magban22 24.06.08, 03:10 Tak będzie sprawiedliwie...i wyżywajcie sie do woli, a ja myslałam, że to forum ma zbliżać a nie dzielić...uciekam stąd szybko jak pewnie każdy rozsądny, który tu trafił Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vivc Re: Zmieńcie nazwę forum na: ANTY-UKRAINA 24.06.08, 15:43 O co dokładnie Ci chodzi? 1) Na tym forum często krytykuje się zbrodnie dokonane na polskiej ludności cywilnej przez UPA. 2) Na tym forum często krytykuje się to że wielu Ukraińców z Zachodniej Ukrainy uważa wspomnianych w #1 zbrodniarzy wojennych za bohaterów i np. nadaje ulicom ich imiona. 3) Na tym forum jest jak najbardziej świadomość że wspomniany w #2 syndrom ma miejsce głównie w zachodniej części Ukrainy, na wschodzie tego kraju opinia o UPA jest zbliżona do polskiej. Odpowiedz Link
mat120 Re: Zmieńcie nazwę forum na: ANTY-UKRAINA 24.06.08, 19:34 magban22 napisała ....uciekam stąd szybko... Ktoś Cię gonił? Może jakieś uzasadnienie??? Odpowiedz Link
bastion44 Re: Zmieńcie nazwę forum na: ANTY-UKRAINA 02.07.08, 21:30 To nie jest forum antyukraińskie.Anty-Ukraińcy są z pod znaku OUN i UPA.Anty-Ukraińcy stawiają pomniki mordercom polskich matek,nadają nazwy ulic rzeźimieszkom,których ręce są umazane po łokcie krwią polskich dzieci,kobiet i starców,a niekiedy nawet krwią samych Ukraińców.Dlatego główne hasło tego forum powinno brzmiećOLSKA- UKRALNA=TAK.OUN-UPA=WIECZNA HAŃBA I POTĘPIENIE. Odpowiedz Link
ares19 Re: Zmieńcie nazwę forum na: ANTY-UKRAINA 07.09.08, 15:29 ja jestem za tym - ja ukrainców nie lubię Odpowiedz Link
mat120 Re: Zmieńcie nazwę forum na: ANTY-UKRAINA 08.09.08, 19:12 ares19 napisał: ja ukrainców nie lubię Twój wybór. My sposród Ukraińców nie lubimy jedynie banderowców. Odpowiedz Link
pisz_pan_na_berdyczow a Hałyczanie? 22.09.08, 17:57 No...tu wyraźnie rozdziela się banderowców od Ukraińców...no niektórzy może rozciągają tu swoja niechęć na wszystkich Hałyczan...ale to niesłuszne. Co prawda tam właśnie banderowskie zboczenie jest najbardziej rozpowszechnione...ale większość Hałyczan to porządni ludzie... Odpowiedz Link
preminger Re: a Hałyczanie? 22.09.08, 18:31 pisz_pan_na_berdyczow napisał: > Hałyczan > to porządni ludzie... jak śpią Odpowiedz Link
alexandra74 Re: Zmieńcie nazwę forum na: ANTY-UKRAINA 16.09.08, 10:10 jestem tutaj nowa, czytam forum od kilku dni i zgadzam sie z kolegami poniżej. Nie mam nic przeciwko Ukraińcom tylko mordercom spod znaku UPA-OUN. Na forum tez nie zauwazyłam anty-ukraińskich treści. Co do świadomości historycznej samych Ukraińców na usta ciśnie mi się pewien cytat: "Nie można walczyć z rzeczywistością. Czy Niemcy powinni bronić Hitlera, który zamordował miliony Żydów, z tego prostego powodu, że był Niemcem? Rok 1915 jest jedną z najboleśniejszych dat w historii osmańskiej. Wtedy Komitet Jedności i Postępu popełnił wielką zbrodnię przeciw ludzkości. Dlaczego mam brać odpowiedzialność za te zbrodnie i przeciwstawiać sie historycznym faktom, twierdząc, że nic się nie stało?" Oral Calislar, 2003 r. (dziennikarz i publicysta turecki nt. polityki obronnej Turcji w sprawie rzezi Ormian) Odpowiedz Link