Dodaj do ulubionych

karta dnia - umiarkowanie

17.05.07, 12:11
dziś mam taką kartę dnia. czekam do wieczora, zeby zobaczyć, co mnei dziś
spotka. póki co zapewne cierpliwe oczekiwanie, wyciszenie wewnętrzne.
zroumienie konieczności zachowania spokoju. no zobaczymy wieczorem smile
a jak u was z tą kartą było?
Obserwuj wątek
    • dori7 Re: karta dnia - umiarkowanie 17.05.07, 16:25
      Mnie najczesciej wypada, gdy na wieczor szykuje sie jakas impreza i duzo, ekhm,
      plynow bedzie sie lalo wink))) Losuje karte dnia najczesciej tylko z Wielkich
      Arkanow.
      • transwizje Re: karta dnia - umiarkowanie 17.05.07, 19:11
        no to chyba impreza w jakiejś knajpce (anioł barman za kontuarem), albo u
        ciebie, gdy usługujesz innym.
        Na ogół karta spokojna, wręcz gnuśna, gdy odwrócona. O właśnie, odwrócona daje
        kaca po imprezie i niesamk wewnętrzny, to jej cień.
        Stojąca: dobre układy w pracy, pomoc, dbałość o zdrowie, higienę, dobre relacje
        z otoczeniem.
        Pozdro. Ewa
        • dori7 Re: karta dnia - umiarkowanie 17.05.07, 19:25
          transwizje napisała:

> no to chyba impreza w jakiejś knajpce (anioł barman za kontuarem), albo u
          > ciebie, gdy usługujesz innym.

Na wesole pogaduchowe nasiadowki w herbaciarni, gdy zamiast procentow spozywa
          sie herbate zielona z limonka, tez mi wypada ta karta smile) A na imprezy domowe
          zazwyczaj jest Cesarzowa lub Slonce - choc rzeczywiscie nie tylko obsluguje
          innych, ale i pol dnia spedzam wczesniej w kuchni. Umiarkowanie na impreze
          domowa u mnie jeszcze mi sie nie zdazylo - moze dlatego, ze moje szalone
          gotowanie i pieczenie nie ma wiele wspolnego z ta karta big_grin
          • nauthiz7 Re: karta dnia - umiarkowanie 17.05.07, 20:33
            dori7 napisała:

> Na wesole pogaduchowe nasiadowki w herbaciarni, gdy zamiast procentow spozywa
            > sie herbate zielona z limonka, tez mi wypada ta karta smile)

Bo tu nie chodzi o rodzaj spożywanych napojów, tylko o wymianę energii, jaka
            sie podczas tych pogaduch odbywa. Ponadto, w neutralnym miejscu spotkania
            wszyscy są równorzędni, a kiedy robisz imprezę u siebie w domu, to Ty szykujesz
            jedzenie, dbasz o gości i błyszczysz, Lwico, stąd Cesarzowa lub Słońce. smile
            • dori7 Re: karta dnia - umiarkowanie 17.05.07, 21:10
              Swietnie napisane, dzieki - nie patrzylam na to w ten sposob smile)
    • takajataka1 Re: karta dnia - umiarkowanie 17.05.07, 20:48
      hmmm. spożywania płynów wyskokowych nie było - jestem w ciazy big_grin za to cały
      dzień bardzo chce mi sie pić. za to dostałam wielką lekcje cierpliwości. chyba w
      tym rzecz - cierpliwośc, spokój, dojrzewania. no i cały dzień pada deszcz, a to
      sprawia, ze mój nastrój jest bardzo melancholijny smile
    • takajataka1 Re: karta dnia - umiarkowanie 18.05.07, 12:35
      ha! wydało sie do czego to umiarkowanie można w sensie całkowicie
      dosłownymodnieśc smile o 3 w nocy pies wyciągnął mnie z łózka, każąc wyprowadzic
      sie na dwór. cisneło go na pęcherz. 10 minut stał w kiedym miejscu siusiając big_grin
      jak nic umiarkowanie big_grin big_grin big_grin
      • iokepine Re: karta dnia - umiarkowanie 18.05.07, 15:11
        Mi się kilkakrotnie już zdarzyło, że Umiarkowanie jako karta dnia oznaczało po
        prostu okressmile
    • coill Re: karta dnia - umiarkowanie - a spozywanie napoj 19.05.07, 14:33
      ona mi sie tym kiedys z gwiazdą skojarzyla,choc gwiazda bardziej z kąpielą,ale
      czemu niewink
    • andgie Re: karta dnia - umiarkowanie 12.06.07, 18:20
      Mialam ja na wczoraj, nie zastosowalam odwrocen. Otrzymalam dokument o zwrocie
      podatku, ale nie same pieniadze. Po poludniu mielismy malowac pokoj, ale
      zamiast tego poszlismy z inna para do pubu pic wymyslne drinki. Nie bardzo mi
      to wszystko pasuje do Umiarkowania. No, moze ten podatek.
      • pani.jazz Re: karta dnia - umiarkowanie 13.06.07, 12:03
        Przeciez Umiarkowanie przelewa z jednego naczynia w drugie. A drinki to jak sie robi? big_grin
        Wszystko pasuje, jak sie bardziej doslownie popatrzy czasem.
        • andgie Re: karta dnia - umiarkowanie 13.06.07, 14:03
          No faktycznie smile Szkoda, ze czasem interpretacja rozkladu tarota przypomina
          szkolne "Co poeta chcial powiedziec" przy omiawianiu wiersza. Nie wiemy, co
          poeta chcial powiedziec, on nam nie powie, bo najczesciej juz dawno nie zyje, a
          o tarocie dowiemy sie dopiero po fakcie, jak sobie cos dopasujemy. Ale czy to
          nie idzie czasem za daleko? Czasami potrzebujemy naprawde konkretnej
          odpowiedzi, a tarot odpowieda zagadkami. Idac tym tropem mozna naciagnac kazda
          interpetacje w zaleznosci od potrzeby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka