Dodaj do ulubionych

GIEŁDA staników - ważne!

05.02.09, 00:08
Bardzo Was proszę - jeśli widzicie Waszą nieaktualną już ofertę, albo kupiłyście jakiś stanik, a temat o tym, że jest on do sprzedania nadal wisi - napiszcie przy ofercie post o temacie "NIEAKTUALNE", żebyśmy wiedziały co możemy już skasować. Niektóre oferty opisane są jako "kupiony" lub tym podobne. Takie informacje trudno nam wyłapać i usunąć oferty.

Przy opisywaniu stanika NAJPIERW podajemy rozmiar, a następnie markę, model i kolor. Bardzo ułatwia to przeszukiwanie ofert dla potencjalnych kupujących.

Jako aktualne oferty podane są nieaktualne aukcje. Proszę o zrobienie z tym porzadku.
Obserwuj wątek
    • panistrusia Re: GIEŁDA staników - ważne! 05.02.09, 00:22
      A ja proszę o niezmienianie tematów - można dopisać 'nieaktualne',
      ale wpisywanie czegoś zupełnie nowego strasznie utrudnia pracę
      moderatorkom.
      Tak mogę kasować szukając po tematach w kilka sekund, a jeśli temat
      jest zmieniony, to już musimy przeszukiwać cały wątek, co strasznie
      długo trwa, jeśli wątek zawiera kilkaset postów (normalnie widać
      tylko ilość tych niewyciętych postów, czasem wątki mają dla
      moderatorek kilka razy więcej postów niż to, co widać).
      Chodzi też o to, żebyśmy nie miały wątpliwości co do tego która
      aukcja jest nieaktualna, żeby nie wyciąć czegoś, co jeszcze nie
      znalazło nabywcy.

Dziękuję za zrozumienie tym, które już tak postępują!
      • plica Re: GIEŁDA staników - ważne! 05.02.09, 07:25
        khem. przepraszam najmocniej, ale ja wpisuję nieaktualne tylko raz a potem nieaktualne z kolejnymi cyferkami. drugi post o takiej samej tresci nie chce mi sie wyslac. utrudnia to cos?
        • lau-rin Re: GIEŁDA staników - ważne! 05.02.09, 09:12
          Ja z kolei robię tak, że kasuję temat i wpisuję zamiast niego nieaktualne, bo
          nie udaje mi się w temacie zmieścić jeżeli jest długi i coś muszę kasować :(
          Jak mam to zrobić, żeby wam nie utrudnić pracy?
          • psuj-ka Re: GIEŁDA staników - ważne! 05.02.09, 09:33
            Chyba najlepiej skasować tylko tyle z tematu posta, żeby słowo nieaktualne się zmieściło i napisać je wielkimi literami ;) poza tym często wiszą strasznie stare aukcje na giełdzie...
          • ocisza Re: GIEŁDA staników - ważne! 06.02.09, 11:04
            Ja do tej pory tak właśnie robiłam, że kasowałam cały tytuł i wpisywałam słówko
            "NIEAKTUALNE". Dla mnie to bardzo jasno i przejrzyście wygląda, bo ja wyświetlam
            wątek jako drzewko. No i tak zrozumiałam z opisu we wstępniaku. Może zmienić opis:
            "odpowiedz na SWÓJ POST pisząc w tytule 'NIEAKTUALNE' - koniecznie i
            bezwzględnie słowo 'NIEAKTUALNE', inaczej Twoja oferta nie zostanie usunięta"
            na
            "odpowiedz na SWÓJ POST dopisując na końcu tytułu słowo 'NIEAKTUALNE' -
            koniecznie i bezwzględnie słowo 'NIEAKTUALNE', inaczej Twoja oferta nie zostanie
            usunięta"
            ?
          • panistrusia Re: GIEŁDA staników - ważne! 07.02.09, 14:05
            My raczej nie mamy możliwości, żeby przeglądać całe wątki w
            strukturze drzewka - trzeba by zaczynać od pierwszej strony. A tak
            można sobie zrobić 'wyświetl od najnowszego' i potem wyszukiwać
            wiadomości do usunięcia po temacie. W sumie mnie do sprawnego
            moderowania wystarczy nazwa modelu i że nieaktualne.

Jeśli mam tylko 'nieaktualne', to najpierw muszę znaleźć post z
            ofertą, co jest w miarę łatwe, gdy ktoś oferuje jeden stanik, ale jak
            są osoby które mają po kilka ofert, to trzeba otworzyć stronę z
            widokiem drzewka i szukać po nicku.
            Jeśli osoba ma jedną ofertę to po nicku można do niej łatwo dojść,
            ale wtedy trzeba zacząć szukać 'po temacie' żeby usunąć posty
            zainteresowanych kupnem.

Oczywiście nie wszystko się wyłapuje, czasem odpowiedzi są dziwnie
            popodpinane i robimy raz na jakiś czas zabawę w przegląd drzewek. Ale
            jak wątek ma kilka stron, to moderowanie go w taki sposób codziennie
            jest niemożliwe.
            • jelonek_k Re: GIEŁDA staników - ważne! 07.02.09, 14:24
              Tyle, że zwykła użytkowniczka forum nie ma pojęcia jak to wygląda od strony Administratorek a instrukcja informowania, że oferta jest nieaktualna wg. mnie wprowadza w błąd. Ja zawsze kasowałam tytuł i pisałam 'nieaktualne' nie mając pojęcia, że to utrudnia pracę. Dlatego popieram pomysł ociszy, żeby zmienić polecenie.
              • kizombalover Re: GIEŁDA staników - ważne! 07.02.09, 15:14
                Ja tak samo robiłam, będąc święcie przekonana, że tak właśnie ma być! Samo słowo
                "nieaktualne"!
                Do głowy by mi nie przyszło, że moderatorki nie widzą drzewka - jak to możliwe?
                • missmurder Re: GIEŁDA staników - ważne! 07.02.09, 15:27
                  > Do głowy by mi nie przyszło, że moderatorki nie widzą drzewka - jak to możliwe?

Gazetowe fora do najlepszych z pkt widzenia moderacji (i nie tylko) nie należą i
                  tyle. Trzeba zmienić zapis regulaminu i nic więcej się tutaj nie da zrobić. Nie
                  ma co roztrząsać :)
                • panistrusia Re: GIEŁDA staników - ważne! 07.02.09, 16:11
                  > Do głowy by mi nie przyszło, że moderatorki nie widzą drzewka - jak
                  to możliwe?
                  NIEEE! :)
                  Nie napisałam, że nie widzą drzewka, tylko że moderowanie w takim
                  widoku jest strasznie czasochłonne. Trzeba by otwierać każdą stronę
                  wątku (bo widzimy także te usunięte wiadomości) i przeszukiwać ją pod
                  kątem 'nieaktualne'.
                  A jak się zrobi widok 'od najnowszego', to wszystkie 'nieaktualne' są
                  u góry i wystarczy tylko ctrl+f ze słowami z tematu usuwanej oferty.
                  • limonka_01 Re: GIEŁDA staników - ważne! 07.02.09, 21:05
                    Ja usuwam mając strukturę drzewka, ale jest to piekielnie męczące dla oczu, gdyż
                    za każdym razem w analizowanym wątku muszę przelecieć wzrokiem nawet 300 - 700
                    tematów, z których Wy widzicie tylko kilkadziesiąt.
    • limonka_01 Giełda - porządki 07.02.09, 12:28
      Podbijam, ponieważ zauważyłam, że nie wszystkie osoby wystawiajce oferty
      zapoznały się z moja prośbą. Dzisiaj wieczorem po 22.00 wytnę wszystko co nie
      jest zgodne z opisem Forum "kupię/sprzedam" LB&LMB.
      • missmurder Pytanie 07.02.09, 14:01
        Czy wpisy sprzedażowe z rozmiarem w tytule, ale nie na samym początku, też
        polecą? ;)
        • limonka_01 Re: Pytanie 07.02.09, 20:55
          Tylko te zamieszczone po 4 lutego, czyli po tym ogłoszeniu
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=90888554
          • missmurder Re: Pytanie 08.02.09, 11:33
            Dzięki za info.
            Czyli niepotrzebnie kopiowałam swoje ogłoszenie :)
    • psuj-ka Nowe pytanie ;) 27.03.09, 08:48
      Jeśli widzę aukcję, która już się skończyła, link był zamieszczony na kupię sprzedam, a sprzedająca nie dopisała, że oferta nieaktualna, czy mogę ja to dopisać? Bo strasznie mnie wkurza, że w temacie, który z oczywistych powodów najczęsciej przeglądam (65g,gg) są aukcje (na dodatek zakończone zakupem) sprzed pół roku :(
      • psuj-ka up n/t 28.03.09, 10:35

• kk345 Re: Nowe pytanie ;) 28.03.09, 18:40
        Psuj-ko, co prawda giełda jest własnością anna-pia, ale sądzę, ze spokojnie
        możesz dopisywać komentarz o nieaktualności, w końcu to w naszym interesie leży
        czytelność giełdy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka