Dodaj do ulubionych

trzydniówka albo coś co wygląda jak trzydniówka

23.12.06, 18:18
czy dzieciątko którejś z Was dostało nagle gorączki do 39 stopni bez żadnych
innych objawów, doczytałam się że tak może wyglądać trzydniówka która skończy
się wysypką. na razie podajemy tylko paracetamol co 6 godzin z zalecenia
lekarza a może znacie jakieś sposoby postepowania w takim przypadku coś
innego na obniżenie gorączki. Podejrzenia są również takie że rosną jej górne
jedynki ale ponoć przy zębach aż tak wysokiej temperatury nie ma. Poradzcie
coś sad
Pozdrawiay Świątecznie

Aga i Magdusia
Obserwuj wątek
    • inia1984 Re: trzydniówka albo coś co wygląda jak trzydniów 23.12.06, 19:39
      witaj!! moj alan w ostatni weekend mial trzydnoiwke. zero innych objawow tylko
      wysoka temp. trafilismy nawet do szpitala, bo lecial mi przez recesad((( nic
      innnego nie zrobisz oprocz podawania lekow przeciwgoraczkowych. po trzech
      dniach jak reka odjal i wlasnie wyjdzie ta wysypka. jak juz wyjdzie, juz po
      chorobiesmile))))
      pozdrawiam i zycze zdrowkasmile)))
      • inia1984 Re: trzydniówka albo coś co wygląda jak trzydniów 23.12.06, 19:41
        nam poradzono jeszcze aby dzieciak nie byl za cieplo ubrany, no i chlodna
        kapiel moze pomoc, ale ja nie stosowalam. rozebralam alana do body i podawalam
        leki, a jak dostawal dgrawek to troszke przykrywalam i przytulalamsmile
        • mama-misia Re: trzydniówka albo coś co wygląda jak trzydniów 23.12.06, 20:40
          Cześć,Mój Kamilek taż tak gorączkował, zero innych obiawów tylko wysoka
          temperatura,nasz pediatra kazał zrobić natychmiast badanie moczu i okazało się
          że ma bardzo dużo bakteri w moczu. Braliśmu BACTRIM, poprawa była już po 2
          dawkach.
          Pozdrawiam i życzę duuużo zdrówka,
          Wesołych świąt
          Monika
    • agat78 Re: trzydniówka albo coś co wygląda jak trzydniów 25.12.06, 21:01
      U nas gorączka świadczyła o bakteriach w moczu. Ale miał też inne objawy. Ponoć
      dobrze jest zbadac mocz, jeśli dziecko gorączkuje bez powodu. Jeśli po 3 dniach
      nie spadnie gorączka to zróbcie badania.
      • inia1984 Re: trzydniówka albo coś co wygląda jak trzydniów 26.12.06, 04:37
        w niedziele znow trafilismy z mlodym do szpitalasad(( znow goraczka i lekarz od
        razu zrobil badanie moczu. nic nie wyszlo, ale oddadza jeszcze do labolatorium
        i zobaczymy czy cos wychoduja. oby nie. wyglada to na zwykle przeziebienie, bo
        temp juz nie masmile))zostal katar. ciekawe co bedzie za tydzien.........
        pozdrawiam i zdrowka dla maluszkow i mam zyczesmile))
    • gosiunia333 Re: trzydniówka albo coś co wygląda jak trzydniów 27.12.06, 19:49
      i my rowniez rozpoczelismy trzydniowke, tak przynajmniej mysle, bo temperatura
      wysoka i nic poza tym, pierwszy raz od urodzenia moj Misiu ma goraczke, zawsze
      jest tak dranski, ze mam go dosyc, a dzis jak patrze na niego jak sie przelewa
      przez rece to placze razem z nim, pierwszy raz strasznie to przezywam, biedne
      dziecko
      • kropka1005 Re: trzydniówka albo coś co wygląda jak trzydniów 27.12.06, 20:13
        i my chyba dzisiaj tez...wysoka temperatura, Ala śpi cały czas prawie, żadnych
        innych objawów..zobaczymy za 2 dni.
    • aga2512 Re: trzydniówka albo coś co wygląda jak trzydniów 27.12.06, 20:51
      hej to jednak nie trzydniówka temperwtura była ok 3 dni alew trzeci dzien już
      mała, i wysypki brak, ale za to wczoraj wieczorem rozpoczął się katarek. Ta
      gorączka to chyba jednak na zęby, biedaczka nie da sie dotknąć do górnych
      dziąsełek przez ostatnie dni to nawet nie chciała ssać cycusia tylko dowracała
      sie z płaczem biedaczka. Dzisiaj wezwaliśmy lekarza i stwierdził że to zęby bo
      nic innego nie ma tylko lekki katar a płakała dalej okrutnie. Dostała taki lek
      homeopatyczny i się od razu uspokoiła mam nadzieję że jej to pomoże na stałe.
      Mocz też badamy .Ogólne wyszły ok czekamy jeszcze na posiew mam nadzieję że nic
      nie wyjdzie. A malutka dalej gryzie co jej wpadnie w ręce, teraz już śpi mam
      nadzieję do rana bo ostatnie noce to budziła sie o 11 i ją taką płczącą
      nosiliśmy do 2. I tak minęły nam Święta. Życze zdrówka dla waszych dzieciaczków
      Pozdrawiam
      Aga i Magdusia
      • mysza_33 Re: trzydniówka albo coś co wygląda jak trzydniów 27.12.06, 20:58
        Aga, u nas jak zaczęło się ząbkowanie (mój Irek łagodnie raczej przechodzi, bez
        gorączki) to mały odrzucił w zasadzie ssanie. Teraz jest bardziej na kaszkach,
        podawanych łyżeczką (jak dziąsełka spuchnięte to b. delikatnie) niż na mleku. I
        jest baaardzo szczęśliwy smile

Mysza
      • aga2512 Re: trzydniówka albo coś co wygląda jak trzydniów 29.12.06, 21:08
        Wiecie co małej ból jakby ręką odjął po tej homeopatii przeszło jej po dwóch
        podaniach leku i już trzeci dzień spokój. Znowu je normalnie dosłownie czary
        mary te granulki smile)) posiew moczu też jałowy uff jeszcze walczymy z katarkiem.
        U Madzi już lepiej ale za to mnie bierze, o losie sad(
        • sylwiaemilki Re: trzydniówka albo coś co wygląda jak trzydniów 29.12.06, 22:47
          CZESC,
          MAM TEZ CORECZKE MAJÓWECZKE I WŁASNIE JEJ IDA GORNE ZEBY, CIEKAWA JESTEM JAKI
          JEST DOBRY LEK HOMEOPATYCZNY NA BOLESNE ZABKOWANIE, POZDRAWIAM, SYLWIA
          • gosiunia333 Re: trzydniówka albo coś co wygląda jak trzydniów 29.12.06, 23:04
            na zabki czopki virbucol, uspokajaja i zmniejszaja bol, pozdrawiam
          • 5_monika Re: trzydniówka albo coś co wygląda jak trzydniów 31.12.06, 19:40
            każdy lek homeopatyczny dobiera się w zależności od objawów u dziecka(każde
            może mieć inne)
            z leków kompleksowych np.Dagomedu Chamomilla na ząbkowanie

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
          • aga2512 Re: trzydniówka albo coś co wygląda jak trzydniów 01.01.07, 14:19
            my używamy Chamomilla Vulgaris 15 CH firmy Boirona 10 gramulek rozpuszczałam w
            50 ml wody i jak płakała to miałam podać z tego 7 ml i gdyby nie pomagało i
            widać by było że dalej cierpi , płacze itd to podać kolejne 7 ml za pól godziny
            i tak co pól godzina aż się dziecko uspokoi. Nam pomogło już po drugiej dawce.
            Madzia do tej pory spokojna chociaż gryxie wszystko co jej wpadnie w ręce. To
            prawda że homeopatię dobiera się indywidualnie do pacjenta, ale te dzieciaczki
            podobnie przechodzą ząbkowanie np moja szwagierka mieła tak samo przepiane
            synkowi i pomogło.
    • gosiunia333 Re: trzydniówka albo coś co wygląda jak trzydniów 30.12.06, 20:55
      ile trwa wysypka po 3-dniowce, czy moge juz z nim chodzic na spacery jesli nie
      ma goraczki, czy wysypke czyms smarowac, dzieki za odp, pozdraiwam
    • kowalikm Re: trzydniówka albo coś co wygląda jak trzydniów 02.01.07, 14:27
      U było tak samo. Mimo że lekarz na pogotowiu podejrzewał trzydniówkę (temp. ok.
      39 - 40 st 2 dni po kolei, uszy zbadał laryngolog było ok), po badaniu moczu
      okazało się że jest poważna infekcja układu moczowego. Innych objawów nie
      zaobserwowałam. Po 7 dniach strachu i zastrzykach 2 razy dziennie było wszystko
      ok. Przy bardzo wysokiej gorączce ok. 38 stopni radzę obniżyć ją lekami
      przecigorączkowymi, biec do lekarza i jak najszybciej zrobić analizę moczu.
      • inia1984 Re: trzydniówka albo coś co wygląda jak trzydniów 02.01.07, 18:05
        witaj!!!
        u nas wlasnie tak zrobiono i mlody ma teraz antybiotyk. lekarz sprawdzil uszy i
        mocz. uszy ok, mocz nie. mam nadzieje ze szybko z tego wyjdziemysmile)
        zdrowka dla wszystkichsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka