Dodaj do ulubionych

Jaki interenet przy Rondzie Wiatracznej?

19.11.06, 20:47
Witam! Jakiego dostawce internetu moglibyscie polecic w okolicach Ronda
Wiatraczna/Grochowska?

Pozdrawiam,
Lukasz
Obserwuj wątek
    • kazik.ucho Re: Jaki interenet przy Rondzie Wiatracznej? 19.11.06, 21:56
      Ja mam net-serwis, jeżeli chodzi o transfer to zwykle jest większy niz ten za
      który płace. Czasem mam problemy z połączeniem, ale może to być wina mojego
      routera. Mają całkiem niezły serwis, zgłoszenie problemu powoduje natychmiastowy
      odzew. Pozdrawiam.
      • b0bcjusz Re: Jaki interenet przy Rondzie Wiatracznej? 19.11.06, 22:24
        Ja również jestem użytkownikiem net serwisu. Mam ich usługę od kwietnia
        bieżącego roku. Jeśli przeglądasz strony, nic nie ściągasz i nie masz voip to
        OK. W przeciwnym przypadku nie polecam. Poważna awaria tzn. niedostępny serwer
        pppoe (przez co nie można się z nimi połączyć) lub duże opóźnienia i gubienie
        pakietów jest średnio raz w miesiącu i trwa od 3 dni do tygodnia. O załatwieniu
        sprawy w weekend zapomnij. Maili nie czytają i jedynie Pani pod telefonem stara
        się robić dobre wrażenie i faktycznie oddzwania jak coś naprawią. Na dłuższą
        metę nie ma sensu. Uważaj ostatnio jak wszyscy kuszą promocjami jak się podpisze
        lojalkę na 2 lata.

Pozdrawiam
        • kazik.ucho Re: Jaki interenet przy Rondzie Wiatracznej? 07.12.06, 12:30
          Potwierdzam, mam niestety to samo. Najpierw wydawało mi się, że jest dobrze.
          Ale jak np. chciałem pograć przez internet to niestety nie da się. Lagi
          extremalne - takie dostaje wyjaśnienia jak jestem wykopywany z rozgrywki.
          Oczywiście chwile potem jak ściągam jakiś plik to transfer wydaje się dobry. Z
          samym serwisem też jest różnie i faktycznie tylko pani pod telefonem robi dobre
          wrażenie.

Pozdrawiam,
          Arek
          • kazik.ucho Re: Jaki interenet przy Rondzie Wiatracznej? 07.12.06, 12:39
            No i oczywiście przepraszam, że pierwszego maila, gdzie tego providera
            zalecałem.
    • Gość: Mat Re: Jaki interenet przy Rondzie Wiatracznej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 23:49
      Neostradę. Mam od dwóch lat, nie zdarzyły mi się przez ten czas praktycznie
      żadne przestoje. W ogóle żadne problemy. Pare razy trzeba było zrestartować
      router - ale zawsze zaczynało działać po restarcie, w sumie nie wiadomo czy to
      była wina tepsy czy routera. Oczywiście fakt konieczności mania telefonu z
      tepsy jest minusem - no ale cóż, telefon i tak miałem. Wcześniej miałem przez 3
      lata internet z aster city - i powiem że neostrada działa lepiej. Dużo lepiej.
    • mew601 Aster 20.11.06, 18:14
      Mam i polecam :)
      • Gość: Aster Re: Aster IP: *.aster.pl 20.11.06, 20:41
        Ja też mam Aster, ale nie polecam. Dobrze było przez rok; Przymierzam się do
        zmiany na neostradę.
        • Gość: zibi_72 Re: Aster IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 17:54
          A co Ci nie pasi w Asterze?? Jak sobie pomyślę o TePsie to ciary przez plecy
          przechodzą... Chyba że to nie to samo co w Centrum, gdzie jest tak zapchana, że
          boli... A poza tym gdy w Aster City chciałem zmienić pakiet na niższy, zażądano
          ode mnie opłaty. Zagroziłem, że w takim razie nie przedłużam umowy, bo są lepsi
          i tańsi. I co? Obniżyłem pakiet na niższy za 1 PLN i szczerze - nie odczułem
          różnicy w przesyłaniu danych.
          • Gość: Werner Re: Aster IP: *.aster.pl 24.11.06, 00:01
            ja polecam aster o kilku lat korzystam i prędkość jest ok.
    • pinebulb Re: Jaki interenet przy Rondzie Wiatracznej? 26.11.06, 10:14
      na wiatraku jest ich na kopy. Uruchom Wi-Fi to się przekonasz ile anten się zgłosi.
      • Gość: Krop Re: Jaki interenet przy Rondzie Wiatracznej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 17:35
        Anten jest widocznych kilkanaście z czego kilka jest zupełnie nie
        zabezpieczonych, z czego wnoszę ze ich właściciele nie są za bardzo świadomi
        więc można korzystać do woli i za free, bo i tak się nikt nie pokapuje ;-)))))
        • kazik.ucho Re: Jaki interenet przy Rondzie Wiatracznej? 07.12.06, 12:35
          W logach routera jest to widoczne. Pewnie spada mu transfer. Ale co tam Ty masz
          radochę, bo dostałeś coś za darmo. Jak coś jest dostępne to się należy? Dżizas
          co za ludzie.
      • Gość: andres Re: Jaki interenet przy Rondzie Wiatracznej? IP: 212.160.172.* 01.12.06, 08:45
        I chodzi po Wi-fi bez zaklocen? za darmo, nie trzeba znac jakichs hasel do
        logowania sie?
        • Gość: Krop Re: Jaki interenet przy Rondzie Wiatracznej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 23:27
          No ba. Dzisiaj mi się coś pieprzyła neostrada, i przez pół dnia byłęm podpięty
          do jakiegoś niczego nie świadomego łosia ;-))) Działało oczywiście wolniej niż
          własny access point, ale działało. Przeważnie długo się czeka na adres IP, jak
          się już go dostanie to śmiga do woli.

Do niedawna był taki access point który nazywał się (nomen omen) default, miał
          bardzo silny sygnał, jakieś całkie niezłe łącze do netu (nie neostradę) i
          wpuszczał wszystkich jak leci. Masę razy korzystałem.
          • kazik.ucho Re: Jaki interenet przy Rondzie Wiatracznej? 07.12.06, 12:38
            Łosia powiadasz? A jak nazwisz siebie? Wrzodem na dupie?
            • Gość: Krop Re: Jaki interenet przy Rondzie Wiatracznej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 23:57
              A co, zrobiłem komuś krzywdę? Danych mu nie pokasowałem ani hasła na access
              poincie nie zmieniłem. A mogłem. I nawet powinienem, może by się czegoś nauczył
              na przyszłość.

Poza tym skąd wiesz że to nie jakiś anarchistycznie nastawiony piewca wolnego
              internetu dla mas który celowo oferuje bezpłatny i nieograniczony dostęp dla
              każdego?
              • Gość: konrad.boryczko :) OT IP: *.tcompressor.com 08.12.06, 00:44
                Niedawno bylem przez tydzien w pewnym hotelu nad morzem (Baltyckim, jakby to kogo). W ofercie hotelu bylo, ze mozna podlaczyc neta do pokoju. Trzeba miec karte sieciowa, a hotel da kabelek. No to targalem przez te pol Polski laptopa, a co. Niech widza, ze Warszawa jedzie:)))))
                W hotelu Eureka. Wlaczam laptopa, a tu zglasza sie siec bezprzewodowa wi-fi z nazwa hotelu i zajefajnie szybkim laczem (gdzie tam do niego iplusowi). Udalem sie wiec na recepcje lojalnie uprzedzajac, ze zamierzam z tego korzystac. Pani powiedziala "Ojejku" i ze kierownik rano zablokuje i przyniosa mi kabelek cobym surfowal po bozemu i za oplata.
                Kierownik prychodzil przez tydzien, ale jakos nie dotarl. Moze mial za daleko, moze nie po drodze - nie wnikam. Wymeldowujac sie (coz za zbieg okoliczności) ta sama pani na recepji wziela ode mnie klucz do pokoju i zyczyla szerokiej drogi. Na moje pytanie czy jestem im cos winny odparla, ze nie. No i sru.
                Pytanie: Jestem zlodziejem? :)
                pzdr.
                • kazik.ucho Re: :) OT 04.01.07, 14:43
                  Nie dostrzegasz różnicy?
                  • Gość: konrad.boryczko Re: :) OT IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.01.07, 16:06
                    Dostrzegam, dlatego jest OT.
                    Niemniej jednak skad wiesz, ze tamten facet nie jest zwyczajnym altruista i filankropem:))
              • kazik.ucho Re: Jaki interenet przy Rondzie Wiatracznej? 04.01.07, 14:47
                Spoko, napisz gdzie parkujesz samochód. Postaram się go nie zniszczyć, ale
                jeździć sobie będe do woli. Chyba krzywda Ci się nie stanie? Przecież, będe go
                brał w chwili gdy nie będziesz go używać. A propo paliwa, mam nadzieje, że bak
                będzie zawsze pełen.

Skąd mam wiedzieć czy nie jesteś jakimś anarchistycznym piewcą wolnego dostępu
                do czyjeś własności, który oferuje bezpłatny i nieograniczony dostęp do
                własnego samochodu.

Pozdrawiam,
                Arek
      • miky Re: Jaki interenet przy Rondzie Wiatracznej? 01.12.06, 08:50
        Za to na Goclawiu ni chu, chu. Zadne wi-fi sie nie zglasza. A najblizszy hot
        spot chyba w Promenadze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka