marcinkiewicz... 02.11.05, 07:29 A wiesz co? ja bylbym szczesliwy gdyby zaistniala mozliwosc importu rzadu np. z owczesnego z lat 80-90 tych z Irlandi. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: No to ma kłopot Marcinkiewicz... 02.11.05, 07:22 Sawa, dam ci przyklad. Czy Schwarzenegger jest amerykaninem i wogole ma jakies zwiazki rodzinne z USA (za wyjatkiem zony)? Wybrano go gubernatorem czy nie? On podkresla, ze jest austriakiem ...ale jest i amerykaninem. Ludzie w Kaliforni nie widza problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: No to ma kłopot Marcinkiewicz... 02.11.05, 07:28 jack20 napisał: > Sawa, dam ci przyklad. Czy Schwarzenegger jest amerykaninem i wogole ma jakies > zwiazki rodzinne z USA (za wyjatkiem zony)? > Wybrano go gubernatorem czy nie? On podkresla, ze jest austriakiem ...ale jest > i amerykaninem. Ludzie w Kaliforni nie widza problemu. Czy ma austryjackie obywatelstwo? Czy ma mozliwość na wypadek sprzeniewierzenia sie prawom i konstytucji amerykańskiej dania nogi do Austrii? Rozmawiamy o obywatelstwie a nie o pochodzeniu narodowościowym. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: No to ma kłopot Marcinkiewicz... 02.11.05, 07:36 Wyhodzisz z blednego zalozenia, ze taki np. Schwarzenneger musi by cepem i malwersantem i jego jedynym marzeniem jest zrobienie kasy. Sadze, ze ci ludzie sa bardziej swiadomi tego co robia niz np. posel SO z Klobucka. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Czy obywatel USA Sikorski moze byc szefem MON 02.11.05, 07:50 skoro jesteśmy w NATO to w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Czy obywatel USA Sikorski moze byc szefem MON 02.11.05, 07:54 aron2004 napisał: > skoro jesteśmy w NATO to w czym problem? To jest mocny argument przeciw moim wątpliwościom. Rzeczywiście, nie spojrzałam na sprawę z tej perspektywy. Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: Czy obywatel USA Sikorski moze byc szefem MON 02.11.05, 07:59 Gdyby rzeczywiscie byl obywatelem US to byloby o czym dyskutowac , na razie jest brytyjskim . Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: Czy obywatel USA Sikorski moze byc szefem MON 02.11.05, 08:05 To jest wlasnie robienie problemu, gdzie problemu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer Re: Czy obywatel USA Sikorski moze byc szefem MON 02.11.05, 09:43 Radek Sikorski to taki Rokossowski w pisowskim wydaniu. A swoją drogą "olin" to be, a etatowy pracownik amerykańskich specsłużb na stanowisku ministra w polskim (?) rządzie to cacy? Odpowiedz Link Zgłoś