Gość: kris IP: *.zetosa.com.pl 20.02.04, 16:35 Podobno mieszkańcy Warszawy są zapatrzeni w siebie i niewiele wiedzą o Polsce. Czy z czymś się Wam kojarzy np. miasto Tarnów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jurek7 Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś 20.02.04, 16:42 z rodem Tarnowskich Odpowiedz Link Zgłoś
tolba Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś 20.02.04, 16:58 Z 'Azotami', żużlem i moją koleżanką Ulą:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.chello.pl 20.02.04, 17:00 Mnie kojarzy się z: 1)Zakładami Azotowymi 2)Tramwajami, których już nie ma 3)Autostradą A-4, której jeszcze nie ma 4)Galicją, której chyba już też nie ma 5)Przystojnymi chłopakami, którzy na pewno mieszkają w tym uroczym mieście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johnny Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.02.04, 17:55 Tar.... co? Odpowiedz Link Zgłoś
indris Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś 20.02.04, 18:10 Z dziwnym nieco herbem. Z gen. Józefem Bemem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy a od czego ta nazwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.04, 19:53 bo nów to wiem, ale tar? Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: a od czego ta nazwa? 20.02.04, 20:04 Ale ktory Tarnow? Nowy czy Stary? Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś 20.02.04, 20:47 aby uspokoić Twoją obolałą duszę a warszawiakom dać możliwość zapatrzenia się :-) TARNÓW - ZIMOWY ŚWIT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamia Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 08:35 śliczne to zdjęcie Tarnowa o świcie - gratuluję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 23.02.04, 19:00 j Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś 20.02.04, 21:25 Mam kolezanke na forum, której rodzinnym miastem jest wlasnie Tarnów, a w którym nie bylam ani razu:(. Kolezanka natomiast jest przemila:9 PS Tradi, pozdrowienia z tego miejsca Ci sle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loffellas Ja się kiedyś przespałem z jedną z Tarnowa, czy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.04, 21:33 też Tarnobrzega. Jakaś drętwa była, ale kawę rano zrobiła - tyle się znaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Ja się kiedyś przespałem z jedną z Tarnowa, c 20.02.04, 21:55 Dziwne, bo na tarnobrzeskim forum, czy tez tarnowskim widnieje wpis: " Przespalam sie z takim jednym z Warszawy, czy moze z Piaseczna. Byl do niczego. Napilismy sie kawy i spadówa do domu" Odpowiedz Link Zgłoś
mar_elx raz przejeżdżałem... 21.02.04, 11:45 Gość portalu: kris napisał(a): > Podobno mieszkańcy Warszawy są zapatrzeni w siebie i niewiele wiedzą o Polsce. > Czy z czymś się Wam kojarzy np. miasto Tarnów. to znaczy dwa razy, bo przez Tarnów też wracałem. Niestety miasto moim zdaniem brzydkie. Blokowiska w szczerym polu. Za to na południowy wschód od Tarnowa (Dąbrowa Tarnowska i jeszcze dalej) jest ładnie. Teren zaczyna się robić górzysty, ładne panoramy.... No i chyba z nikim z Tarnowa nie spałem. Raz się tylko umówiłem, ale jak zobaczyłem towar, to zrezygnowałem :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: raz przejeżdżałem... IP: *.zetosa.com.pl 21.02.04, 12:09 Zapewniam że tarnowianki to w zdecydowanej większości bardzo ładne dziewczyny, teren górzysty zaczyna się robić już tuż za Tarnowem ( a w zasadzie w Tarnowie- Góra Marcina), natomiast jeśli chodzi o Dąbrowę Tarnowską (kierunek na Kielce) to ci się coś pomyliło bo tam są równiny. Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: raz przejeżdżałem... 21.02.04, 12:45 Ale marowi nie chodzilo o plec piekna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: raz przejeżdżałem... IP: *.zetosa.com.pl 21.02.04, 13:02 chłopcy też są podobno przystojni Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: raz przejeżdżałem... 21.02.04, 13:06 I w tym tkwi problem. Przystojni chlopcy nie za bardzo chcieli zwrok odwrocic w strone mara. Takoz dzieci i zwierzeta miejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan ja slyszalem, choc nigdy tam nie bylem IP: *.chello.pl 21.02.04, 12:27 ale wkrotce autostrade A4 tam miec bedziecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: ja slyszalem, choc nigdy tam nie bylem IP: *.zetosa.com.pl 21.02.04, 23:22 Tarnów to miasto 120 tysięczne w małopolsce, ani lepsze ani gorsze od innych, trochę zaściankowe, gdzie jest piękna Starówka, drużyna żużlowa walcząca o mistrzostwo Polski (w Warszawie właśnie zlikwidowano ten sport). A tak poza tym to najlepsze skojarzenia miała Mimi, którą z tego miejsca pozdrawiam tak jak też i innych forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Tarnów? Gdzie to jest? IP: *.itpp.pl 22.02.04, 12:43 Nie mam pojęcia, gdzie to jest Odpowiedz Link Zgłoś
ffred Re: Tarnów? Gdzie to jest? 22.02.04, 12:55 W Tarnowie jest ponoc fajne, donowione Stare Miasto (bo slowa Starowka na pewno nie uzywa sie w Galicji), ale nigdy go nie widzialem. Znam tylko dworzec kolejowy i autobusowy w Tarnowie. Dawno temu bywalem tam czesto. Herb miasta nzawya sie 'leliwa,' bo to jest herb Tarnowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Tarnów? Gdzie to jest? IP: *.zetosa.com.pl 22.02.04, 13:31 No nie wiem czy nie przeczytałeś są sąsiedniego wpisu, czy też nie wiesz gdzie jest Małopolska w każdym razie to nie najlepiej o Tobie świadczy Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Mam wielki sentyment do Tarnowa:)) 22.02.04, 17:38 Cześć, mam tam kolegę, poznanego 25 lat temu (jak nie więcej) za pomocą "Płomyczka" (było takie pisemko): wymienialiśmy się znaczkami jako dzieciaki:)) W wielkiej przyjaźni jesteśmy od tamtego czasu, choć już znaczków nie zbieramy! Jeździłam tam wiele razy na wakacje: letnie i zimowe (potem z dzieckiem moim i mężem również), ale już nie byłam jakieś dwa lata:(( Z dawnych czasów najmilej wspominam coctail-bar "Kopciuszek" - wszystkie pieniądze mogłam tam stracić na przepyszne desery! No i te wypady nad śliczne Jez. Rożnowskie, gdzie małą łajbką (kolega ma uprawnienia stosowne) pływało się na pyszne pstrągi aż do Gródka:)) Sam Tarnów jako miasto mnie nie zachwyca specjalnie, choć Góra Św. Marcina to piękne miejsce, a i nad rzeką Białą sympatycznie można było spędzić czas. Z bliższych okolic szwędaliśmy się po Wojniczu i Bochni, bo tam kolega ma przyjaciół. Pozdrowionka dla wszystkich: tych z Tarnowa i tych nie z Tarnowa:)) B. Odpowiedz Link Zgłoś
niech A czy to prawda ze... 22.02.04, 18:35 ...mieszkancy Tarnowa sa zapatrzeni w siebie i niewiele wiedza o Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kompleks Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.04, 19:02 Gość portalu: kris napisał(a): > Podobno mieszkańcy Warszawy są zapatrzeni w siebie i niewiele wiedzą o Polsce. JAKIEŚ KOMPLEKSY? Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś 22.02.04, 20:14 Tarnów? Proszę bardzo:) Dość ładna ulic Krakowska szczególnie w okolicach Nowego Światu. Kilmatyczny Mc'Donalds utrzymany w starym stylu wraz z atrium w dziedzińcu to chyba na pl. Kazimerza Wielkiego. Kościół Katedralny na placu o tej samej nazwie. Pełne krętych i na róznych poziomach uliczek Centrum - Stare Miasto. Wiele ulic jednokierunkowych -> jak się jedzie samochodem łatwo się pogubić. Kursujący z wyjątkową jak na Tarnów częstotliwością (chyba co 5 min w szczycie) autobus linii 9. Ładny ogród strzelecki z mauzoleum gen. Bema. Miejski Park Kultury i Wypoczynku na końcu al. Tarnowskich. Azoty oczywiście choć opodal ciekawy park E. Kwiatkowskiego. Zbylitowska Góra. Trasa na Kraków, która zaraz za Tarnowem ma słynny "trójkąt bermudzki", gdzie często dochodzi do wypadków pomimo dobrych warunków drogowych. Niedaleko jest Brzesko ze słynnym Browarem:) PS Z Tarnowa ani nie pochodzę, ani nie mam tam rodziny. Ot podróże kształcą można by rzec:) Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś 22.02.04, 20:19 Zapomniales dodac: morze, wydmy, bursztyn i swietna smazona fladra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.zetosa.com.pl 22.02.04, 20:30 Do gość kompleks: -żadnych kompleksów. Tylko przytoczyłem obiegową opinię funkcjonującą poza Warszawą (nie twierdzę że prawdziwą) Do d.z: -gratuluję znajomości miasta. Podróże rzeczywiście kształcą Do niech: -źle sądzisz, żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś 22.02.04, 20:41 Zalosny to jestes ty, ciolku. I to nie jest obiegowa opinia tylko fakt potwierdzony twoja forumowa tworczoscia. PS. Ale tak naprawde nic o Tarnowie to nie wiedza te szajbusy ze Szczecina. I z Bytomia. A juz w Bialej Podlaskiej to nawet nie wiedza ze jest Tarnow. A w Pcimiu to jak maja powiedziec "czarna dziura" to wlasnie mowie "Tarnow". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.zetosa.com.pl 22.02.04, 20:50 O pan niech się zdenerwował. Pora już iść do następnego wątku i wpisać swoje kre tyńskie komentarze. I koniecznie na końcu: Tak sadze.Zalosne Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś 22.02.04, 21:15 Kris z Tarnowa i Bill z Kielc. Fajny film. A wasi rodzice nazywali sie Tarzan i Jane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 17:03 jechać, zobaczyć ,opisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak z górami!!!!! oczywiście Tarnowskimi!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 18:01 Odpowiedz Link Zgłoś
perski_dziadzio Skandal w Tarnowie! 23.02.04, 18:36 Kilka dni temu przejeżdżałem. Miasto nawet całkiem sympatyczne, choć w centrum handlowym (jakimś na "A") brak było JAKIGOKOLWIEK pokarmu dla królików (podróżowałem w towarzystwie). Mieli wszystko dla psów, kotów, papug i kanarków, a dla gryzoni - NIC! SKANDAL! Poza tym pechem, miałem jeszcze innego pecha - jechałem do Tarnowa z Gorlic. Oznakowanie dróg - skandaliczne. Stan nawierzchni (jeżeli w ogóle jakaś pod zwałami śniegu była) - nieznany. Średnia prędkość na tej trasie - poniżej 25 km/h, wliczając w to oczekiwanie na odblokowanie drogi zablokowanej przez ciężarówki nie mogące wdrapać się na wzniesienia nie skalane lemieszami pługów czy choćby piaskową posypką. Na razie. Pa. Wasz Dziarski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albert Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 02:52 z najwyższymi temperaturami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oozie Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 24.02.04, 12:02 Gość portalu: kris napisał(a): > Podobno mieszkańcy Warszawy są zapatrzeni w siebie i niewiele wiedzą o Polsce. > Czy z czymś się Wam kojarzy np. miasto Tarnów. Mój dziadek projektował część Fabryki Związków Azotowych w Mościcach, jak to się obecnie nazywa. I uczestniczył w budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyK Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.acn.waw.pl 24.02.04, 12:37 Zapatrzenie w siebie? Chyba mylisz nas z Krakusami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.acn.waw.pl 24.02.04, 13:44 Nie jestem rodowita warszawianka, ale mysle ze pytania tego typu swiadczą o zakompleksieniu (niektorych) ludzi. Chyba nie doceniaja urokow zycia na prowincji. A co do warszawiakow, to jest jak wszedzie (tez w Tarnowie)- sa zarowno mili, uprzejmi, ale sa tez moło sympatyczni...., gderliwi i .... A co do Tarnowa, to ma kilka ladnych, starych budynkow, a poza tym przygnębia swoim wygladem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: 80.244.142.* 25.02.04, 10:22 Ja mam przeciwne zdanie miasto bardzo sympatyczne i nie jest to "zapyziala pipidowka" Jedna z ladniejszych starowek w Polsce, Tarnow to takie miasto gdzie mozna spokojnie zyc. Miasto o stosunkowo niewielkim bezrobociu. Jezeli mialbym mieszkac na prowincji wybralbym Toruń, Tarnów, Lublin, Koszalin PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś 25.02.04, 10:31 Mógłbym wyliczać długo... Moja rodzina pochodzi z Tarnowa, mam tam sporo znajomych, więc miasto to odwiedzam chętnie i często. A jeśliś sam z Tarnowa, to pewno codzień oglądasz dzieło rąk mojego prapradziadka - koronę na wieży katedralnej, upamiętniającą 50-lecie panowania Franciszka Józefa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.zetosa.com.pl 25.02.04, 23:41 Gratuluję przodka który wykonał ten widoczny element usadowiony na wieży katedralnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 25.02.04, 14:40 słyszeli, oj słyszeli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.04, 19:48 Tarnów to dla mnie miasto, w którym błądzę: ma jakiś pokręcony uklad ulic kiepsko jak w całej Polsce oznakowany. Ile razy mam(y) jechać przez te okolicę, zawsze zastrzegam(y) tylko nie przez Tarnów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocianna Re: Tarnów- czy warszawiacy słyszeli o takim mieś IP: *.chello.pl 28.02.04, 20:47 Najlepsze piwo w Polsce piłam na tarnowskim rynku (chyba Leżajsk to był, ale nigdzie indziej tak nie smakował). Najlepszą fuchę w życiu pisałam w kafejce internetowej w pobliżu. Stare Miasto śliczne bardzo...W moim rankingu miast ma bardzo wysoką pozycję, a po Polsce jeżdżę z Kotem od czterech lat, za każdym razem (raz w miesiącu) wybierając inne miasto... Kot jest warszawiakiem rodowitym, ja napływową... ale Warszawa, mimo przez wielu niedocenianych (bo też często ukrytych) uroków to się przy m.in. Tarnowie może schować! Odpowiedz Link Zgłoś