Dodaj do ulubionych

Kosmetyczka / spa w Londynie

02.06.06, 22:37
Dziewczyny gdzie chodzicie na zabiegi kosmetyczne (facials, masaze, man&ped, waxing) w Londynie???
Jest tego tyle, ze zupelnie nie wiem od czego zaczac - w Krakowie mam swojego fryzjera i swoj gabinet
i chodze tam co 2 miesiace jak jestem w Polsce ale chcialabym tutaj sprobowac.
Przepraszam, ze tak "mecze" :) ale chyba wreszcie zaczynam sie czuc w Londynie troche bardziej "w
domu" i o glupotach zaczynam myslec :))))))))
Obserwuj wątek
    • leggetta Re: Kosmetyczka / spa w Londynie 02.06.06, 22:40
      to ja sie podczepie pod watek bo szukam fajnego spa w Uk ( najlepiej srodkowa
      czesc), idealnie z duza iloscia wszelakich hydromasazy. Nie chcialabym placic
      kosmicznych cen:)
      Chcialabym wyjechac z mezem i para znjomych na taki relaksujacy weekend i od
      dosc dawna przegladam strony, moze jednak ktos moglby cos polecic?
      • edavenpo Re: Kosmetyczka / spa w Londynie 02.06.06, 22:42

Polecam Sanctuary na Covent garden. Naprawde super ;-)

www.thesanctuary.co.uk/
        • leggetta Re: Kosmetyczka / spa w Londynie 02.06.06, 22:53
          wyglada rewelacyjnie, juz sie rozmarzylam...
        • beesok Re: Kosmetyczka / spa w Londynie 03.06.06, 19:30
          Dzieki - slyszalam o sanctuary i lubie niektore ich produkty. Czy sa jakies zabiegi, ktore szczegolnie
          polecasz? Czy manicure i pedicure sa tam dobre?

To znalazlam w necie i moja kolezanka ma tam 10% znizki, troche drogie ale wyglada niezle, prawda?? :)
          www.spailluminata.co.uk/
          • annamaria0 Re: Kosmetyczka / spa w Londynie 03.06.06, 19:52
            wyglada dobrze i uzywaja marek, ktore lubie. Jesli pojdziesz, licze na
            sprawozdanie;-)
      • beesok Re: Kosmetyczka / spa w Londynie 02.06.06, 22:43
        he he he - ja bardziej gdzies w centrum londynu i bron boze bez meza :))))))
        a tak na serio - mam watek 2 w 1
        - day spas w londynie na typowe zabiegi
        - weekend spas (z duza iloscia hydromasazy :)

No to czekamy z niecierpliwieniem !

• barbarakaroluk Re: Kosmetyczka / spa w Londynie 03.06.06, 01:20
      ja tez, ja tez....
      moze zadam bardzo silly question, ale czy jak sobie zamowie takis pa day to
      ktos sie mna 'opiekuje' i pokazuje co robic po kolei...?czy sama musze wiedziec
      co robic....
      nigdy nie korzystalam ze spa wiec prosze wybaczyc to pytanie...:)
      pozdrawiam
      • leggetta Re: Kosmetyczka / spa w Londynie 03.06.06, 10:56
        ja korzystalam kilka razy z jednego spa i podczas pierwszej wizyty na poczatku
        oporowadzono mnie po kompleksie, wytlumaczono co, jak i w jakim celu dziala,
        pokazano mi co jest dostepne w ramach oplaty wstepnej a za co musze dodatkowo
        placic. Pozniej za kazdym razem pytano mnie czy to piersza wizyta. Mysle wiec
        ze oni dbaja o klientow i opiekuja sie tymi nowymi.
        Warto jednak sprawdzic ich stronke bo zwykle jakies podpowiedzi daja. Na
        przyklad ostatnio znalazlam dosc fajne ale okazalo sie ze obowiazkowo trzeba
        byc nago - a to mnie juz nie interesuje;)
      • edavenpo Re: Kosmetyczka / spa w Londynie 03.06.06, 12:36

Moge potwierdzic ze w The Sanctuary zajma sie toba - oprowadza, wytlumacza i
        pokaza wszystko po kolei ;-)
        • annamaria0 Re: Kosmetyczka / spa w Londynie 03.06.06, 13:56
          Bliss Spa, to amerykanska firma, bardzo profesjonalna.
          www.blissworld.com/
          Jesli chodzi o regulacje brwi, polecam zabieg, ktorego w Pl w ogole sie nie
          wykonuje, bo pochodzi z Azji, i wykonuja go tylko Azjatki - threading. Mozna mu
          sie poddac w domu towarowym Fenwick lub u slynnej specjalistki od brwi, Vaishaly
          Patel, ktora przyjmuje w Harrod'sie.
          • izabelski Re: Kosmetyczka / spa w Londynie 03.06.06, 16:14
            chetnie bym sie poddala - szkoda, ze czasu brak :-)
          • beesok Re: Kosmetyczka / spa w Londynie 03.06.06, 18:04
            zgadzam sie w 100% - threading jest rewelacyjny :) tego mi najbardziej brakuje po przeprowadzce tutaj z
            Dubaju gdzie w kazdym salonie filipinka / hinduska rewelacyjnie wyreguluje brwi za ......?2 !!!!! :)
            Ile ta przjemnosc kosztuje u Pani Patel???
            • leggetta threading 03.06.06, 18:07
              a na czym ten zabieg polega?
            • annamaria0 Re: Kosmetyczka / spa w Londynie 03.06.06, 18:09
              Pani Patel jest droga, bo do niej wszyskie celebrities chodza. Panie w Fenwicku
              tez sa dobre, nie pamietam dokladnie, ile sobie zycza, ale nie jest to cena
              zaporowa.
              • annamaria0 Re: Kosmetyczka / spa w Londynie 03.06.06, 18:12
                W skrocie - wloski za wyrywane za pomoca nitki (thread) - z tym, ze doswiadczona
                "depilatorka" robi to tak szybko i sprawnie, trzymajac nitke w specjalny sposob
                miedzy kciukiem a palcem, ze jest to malo bolesne.
              • beesok Re: Kosmetyczka / spa w Londynie 03.06.06, 19:13
                No to trzeba sprawdzic ten fenwick :)
                Tak na marginesie threading jest bardzo popularny wsrod arabskich kobiet wiec jest mnostwo salonow na
                Edgware w ktorych na pewno wykonuja ten zabieg - jakos nie probowalam do tej pory ale jak znajde jakis
                godny polecenia dam znac :)
              • beesok Re: Kosmetyczka / spa w Londynie 19.07.06, 11:11
                Uprzejmie donosze dla zainteresowanych, ze Pani Patel teraz przyjmuje w
                Illuminata Spa :)
                www.spailluminata.com
                Zreszta bardzo polecam jasmine steam i facial decleor :)
            • aotearoa Re: Kosmetyczka / spa w Londynie 20.07.06, 18:30
              Jakos w przeciagu ostatnich 3 tygodni zauwazylam 2 nowe miejsca gdzie jeszcze
              oferuja threading:
              - w Toni and Guy bodajze na Canary Wharf
              - w Debenhamsie, na parterze na Clapham Junction
              Ale jeszcze nie robilam wiec nie wiem czy dobre czy nie.
              Moze warto sie rozejrzec po innych domach towarowych, bo te w/w miejsca
              otworzyli tylko w przeciagu ostatniego miesiaca. Chyba jakis nowy 'snobbing'
              sie robi
              • beesok Re: Kosmetyczka / spa w Londynie 20.07.06, 21:48
                jest tez na ground floor w selfridges - obok slodyczy, sama bylam i probowalam zaplacilam 15gbp i w
                sumie bylam zadowolona z efektu - niestety nie bardzo mi sie podoba to, ze zabieg robiony jest w
                zatloczonym pomieszczeniu na oczu klienteli (w tym meskiej!!) calego sklepu......
                plus dla mnie, ze do selfridges mam 5 minut piechota i po piatym zabiego masz 1 gratis ( a ja musze
                czesto chodzic wiec sie szybko uzbiera :)
                W Illuminacie u Patel kosztuje 25gbp ale samo spa to o niebo inne "experience" :)
        • jennifer_e Re: Kosmetyczka / spa w Londynie 19.07.06, 12:27
          potwierdzam, ze The Sanctuary jest rewelacyjne!
          Zawsze wychodze wniebowzieta i niesamowicie zrelaksowana i nie moge sie
          doczekac nastepnej wizyty ;)
          Szczegolnie masaze sa fantastyczne...
    • basiak6 Re: Kosmetyczka / spa w Londynie 06.06.06, 23:12
      Ja najbardziej polecam te poza Londynem, takie gdzie mozna zostac na weekend,
      albo zrobic sobie pare Spa Days.
      Te wyprobowane:
      www.champneys.com/
      www.sopwellhouse.co.uk/sopwell/spa_treatments.htm
      Jeszcze fajne podobno jest Ragdale Hall.
    • netimka 20% off at The Sanctuary Spa in London 21.07.06, 21:34
      www.glamourmagazine.co.uk/beauty/Buzz/
      THE SANCTUARY SPA SPECIAL OFFER NEW
      Escape the heat this month with a sizzling summer offer from The Sanctuary Spa,
      Covent Garden. Every reader can land a whopping 20% off the exclusive Sanctuary
      in The City day package, put together exclusively for GLAMOUR.COM. For just £89
      between Monday and Thursday (or £99 on Fridays and Sundays), Sanctuary in The
      City includes an indulgent 25-minute face or body treatment plus entry to the
      Spa, with unlimited use of the Atrium Pool with its famous swing, The Exercise
      Pool, The Hammam Steam Room, Sanarium, Sauna, Spa Pools and The Colour
      Relaxation Studio. You'll also be able to unwind in the beautiful surroundings
      of the Lounge, The Thai Seating Area, The Koi Carp Lounge and The Spa
      Restaurant. Every reader will also leave with a gift from the Sanctuary Product
      Range. Call 0870 770 3350 to book now, quoting GLAMOUR.COM.
      • madelon1 Re: 20% off at The Sanctuary Spa in London 23.07.06, 11:33
        Space NK i Cowshed Spa, naprawde super!

www.spacenk.com
        www.cowshedclarendoncross.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka