Dodaj do ulubionych

Ktora korporacja Taxi jest najtansza ?

02.05.07, 17:55
która jest najtańsza i w miarę sumienna ;) ? i ile to jest tanio ?
prawdopodobnie bede często korzystała pod caly czerwiec z taxi w Wawie :)

kiedyś korzystałam z "Wawa taxi" i "HalloTaxi" ale to było tak dawno ..
całkowicie wyleciała z obiegu :)

co mozecie mi polecic ? :)

---
bo wszystkie Agnieszki to fajne chłopaki
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Ktora korporacja Taxi jest najtansza ? IP: *.chello.pl 02.05.07, 21:18
      Najtanszy jest przewoz osob - ale z racji tego ze nie jest to taksowka to nie
      moze wjezdzac na ulice na ktore moga TYLKO taksowki i komunikacja miejska i nie
      moze poruszac sie BUS-pasem jesli dozwolono na nim rowniez taksowkom.

Tak wiec - nie zawsze idzie to w parze z szybkoscia i mozliwoscia dojazdu do
      faktycznego celu.

Bodajze chyba jeszcze 1.40 za km w takim czyms.

Ja poruszam sie Halo, 1.80 za km, w miare sensownie, chociaz niektorzy kierowcy
      jezdza "rekreacyjnie" czyli niespiesznie...
    • Gość: marcin Re: Ktora korporacja Taxi jest najtansza ? IP: *.centertel.pl 03.05.07, 15:27
      ja korzystam z ELE TAXI i WaWa.

w obu cennik podobny, ale co kierowca to inaczej. jedni jezdza skrotami, innym
      jak nie powiesz koredy to pojada najdluzsza...

przyklad. WAWA TAXI kurs o 9 rano. Bernardynska - Bitwy Warszawskiej ; koszt
      29zł

powrót. godz 23.30 ; koszt 25zł
    • snajper55 Re: Ktora korporacja Taxi jest najtansza ? 03.05.07, 16:10
      Najtaniej (cena za 1 km w dzień):

1,20 zł. - Grosik Taxi
      1,40 zł. - Taxi-Plus
      1,40 zł. - City Warsaw Taxi
      1,40 zł. - Volfra Radio Taxi
      1,50 zł. - Top Taxi

www.ewarszawa.com/uslugi/miejsca/taks%F3wki/index.html

Jednak często niska cena to większe ryzyko długiego czekania na taksówkę.

S.
      • nimeska Re: Ktora korporacja Taxi jest najtansza ? 03.05.07, 20:53
        dzięki snajperze
        tego mi było trzeba .. białe na czarnym ;)
        dobrze ze wasze można zamówić taxi na duzo duzo wcześniej ;)

a jeszcze takie pytanie czy na lotnisku Okecie znajde jakas korporacyjna taxi a
        nie taka co ze mnie zedrze ostatni grosz ? ;)
        czy tam takie normalne taxi maja racje btu czy tylko takie " z wyzszej polki ? "
        ;)))
        • snajper55 Re: Ktora korporacja Taxi jest najtansza ? 03.05.07, 23:06
          nimeska napisała:

> dzięki snajperze
          > tego mi było trzeba .. białe na czarnym ;)
          > dobrze ze wasze można zamówić taxi na duzo duzo wcześniej ;)

Można zamówić wcześniej, ale może się też zdarzyć, że przed czasem podstawienia
          korporacja dzwoni, że taksówki nie mają. Tak może być, gdy korporacja ma mało
          taksówek. Ja się tak na Volfrze dwa razy przejechałem.

> a jeszcze takie pytanie czy na lotnisku Okecie znajde jakas korporacyjna taxi
          > a nie taka co ze mnie zedrze ostatni grosz ? ;)
          > czy tam takie normalne taxi maja racje btu czy tylko takie " z wyzszej polki ?
          > "
          > ;)))

Na Okęciu jest wyznaczony postój dla taksówek obsługujących lotnisko, czyli tych
          z korporacji Sawa, Merc i MPT. Można też wezwać taksówkę przez telefon (choćby z
          automatu w sali). NIE WOLNO dać się namówić naganiaczom polującym na jelenia.

"na lotnisku Okęcie: na pasażerów czekają przed wyjściem z głównej hali
          "Przyloty" taksówki trzech korporacji: MPT, Sawa-Taxi i Merc-Taxi. Zgodnie z
          umową między portem lotniczym a tymi korporacjami, pasażer płaci maksymalną cenę
          zatwierdzoną przez miasto. Inne taksówki czekają na prawo od wyjścia, a ich
          kierowcy próbują złapać klienta w hali posługując się różnymi dziwnymi
          identyfikatorami, np. "Taxi driver official", lub uniemożliwić pracę tym
          korporacyjnym. Omiń ich.

UWAGA: Jeżeli przyleciałaś/eś "tanimi liniami" typu Germanwings etc. lub
          czarterem, to możliwe, że odprawa będzie w terminalu Etiuda, około 300 m na
          wschód od głównej hali przylotów. W tym przypadku po wyjściu z Etiudy skręć w
          lewo w kierunku głównej hali lotniska, na piechotkę zajmie to około 5 minut."
          free.polbox.pl/a/anitom/Taksowki.html

S.
          • nimeska Re: Ktora korporacja Taxi jest najtansza ? 04.05.07, 18:27
            ponownie dziękuję :)
            pozdrawiam
            Nimka
            • monika_anna Re: Ktora korporacja Taxi jest najtansza ? 04.05.07, 21:07
              Z tego, co wiem, a taksówkami jeżdże 1-2 razy w tygodniu od czterech lat, wyżej
              podane ceny są, niestety, nieaktualne:
              City (9459)- 1,60 (mają dużo wozów, przyjeżdżają szybko poza godzinami
              największego szczytu, wyłącznie normalne taksówki)
              Grosik (6464646)- 1,40 (jeżdżą głównie samochody oznakowane jako przewóz osób,
              bywa, że wóz odjeżdża, jeśli odrobinę się spóżnisz, bez telefonicznego
              uprzedzenia)
              Ele (8111111)- 2,00 (wyłącznie normalne taksówki, stoją pod Galerią Mokotów i w
              tamtej okolicy przyjeżdżają bardzo szybko)
              Tele (9627)- 1,80 (wyłącznie normalne taksówki, krótkie terminy, jak kierowca
              podjeżdża na umówione miejsce, dzwonią, by o tym poinformować).
              Pozdrawiam.
              • ritzy Nie spieraj sie ze Snajperem, bo da znac 04.05.07, 21:12
                administracji i Cie wytna. Tak jak ze mna sie stalo.
              • nimeska Re: Ktora korporacja Taxi jest najtansza ? 04.05.07, 21:31
                Moniko dzieki za info, sprawdzę ich sobie zanim wybiore sie do Wawki :)
                dziękuję za informacje :)
                • ritzy Proponuje, abys najpierw sama sprawdzila, 04.05.07, 21:35
                  a potem dopytala sie o brakujace detale na Forum. Tak byloby uczciwiej wobec
                  forumowiczow, ktorzy poswiecaja swoj czas tylko dlatego, ze Ty jestes leniwa.
                  • nimeska Re: Proponuje, abys najpierw sama sprawdzila, 04.05.07, 21:46
                    w gwoli wyjasnienia
                    to ja poprosilam o usuniecie twoich postow z związku z naruszeniem regulaminu

i nie mam ci nic wiecej do powiedzenia
                    • ritzy [...] 04.05.07, 21:51
                      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: B Re: Ktora korporacja Taxi jest najtansza ? IP: *.centertel.pl 06.05.07, 18:55
      Nigh drivers (choc korporacja to bym ich nie nazwal) -przewoz osob. Radze
      ustalic z gory cene- wychodzi jeszcze taniej (504020226).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka