Gość: matka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.04.06, 02:01 Z fajną atmosferą i NORMALNYMI nauczycielami. Moje dziecko jest przeciętne i chodziło do kiepskiej podstawówki. Z egzaminu klas szóstych spodziewamy się 24 - 26 pkt. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomeczek Ten temat pojawia się tu regularnie :) : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 13:35 Np. tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=290&w=34030875 albo tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=290&w=30169054&a=30169054 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: szukam gimnazjum na Woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 14:58 No bo temat na czasie, a w poprzednich postach było mało informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
j611g Re: szukam gimnazjum na Woli 20.04.06, 16:36 jeśli bierzesz pod uwage szkoły społeczne/prywatne to polecam społeczne gimnazjum na staszica 11a, jesli ktos jest zainteresowany to chetnie cos opowiem na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: szukam gimnazjum na Woli IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.04.06, 23:04 Biorę pod uwagę o ile czesne mnie nie powali ;-) Napisz proszę coś więcej. Albo na maila fraszka7@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pusia przestań z tym waldorfem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 12:26 to sekta jakas i tyle a nie szkola dla normalnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
j611g Re: przestań z tym waldorfem 24.04.06, 15:04 po pierwsze nie sugeruj, że jestem nienormalna, a po drugie to kiedy się coś pisze/mówi (a zwłaszcza kogoś/coś oskarża lub obraża) to warto też napisać dlaczego, a nie tylko rzucać bzdurnymi hasłami. Poza tym możemy o tym porozmawiać w innym temacie, ja tylko szczerze odpowiedzialam na zadane pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczka_judyta Re: szukam gimnazjum na Woli 20.04.06, 19:59 odradzam gim na Bema, ogromna ilość dzieci z rodzin patologicznych, nie ma dobrego nauczyciela od polskiego i ogólnie kadra jest kiepska... Sama skończyłam to gim 2 lata temu i nie zapomne długo wyrzucania plecaków przez okno, wymuszania pieniędzy, czy palenia zioła na lekcjach. Szkoła słynie z dużej ilości dresów i młodych dziewczyn, które za szybko chcą dorosnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: szukam gimnazjum na Woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 13:05 Odpowiadasz na : ksiezniczka_judyta napisała: > odradzam gim na Bema, ogromna ilość dzieci z rodzin patologicznych, nie ma > dobrego nauczyciela od polskiego i ogólnie kadra jest kiepska... Sama > skończyłam to gim 2 lata temu i nie zapomne długo wyrzucania plecaków przez > okno, wymuszania pieniędzy, czy palenia zioła na lekcjach. Szkoła słynie z > dużej ilości dresów i młodych dziewczyn, które za szybko chcą dorosnąć. Oj marna ta opinia na temat gim.nr.50:( Naprawdę jest tam tak źle? Odpowiedz Link Zgłoś
matkapolka2006 Re: szukam gimnazjum na Woli 04.05.06, 11:47 Naprawdę. Moje dziecko właśnie je kończy. To może być wybór jeden z najgorszych na woli/bemowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szok.gim Re: szukam gimnazjum na Woli IP: 195.187.51.* 05.05.06, 13:36 Nie dajcie się oszukać "wątpliwej" reklamie tej szkoły. W ubiegłym roku borykaliśmy się z tym problemem, czyli wyborem gimnazjum dla dziecka. Również zadawaliśmy sobie pytanie - Czym się kierować, jakimi kryteriami, żeby wybrać dobre gimnazjum? Dziecko miało predyspozycje z przedmiotów ścisłych i dlatego do wyboru tej szkoły przekonał nas dzień otwarty, w trakcie którego dowiedziałem się od p. Dyrektor, że będzie utworzona klasa matematyczno-informatyczna. Po rozpoczeciu roku szkolnego takowa klasa nie powstała, ponieważ zgłosiło się za mało chętnych. O powyższym fakcie nikt nie raczył nas poinformować (ani telefonicznie, ani podczas skladania dokumentów). Do klasy dziecka uczęszczaja zarówno dzieci uzdolnione z przedmiotów ścisłych, jak też takie, które mają mają zaległości z pierwszych klas szkoły podstawowej. Ponadto okazało się, że równoległa klasa pierwsza (tzw. ekologiczna) ma taką samą ilość godzin matematyki tygodniowo. Czyż nie jest to kpina z dzieci i rodziców, którzy pomogli im dokonać tak "trafnego" wyboru? Dopiero na nasze żądanie oraz sugestie, że szkoła nie wywiązała się z obietnic zostało stworzone kółko matematyczne dla chętnych oraz obietnicane, że w przyszłym roku szkolnym klasa będzie miała o jedną godzinę matematyki więcej (nie wiem, czy można jeszcze dać wiarę w te obietnice). Co do poziomu nauki, to wysoki poziom nauczania jest na pewno zachowany na chemii, gdzie nie wyobrażam sobie by mogły odbywać się ekscesy, opisane przez absolwentkę tej szkoły. Kolejnym i bardzo istotnym elementem jest bezpieczeństwo dzieci. W tej szkole jest to dużym problem - pobicia na terenie szkoły, jak i wyrównywaniue rachunków poza nią, wymuszenia od młodszych i słabszych dzieci pieniędzy i itp. Reasumując: Ja tej szkoły nie polecam i żałuję, że uczęszcza tam moje dziecko oraz głęboko zastanawiam się nad przeniesieniem dziecka do innej szkoły (tu może wynikmnąć problem, ponieważ nie wszystkie gimnazja mają taki sam program w danym roku nauki, np. w niektórych szkołach fizyka jest w I klasie - więc wybór jest już ograniczony). Także proszę dobrze się zastanowić przed dokonaniem wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: szukam gimnazjum na Woli IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 05.05.06, 13:40 Dobre jest gimnazjum na Smoczej nr 49. Niezły poziom i atmosfera. Odpowiedz Link Zgłoś
o-ren-ishii Re: szukam gimnazjum na Woli 05.05.06, 18:07 Ja polecam społeczne gim. nr. 31 na Staszica 11a. Jest dosyć małe, z klimatem, właśnie dla uczniów, którzy kończyli słabe podstawówki, albo z problemami z zaklimatyzowaniem się w państwowych szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariussz Re: szukam gimnazjum na Woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 17:46 A społeczne dla zdolnych? Takich co ukończyli dobre podstawówki z niezłymi wynikami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec A jakieś opinie o gimn. 46 na Kasprzaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 08:26 Poziom, nauczyciele, atmosfera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: A jakieś opinie o gimn. 46 na Kasprzaka? IP: 213.241.34.* 13.05.06, 00:48 Radzę zarejestrowac sie na grono.net... tam mozna sobie ciekawe rzeczy przeczytac o najrozniejszych szkolach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ma_ciek Re: szukam gimnazjum na Woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 17:24 Które gimnazjum ostatecznie wybraliście i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr.loli Re: szukam gimnazjum na Woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 19:33 Odpowiedz Link Zgłoś