segovia 18.09.03, 21:19 w którym banku najlepiej wziąć kredyt studencki? Czy ktoś z Forumowiczów może ubiegał się o taki kredyt? Jak to się "je" -plusy i minusy? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź S. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b767 Re: w którym banku najlepiej wziąć kredyt studenc 19.09.03, 18:20 ja bralem w BGZ, na ostatnim roku studiow. najmniej formalnosci i wymagan - przynajmniej tak bylo 3 lata temu. jest to bodajze najtanszy kredyt na rynku, chetnie bym wzial drugi raz. minus jest taki ze musisz sie obronic w terminie, inaczej musisz splacac od razu i placic wiekszy procent, co jednak przy dzisiejszych stopach jest do przelkniecia - znam takich co sie na to nacieli ale dali rade splacic. rada jest taka nie odkladaj tego na ostatnia chwile bo zawsze bank moze sie przyczepic do jakichs drobiazgow a jest do czego uwierz. im wczesniej zaczniesz to zalatwiac tym bedziesz miala mniej problemow i stresow a jest o co sie starac. duzo zalezy na ktorym jestes roku, im wczesniej bierzesz kredyt, tym wiecej zabezpieczen bank wymaga. Odpowiedz Link Zgłoś
jan651 Re: w którym banku najlepiej wziąć kredyt studenc 20.09.03, 07:15 segovia napisała: > w którym banku najlepiej wziąć kredyt studencki? > > Czy ktoś z Forumowiczów może ubiegał się o taki kredyt? > Jak to się "je" -plusy i minusy? > Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź > > S. > Zawsze twierdzę, że z góry nie można oceniać w kórym banku brać kredyt o charakterze powszechnym a taki jest kredyt studencki, a to dlatego że poziom obsługi i wymagania banku od klientow bardzo różnią się treytorialnie. W tym samym banku sa bardzo zróżnicowane oddziały.I w Twojej miejscowości może być lepszy BGZ od PeKaO.O klientów - studentów zabiegają wszystkie banki.Oprocentowanie kredytu jest wszędzie jednakowe. Kredyt studencki nie jest kredytem trudnodostępnym.Moje dzieci brały kredyt bez problemu w PKO BP. Wystarczyły rutynowe zaświadczenia z ZUS,USkarbowego. i poręczenie rodziców. Złożyłiśmy wniosek w pażdzierniku, a umowę podpisali po Bożym Narodzeniu. Trzeba było założyć konta studenckie. I za okres roku studenckie wpływają tam regularnie transze kredytu , chyba 400 zł. kredyt Odpowiedz Link Zgłoś
segovia Re: w którym banku najlepiej wziąć kredyt studenc 21.09.03, 14:25 a w PKO SA? Mam konto akademickie. Mieszkam w Wawie... Aaa -jeszce kwestia poręczycieli. Kto nim może być? Mój jedyny prawny opiekun pracuje na umowę - zlecenie. Ja też. Czy moje dochody, jako studentki, wliczają się w ogólny dochód całej rodziny? Proszę - odpowiedzcie, aha - i wielkie dzięki za wcześniejszy odzew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach Re: w którym banku najlepiej wziąć kredyt studenc IP: *.pkobp.pl 21.09.03, 17:05 segovia napisała: > > a w PKO SA? > Mam konto akademickie. Mieszkam w Wawie... > Aaa -jeszce kwestia poręczycieli. Kto nim może być? Mój jedyny prawny opiekun > pracuje na umowę - zlecenie. > Ja też. Czy moje dochody, jako studentki, wliczają się w ogólny dochód całej > rodziny? > Proszę - odpowiedzcie, aha - i wielkie dzięki za wcześniejszy odzew. Oczywiście to jest głowny bank w Polsce.Z tymi dochodami, które formalnie patrząc mogą być tylko na czas określony, krótszy od terminu spłaty kredytu - może być kłopot. Banki nie uznaja na ogół takich niepewnych formalnie dochodów. Naprawde trudno mi się wypowiadać za bank. Do dochodu kredytobiorcy włączane są ewntualne dochody studenta-kredytobiorcy. Stąd konieczne te zaświadczenie z US i z ZUS. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
maruda13 Re: w którym banku najlepiej wziąć kredyt studenc 02.10.03, 09:34 ja także polecam BGŻ, w PKO BP miałam straszne problemy (za małe dochody poręczycieli, jeszcze kierowniczka mnie w błąd wprowadziła) a w BGŻ z tymi samymi dochodami dali mi bez problemu, ale jak ktoś zauważył zależy to także od miejsca zamieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
segovia Hej, maruda13 :) 02.10.03, 09:56 Mogę do Ciebie napisać na priva? Albo może napisz na forum, jak wyglądała cała procedura - proszę,proszę,proszę,proszę,proszę,proszę :)) to i innym się przyda... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
b767 Re: Hej, maruda13 :) 02.10.03, 15:34 o rany. ale Ty samodzielna jestes. jak Ci moze napisac, jak w kazdym banku sa inne wymagania. nawet w roznych odzialach tego samego banku moga byc rozne wymagania! a co roku pewnie sie wszedzie szczegoly zmieniaja. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
segovia Re: Hej, maruda13 :) 02.10.03, 18:45 Tak zrobię - jak bedę miała trochę czasu. To nie chodzi o brak samodzielności, tylko o ten cholerny czas :(( Jak już sie dowiem - napiszę na forum. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konio Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.03, 19:20 byle nie w Kredyt Banku! Dlaczego? Szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda13 Re: Hej, maruda13 :) 04.10.03, 22:09 juz za bardzo nie pamietam - najpilniejsze jest zaswiadczenie z US (czeka sie do 2 tyg) twoje i osob z ktorymi mieszkasz. Wypelniasz wniosek, bierzesz ze soba żyrantów, i jedziesz do banku. Zresztą na wniosku powinna byc cala procedura opisana. Jak nie musisc to lepiej nie bierz, ja juz dzis sie zastanawiam z czego splace :-((( Odpowiedz Link Zgłoś