Dodaj do ulubionych

w którym banku najlepiej wziąć kredyt studencki?

18.09.03, 21:19
w którym banku najlepiej wziąć kredyt studencki?

Czy ktoś z Forumowiczów może ubiegał się o taki kredyt?
Jak to się "je" -plusy i minusy?
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź

S.
Obserwuj wątek
    • b767 Re: w którym banku najlepiej wziąć kredyt studenc 19.09.03, 18:20
      ja bralem w BGZ, na ostatnim roku studiow. najmniej formalnosci i wymagan -
      przynajmniej tak bylo 3 lata temu. jest to bodajze najtanszy kredyt na rynku,
      chetnie bym wzial drugi raz.
      minus jest taki ze musisz sie obronic w terminie, inaczej musisz splacac od
      razu i placic wiekszy procent, co jednak przy dzisiejszych stopach jest do
      przelkniecia - znam takich co sie na to nacieli ale dali rade splacic.
      rada jest taka nie odkladaj tego na ostatnia chwile bo zawsze bank moze sie
      przyczepic do jakichs drobiazgow a jest do czego uwierz. im wczesniej zaczniesz
      to zalatwiac tym bedziesz miala mniej problemow i stresow a jest o co sie
      starac.
      duzo zalezy na ktorym jestes roku, im wczesniej bierzesz kredyt, tym wiecej
      zabezpieczen bank wymaga.
    • jan651 Re: w którym banku najlepiej wziąć kredyt studenc 20.09.03, 07:15
      segovia napisała:

> w którym banku najlepiej wziąć kredyt studencki?
      >
      > Czy ktoś z Forumowiczów może ubiegał się o taki kredyt?
      > Jak to się "je" -plusy i minusy?
      > Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź
      >
      > S.

> Zawsze twierdzę, że z góry nie można oceniać w kórym banku brać kredyt o
      charakterze powszechnym a taki jest kredyt studencki, a to dlatego że poziom
      obsługi i wymagania banku od klientow bardzo różnią się treytorialnie.
      W tym samym banku sa bardzo zróżnicowane oddziały.I w Twojej miejscowości
      może być lepszy BGZ od PeKaO.O klientów - studentów zabiegają wszystkie
      banki.Oprocentowanie kredytu jest wszędzie jednakowe.
      Kredyt studencki nie jest kredytem trudnodostępnym.Moje dzieci brały kredyt
      bez problemu w PKO BP. Wystarczyły rutynowe zaświadczenia z ZUS,USkarbowego.
      i poręczenie rodziców. Złożyłiśmy wniosek w pażdzierniku, a umowę podpisali po
      Bożym Narodzeniu. Trzeba było założyć konta studenckie. I za okres roku
      studenckie wpływają tam regularnie transze kredytu , chyba 400 zł.

kredyt
      • segovia Re: w którym banku najlepiej wziąć kredyt studenc 21.09.03, 14:25

a w PKO SA?
        Mam konto akademickie. Mieszkam w Wawie...
        Aaa -jeszce kwestia poręczycieli. Kto nim może być? Mój jedyny prawny opiekun
        pracuje na umowę - zlecenie.
        Ja też. Czy moje dochody, jako studentki, wliczają się w ogólny dochód całej
        rodziny?
        Proszę - odpowiedzcie, aha - i wielkie dzięki za wcześniejszy odzew.
        • Gość: stach Re: w którym banku najlepiej wziąć kredyt studenc IP: *.pkobp.pl 21.09.03, 17:05
          segovia napisała:

>
          > a w PKO SA?
          > Mam konto akademickie. Mieszkam w Wawie...
          > Aaa -jeszce kwestia poręczycieli. Kto nim może być? Mój jedyny prawny opiekun
          > pracuje na umowę - zlecenie.
          > Ja też. Czy moje dochody, jako studentki, wliczają się w ogólny dochód całej
          > rodziny?
          > Proszę - odpowiedzcie, aha - i wielkie dzięki za wcześniejszy odzew.

Oczywiście to jest głowny bank w Polsce.Z tymi dochodami, które formalnie
          patrząc mogą być tylko na czas określony, krótszy od terminu spłaty kredytu -
          może być kłopot. Banki nie uznaja na ogół takich niepewnych formalnie dochodów.
          Naprawde trudno mi się wypowiadać za bank. Do dochodu kredytobiorcy włączane są
          ewntualne dochody studenta-kredytobiorcy. Stąd konieczne te zaświadczenie z US
          i z ZUS.
          pzdr
    • maruda13 Re: w którym banku najlepiej wziąć kredyt studenc 02.10.03, 09:34
      ja także polecam BGŻ, w PKO BP miałam straszne problemy (za małe dochody
      poręczycieli, jeszcze kierowniczka mnie w błąd wprowadziła) a w BGŻ z tymi
      samymi dochodami dali mi bez problemu, ale jak ktoś zauważył zależy to także od
      miejsca zamieszkania
      • segovia Hej, maruda13 :) 02.10.03, 09:56
        Mogę do Ciebie napisać na priva?
        Albo może napisz na forum, jak wyglądała cała procedura -
        proszę,proszę,proszę,proszę,proszę,proszę :))
        to i innym się przyda...

Pozdrawiam!
        • b767 Re: Hej, maruda13 :) 02.10.03, 15:34
          o rany. ale Ty samodzielna jestes.
          jak Ci moze napisac, jak w kazdym banku sa inne wymagania. nawet w roznych
          odzialach tego samego banku moga byc rozne wymagania! a co roku pewnie sie
          wszedzie szczegoly zmieniaja.

pzdr.
          • segovia Re: Hej, maruda13 :) 02.10.03, 18:45
            Tak zrobię - jak bedę miała trochę czasu. To nie chodzi o brak samodzielności,
            tylko o ten cholerny czas :((
            Jak już sie dowiem - napiszę na forum.
            Pzdr.
            • Gość: konio Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.03, 19:20
              byle nie w Kredyt Banku! Dlaczego? Szkoda słów...
        • maruda13 Re: Hej, maruda13 :) 04.10.03, 22:09
          juz za bardzo nie pamietam - najpilniejsze jest zaswiadczenie z US (czeka sie
          do 2 tyg) twoje i osob z ktorymi mieszkasz. Wypelniasz wniosek, bierzesz ze
          soba żyrantów, i jedziesz do banku. Zresztą na wniosku powinna byc cala
          procedura opisana. Jak nie musisc to lepiej nie bierz, ja juz dzis sie
          zastanawiam z czego splace :-(((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka