Dodaj do ulubionych

szukam gimnazjum na Woli

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.04.06, 02:01
Z fajną atmosferą i NORMALNYMI nauczycielami. Moje dziecko jest przeciętne i
chodziło do kiepskiej podstawówki. Z egzaminu klas szóstych spodziewamy się
24 - 26 pkt.
Obserwuj wątek
    • Gość: tomeczek Ten temat pojawia się tu regularnie :) : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 13:35
      Np. tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=290&w=34030875
      albo tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=290&w=30169054&a=30169054
    • Gość: rodzic Re: szukam gimnazjum na Woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 14:58
      No bo temat na czasie, a w poprzednich postach było mało informacji.
    • j611g Re: szukam gimnazjum na Woli 20.04.06, 16:36
      jeśli bierzesz pod uwage szkoły społeczne/prywatne to polecam społeczne
      gimnazjum na staszica 11a, jesli ktos jest zainteresowany to chetnie cos opowiem
      na ten temat
      • Gość: matka Re: szukam gimnazjum na Woli IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.04.06, 23:04
        Biorę pod uwagę o ile czesne mnie nie powali ;-) Napisz proszę coś więcej. Albo
        na maila fraszka7@o2.pl
      • Gość: pusia przestań z tym waldorfem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 12:26
        to sekta jakas i tyle a nie szkola dla normalnych ludzi
        • j611g Re: przestań z tym waldorfem 24.04.06, 15:04
          po pierwsze nie sugeruj, że jestem nienormalna,
          a po drugie to kiedy się coś pisze/mówi (a zwłaszcza kogoś/coś
          oskarża lub obraża) to warto też napisać dlaczego, a nie tylko rzucać
          bzdurnymi hasłami.
          Poza tym możemy o tym porozmawiać w innym temacie, ja tylko szczerze
          odpowiedzialam na zadane pytanie.
    • ksiezniczka_judyta Re: szukam gimnazjum na Woli 20.04.06, 19:59
      odradzam gim na Bema, ogromna ilość dzieci z rodzin patologicznych, nie ma
      dobrego nauczyciela od polskiego i ogólnie kadra jest kiepska... Sama
      skończyłam to gim 2 lata temu i nie zapomne długo wyrzucania plecaków przez
      okno, wymuszania pieniędzy, czy palenia zioła na lekcjach. Szkoła słynie z
      dużej ilości dresów i młodych dziewczyn, które za szybko chcą dorosnąć.
      • Gość: Mariusz Re: szukam gimnazjum na Woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 13:05

Odpowiadasz na :

ksiezniczka_judyta napisała:

> odradzam gim na Bema, ogromna ilość dzieci z rodzin patologicznych, nie ma
        > dobrego nauczyciela od polskiego i ogólnie kadra jest kiepska... Sama
        > skończyłam to gim 2 lata temu i nie zapomne długo wyrzucania plecaków przez
        > okno, wymuszania pieniędzy, czy palenia zioła na lekcjach. Szkoła słynie z
        > dużej ilości dresów i młodych dziewczyn, które za szybko chcą dorosnąć.

Oj marna ta opinia na temat gim.nr.50:( Naprawdę jest tam tak źle?
        • matkapolka2006 Re: szukam gimnazjum na Woli 04.05.06, 11:47
          Naprawdę. Moje dziecko właśnie je kończy. To może być wybór jeden z najgorszych
          na woli/bemowie.
          • Gość: szok.gim Re: szukam gimnazjum na Woli IP: 195.187.51.* 05.05.06, 13:36
            Nie dajcie się oszukać "wątpliwej" reklamie tej szkoły. W ubiegłym roku
            borykaliśmy się z tym problemem, czyli wyborem gimnazjum dla dziecka. Również
            zadawaliśmy sobie pytanie - Czym się kierować, jakimi kryteriami, żeby wybrać
            dobre gimnazjum? Dziecko miało predyspozycje z przedmiotów ścisłych i dlatego
            do wyboru tej szkoły przekonał nas dzień otwarty, w trakcie którego dowiedziałem
            się od p. Dyrektor, że będzie utworzona klasa matematyczno-informatyczna. Po
            rozpoczeciu roku szkolnego takowa klasa nie powstała, ponieważ zgłosiło się za
            mało chętnych. O powyższym fakcie nikt nie raczył nas poinformować (ani
            telefonicznie, ani podczas skladania dokumentów). Do klasy dziecka uczęszczaja
            zarówno dzieci uzdolnione z przedmiotów ścisłych, jak też takie, które mają mają
            zaległości z pierwszych klas szkoły podstawowej. Ponadto okazało się, że
            równoległa klasa pierwsza (tzw. ekologiczna) ma taką samą ilość godzin
            matematyki tygodniowo. Czyż nie jest to kpina z dzieci i rodziców, którzy
            pomogli im dokonać tak "trafnego" wyboru? Dopiero na nasze żądanie oraz
            sugestie, że szkoła nie wywiązała się z obietnic zostało stworzone kółko
            matematyczne dla chętnych oraz obietnicane, że w przyszłym roku szkolnym klasa
            będzie miała o jedną godzinę matematyki więcej (nie wiem, czy można jeszcze dać
            wiarę w te obietnice).
            Co do poziomu nauki, to wysoki poziom nauczania jest na pewno zachowany na
            chemii, gdzie nie wyobrażam sobie by mogły odbywać się ekscesy, opisane przez
            absolwentkę tej szkoły.
            Kolejnym i bardzo istotnym elementem jest bezpieczeństwo dzieci. W tej szkole
            jest to dużym problem - pobicia na terenie szkoły, jak i wyrównywaniue rachunków
            poza nią, wymuszenia od młodszych i słabszych dzieci pieniędzy i itp.
            Reasumując:
            Ja tej szkoły nie polecam i żałuję, że uczęszcza tam moje dziecko oraz głęboko
            zastanawiam się nad przeniesieniem dziecka do innej szkoły (tu może wynikmnąć
            problem, ponieważ nie wszystkie gimnazja mają taki sam program w danym roku
            nauki, np. w niektórych szkołach fizyka jest w I klasie - więc wybór jest już
            ograniczony).
            Także proszę dobrze się zastanowić przed dokonaniem wyboru.
    • Gość: Anka Re: szukam gimnazjum na Woli IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 05.05.06, 13:40
      Dobre jest gimnazjum na Smoczej nr 49. Niezły poziom i atmosfera.
    • o-ren-ishii Re: szukam gimnazjum na Woli 05.05.06, 18:07
      Ja polecam społeczne gim. nr. 31 na Staszica 11a. Jest dosyć małe, z klimatem,
      właśnie dla uczniów, którzy kończyli słabe podstawówki, albo z problemami z
      zaklimatyzowaniem się w państwowych szkołach.
      • Gość: Mariussz Re: szukam gimnazjum na Woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 17:46
        A społeczne dla zdolnych? Takich co ukończyli dobre podstawówki z niezłymi wynikami?
    • Gość: ojciec A jakieś opinie o gimn. 46 na Kasprzaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 08:26
      Poziom, nauczyciele, atmosfera?
      • Gość: a. Re: A jakieś opinie o gimn. 46 na Kasprzaka? IP: 213.241.34.* 13.05.06, 00:48
        Radzę zarejestrowac sie na grono.net... tam mozna sobie ciekawe rzeczy
        przeczytac o najrozniejszych szkolach.
    • Gość: Ma_ciek Re: szukam gimnazjum na Woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 17:24
      Które gimnazjum ostatecznie wybraliście i dlaczego?
    • Gość: mr.loli Re: szukam gimnazjum na Woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 19:33
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka