Dodaj do ulubionych

Jedno, wielkie, perfidne naciągactwo..!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 14:18
Wyslalam smsa do p. Stawińskiej, czlowiek, ktorego kocham, a zostawil mnie
wlasciwie z dnia na dzien mial wrocic do mnie w dwa miesiace, dzis mija ten
czas a tu nic, nie wierze juz w to, to wstretne naciagactwo, i po co byl omi
te bzdury pisac, "on chce stworzyc zwiazek i wkrotce sie pani o tym
przekona", "on wkrotce da pani to do zrozumienia".
I to juz nie chodzi o pieniadze, cale szczescie od tych kilku smsow nie
zbiednieje. Ale o to, jaka ruine mozna zrobi z czlowieka dajac mu niczym nie
uzasadnione zludzenia.
Z poważaniem
Beata
Obserwuj wątek
    • lilith0 Re: Jedno, wielkie, perfidne naciągactwo..! 31.12.04, 18:08
      Gość portalu: Zabula napisał(a):

"on chce stworzyc zwiazek i wkrotce sie pani o tym
      > przekona", "on wkrotce da pani to do zrozumienia".
      > To pytjska odpowiedź. Jezeli tak dokładnie brzmiała odpowiedź wróżki,to wcale
      z niej nie wynika, że wróci.
      Zapomnij, przebacz, czasem cos się traci by zyskać coś lepszego.
      • przepowiednia1 Re: Jedno, wielkie, perfidne naciągactwo..! 31.12.04, 20:12
        NIEKTÓRE PRZEPOWIEDNIE ,
        KTÓRE MOGĘ UJAWNIĆ ALE BEZ SZCZEGÓŁÓW. NIEKTÓRE JUŻ SIĘ SPEŁNIŁY, A NASTĘPNE
        OTRZEKUJĄ NA WYPEŁNIENIE, UJAWNIENIE.

UWAGA: NA SAMEJ GÓRZE ZNAJDUJĄ SIĘ PRZEPOWIEDNIE, NAJNOWSZE, KTÓRE DOPISAŁEM I
        UJAWNIŁEM.

