Gość: sunnysmile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 23:23 Mnie dobiły dwa ostatnio zasłyszane w parku - dwie kobiety wołały swoje podopieczne: Małgonia - od Małgorzata i Bietunia - od Elżbiety. Skąd ludzie to biorą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.10.06, 23:37 Pałka od Pauliny - okropne ( córka znajomych ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tessi Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: 81.210.88.* 03.10.06, 23:55 Pewna mamusia wołała na małego Cypriana : -Cypciu! Odpowiedz Link Zgłoś
cyprian84 Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 23.12.06, 23:29 albo Cypuś bądź Cypisek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnt Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 19:34 Cipek...też taki wynalazek słyszałam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
irena.earl Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 07.03.07, 10:52 Ostatnio słyszałam w sklepie, jak matka wołała do swojego synka: Xawierku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.crowley.pl 21.05.07, 18:19 a ja uważam, ze ladnie: cypek, cypciu:) mi sie podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.nasze.pl 04.11.06, 19:23 Mam na imię Aldona - mówią na mnie Ada, to jeszcze znosze ale ...Donia mnie rozwala. A najgorsze....Jagoda od jadwigi bez sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u Chmielewskiej Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 15:55 Agata została Gacią. Pamiętam fragment "czyje to jest? Gaci! jakich gaci?" Cudne Odpowiedz Link Zgłoś
drzewo.mandragory Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 03.10.06, 23:58 A to znowu kolezanka ma siostre ktorej z dziecinstwa zostalo zdrobnienie Tunka od Marty. Skrot od Martunka. A teraz ma 28 lat i dalej ja tak wolaja. Co za bzdet. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 04.10.06, 00:00 Miniusia. Zdrobnienie od Dominiki. Boziu, ratuj przed takimi rodzicami... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: choinka Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.szczecin.uw.gov.pl 04.10.06, 09:07 Od Dominiki to ja znam zdrobnienie Domcia, bleee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domipe Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: 62.97.100.* 05.10.06, 10:47 Temat znam, bo Dominika to moje imię. Z najbardziej przeze mnie znienawidzonych pozostało w pamięci: Donia. Coś okropnego :| Odpowiedz Link Zgłoś
lemurka3 Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 06.10.06, 14:50 Też mam na imie Dominika a najbardziej nienawidze zdrobnienia Dosia! Odpowiedz Link Zgłoś
dominika0808 Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 13.05.07, 06:23 ja tez mam na imie Dominika ale mi nie przeszkadzalo jak znajomi ze zdrobnienia Dominiczka zrobili przezwisko Micka i tak mowia do dzis...kwestia przyzwyczajenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
adenozyna Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 03.07.07, 11:57 Krowa w gospodarstwie agroturystycznym, w którym córka była na wycieczce, tak była nazwana : ) Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 03.07.07, 12:28 Ja najbardziej nie cierpię zdrobnień w stylu Mati Pati Domi, tudzież Jarecki Marceki itp poza tym Misia Renia wydają mi sie okropne Natomiast np imie mojego synka trudno zdrobnić:-) Ale jak wiadomo kazdy jest inny i ma inne preferencje, na szczeście:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 20:36 A ja mam na imię Dorota i bardzo mi się podobało jak w dzieciństwie mówili do mnie Dosia lub Donia Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 08.06.07, 18:49 dla mnie Dominika zawsze będzie Niką albo Domi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 11:53 a Miniczka może być? jak byłem w przedszkolu po córkę to słyszałem tę formę Dominiki : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baracudddda Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.07, 12:24 na koleżankę mojej córki Dominikę wołają - Miśka, nawet nie wiem skad takie zdrobnienie.... Odpowiedz Link Zgłoś
bellisprimum Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 02.07.07, 17:32 może od (Do)mi(ni)śka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidi Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 14:09 a ja niecierpię Lidzia od Lidii, Lidka też nie jest zbyt ładnie ale toleruję, kilkoro znajomych zwraca sie do mnie tak jak lubię - Lidia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidia Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 14:19 A ja nienawidzę Lidki, ale do tej pory głupio mi było przedstawiać się w nieoficjalnych sytuacjach jako "Lidia", ale od jakiegoś czasu przedstawiam się "Lidia" i już. Lubię też jak znajomi mówią do mnie Lidi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 00:02 Nic dziwnego w Małgoni nie widzę. Tak się też zdrabnia Małgorzaty. Wiem, bo sama jestem Małgorzata. Odpowiedz Link Zgłoś
ygloo Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 04.10.06, 09:11 Ja w Malgoni tez niczego zlego nie widze! Bardzo czule zdrobnienie! Za to nie znosze zdrobnienia imienia mojej corki Anieli-Nela, okropienstwo, brrrrr, nigdy tak do niej nie powiedzialem. Za to druga, Michalina, to poprostu Misia lub Minia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benio Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.pixs.philips.com 04.10.06, 09:13 Tyśka, zdrobnienie od Justyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.12.06, 19:27 Moj syn ma na imie Kryspin a moj ex maz wola na niego Kikin ,mnie poprostu krew zalewa Odpowiedz Link Zgłoś
nautilus.pompilius Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 08.03.07, 16:22 Gość portalu: joasia napisał(a): > Moj syn ma na imie Kryspin a moj ex maz wola na niego Kikin ,mnie poprostu krew > zalewa Czemu ludzie tak unieszczęśliwiają dzieci? Jak już ktoś koniecznie chce nazwać Kryspin, Krystian, Bonawentura itp. to może na drugie, a na pierwsze jakoś normalnie - Piotr, Paweł, Jan czy jakoś tak. A dziecko samo sobie wybierze, co woli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właśnie Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 15:59 w filmie, jden z bohaterów usłyszawszy imię drugiego stwierdził, że rodzice go chyba nie kochali. coś w tym jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filmik Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 11:52 bo tak właśnie było Odpowiedz Link Zgłoś
lilimeye Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 06.10.06, 15:37 > Ja w Malgoni tez niczego zlego nie widze! Bardzo czule zdrobnienie! Małgonia w sumie jest ok, ale słyszałam dalszy skrót: Gonia i to jest ohydne. Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 06.10.06, 15:39 A pseudoangielska wymowa? Znam osobiście pewnego Dawida - stuprocentowego Polaka - który każe do siebie mówić "Dejwid". Brrr! Odpowiedz Link Zgłoś
lilimeye Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 06.10.06, 16:15 ashton napisała: > A pseudoangielska wymowa? Znam osobiście pewnego Dawida - stuprocentowego > Polaka - który każe do siebie mówić "Dejwid". Brrr! Ja też znam Michałów - 'Majków' i Piotrów - 'Piterów' :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowalskijunior Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.aster.pl 21.11.06, 14:33 Tez slyszalem jak mamusia wolala do dzieciaka "dejwid!-chodzesz tu!"... No, ale kazdy ma prawo! Odpowiedz Link Zgłoś
agatelek2 Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 30.11.06, 11:15 Gość portalu: Kowalskijunior napisał(a): > Tez slyszalem jak mamusia wolala do dzieciaka "dejwid!-chodzesz tu!"... > No, ale kazdy ma prawo! he,he,he,he,he!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
tegreska Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 19.06.07, 21:15 Okropnie nie lubię imion, które istnieją po polsku, ale specjalnie są zobczane, np. Oliver. Okropna. Nie lubię też Aleksandra, bo po pierwsze primo przyjęła się Aleksandra i się kojarzy, a po drugie secundo Olek nie przypada mi do gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janka Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 10:26 Ale dlaczego Małgonia a nie Małgosia lub Gosia? osobiście uważam te dwie formy za milsze niż Małgonia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 17:07 Gość portalu: Janka napisał(a): > Ale dlaczego Małgonia a nie Małgosia lub Gosia? osobiście uważam te dwie formy > za milsze niż Małgonia. A dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 15:16 Wolę Gonię lub Małgonię czy inne ciekawe zdrobnienia niż kiedy się do mnie zwracają Małgorzato... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.05.07, 21:32 Przecież masz na imię Małgorzata:) Gdyby ktoś powiedział do mnie Gonia to bym zabiła ;) Gośki też nie cierpię. Jak byłam mała nie lubiłam Małgorzaty tylko Małgosię ale teraz jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 22:57 Gonia? co za cymbał to wymyślił? okropne Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 04.10.06, 10:05 pawełenio - syn znajomych. bleeeee!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konio Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 10:27 A na znajomego Pawła rodzina woła Pawliczek - okropne, zwłaszcza, że on pod 40 chłop... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gen Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 09:15 porażka! ale niektórzy tak mają że na dorosłych, wręcz dojrzałych ludzi, wółaja jak na niemowlaka Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 04.10.06, 10:41 Patrycja - Paćka Maria - Maniusia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.elblag.dialog.net.pl 04.10.06, 13:07 Zawsze rozśmieszało mnie zdrobnienie od Leokadii czy Leontyny: LODZIA!!! Już nie powiem, z czym mi się to kojarzy teraz, kiedy dorosłam :P No i pospolita Gienia od Genowefy (paskudne imię) oraz pięknej Eugenii. Odpowiedz Link Zgłoś
anksunamoon Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 01.11.06, 19:56 O to to, Lodzia to okropne jest. I jeszcze od Marian - maniuś, maniek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yo Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 15:27 no wlaśnie moja Mama ma na imię Eugenia-rzeczywiście piękne imię ale nie znoszę jak mówią do Niej Gienia a jeszcze gorzej jak ktoś napisze EUGIENIA :((( Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 04.10.06, 13:12 Dzidek/Dzidka od Zdzisława/Zdzisławy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria Ja znam IP: *.volta.net.pl 04.10.06, 13:30 DARCIA!!! NIENAWIDZE JAK TAK DO MNIE KTOś MóWI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Nemo Re: Ja znam IP: *.w81-49.abo.wanadoo.fr 04.10.06, 15:29 Ja słyszałam do Darii : DARKA ! Jeszcze gorzej. Od Remigiusza lepszy jest Remi niż Remik. Koszmarek to Majka do Marysi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Ja znam IP: *.volta.net.pl 04.10.06, 16:49 DARKA!!!O Matko...to jest potworne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Ja znam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 00:15 A Dareczka? Tak mówię do swojej koleżanki Darii. Odpowiedz Link Zgłoś
megaego Re: Ja znam 10.10.06, 12:23 a co byś powiedziała na dariuszkę? albo darkę?? tego dopiero nienawidzę, potrafię pobić jak ktoś tak do mnie powie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LaaLaa Re: Ja znam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 09:20 A co powiesz na Daryjkę? Odpowiedz Link Zgłoś
bellisprimum Re: Ja znam 03.07.07, 12:40 mój kochany znajomy do Daryjki wymyślił Dajryjka... już nie powiem jakie jest słowo po angielsku... błagam wszystko zniosę ale dejrieja <bllleee> z moich ulubionych natomiast Dareńka, Daruś, Darcia, Darka (tylko jedna moja psiapsióła ;)), dzieci pani Dariu (rozwala mnie to za każdym razem jak słyszę) a tak to gdy ktoś na jakiejś bliższej stopie ze mną nie jest nie potrafi jakoś Daria zdrobnić.... uwielbiam natomiast Dario... =] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coldsilence Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.net-40.rev.inter-c.pl 04.10.06, 13:41 moze nie o zdrobnieniu napisze,ale sytuacja ta byla dosc smieszna. szlam deptakiem i nagle przede mna przebiegl maly brzdac,3,4 latka mial.matka jego podrywa sie z lawki i krzyczy : SALWADOR,SALWADOR!!! reakcja moja i jakies babci ktora za mna szla to byl glosny smiech.niegrzeczne to bylo,ale nie moglam sie powstrzymac. salwador,cholera jego mac.co to za imie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
gothica666 Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 04.10.06, 14:13 Ja gryzę jak się do mnie zamiast Olga mówi Oldzia albo Olgusia... Fuj!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
megaego Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 10.10.06, 12:25 współczuję! oplułabym!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monna Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 14:17 Znajomej córka ma na imię Patrycja, teraz wszyscy mówią do niej Pyśka. Ja mam na imię Monika, byłam w szoku gdy kiedyś ciotka powiedziała do mnie Moniusia. Mam kuzyna Euzebiusza, wszyscy mówią do niego Emek, w sumie fajnie tylko pytam skąd takie zdrobienie, już rozumiem Ezek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imionek Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 14:46 ale co salwador to nawet w miare ladne imie :) na mojego kuzyna wolaja jendrzej mimo ze nazywa sie janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wredny Kicius Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: 194.74.144.* 04.10.06, 17:05 Jedrek od Andrzeja Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 05.10.06, 10:17 Andruszka od Andrzeja - fujj! Odpowiedz Link Zgłoś
murrka Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 21.11.06, 14:03 Pyśka to jeszcze nic, nawet sympatycznie. Moja mama twierdzi, że usłyszała kiedyś, jak matka woła do swojej córki Patrycji: "Paciu, idziemy!". To mamie obrzydziło raz na zawsze to, skądinąd piękne, imię. Odpowiedz Link Zgłoś
pump_it_up Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 06.10.06, 11:40 Byc moze matka lubi surrealizm:) Odpowiedz Link Zgłoś
bylystudent Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 21.11.06, 16:55 > moze nie o zdrobnieniu napisze,ale sytuacja ta byla dosc smieszna. szlam > deptakiem i nagle przede mna przebiegl maly brzdac,3,4 latka mial.matka jego > podrywa sie z lawki i krzyczy : SALWADOR,SALWADOR!!! reakcja moja i jakies > babci ktora za mna szla to byl glosny smiech.niegrzeczne to bylo,ale nie No, jak to mówią - wykwitne imię świadczy o niskim poziomie mamusi. Blond piękność z karnetem na solarium w kieszeni [przenośnia, metafora] woła swojego synka: AMADEUSZ, AMADEUSZ! Dziecko 2-3 latka. Myślę sobie, krzywdę dzieciakowi robi. Ale [żeby nie było OT] za chwilę go zdrobniła: AMADEŁEK! I miałem dość wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lati Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.blue-net.com.pl 17.05.07, 22:19 Salvador to popularne imię w kręgach hiszpańsko-latynoskich ;) Odpowiedz Link Zgłoś
katja_24 Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 04.10.06, 14:57 Nie znosze imienia Jadwiga, a zdrobnienie Jadzia jest juz w ogole nie do przyjecia :/// Odpowiedz Link Zgłoś
wielorak Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 04.10.06, 15:00 Bastek- od Sebastiana Odpowiedz Link Zgłoś
lilimeye Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 06.10.06, 15:35 wielorak napisała: > Bastek- od Sebastiana Chyba lepsze to niż Sebek. A w ogóle tak pięknego imienia jak Sebastian nie powinno się skracać. Odpowiedz Link Zgłoś
brzydula13 Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 12.10.06, 22:33 Ale dlaczego nie? Mój Luby ma Sebastian na imię i bardzo lubi, gdy go nazywaja Seba lub krócej Seb. Natomiast Bastek nie znosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 15:12 Kinia od Kingi, Remik od Remigiusza, Bogusia od Bogny (to w ogóle pomylenie imion), Edziu od Edgara, Maryla od Marii, w ogóle nie lubię zdrobnień, brrrr :( Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 04.10.06, 15:17 Ale Maryla to chyba osobne imię? Tylko może etymologicznie jest formą "Marii"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.widzew.net 05.10.06, 00:14 "Maryla" to antyzdrobienie, zgrubienie imienia "Maria" raczej. "Marysia", "Marynia", "Maryśka", "Maryś" są ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wredny Kicius Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: 194.74.144.* 04.10.06, 17:09 od Kingi moze byc jeszcze Kindzia ... he he he A swoja droga, znam jedna Kinge z Wegier, ktora - wiedzac, ze ja tez tak mam na imie - zaczela ubolewac, ze takie straszne imie sie nam trafilo, ktorego nie da sie w zaden sposob zdrobnic. Bardzo byla zaskoczona, gdy powiedzialam jej o Kini, Kingusi,i, ekhm, Kingulinie :-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: 212.160.172.* 25.05.07, 13:16 Kinga, to nic innego, jak zdrobnienie od pięknej staropolskiej Kunegundy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kunegunda Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 08.06.07, 01:38 Kunegunda - imię żeńskie pochodzenia germańskiego. Wywodzi się od słów kuni "(ktoś) ze szlachetnego rodu" oraz gund "walka", można określić jego pierwotne znaczenie jako "walcząca dla swojego rodu". Jego zdrobnieniem powstałym na gruncie węgierskim jest Kinga, stąd polskie Kinga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mili Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.icpnet.pl 04.10.06, 15:43 Do mnie ciagle w domu mowia: Milcia albo Milusia. Albo Misia, Miśka. A jestem dorosla kobieta. Ohyda. Nie cierpie tego. Przyjaciele mowia do mnie "Mili". To juz brzmi lepiej. Mam okropne imie, ktorego nie cierpie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 00:19 Emilia czy Milena? Oba bardzo ładne moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 10.10.06, 15:14 Nie wiem jakie masz imie ale zdrobnienie Milusia i Misia jest sliczne. Ja jestem pospolita Kasia, dla Malza -Wisienka. Z durnych zdrobnien : Piecia od Piotra. Mojej corki : Tusia w odleglej drodze od Wiktorii (ale juz tak sie do niej nie zwracam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atojaxxl Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.zicom.pl 04.10.06, 15:46 Dostaję czkawki, gdy słysze :Robuniu !!!!! niby taki mały Robert Odpowiedz Link Zgłoś
megaego Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 10.10.06, 12:29 a co powiesz na "dżesysiu"??!! naoglądały się baby seriali brazylijskich i potem takie efekty!! przysięgam prawdziwe!!! podobnie kacperuś!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oth Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: 91.89.54.* 04.10.06, 15:54 Roni od Rolanda. Ale mnie się akurat podoba ale zdrobnienie dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 16:01 Nienawidzę jak ktoś mówi do mnie "Gosia", nie mam pojęcia skąd to się wzięło. O "Gośce" to już nie wspomnę, na koloniach w Słowacji wszyscy się ze mnie wyśmiewali wiecznie. Lubię swoje imię, ale tylko wersjach z "mał.." na początku, czyli Małgoś, Małgosia, Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
ashton O mnie - z lekka abstrakcyjnie. 04.10.06, 16:09 Kuzynka mawiała kiedyś na mnie "Udora" - że to niby zdrobnienie od Dorota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: O mnie - z lekka abstrakcyjnie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 14:46 O rany, a skąd ona to wzięła - masakra! Odpowiedz Link Zgłoś
salimis Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 04.10.06, 16:41 Ja słyszalam jednego razu jak matka do dziewczynki wołała:Daga.Myślę sobie , kurcze jak ten dzieciak ma na imie.A to było zdrobnienie od Dagmary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nuna Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.pools.arcor-ip.net 04.10.06, 16:57 Manka od Marianny, Amadelcio od Amadeusza Sebcio- Sebastian Malgonia -wiadomo Zbysio, Zdzisio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 17:13 Gość portalu: Małgorzata napisał(a): > Nienawidzę jak ktoś mówi do mnie "Gosia", nie mam pojęcia skąd to się wzięło. O > "Gośce" to już nie wspomnę, na koloniach w Słowacji wszyscy się ze mnie > wyśmiewali wiecznie. Lubię swoje imię, ale tylko wersjach z "mał.." na początku > , > czyli Małgoś, Małgosia, Małgorzata Popieram. Skąd się wzięło to zjadanie "mał" na początku? Gośka jest nie do przyjęcia. Ja w młodości nie reagowałam i oduczyłam. Zawsze mówiłam, że jestem Małgorzata nie Gorzata. Lubię swoje imię w całości, choć wiem, że to niewygodne. Mam przyjaciela, takiego od czasów szkolnych i on jeden, nie wiem dlaczego zawsze mówi Małgorzata. Bardzo to lubię. A z fatalnych zdrobnień: Gosiunia. Mamo! Jedna z koleżanek tak do mnie mówi. Też Małgorzata! Uch! Ja do niej: Małgosiu, ona Gosiuniu... Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 07.10.06, 09:27 > Popieram. Skąd się wzięło to zjadanie "mał" na początku? Gośka jest nie do przyjęcia. Każdemu inaczej w uszach brzmi. Co powiesz na "MAŁGA"? To jest po prostu ohydne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubasek Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.zakoniczyn.net 04.10.06, 18:22 a ja wole zdecydowanie:Goska, Gosia, moze byc nawet Gocha. nie lubie jak sie do mnie mowi:Malgosiu - czekam na pytanie: gdzie zgubilas Jasia? ;-))) wyczytalam w jakims imienniku, ze od Malgorzaty jest takie zdrobnienie jak Greta - to dopiero koszmarrr, Macha, Machna, Marusza(?), Marzena, Masza, Maszka(nawet smieszne) - to tez propozycje z tego imiennika.dziwaczne co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 00:17 Gość portalu: grubasek napisał(a): wyczytalam > w jakims imienniku, ze od Malgorzaty jest takie zdrobnienie jak Greta - to > dopiero koszmarrr, Macha, Machna, Marusza(?), Marzena, Masza, Maszka(nawet > smieszne) - to tez propozycje z tego imiennika.dziwaczne co nie? Nioo... :) Poznałam kiedyś pewną panią, już bardzo niemłodą, Maszę. Kiedyś zapytałam od jakiego imienia to zdrobnienie i dowiedziałam się, że od Małgorzaty! Też mnie dziwiło. A potem trafiłam na ten imiennik i jeszcze bardziej się zdziwiłam... Podobno Macha, Machna to staropolskie zdrobnienia, tak jak Dosia od Doroty. Jedna z dworek Bony, Dosia, nie pomnę nazwiska, to była Dorota właśnie. Greta kojarzy mi się zdecydowanie niemiecko, fuj, choć i skandynawsko powinna... Zdrobnieniem jest też Rita. Może być. A z angielska: Peggy. Mamusiu!! Margaret, to Peggy, bardzo łatwe skojarzenie... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala A Pinokio??? IP: *.volta.net.pl 04.10.06, 16:52 Zwariowałam po prostu jak sie dowiedziałam ze znajoma chce nazwać córeczke Maria Malea, a synka ...Pinokio!!!O k***a!!!Masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masiej Re: A Pinokio??? IP: *.chello.pl 04.10.06, 17:23 nienawidze jak ktoś mówi do mnie Maciek >:[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: zdrobnienia IP: *.chello.pl 04.10.06, 18:22 ja do męża Zbyszka mówię Zbyniu do syna Tomka - Tomciu albo Tomalinku do syna Grzegorza - Grzesiu, Grzesiulinku albo Greguara nikt sie nie skarzy kazde zdrobnienie może byc o ile osoba której to dotyczy się nie skarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata grr IP: 149.55.30.* 28.05.07, 15:03 nienawidze jak ktos mowi do mnie RENIA, grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Re: A Pinokio??? 10.10.06, 15:16 A Smerfetka??? przypadek autentyczny, ksiadz zaprotestowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ważniak Re: A Pinokio??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 16:40 to musi być prowokacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolnick Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 18:34 Do wszystkich MAŁgorzat. Mam kolerzankę Małgorzatę którą mama z uwielbieniem wołała - Mosia. Także cieszcie się z tych "Gosiek". Mogłyście mieć gorzej. Inny rock and roll to zdrobnienie od Matyldy - Macia. TO DOPIERO PORAżKA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadet Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: 208.40.29.* 04.10.06, 18:40 A ja nie cierpię: Lesiu! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.10.06, 19:18 Sabuś od Sebastiana - ohyda, blee. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 04.10.06, 23:21 Moja Mama ma na imię Bolesława (nigdy nie lubiła tego imienia). Od urodzenia mówią na nią Lesia. Co ciekawe w domu mam ojca i brata Leszka. Tak więc mamy Lesię-Mamę, Leszka-Ojca i Lesia-brata. A moja babcia była Władysława i dziadek wołał na nią Dziunia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenotka Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 23:35 najohydniejsze jakie słyszalam:Naśka od pieknego imienia...Natalia ,Gonia -d Malgorzaty,Wisia od..Jadwigi,Renia od Teresy,wszelkie Niusie itp.i w sumie Asia tez od Joanny-skad wlasciwie to zdrobnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
havena Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 05.10.06, 21:42 w sumie Asia > > tez od Joanny-skad wlasciwie to zdrobnienie? Tez mnie to dziwi. Ostatnio spodobalo mi sie Jonka. Komiksowo troche:-) Pozdr. Havena Odpowiedz Link Zgłoś
lilimeye Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 06.10.06, 15:47 > w sumie Asia > > > > tez od Joanny-skad wlasciwie to zdrobnienie? Joanna - Joasia - Asia Odpowiedz Link Zgłoś
havena Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 09.10.06, 21:51 > Joanna - Joasia - Asia Nie rozumiem pierwszego kroku: dlaczego nie Joania (jakkolwiek kretynsko by to nie brzmialo...). Pozdr. Havena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: 83.238.145.* 01.11.06, 19:17 Ratunku! Tylko nie Joania!! Co do Małgorzat - toleruję wszystkie formy mojego imienia, z wyjątkiem: Gorzata. Natomiast w rodzinie funkcjonuje Mizia - zdrobnienie od Marii Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 04.10.06, 23:40 Acha jeszcze w podstawówce była dziewczyna o imieniu Jadwiga wołali na nią Dzidka. No mnie już w podstawówce się brzydko kojarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.10.06, 23:56 Moja siostra Jadwiga nienawidzi jak ktoś do niej mówi Jagoda. A co powiecie na Andzię - to od Anny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 00:25 heca7 napisała: A moja babcia była Władysława i dziadek > wołał na nią Dziunia. Prawidłowo. Dziunia od Władysławy właśnie. Też znam. Ja mam na imię Dalia i źle znoszę wołanie: Dalka. Już wolę Dala, z dwojga złego. Raczej wyuczyłam zanjomych, żeby nie zdrabniali, mówiąc wprost, że nie lubię. jedna z koleżanek z uporem godnym lepszej sprawy, nie wiem, może złośliwie mimo wszystko wyjeżdżała co i rusz z Dalką. Sama ma na imię Alicja i też Alki nie lubi, gangrena jedna. No, to zaczęłam ją nazywać Alką :)) I już pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.plock.mm.pl 05.10.06, 00:55 Mój chłopak na swojego brata Andrzeja mówi Jądrek, ich mama- Antek,ja na córkę koleżanki- Kingę mówię Ginga, na moją koleżankę Ankę- Andźka albo Andziula, na Justynę Ziustycha albo Dżastin, na kolegę Michała Miszel, na jego żonę Monicha, na kolegę Bogdana Bodziek albo Bogusław i ogólnie jest wesoło. Ale i tak najlepszy jest ojciec mojego chłopaka (Dariusza)jak mówi do niego - DARCYŚ! Aaaaa!!!A ja jestem Olala.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wera Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 18:16 Mam babcię o tym imieniu i wszyscy mówią na nią Bola - totalny obciach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: 80.51.222.* 05.10.06, 09:59 Aga od Agnieszki Renia od Renaty brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
brzydula13 Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 12.10.06, 22:46 Jestem Agnieszka i Aga - to moja ulubiona forma :) Toleruje jeszcze Agniecha. Przezyje Agus, Agusia, ale nie strawie, gdy ktos mnie Agunia nazwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaga Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 20:10 dla mnie aga-to tez ulubione :) za to za "agnisia" moglabym zabic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też Agnieszka Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 19:36 Agniesia - nienawidzę, jak ktoś się tak do mnie zwraca! Wszystkie inne zdrobnienia mogą być (również Agnisia - bez "e"). Nie przepadam też, gdy do mnie mówią "Agnieszka", wolę "Agnieszko" - subtelna różnica, nieprawdaż? Poza tym wszystkie Czesie, Wiesie, Wisie, Stasie, Jasie, Władzie, Gienie, Dzidki... Brr. Nie pytajcie mnie, jak inaczej zdrabniać. Nie wiem. W ogóle nie podobają mi się te imiona i już. Andzia od Anny - ble. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejna Agnieszka Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: 193.17.14.* 21.11.06, 21:25 Aga, Agunia, Agusia - lubię, za to nie znoszę AGNIECHA, czuję się wtedy, jakby ktoś mnie wyzywał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 18:33 Ja lubię wszystkie w/w zdrobnienia mojego (naszego) imienia. Aga, Aguś, Agniesia, Agniecha... No, ale to też zależy kto mówi i w jakiej sytuacji ;) Jeszcze jedno: rodzina mówi na mnie Jagusia - też mi się podoba :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna.bia Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 00:43 Ja do swojej przyjaciółki Agnieszki mówię Agnes. Często a nawet bardzo często różne osoby( podwórko, jakieś zajęcia), nie potrafią odmienić imienia mojego synka, który ma na imie Bruno. Najczęściej pada Brunonek, a to od Brunona a nie Bruna. A moja teściowa na moje drugie dziecko o imieniu Igor woła Iguś:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brookie Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: 203.190.199.* 15.05.07, 05:34 Jestem Agnieszka i Aga - to moja ulubiona forma :) Toleruje jeszcze Agniecha. P > rzezyje Agus, Agusia, ale nie strawie, gdy ktos mnie Agunia nazwie... mam nadzieje, ze nie nazywaja cie Agniesiunia- cos okropnego! Odpowiedz Link Zgłoś
gladka8 Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 21.05.07, 21:05 A co powiecie na takie zdrobnienie od Agnieszki - Gusia? :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 00:01 Tragedia... Jak Główny Urząd Statystyczny :) Ale i tak najgorsze są "Agniesia" i "Agnisia" :P A na takie zdrobnienie to chyba jeszcze nikt (oprócz mojej rodziny) nie wpadł: pochodzące od Marii - Mica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.07, 12:38 Agnieszka - dla koleżanek w pracy, znajomych i nieznajomych Agniesia - dla Babci i męża Aga, Agnes - dla przyjaciłek i Agusia, Aguś - tylko i wyłacznie tylko dla Męża a dla dziecka - Mamuś...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RRRRenata Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: 149.55.30.* 28.05.07, 15:07 posiekac debili ktorzy wymyslili te cholerna RENIEEEE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kafel Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 12:16 A Reńcia lubisz? Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 09.06.07, 19:17 Linka od Pauliny, Nizkia albo Dyzia od przecudnej Dionizji!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 05.10.06, 10:16 Pewna pani ma na imię Alfreda, jej bracia mówią na nią Dziunia czego ona szczerze nie cierpi. Moja koleżanka Anka była przez swojego chłopaka nazywana Anuszka. Nie znosiła tego. Kiedyś okropnie wkurzały mnie zrobnienia typu: Maryś, Liluś, Anuś, Joluś itp. Obecnie już mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubasek Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.zakoniczyn.net 05.10.06, 20:47 ja znam od Alfredy - Fredzia ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 10:13 Ja tez dostaję szału jak słyszę "Kinguś" - nie jestem facetem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badziewiwejstwo Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 16:37 Haneczka dla 50letniej durnej baby... tak na marginesie sama tak o sobie mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nuna Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.pools.arcor-ip.net 05.10.06, 17:50 Andzia ! Tak mowila nauczycielka angielskiego do mnie, glupia rura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: 80.50.56.* 13.06.07, 14:03 Ja mam na imię Hania, uwięlbiam Hanuś, Hana, Hanka, ale jak słyszę Hanno a co gorsze Handzia (mój tata) to dostaje spazmów. buziaczki dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
etakk.7 Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 05.10.06, 18:13 A co powiecie na imie Tycjan? Jak to zdrobnic? Tycuś?... nie powiem, z czym to można zrymowac... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.farbowana Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 05.10.06, 20:38 Robek - od Roberta Dana - od Danuta Karolcia - od Karolina (mam tak na imię i nie znoszę gdy ktoś stosuje jego zdrobnienia w jakiejkolwiek formie, wrrrrrrrrrr!!!!!!!!!) Natka, Nastka, Nacia - od Natalii Romek - od Roman Pati - od Patrycja Tesia - od Teresy No normalnie nóż mi się w kieszeni otwiera, kiedy słyszę coś takiego! A może ja za bardzo nerwowa jestem? Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 06.10.06, 01:06 ruda.farbowana napisała: > Karolcia - od Karolina (mam tak na imię i nie znoszę gdy ktoś stosuje jego > zdrobnienia w jakiejkolwiek formie, wrrrrrrrrrr!!!!!!!!!) Znam kilka osob o tym imieniu i wszystkie lubia zdrobnienia :) Karolcia, Karol, Kara... Z dziwacznych zdrobnien slyszalam kiedys "Dobek". Brr, to chyba od Dobiesława czy czegos takiego? Gotowe przezwisko Dobek-Bobek i przechlapane do konca zycia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ate120 Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 07.10.06, 22:27 ruda.farbowana napisała: > No normalnie nóż mi się w kieszeni otwiera, kiedy słyszę coś takiego! A może ja > > za bardzo nerwowa jestem? No tak troszeczke... Normalne jest to że imiona się zdrabnia, trudno do małej Teresy w lepiącej babki w piaskownicy "Tereso" Tesia jest taka naturalna, a Tereska to od razu dzieciaki rymują "Tereska-deska..." Dana i Danuta to dwa różne imiona, ale często tak się mówi na Danki, normalnie zdrobnienie i tyle. Podobnie jest z Pati, Nacią itp. No może się nie podobac, każdy ma swoj gust, ale żeby od razu nóż w kieszeni się otwierał... bez przesady Odpowiedz Link Zgłoś
karolinasie Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 03.12.06, 00:56 też nie cierpie jak na mnie mówią Karolcia, karolinka też w sumie nie. Toleruję tylko Kara.Kiedyś próbowali na mnie mówić Karol, Karolka i najgorsze - Lolcia! Szybko się oduczyli:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.aster.pl 05.10.06, 21:23 Jagoda - Jadźka Malina - Mańka Sama używam tych zdrobnień:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 21:46 Nie cierpię jak do mnie mówią Belcia - dostaję szału od tego zdrobnienia Odpowiedz Link Zgłoś