szkazu 07.12.06, 06:50 Może my tez sobie troche "pofraszkujemy":) Zapraszamy znajomych z Rudy Śląskiej i z Kluczborka (tych naszych starych znajomych) to fraszkowania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brazylion3 Re: Lubliniec - stolica fraszki 07.12.06, 08:19 dobre są takie hasła, trzeba trafić w lukę i ją drążyć np. miejscowośc jest znanym uzdrowiskiem, albo jakieś miasto jest z czymś pozytywnie kojarzone:) -------------- Wypromujmy Ostrowiec :) Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Lubliniec - stolica fraszki 07.12.06, 08:59 No, ciekawie jak to poleci. Trocha lublinieckich fraszek i rymowanek już na tym forum przeca jest. Werciyło by se jednak zrobić coś jakby taki wontek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28940&w=23093208 Odpowiedz Link Zgłoś
szkazu Re: Lubliniec - stolica fraszki 07.12.06, 14:41 Jest troche ale niech bedzie wiecej:D Masz racje brazylionie, a Lubliniec z niczym dobrym sie nie kojarzy:/ Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Lubliniec - stolica fraszki 07.12.06, 15:23 Ano idzie se kamracić Zowdy jakoś to bogaci No i tako przeca richtig zocni jest. Odpowiedz Link Zgłoś
fizda Re: Lubliniec - stolica fraszki 07.12.06, 23:19 Lubliniec - stolica fraszki Autor: szkazu Data: 07.12.06, 06:50 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Może my tez sobie troche "pofraszkujemy":) Zapraszamy znajomych z Rudy Śląskiej i z Kluczborka (tych naszych starych znajomych) to fraszkowania. Hahahahaha osobiście lubie fraszki, a czy Ty kolego szkazu pytałeś miski co ona o tym sądzi? chyba przez Twoje zapędy literackie nie dostanie zawału jak zacznie czytać. Ona tak kocha Ślązaków i sląską mowę. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Lubliniec - stolica fraszki 12.12.06, 09:19 Choć mom smutne przi tym lica Niy rozkulo se "stolica". Odpowiedz Link Zgłoś
fizda Re: Lubliniec - stolica fraszki 12.12.06, 16:23 broneknotgeld napisał: > Choć mom smutne przi tym lica > Niy rozkulo se "stolica". A [nie zaczyna sie zdania od a] możesz to przełożyć na nasze , tak powiedz to po GOROLSKU. Masz smutną bużke i co dalej. Nie wiem czy piszesz o stolicy czy o stolicznej. Po jednej "rozkulanej" flaszce też mam smutne lica, weselę sie po drugiej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Lubliniec - stolica fraszki 12.12.06, 16:41 Niy rozkulo - niy "rozkryńci" Rymopisow niy przinyńci. Odpowiedz Link Zgłoś
fizda Re: Lubliniec - stolica fraszki 12.12.06, 18:27 broneknotgeld napisał: > Niy rozkulo - niy "rozkryńci" > Rymopisow niy przinyńci. Hahahahahaha no to juz wiem dlaczego miska_co nie lubi ślązaków. Jestem już po piwie, no po trzech, i dalej ni chu... chu...nie znaju szto TY gawarił. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Lubliniec - stolica fraszki 14.12.06, 20:28 W tym utropa dyć niy moja Styknie że po ślonsku broja. Odpowiedz Link Zgłoś
fizda Re: Lubliniec - stolica fraszki 14.12.06, 21:13 broneknotgeld napisał: > W tym utropa dyć niy moja > Styknie że po ślonsku broja. Oj broisz, broisz masz szczęście,że Cie nie rozumieją.Podziwiam Twój talent i chęć do pisania. Widzę, że na forum Rudy Śląskiej praktycznie tylko Ty piszesz, coś mało tych ŚLONZOKÓW. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Lubliniec - stolica fraszki 16.12.06, 09:36 Mało Ślonzokow - w tym to mosz recht Nawet myńszościom być niy mogymy Niy ma co po to łazić na fecht Prowdom że ciyngym tukej żyjymy! Odpowiedz Link Zgłoś
fizda Re: Lubliniec - stolica fraszki 16.12.06, 13:01 Część zrozumiałem, część się przez pół godziny domyslałem. Ja w tym wątku z Tobą wypisuje i o dziwo już mi sie rymuje. Z gorolskim pozdrowieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Lubliniec - stolica fraszki 17.12.06, 15:58 Ano - wciongo czasym rym Cosik ło tym przeca wiym. Pozdrowiom ze Rudy Ślonski. Odpowiedz Link Zgłoś