PO KOŃCU ŚWIATA, BĘDZIE RUCH NA CAŁYM ŚWIECIE PRAWOSTRONNY I SYSTEM METRYCZNY I
        POMIAR W KILOMETRACH, KILOGRAMACH, LITRACH. BĘDĄ NOWE, LEPSZE I SZYBSZE OD
        CONCORDÓW SAMOLOTY.
        BĘDZIE JEDNA NOWA WALUTA, PIENIĄDZE NA CAŁYM ŚWIECIE.
        GOŁOTA BĘDZIE MISTRZEM ŚWIATA WAGI CIĘŻKIEJ, ALE DOPIERO JAK JA BĘDĘ JEGO,
        MENADŻEREM, PROMOTOREM. PRZED KOŃCEM ŚWIATA LUDZIE BĘDĄ CHOROWALI NA CHOROBY
        TAKIE JAK - WYSOKA TEMPERATURA, WYMIOTY, BIEGUNKA, NIEWYDOLNOŚĆ NEREK, NERKI
        PRZESTANĄ PRACOWAĆ. MEDYCYNY NIE BĘDZIE NA TE CHOROBY. TYLKO MODLITWY PRZED
        OBRAZEM TE CHOROBY WYLECZĄ. PRZED KOŃCEM ŚWIATA MĘŻCZYŹNI BĘDĄ SIĘ PODNIECAĆ NA
        WIDOK ROZEBRANYCH KOBIET. NIE BĘDZIE PLATFORMY OBYWATELSKIEJ.NIE BĘDZIE
        NIEKTÓRYCH DYSCYPLIN SPORTOWYCH - RUGBY, SKOKU O TYCZCE, RZUTU OSZCZEPEM,
        STRZELANIA, DIATLONU. LUDZIE PRZESTANĄ LATAĆ W KOSMOS. SEWERYN KRAJEWSKI
        POWRÓCI DO CZERWONYCH GITAR. NIE BĘDZIE RONDA - DLACZEGO? BO TO POMYSŁ
        DIABELSKI. NIE BĘDZIE KSIĘGI GUINESSA, PRAW AUTORSKICH - DLACZEGO? BO TO POMYSŁ
        DIABELSKI. KONTAKTOWAĆ SIĘ ZE MNA MOŻNA POD TRZYDZIEŚĆISIEDEM CZTERDZIESCITRZY
        STOTRZYNAŚCIE ALBO EMILEM NA ISERMALPKAEMAIL.CZ
        NIE BĘDZIE RADIA MARYJA - ZMIENIĄ NAZWĘ .UPAŁY BĘDĄ TAKIE DUŻE, DO KOŃCA
        ŚWIATA, ŻE POWYSYCHAJĄ ŹRÓDEŁKA.
        MISTRZOSTWA ŚWIATA W PIŁCE NOŻNEJ BĘDĄ CO 2 LATA. RUZELSKI DOSTANIE CZTERY
        KULKI OD SWOICH STARYCH ŻOŁNIERZY ZA STAN WOJENNY. RAKOWSKI BĘDZIE POCIĄGNIĘTY
        DO ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA LIKWIDACJE STOCZNI GDAŃSKIEJ. JEDNA Z NASTĘPNYCH
        POWODZI BĘDZIE W POLSCE, GROŹNIEJSZA I ZACZNIE SIĘ OD WOJ. LESZCZYŃSKIEGO AŻ DO
        BAŁTYKU, A SZEROKA BĘDZIE AŻ DO HOLANDII. GOŁOTA PRZEGRA JESZCZE TRZY WALKI
        ZANIM ZOSTANIE MISTRZEM, GOŁOTY MANAGER DOPROWADZI ANDRZEJA DO ZGUBY.
        W ZAKOPANYM BĘDZIE OLIMPIADA ZIMOWA, ALE DOPIERO PO SĄDNYCH DNIACH (KOŃCU
        ŚWIATA). NIE BĘDZIE SEJMU, SENATU - DLACZEGO? BO TO POMYSŁ DIABELSKI. NIE
        BĘDZIE NATA - DLACZEGO? BO TO POMYSŁ DIABELSKI. NIE BĘDZIE O N Z - DLACZEGO? BO
        TO POMYSŁ DIABELSKI. NIE BĘDZIE UNI EUROPEJSKIEJ - DLACZEGO? BO TO POMYSŁ
        DIABELSKI. .
        PO KOŃCU ŚWIATA, NIE BĘDZIE WOJSKA - DLACZEGO? BO TO POMYSŁ DIABELSKI. PO KOŃCU
        ŚWIATA, NIE BĘDZIE GRANIC - DLACZEGO? BO TO POMYSŁ DIABELSKI. BĘDZIE NOWA FLAGA
        W USA.
        BĘDĄ OSY ATAKOWAŁY WOJSKO - PRZED KOŃCEM ŚWIATA. .
        BĘDĄ MUCHY ATAKOWAŁY SZPITALE - PRZED KOŃCEM ŚWIATA.
        KOBIETY BĘDĄ KAPŁANAMI NA RÓWNI Z MĘŻCZYZNAMI.
        KAŻDY KAPŁAN , KAPŁANKA BĘDĄ MIELI NORMALNE RODZINY.
        BĘDĄ LUDZIE LATAĆ W POWIETRZU, TAK JAK LATAJĄ TERAZ PTAKI, DZIĘKI WKŁADKĄ
        MAGNETYCZNYM ROMI. NIE BĘDZIE SZPITALI - PO KOŃCU ŚWIATA. SAMOLOTY BĘDĄ
        ROZBIJAŁY SIĘ, DO SĄDNYCH DNI, TO CO TERAZ SIĘ DZIEJE. BĘDZIEMY PRZEMIESZCZAĆ
        SIĘ HELIKOPTERAMI I AWIONETKAMI, TAK JAK TERAZ PORUSZAMY SIĘ SAMOCHODAMI. BĘDĄ
        LUDZIE ŻYĆ 200 LAT I WIĘCEJ, ALE DOPIERO PO SĄDNYCH DNIACH. BĘDĄ LUDZIE BARDZO
        MĄDRZY. BĘDZIE TYDZIEŃ TRWAŁ 10 DNI, A 9 DNI BĘDZIE WOLNE. BĘDZIE GODZINA MIAŁA
        100 MINUT. MINUTA 100 SEKUND. ZEGARY - PODZIAŁ CZASU BĘDZIE 24 GODZINNY.
        KOBIETY PRZESTANĄ RODZIĆ W BÓLACH, ALE W ZAMIAN BĘDĄ RODZIŁY BLIŹNIAKI
        JEDNOJAJOWE.W MAŁŻEŃSTWACH, KTÓRE SIĘ KOCHAJĄ I KOCHAJĄ DZIECI, KOBIETY BĘDĄ
        RODZIŁY W WIEKU EMERYTALNYM. DZIECI PO URODZENIU BĘDĄ SAME CHODZIŁY, BĘDĄ
        SAMODZIELNE, TAK JAK TERAZ JEST U ZWIERZĘTA. KOBIETY PRZESTANĄ MIEĆ MIESIĄCZKĘ.
        BĘDZIE JEDNA OWCZARNIA I JEDEN PASTERZ, JEDNA WIARA - MIŁOSIERDZIE BOZE.
        LUDZIOM BĘDĄ ODRASTAŁY PALCE, RĘCE, NOGI I INNE NARZĄDY, TYM CO BĘDĄ BUDOWALI
        NOWE MIŁOSIERDZIE BOŻE PO NOWEMU, BĄDŹ DLA TYCH LUDZI CO STRACILI W PRACY ALBO
        W WYPADKACH.

PROSZĘ PAMIĘTAĆ COŚ ZA COŚ, NIEMA NIC ZA DARMO.
        PROSZĘ PRZYSYŁAĆ PIENIĄDZE.

JEŻELI KTOŚ CHCE ŻEBYM WYPĘDZIĆ DUCHA, RZUCIŁ UROK, SPRZEDAŁ PRZEŚCIERADEŁKO
        LUB WKŁADKI MAGNETYCZNE DO BUTÓW "ROMI", KTÓRE UMOŻLIWIĄ LATANIE PO KOŃCU
        ŚWIATA PROSZĘ O BEZPOŚREDNI KONTAKT.PRZEŚLĘ CENNIK

TYM MIŁYM AKCENTEM KOŃCZĘ MOJE NIEKTÓRE PRZEPOWIEDNIE, KTÓRE MOGĘ UJAWNIĆ,

ALE BEZ SZCZEGÓŁÓW. TAKIE MIAŁEM WIDZENIA I POLECENIA,
        OD KOGO?

DZIĘKUJĘ BARDZO.
        • anahella Re: Jedno, wielkie, perfidne naciągactwo..! 05.01.05, 07:55
          zarty zartami a pisanie na forum caps lockiem to zwykle chamstwo.
          • llukiz Re: Jedno, wielkie, perfidne naciągactwo..! 08.01.05, 21:19
            skąd wiesz, skąd wiesz? może trzymał shifta?
      • Gość: Zabula Re: Jedno, wielkie, perfidne naciągactwo..! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 13:56
        nie nie, to tylko fragmenty. On mial do mnie wrocic, dokladnie tak to bylo
        ujete.
    • j.wojak a czego cie spodziewałaś??? 31.12.04, 21:15
      ...po sms-owej "fabryce przepowiedni" pani JS? To samo z tel. 0700...
      i "asystentami" -beeee!!!
      • Gość: Ola Re: a czego cie spodziewałaś??? IP: *.aster.pl 31.12.04, 21:25
        Zgadza sie!!! Bzdury i naciaganie!!!!
        • llukiz No co wy? 03.01.05, 18:44
          a ja słyszałem iż podobno znaki zodiaku to też ściema..
    • Gość: dagna Re: Jedno, wielkie, perfidne naciągactwo..! IP: *.lubnice.sdi.tpnet.pl 04.01.05, 11:22
      przyłączam sie wysłałam smsa do Stawińskiej odpisuja przeokropne bzdury. Niezły
      biznes z potrzebujących wsparcia i niejednokrotnie pomocy. Pozdrawiam
    • Gość: wiruska Re: Jedno, wielkie, perfidne naciągactwo..! IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 04.01.05, 11:58
      Jak mozna tak oszukiwać ludzi! Żerowac na czyimś cierpieniu, i to ma być
      wróżka, która pomaga zbłąkanym.

Kiedyś byłam świadkiem rozmowy pewnej kobiety i Stawińskiej (na żywo) Ta
      kobieta powiedziała jej prosto że to jest chamstwo te SMS, a Stawińska bez
      żenady powiedziała że każdy dostaję taka odpowiedz jakiej chce. Szok.

Jeszcze kiedyś powiedziała że nie w każde dziecko warto inwestować. Kolejny
      szok.

Ona wogóle wygląda mi na taką wyzyskiwaczkę jedzowatą, są inne wróżki bardziej
      przyjazne.
      • sc200 Re: Jedno, wielkie, perfidne naciągactwo..! 04.01.05, 18:01
        Witaj :)
        Nie mogłem się powstrzymać:
        Piszesz:
        "Kiedyś byłam świadkiem rozmowy pewnej kobiety i Stawińskiej (na żywo) Ta
        kobieta powiedziała jej prosto że to jest chamstwo te SMS, a Stawińska bez
        żenady powiedziała że każdy dostaję taka odpowiedz jakiej chce. Szok."

Miała racje :) Nie znam Jej ale w tym jednym sie nie myliła. Każdy dostaje taką
        opowiedź jakiej chce. I jeszcze za nią płaci? To jest dopiero biznes no nie? :))

Pozdrawiam :)
        Michał
        • Gość: heh Re: Jedno, wielkie, perfidne naciągactwo..! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 22:04
          zastanawiam sie czy nikt nie moze ukrocic takeij nieuczciwej dzialalnosci
          • gloss Re: Jedno, wielkie, perfidne naciągactwo..! 04.01.05, 22:39
            Ja kilka razy wysyłałam SMS-y do "wróżek". Piszę to w cudzysłowie, bo po
            drugiej stronie nie ma żadnych wróżek, są tylko naciągacze. Pisałam SMS-y do p.
            Stawińskiej i do p. Edyty Ostrowskiej. Otrzymywałam nieprzyjemne odpowiedzi( w
            sensie- niemiłe "wróżby", nie dające nadziei na poprawę sytuacji).

Przed nowym rokiem przyszła do mnie propozycja wróżby , skorzystałam i
            otrzymałam odpowiedź, że w uczuciach czeka mnie stagnacja, w pracy kompletna
            beznadzieja(no, nie tymi słowami, ale na to wyszło)- ogólnie katastrofa :(

Nie będę już wysyłać do nich smsów, nie dość że zapłaciłam, to otrzymałam same
            czarne wieści ;)
            To mnie wyleczyło z "wróżek" na SMS-a, nie wierzę w ich "przepowiednie", po
            drugiej stronie siedzą zapewne znudzone panie lub panowie, pijący kawusię i
            odpisujący co im ślina na język przyniesie. Wizyta u prawdziwej wróżki to jedna
            sprawa, zbijanie kasy przez telefon to druga. Wróżki na SMS to wierutne
            bzdury!!!
          • amatemi Re: Jedno, wielkie, perfidne naciągactwo..! 04.01.05, 23:27
            ukrocic te dzialalnosc moze samo zycie:)) a raczej ludzie, ktorzy przestana
            korzystac z takich uslug.
            pozdrowionka, amatemi:))
    • Gość: Magic ??Co za bzdura IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.05, 16:03
      Wyzywasz sie na wrozce, za to, ze napisala co chcialas uslyszec?
      A niby po co do niej pisalas? No bo nie powiesz mi, ze oczekiwalas na zdanie w stylu : on juz na pewno
      nie wroci, bo tak naprawde nigdy Pani nie kochal?
      Nie zartuj. Jakby tak odpisala, to dopiero bylabys zla.
      Nie bronie Stawinskiej, ale taka obluda tez nie jest zbyt fair.Znam mase ludzi, ktorzy dostaja odpowiedz
      na swoje pytanie i nie zawsze jest ona zgodna z tym czego oczekuja. Skoro juz jednak zdecydowalas
      sie wyslac smsa ( co juz samo w sobie swiadczy o pewnym nastawieniu pt. ´a moze wroci`) to daruj
      sobie wywody, ze ktos zeruje na ludzkim nieszczesciu, bo gdyby Ci odpisano, zgodnie z prawda, ze z
      tego nic nie bedzie, bylabys i tak sfrustrowana. Wylewanie zalu calego zycia na jedna niekompetentna
      wrozke nie zmienia faktu, ze tym, ktory tutaj najbardziej kogos naciagnal byl Twoj Ukochany.

Z Powazaniem,
      Magic
      • Gość: Zabula a jednak nie jestem obludna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 16:25
        Do wrozki napisalam liczac na prawde, wyzej napisalam, ze mam podejscie -
        lepszy krotki bol niz dluga smierc. Nawet bolesna prawda jest lepsza od
        bezowocnego ludzenia sie.
        btw. - przynajmniej by sie sprawdzilo...
        pozdrowienia,
        Beata
    • Gość: wiruska Re: Jedno, wielkie, perfidne naciągactwo..! IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 06.01.05, 16:36
      To jest oszustwo inaczej tego nie można nazwać.
      To nie jest koncert życzeń, każdy kto SMS uje chce znać prawdę.
      • eyka Re: Jedno, wielkie, perfidne naciągactwo..! 06.01.05, 17:41
        Wy daliscie nabrac sie na SMS-y, ja takze na telefon i to 3-krotnie. Oczywiscie
        za kazdym razem nie moglam dostac sie na wizje i pomagali mi "asystenci". Dodam
        tylko, ze zadna z przepowiedni nie sprawdzila sie, nawet jedno ich slowo nie
        bylo trafione. Odraczam wszystkich ITV razem z ich wrozkami, jasnowidzami itd.
        Dziasiaj pogladalam runde pytan (to jest najlepsze). Dzwonia ludzie a pani
        jasnowidz w ciagu 2 min wysluchuje pytania, wprowadza sie w trans i odpowiada.
        Dobrze jak trafi.. Dzisiaj opowiadala kobiecie, ze to dlatego ze zwiazala sie z
        mlodszym a ta jej na to: ale on jest ode mnie starszy. Ha,ha Zaluje, ze dalam
        sie naciagnac bo rachunki byly niemale. A znacie te ich miejsce magiczne w
        sieci- 45 zl platne karta. Za 45 zl powiem kazdemu co chce uslyszec. Chyba sama
        zajme sie wrozbiarstwem, to niezly biznes, nabijac ludzi w butelke i kasowac
        kase. Jak nie trafie trudno, w koncu wrozce tez moga zdazyc sie bledy.
        Pozdrawiam wszystkich
        NIE DAJCIE SIE NABRAC TYM WSZYSTKIM PSEUDOWROZKOM!!!!!!!!!
    • Gość: Zabula A moze ktos by mi polecil... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 20:53
      ...wrozke lub wroza, z Warszawy najchetniej lub okolic, ktorzy pomogli by w
      takiej sprawie..? Chciałabym sie wybrac do p. Bigoszewskiej, jednak suma na
      dzień dzisiejszy przekracza moje możliwości finansowe...
      z poważaniem,
      Beata

ps. ja naprawde rozum tracę:(...
    • Gość: miła Re: Jedno, wielkie, perfidne naciągactwo..! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 21:08
      dziewczyno, jak mozna swoje życie opierać na wróżbach, jeżeli odszedł to
      widocznie nie był Ciebie warty, rozejrzyj się dookoła i poszukaj właściwej
      połówki, a nie pisz SMS do Osób typu czary-mary pałeczka w ruch
    • Gość: ajka Re: Jedno, wielkie, perfidne naciągactwo..! IP: 80.51.236.* 13.01.05, 19:51
      nie wierzę we wróżby za pieniądze. Na mój rozum wróży się po to by komuś coś
      doradzić. I to bezinteresownie
      • agataa_p Re: Jedno, wielkie, perfidne naciągactwo..! 13.01.05, 20:13
        ja tez kiedys wyslalam takiego smsa, tak dla checy. Albo to komputer wysyła
        albo jacyś asystenci. Wkażdym razie to wierutne kłamstwa.
        Moim zdaniem pani J.S wiele traci przez takie naciąganie, zaufanie itd
    • sarna34 Re: Jedno, wielkie, perfidne naciągactwo..! 15.01.05, 09:41
      Już w dzieciństwie zauważylam, że mam pewne uzdolnienia parapsychiczne. Może
      mialam 12 lat jak na "pchlim targu" kupilam starą książkę, która wprowadzila
      mnie w tajniki wróżbiarstwa. Na podstawie tej książki opracowalam wlasny system
      kabaly (dość skąplikowany), ale dla mnie skuteczny. Dla mnie jest to swoisty
      alfabet, którym poslugując się mogę czytać poza rzeczywistością. Bywalo, że
      stawialam karty różnym osobom (bez pieniędzy), ale generalnie wiąże się to ze
      strachem, aby się nie pomylić i dylewmat: czy mam prawo im to, czy tamto
      mówić.BYlam wręcz chora na myśl, że znów ktoś przyjdzie i zechce, żeby mu
      postawić karty. Odkrylam, ze wróżąca może sterować ludzkim życiem. Nie mam
      takich ambicji, ani potrzeb. Prześladowala mnie myśl, że to nie jest etyczne.
      Dziś ograniczam się wylącznie do siebie. Raczej trafnie przewiduję przyszlość.
      Jedno mogę powiedzieć, że "czas" jest czymś plynnym w kabale. NIe można być
      pewnym, że jeśli powie się dwa miesiące, to będą dwa miesiące - u czas się
      wydluża n awet do roku.

• Gość: ala Re: Jedno, wielkie, perfidne naciągactwo..! IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 15.01.05, 12:24
      zabula nie jestes jedyna,której dano nadzieje
      Kochałam i wyłam z bólu za człowiekiem. Jednak dzieki wrózbom , tarotowi i
      kilku osobom , które miały "dar" i "widziały wiecej" miałam cierpliwie
      czekac,obdazac tego człowieka miłoscia, czas miał byc dla nas lekarstwem,on
      miał zrozumiec i powrócic . Tak, tak bo to co nas łączylo to nie taka zwykły
      romasik,to coś wiecej. Rozbudzono we mnie nadzije, tesknote , z dnia na dzien
      myślałam coraz wiecej i czekałam... i czekałabym dalej...ale pewnego dnia
      obudziłam sie z tego snu, letargu i powiedziałam DOŚC życia złudzeniami,
      iluzja, marzeniami.
      Teraz wiem ,ze takie nadzieje wywołaly we mnie wiecej bólu niz dobrego, trzeba
      było odrazu pogodzic sie ze strata i życ dalej...
      Upadłam i podniosłam sie...silniejsza
      Pozdrawiam
      • Gość: Zabula Re: Jedno, wielkie, perfidne naciągactwo..! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 13:37
        Alu, masz maila lub gg..? chetnie z Toba porozmiawiam.
        • enigma21 a ja tak uwierzylam,ze zamaz wychodze ha ha ha:P 15.01.05, 16:04
          wyslalam sobie glupiego smsa na 7260 w sierpniu,gdzie chlopaka znalam dopiero
          miesiac z kawalkiem.napisali mi ONI,ONA CZY KOMPUTER,(zreszta co to ma za
          znaczenie),ze wyjde zamaz za pol roku.smialam sie z tego,tak krotko sie
          znalismy,zupelnie nie przygotwani finansowo no i co.nie wiem jak to sie stalo
          ale 29 stycznia stane sobie przed oltarzem.i niech mi nikt nie pieprzy,ze sie
          sugerowalam,bo nie wierze w takie cos,ale tak ten komuter fajnie
          trafil.hehe.szczescia mi zyczyc!:)p.s. w ciazy nie jestem:P
          p.s.2.,a mojego przyszlego meza ktos mi wczesniej przepowiedzial :)
    • agrentowy4321 Re: Jedno, wielkie, perfidne naciągactwo..! 08.03.23, 05:51
      Dużo rozmyślam ostatnio o tym
    • irona.sonata Re: Jedno, wielkie, perfidne naciągactwo..! 28.04.23, 20:05
      To nurtujące
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka