Dodaj do ulubionych

Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieście?

IP: *.zetosa.com.pl 20.02.04, 16:35
Podobno mieszkańcy Warszawy są zapatrzeni w siebie i niewiele wiedzą o Polsce.
Czy z czymś się Wam kojarzy np. miasto Tarnów.
Obserwuj wątek
    • jurek7 Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś 20.02.04, 16:42
      z rodem Tarnowskich
      • tolba Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś 20.02.04, 16:58
        Z 'Azotami', żużlem i moją koleżanką Ulą:-)
    • Gość: Mimi Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.chello.pl 20.02.04, 17:00
      Mnie kojarzy się z:
      1)Zakładami Azotowymi
      2)Tramwajami, których już nie ma
      3)Autostradą A-4, której jeszcze nie ma
      4)Galicją, której chyba już też nie ma
      5)Przystojnymi chłopakami, którzy na pewno mieszkają w tym uroczym mieście
    • Gość: Johnny Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.02.04, 17:55
      Tar.... co?
    • indris Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś 20.02.04, 18:10
      Z dziwnym nieco herbem.
      Z gen. Józefem Bemem
    • Gość: ciekawy a od czego ta nazwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.04, 19:53
      bo nów to wiem, ale tar?
      • niech Re: a od czego ta nazwa? 20.02.04, 20:04
        Ale ktory Tarnow? Nowy czy Stary?
        • Gość: kixx Re: a od czego ta nazwa? IP: *.acn.waw.pl 20.02.04, 20:47
          Z tradycją
    • palker Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś 20.02.04, 20:47
      aby uspokoić Twoją obolałą duszę a warszawiakom dać możliwość zapatrzenia się
      :-)

TARNÓW - ZIMOWY ŚWIT
      • Gość: lamia Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 08:35
        śliczne to zdjęcie Tarnowa o świcie - gratuluję :-)
      • Gość: j Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 23.02.04, 19:00
        j
    • buggi Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś 20.02.04, 21:25
      Mam kolezanke na forum, której rodzinnym miastem jest wlasnie Tarnów, a w
      którym nie bylam ani razu:(. Kolezanka natomiast jest przemila:9

PS Tradi, pozdrowienia z tego miejsca Ci sle:)
    • Gość: loffellas Ja się kiedyś przespałem z jedną z Tarnowa, czy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.04, 21:33
      też Tarnobrzega. Jakaś drętwa była, ale kawę rano zrobiła - tyle się znaliśmy.
      • buggi Re: Ja się kiedyś przespałem z jedną z Tarnowa, c 20.02.04, 21:55
        Dziwne, bo na tarnobrzeskim forum, czy tez tarnowskim widnieje wpis: "
        Przespalam sie z takim jednym z Warszawy, czy moze z Piaseczna. Byl do
        niczego. Napilismy sie kawy i spadówa do domu"

• mar_elx raz przejeżdżałem... 21.02.04, 11:45
      Gość portalu: kris napisał(a):

> Podobno mieszkańcy Warszawy są zapatrzeni w siebie i niewiele wiedzą o Polsce.
      > Czy z czymś się Wam kojarzy np. miasto Tarnów.

to znaczy dwa razy, bo przez Tarnów też wracałem. Niestety miasto moim zdaniem
      brzydkie. Blokowiska w szczerym polu. Za to na południowy wschód od Tarnowa
      (Dąbrowa Tarnowska i jeszcze dalej) jest ładnie. Teren zaczyna się robić
      górzysty, ładne panoramy.... No i chyba z nikim z Tarnowa nie spałem. Raz się
      tylko umówiłem, ale jak zobaczyłem towar, to zrezygnowałem :-).
      • Gość: kris Re: raz przejeżdżałem... IP: *.zetosa.com.pl 21.02.04, 12:09
        Zapewniam że tarnowianki to w zdecydowanej większości bardzo ładne dziewczyny,
        teren górzysty zaczyna się robić już tuż za Tarnowem ( a w zasadzie w Tarnowie-
        Góra Marcina), natomiast jeśli chodzi o Dąbrowę Tarnowską (kierunek na Kielce)
        to ci się coś pomyliło bo tam są równiny.
        • niech Re: raz przejeżdżałem... 21.02.04, 12:45
          Ale marowi nie chodzilo o plec piekna.
          • Gość: kris Re: raz przejeżdżałem... IP: *.zetosa.com.pl 21.02.04, 13:02
            chłopcy też są podobno przystojni
            • niech Re: raz przejeżdżałem... 21.02.04, 13:06
              I w tym tkwi problem. Przystojni chlopcy nie za bardzo chcieli zwrok odwrocic w
              strone mara. Takoz dzieci i zwierzeta miejskie.
    • Gość: corgan ja slyszalem, choc nigdy tam nie bylem IP: *.chello.pl 21.02.04, 12:27
      ale wkrotce autostrade A4 tam miec bedziecie :)
      • Gość: kris Re: ja slyszalem, choc nigdy tam nie bylem IP: *.zetosa.com.pl 21.02.04, 23:22
        Tarnów to miasto 120 tysięczne w małopolsce, ani lepsze ani gorsze od innych,
        trochę zaściankowe, gdzie jest piękna Starówka, drużyna żużlowa walcząca o
        mistrzostwo Polski (w Warszawie właśnie zlikwidowano ten sport). A tak poza tym
        to najlepsze skojarzenia miała Mimi, którą z tego miejsca pozdrawiam tak jak też
        i innych forumowiczów.
    • Gość: Warszawiak Re: Tarnów? Gdzie to jest? IP: *.itpp.pl 22.02.04, 12:43
      Nie mam pojęcia, gdzie to jest
      • ffred Re: Tarnów? Gdzie to jest? 22.02.04, 12:55
        W Tarnowie jest ponoc fajne, donowione Stare Miasto (bo slowa Starowka na pewno
        nie uzywa sie w Galicji), ale nigdy go nie widzialem. Znam tylko dworzec
        kolejowy i autobusowy w Tarnowie. Dawno temu bywalem tam czesto. Herb miasta
        nzawya sie 'leliwa,' bo to jest herb Tarnowskich.
      • Gość: kris Re: Tarnów? Gdzie to jest? IP: *.zetosa.com.pl 22.02.04, 13:31
        No nie wiem czy nie przeczytałeś są sąsiedniego wpisu, czy też nie wiesz gdzie
        jest Małopolska w każdym razie to nie najlepiej o Tobie świadczy
        • bebiak Re: Mam wielki sentyment do Tarnowa:)) 22.02.04, 17:38
          Cześć, mam tam kolegę, poznanego 25 lat temu (jak nie więcej) za
          pomocą "Płomyczka" (było takie pisemko): wymienialiśmy się znaczkami jako
          dzieciaki:)) W wielkiej przyjaźni jesteśmy od tamtego czasu, choć już znaczków
          nie zbieramy! Jeździłam tam wiele razy na wakacje: letnie i zimowe (potem z
          dzieckiem moim i mężem również), ale już nie byłam jakieś dwa lata:(( Z dawnych
          czasów najmilej wspominam coctail-bar "Kopciuszek" - wszystkie pieniądze mogłam
          tam stracić na przepyszne desery! No i te wypady nad śliczne Jez. Rożnowskie,
          gdzie małą łajbką (kolega ma uprawnienia stosowne) pływało się na pyszne
          pstrągi aż do Gródka:)) Sam Tarnów jako miasto mnie nie zachwyca specjalnie,
          choć Góra Św. Marcina to piękne miejsce, a i nad rzeką Białą sympatycznie
          można było spędzić czas. Z bliższych okolic szwędaliśmy się po Wojniczu i
          Bochni, bo tam kolega ma przyjaciół. Pozdrowionka dla wszystkich: tych z
          Tarnowa i tych nie z Tarnowa:)) B.
          • niech A czy to prawda ze... 22.02.04, 18:35
            ...mieszkancy Tarnowa sa zapatrzeni w siebie i niewiele wiedza o Polsce?
    • Gość: kompleks Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.04, 19:02

> Podobno mieszkańcy Warszawy są zapatrzeni w siebie i niewiele wiedzą o Polsce.

JAKIEŚ KOMPLEKSY?
      • d.z Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś 22.02.04, 20:14
        Tarnów?
        Proszę bardzo:)
        Dość ładna ulic Krakowska szczególnie w okolicach Nowego Światu.
        Kilmatyczny Mc'Donalds utrzymany w starym stylu wraz z atrium w dziedzińcu to
        chyba na pl. Kazimerza Wielkiego.
        Kościół Katedralny na placu o tej samej nazwie.
        Pełne krętych i na róznych poziomach uliczek Centrum - Stare Miasto.
        Wiele ulic jednokierunkowych -> jak się jedzie samochodem łatwo się pogubić.
        Kursujący z wyjątkową jak na Tarnów częstotliwością (chyba co 5 min w szczycie)
        autobus linii 9.
        Ładny ogród strzelecki z mauzoleum gen. Bema.
        Miejski Park Kultury i Wypoczynku na końcu al. Tarnowskich.
        Azoty oczywiście choć opodal ciekawy park E. Kwiatkowskiego.
        Zbylitowska Góra.
        Trasa na Kraków, która zaraz za Tarnowem ma słynny "trójkąt bermudzki", gdzie
        często dochodzi do wypadków pomimo dobrych warunków drogowych.
        Niedaleko jest Brzesko ze słynnym Browarem:)
        PS
        Z Tarnowa ani nie pochodzę, ani nie mam tam rodziny.
        Ot podróże kształcą można by rzec:)
        • niech Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś 22.02.04, 20:19
          Zapomniales dodac: morze, wydmy, bursztyn i swietna smazona fladra!
          • Gość: kris Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.zetosa.com.pl 22.02.04, 20:30
            Do gość kompleks:
            -żadnych kompleksów. Tylko przytoczyłem obiegową opinię funkcjonującą poza
            Warszawą (nie twierdzę że prawdziwą)
            Do d.z:
            -gratuluję znajomości miasta. Podróże rzeczywiście kształcą
            Do niech:
            -źle sądzisz, żałosne
            • niech Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś 22.02.04, 20:41
              Zalosny to jestes ty, ciolku. I to nie jest obiegowa opinia tylko fakt
              potwierdzony twoja forumowa tworczoscia.
              PS. Ale tak naprawde nic o Tarnowie to nie wiedza te szajbusy ze Szczecina. I z
              Bytomia. A juz w Bialej Podlaskiej to nawet nie wiedza ze jest Tarnow. A w
              Pcimiu to jak maja powiedziec "czarna dziura" to wlasnie mowie "Tarnow".
              • Gość: kris Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.zetosa.com.pl 22.02.04, 20:50
                O pan niech się zdenerwował. Pora już iść do następnego wątku i wpisać swoje
                kre tyńskie komentarze. I koniecznie na końcu:
                Tak sadze.Zalosne
                • niech Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś 22.02.04, 21:15
                  Kris z Tarnowa i Bill z Kielc. Fajny film. A wasi rodzice nazywali sie Tarzan i
                  Jane.
                  • Gość: maks Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 17:03
                    jechać, zobaczyć ,opisać
    • Gość: wawiak z górami!!!!! oczywiście Tarnowskimi!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 18:01
    • perski_dziadzio Skandal w Tarnowie! 23.02.04, 18:36
      Kilka dni temu przejeżdżałem. Miasto nawet całkiem sympatyczne, choć w centrum
      handlowym (jakimś na "A") brak było JAKIGOKOLWIEK pokarmu dla królików
      (podróżowałem w towarzystwie). Mieli wszystko dla psów, kotów, papug i
      kanarków, a dla gryzoni - NIC! SKANDAL! Poza tym pechem, miałem jeszcze innego
      pecha - jechałem do Tarnowa z Gorlic. Oznakowanie dróg - skandaliczne. Stan
      nawierzchni (jeżeli w ogóle jakaś pod zwałami śniegu była) - nieznany. Średnia
      prędkość na tej trasie - poniżej 25 km/h, wliczając w to oczekiwanie na
      odblokowanie drogi zablokowanej przez ciężarówki nie mogące wdrapać się na
      wzniesienia nie skalane lemieszami pługów czy choćby piaskową posypką.
      Na razie. Pa.
      Wasz Dziarski
    • Gość: albert Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 02:52
      z najwyższymi temperaturami
    • Gość: Oozie Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 24.02.04, 12:02

> Czy z czymś się Wam kojarzy np. miasto Tarnów.

Mój dziadek projektował część Fabryki Związków Azotowych w Mościcach, jak to
      się obecnie nazywa.
      I uczestniczył w budowie.
    • Gość: AntyK Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.acn.waw.pl 24.02.04, 12:37
      Zapatrzenie w siebie? Chyba mylisz nas z Krakusami!
    • Gość: gosc Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.acn.waw.pl 24.02.04, 13:44
      Nie jestem rodowita warszawianka, ale mysle ze pytania tego typu swiadczą o
      zakompleksieniu (niektorych) ludzi. Chyba nie doceniaja urokow zycia na
      prowincji. A co do warszawiakow, to jest jak wszedzie (tez w Tarnowie)- sa
      zarowno mili, uprzejmi, ale sa tez moło sympatyczni...., gderliwi i ....
      A co do Tarnowa, to ma kilka ladnych, starych budynkow, a poza tym przygnębia
      swoim wygladem.
      • Gość: mateusz Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: 80.244.142.* 25.02.04, 10:22
        Ja mam przeciwne zdanie miasto bardzo sympatyczne i nie jest to "zapyziala
        pipidowka" Jedna z ladniejszych starowek w Polsce, Tarnow to takie miasto gdzie
        mozna spokojnie zyc. Miasto o stosunkowo niewielkim bezrobociu. Jezeli mialbym
        mieszkac na prowincji wybralbym Toruń, Tarnów, Lublin, Koszalin

PZDR
    • sqh Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś 25.02.04, 10:31
      Mógłbym wyliczać długo... Moja rodzina pochodzi z Tarnowa, mam tam sporo
      znajomych, więc miasto to odwiedzam chętnie i często.

A jeśliś sam z Tarnowa, to pewno codzień oglądasz dzieło rąk mojego
      prapradziadka - koronę na wieży katedralnej, upamiętniającą 50-lecie panowania
      Franciszka Józefa...
      • Gość: kris Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.zetosa.com.pl 25.02.04, 23:41
        Gratuluję przodka który wykonał ten widoczny element usadowiony na wieży
        katedralnej.
    • Gość: maks Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 25.02.04, 14:40
      słyszeli, oj słyszeli
    • Gość: buba Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.04, 19:48
      Tarnów to dla mnie miasto, w którym błądzę: ma jakiś pokręcony uklad ulic
      kiepsko jak w całej Polsce oznakowany. Ile razy mam(y) jechać przez te okolicę,
      zawsze zastrzegam(y) tylko nie przez Tarnów!
      • Gość: Kocianna Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.chello.pl 28.02.04, 20:47
        Najlepsze piwo w Polsce piłam na tarnowskim rynku (chyba Leżajsk to był, ale
        nigdzie indziej tak nie smakował). Najlepszą fuchę w życiu pisałam w kafejce
        internetowej w pobliżu. Stare Miasto śliczne bardzo...W moim rankingu miast ma
        bardzo wysoką pozycję, a po Polsce jeżdżę z Kotem od czterech lat, za każdym
        razem (raz w miesiącu) wybierając inne miasto...

Kot jest warszawiakiem rodowitym, ja napływową... ale Warszawa, mimo przez
        wielu niedocenianych (bo też często ukrytych) uroków to się przy m.in. Tarnowie
        może schować!
    • endomedia z trzecich ust 29.02.04, 10:03

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka